Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Pa dobro, u pravu ste, nije Teksas, ima dosta crnaca... Ali nije ni New York, a ni California, na to sam mislio.. Pre svega je provincija..
Ne zbog toga.
Baltimor ima mnogo crnaca, ali i izrazenu podelu, jer im je zabranjeno da kupuju kuce i stanove van svog dela grada. Pored toga nikad nije bilo dovoljno normalnog posla, pa imaju generacijski problem sa kriminalom i najvisu stopu ubistva u SAD.
Sto se crnaca tice slicni su Juzni Cikago i mislim St Luis.

Ne zbog toga.
Baltimor ima mnogo crnaca, ali i izrazenu podelu, jer im je zabranjeno da kupuju kuce i stanove van svog dela grada. Pored toga nikad nije bilo dovoljno normalnog posla, pa imaju generacijski problem sa kriminalom i najvisu stopu ubistva u SAD.
Sto se crnaca tice slicni su Juzni Cikago i mislim St Luis.

Ok. Hvala na pojasnjenju.
Ja dok sam gledao seriju imao sam zelju da provedem neko vreme u Baltimoru, barem par meseci, ima tu nekog smeka, kolko god s te strane bio ekstrem, meni je to autenticnija Amerika nego LA i NY.. Al kapiram da sad kad bi otisao tamo to ne bi bilo to, jer je ta serija snimana 2002-2008..

Za Davida Simona se bas vidi da se bavio i novinarstvom jer je uspeo verno da prenese svaku poru drustva.. Genijalac..

Ok. Hvala na pojasnjenju.
Ja dok sam gledao seriju imao sam zelju da provedem neko vreme u Baltimoru, barem par meseci, ima tu nekog smeka, kolko god s te strane bio ekstrem, meni je to autenticnija Amerika nego LA i NY.. Al kapiram da sad kad bi otisao tamo to ne bi bilo to, jer je ta serija snimana 2002-2008..

Za Davida Simona se bas vidi da se bavio i novinarstvom jer je uspeo verno da prenese svaku poru drustva.. Genijalac..
https://www.cbsnews.com/news/baltimore-murder-rate-nears-record-high-as-violence-surges/
Baltimore nears record homicide rate as violence surges
December 26, 2019
Baltimore could wrap up 2019 with its highest per-capita homicide rate on record as killings of adults and minors alike for drugs, retribution, money or no clear reason continue to add up and city officials appear unable to stop the violence. Police recorded 338 homicides for the year as of Tuesday, following a week of relentless gunfire that saw eight people shot — three of them fatally — in one day. Another day saw nine others shot, one fatally.

U crnackom delu je stalno tako, kao u seriji. Mozes da odes u beli deo grada, tamo nema toliko nasilja.

https://topbuzztimes.com/wp-content/uploads/2020/04/freud-netflix-review-696x367.jpg

Breaking Bad,La Casa de Papel,The Blacklist,samo neke od serija koje volim.Inače istovremeno pratim desetak ili više serija a od SF Supernatural koja me je totalno razočarala.A trenutno mi se najviše dopada La Casa de Papel.a izašla je i Specijal,kako je serija nastala.Westworld je isto dobra,ali sam je zapostavila,pa ću poslije da je odgledam.

Hernán (2019)
Hern_n_TV_Series-470276830-large.jpg

Мексичко-шпанска серија од 8 епизода која описује догађаје са почетка XVI вијека, урушавање царства Астека (Мешика) и освајање шпанских конквистадора.
Један нови занимљив приступ код обрада ове и сличних историјских тема, кроз временске скокове даје се профил и Хернана Кортеза и осталих јунака који се појављују у серији, не само шпанских конквистадора него и урођеника, њихове дилеме, страхови, виђење живота.
Кортез и Марина су наравно централне личности око којих се гради прича, али све личности су кроз серију добиле потребну пажњу, приказан је њихов живот кроз како написах сталне временске скокове, тежило се вјеродостојности, покушало се и успјело дочарати то вријеме, различит систем вриједности који влада међу различитим културама, морална начела, вјеровања, моралне дилеме јунака у серији су често у првом плану.
Глума беспријекорна, дијалози добри, некад је циљ пренијети неразумијевање које влада међу људима различитих култура и у томе се успјело, драматуршки добро одеађено. Реалистично је дочарана суровост тог времена, мрачна страна јунака серије, повремено дјелује превише суморно, гледаоцима укуса обликованог холивудском продукцијом биће јако тешка за гледање, вјероватно ће након прве епизоде одустати, али одлична серија.
Оцјена 8,5/10

Back