Serije: šta gledate, šta vam se svidelo?

Зар опет о сендвичарима, јел не може без тога? Ако не нападам Гагу, јел ћу и ја бити сендвичар иако сам малочас јела шпагете, а не сендвич? :think:
Буцко ми се свиђа, мислим да је на месту скроз. Интересантан и интелигентан лик, неко ко никако не може бити досадан и бајат у причи. Немам појма ко је Дракулићка. А што се тиче "Даре из Јасеновца" мислим да ће бити квалитетан филм, у ствари надам се да хоће, видећемо...

• Podržavam
Reactions: Red
Зар опет о сендвичарима, јел не може без тога? Ако не нападам Гагу, јел ћу и ја бити сендвичар иако сам малочас јела шпагете, а не сендвич? :think:
Буцко ми се свиђа, мислим да је на месту скроз. Интересантан и интелигентан лик, неко ко никако не може бити досадан и бајат у причи. Немам појма ко је Дракулићка. А што се тиче "Даре из Јасеновца" мислим да ће бити квалитетан филм, у ствари надам се да хоће, видећемо...

Pa kako bez toga kad se svuda trpaju...
Jel Vojnov pisao onaj Ederlezi, kakav je to film, ispod svakog nivoa... Ili Jesen samuraja, strasno brate..
Dara iz Jasenovca ce biti kao Zaspanka za vojnike, znaci duplo nista... Ristovski npr. jeste sendvicar ali je napravio sjajan film.

A Drakulicka ti uglavnom pise scenarija za novije projekte koje Gaga rezira...... Nikakav pisac, bez talenta, maste, nista vredno ne prepoznajem u njenom radu...

See
https://www.imdb.com/title/tt7949218/?ref_=nm_flmg_act_6
1587490388342.jpeg

Moj komentar na 4. sezonu serije Money Heist
https://forum.krstarica.com/threads/money-heist-la-casa-de-papel.896666/page-2#post-39951150

Evo i kopiracu ga:

E ja sam ipak odgledao cetvrtu sezonu do kraja... I iznervirali su me i sad sto nisu zavrsili pricu, videli su da mogu da cede u nedogled, umesto da su stali posle druge, ili ajde ako su vec isli dalje, prva pljacka je trajala 2 sezone, a ova sada minimum 3, a ne bi me cudilo da posle toga krenu opet iz pocetka, problem je sto ovakva prica nema realan kapacitet da se teraju sezone u nedogled...

Jos bih dodao, koliko god da sam uzivao u prve dve sezone, sad se kajem sto sam krenuo sa gledanjem, jer sam se vezao za likove i u stanju sam da pratim i 10 sezona, a objektivno nije vredna gledanja, barem ovi najnoviji nastavci....
A vec vidim da ce slicna situacija biti i sa Stranger Things, gde je vec treca sezona znatno slabija od prve dve, dok npr. za Dark koja je tu najbolja serija sam siguran da ce stati na trecoj...

Od ostalih serija sa Netlixa ispraticu dalje Sex Education i mozda Mindhuntera i to je to. I dobro Black Mirror naravno..

Sada sam skinuo prvu sezonu serije Utopia pa cemo videti na sta lici.

81w1RI2OoFL._SX300_.jpg

Serija iza koje stoji Dejvid Sajmon, ali koja defintivno spada među njegove slabije uretke.

U pitanju je žanr danas sve popularnije istorijske fikcije ili alternativne istorije, a serija pokušava da predoči šta bi se desilo da je 1941. godine Čarls Lindberg izabran za predsednika Amerike umesto Ruzvelta i da je u "kolevci demokraCije" uspostavljen fašizam.

U srcu priče je jevrejska porodica, koja biva uvučena u vrtlog političkih dešavanja u Americi, uz narastajući antisemitizam.

Sam predložak je dobar, ali je realizacija nekako neubedljiva. Prva polovina serije je jako spora, dok je sam završetak nekako prilično naivan.

U svakom slučaju, zanimljiva tematika, ali sam očekivao znatno više.
Verujem da novela Filipa Rota po kojoj je rađena serija ostavlja znatno bolji utisak.

81w1RI2OoFL._SX300_.jpg

Serija iza koje stoji Dejvid Sajmon, ali koja defintivno spada među njegove slabije uretke.

U pitanju je žanr danas sve popularnije istorijske fikcije ili alternativne istorije, a serija pokušava da predoči šta bi se desilo da je 1941. godine Čarls Lindberg izabran za predsednika Amerike umesto Ruzvelta i da je u "kolevci demokraCije" uspostavljen fašizam.

U srcu priče je jevrejska porodica, koja biva uvučena u vrtlog političkih dešavanja u Americi, uz narastajući antisemitizam.

Sam predložak je dobar, ali je realizacija nekako neubedljiva. Prva polovina serije je jako spora, dok je sam završetak nekako prilično naivan.

U svakom slučaju, zanimljiva tematika, ali sam očekivao znatno više.
Verujem da novela Filipa Rota po kojoj je rađena serija ostavlja znatno bolji utisak.

Cekao sam da neko napise svoje zapazanje o ovoj seriji, posto je oko nje stvoren neki hajp, a interesovalo me je sta lezi posredi..
Za to vreme, pratio sam seriju skoro identicnog idejnog predloska, pa cak i knjizevni autori oba dela dele isto ime - Filip. Ovome je ime Dik,iha-ha.:lol:
Naravno, u pitanju je The Man in the High Castle, Covek u visokom zamku, literarna paradigma svih slicnih serija. Pitao sam se da li je moguce da neka
nova serija zaseni svoj izvornik... Velis,ne. :confused: Ali, avaj... Veliko finale `Coveka...`:roll: nakon 4 sezone i 4 godine gradjenja radnje, uz producentsko ime
Ridlija Skota, blisko vezanog za delo Filipa K. Dika, s uvek svezom uvodnom spicom od koje idu zmarci, koju danas kopira Bjelogrlic svojim "Senkama..", uz pesmicu `Runolist`, preuzetu iz cuvenog klasika "Moje pesme moji snovi", takodje impresivno vezanu za temu nacizma i ljudskosti...Sta reci.
Likovi toliko podrobno razvijani, uz mnosto pratecih misaonih pojedinosti i produbljivanja znacaja, vec negde od sredine serije, oko 3.sezone, dozivljavaju da im se izmice tlo pod nogama, te da im znacaj grubo biva totalno dezavuisan, uglavnom kroz egzikuciju! Pa i tu ostaje nada u nekakvo njihovo ponovno javljanje i vaskresenje, jer serija za to ima novo-utemeljeni predlozak, tj. nije Igra Prestola.:) No, tako nesto se, nazalost, ne desava - cime bi se opravdao njihov glupi nestanak sa scene.:confused: Njihov znacaj preuzima neko drugi u nekakvoj bezveznoj asimetriji, posmatrajuci prema zavrsnici i znacaju iste nakon svega. :neutral: Pa, majku mu, ni glavni junaci ne mogu biti glavni, ako ostanu bez sporednih, naprema kojima grade svoj znacaj. Ok, glavni jesu..I preticu. Dok za negativce, makar im i bila pruzena prilika da se pokaju i postepeno uvide zabludu kojoj su sluzili, uz svu dinamiku i pratecu snaznu unutrasnu dramu - izgleda nije mogao da se izbegne `svilen gajtan`. Cemu?:p Ok, onda..Vreme-sudija, Bog iz masine, sta vec...:confused: No,eto, taj Bog se nakon svega i prikazuje na kraju, i ispada tako irelevantan i neubedljiv, da svakom postane jasno da su se autori samo zurili da ovo sve brze-bolje privedu kraju. Hteli su time da skrenu paznju s najboljeg aduta serije, onog koji je ujedino i najveca finansijska tacka spoticanja za njen dalji nastavak - da je glavni Bog serije ne on sam, vec covekovo kretanje napred- ka njemu.;) Kontam, za to dalje celuloidno kretanje nesta novaca, pa stoga i onakvo `budizam` finale. Haj`, ok, mozda neko ceni i budizam.:p Kao i inace, posluzio je da svi Oblici znacaja i znacenja per se (citaj: karakteri za koje se gledalac dobrano veze) budu rastvoreni u `Sam Znacaj` Per Se. Odatle mozda i ima smisla...:cool: Ama, stvarno nema smisla! :D
Sta vi kazem...Bindzujte ako smete, sa ovim insajderskim infoom ne znam koliko vredi, ali licno mi je dobro doslo uz sve okolnosti pandurske uuuure. ;):)
Veliki `moral ambivalence` fest-show...
273276_crop4.jpg

Poslednja izmena:

Back