SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bog s tobom etotako, pa nije mu dala otrova ako mu je ponudila formulu! Moje dete živi na tome jer ja nemam mleka pa joj ništa ne fali..

Ice land dok ne stigne Espumisan, ovo ti je sigurno dostupno, ima svaka apoteka i bolje snabdevena drogerija, odličan je sirup, smiruje grčeve u tren oka, proverila lično.
http://www.auravita.com/products/aura/hasc10000.asp

pa nema veze sto nekim bebama ne fali nista od formule... svakako bi im bilo bolje da su na maminom mleku, sto zbog hranljivosti, sto zbog osecaja i bliskosti sa mamom

ako zena vec doji, treba da zna da moze i da izgubi mleko ako beba ne bude sisala, zakon ponude i traznje uvek vazi

a ja sam vec negde rekla da bebe plitko spavaju jer je tako dobro za njih... drugi put, moram da palim

ice land,nikako Nurse Harveys pre napunjenih mesec dana...dok ne stigne Espumisan utopli stomačić...sigurno i tamo ima onih termofora za stomačić u obliku meda...unutra je tečnost i jedan metalni krug,kada to kao polomiš stvori se od te tečnosti gel i to tako staviš na stomak preko benkice i obučeš dete,drži toplotu otp.4o min.,taman da prođe grč,e onda staviđ na 15 min. u vrelu vodu taj termofor i kad se ohladi možeš ponovo da koristiš i tako u besvest...nama je puno pomoglo,...

jaoj etotako,možda onda ipak nije od Pampersa,ne mogu da budem sad pametna....predložila bih ti Panthenol mast,mom sinu je to pomoglo, i sirup Aerius nemačkog proizvođača,sigurno ga ima i tamo...2 dana daješ 2 ml,i guza se preporodila,kao i ono crvenilo na licu zbog kojeg sam jaukala pre nedelju dana...na preporuku pedijatra dali taj sirup,inače se kupuje bez recepta,i stvarno za 2 dana i na guzi i licu crvenilo je nestalo...

Stvarno ne znam po koliko dece imaju pojedine ucesnice u raspravi(osim mlekceta of course ),ali odgovorno tvrdim da ne poznajem nijednu prvorotku koja uziva u svom detetu.

Uglavnom kada proceprkate malo dublje svaka se pita sta joj je sve to trebalo,od materinskog instinkta nema ni m,a kolicina histerije sabijene u 24 casa bebinog zivota ne moze se meriti ni Rihterovom skalom.

Apsolutno sve poviseno reaguju na najmanje provokacije ,a tolerancija na frustraciju jednostavno ne postoji.

Da li tu postoji doza ljubomore prema onim pripadnicama zenskog roda koje se provode ,izlaze,druze se i spavaju nocu (ako im se spava),ne znam,ali te price o oplemenjavanju zivota,nebeskom osecaju sto si majka,i neverovatnom prosvetljenju do detetove 2.godine jednostavno ne priznajem.

Odgovornost je kljucna rec,a kada si odgovoran za nekoga 24 sata dnevno ne vidim odakle ti uopste vreme da uzivas u njemu?
http://forum.krstarica.com/threads/231567&page=9

Sta reci a ne zaplakati:worth:

Cus, ja sam prvorotka i jesam umorna i pospana do krajnosti, ali uzivam u svom djetetu hiljadu posto. Sad smo se igrali, ja se skrivam iza cebeta, pa se pojavim uz neki blesavi uzvik, a on se smije ovako :rotf:. I kako da ne uzivas? Presrecna sam sto mogu da ga razveselim!

Nije tačno Beki. Zašto misliš da nema grčeve???
Stefan je zasigurno imao užasne grčeve, i nije nikad bio gladan.
A evo, mojoj snajki je sada, sa mesec dana prvi put u savetovalištu dr rekla nije ni čudo da ima grčeve kad ga prehranjujete. Znači, dete sisa, jer mu odgovara taj osećaj, a i moguće da se prejede i da ga stvarno zbog toga boli stomak.
A mame uvek misle da im dete malo jede; ne znam da li to ikada prestaje :lol:

Nije tačno Beki. Zašto misliš da nema grčeve???
Stefan je zasigurno imao užasne grčeve, i nije nikad bio gladan.
A evo, mojoj snajki je sada, sa mesec dana prvi put u savetovalištu dr rekla nije ni čudo da ima grčeve kad ga prehranjujete. Znači, dete sisa, jer mu odgovara taj osećaj, a i moguće da se prejede i da ga stvarno zbog toga boli stomak.
A mame uvek misle da im dete malo jede; ne znam da li to ikada prestaje :lol:

Ma ja sam istraumirana zbog moje bebe - sto puta sam zvala doktore da pitam šta joj jeeee, što plače : (((
Oni meni - ima grčeve : (((

A ja je dojila isto....

I nije imala grčeve - bila je gladna, a ja nisam to znala i još uvek me grize savest što joj odma nisam dala adaptirano mleko nego je držala na sisi da bi mi dobila cela 250 grama na kraju tog prvog meseca...

Kažu da tek posle 40 dana beba dobije grčeve, ne pre toga...

Moj je Nikola dobio grceve posle par dana od Bebelaka pa smo morali da mu promenimo formulu i posle je sve bilo ok. Pili smo Espumisan kapi i prolazili su od toga. Neke bebe dobijaju grceve od neadekvatne formule,neke od maminog mleka jer pojede nesto sto bebama iziritira stomacic,a neke su jednostavno osetljive tibe pa ih boli tj imaju grcice zbog navikavanja na mlekce.

ZENE POMAGAJTE!!!!!! Zovem celo jutro majku i dete da zakazem snimanje kukica al naravno na broj koji su mi dali niko se ne javlja!!!!! Pokusavam doci do broja na BANJICI al uzalud!!!! Pa hajte kazite gde ste isle na snimanje i ako neko ima tel na koji mozemo da zakazemo na banjici!!!!!! BICEMO VASI DUZNICI !!!! POSEBNO MALI PETAR!!!!!:D

Inace u medjuvremenu javise se na institutu i bas ljubazno me saslusase:otkacio:!!!!!!!
Kazu prvi slobodan termin od danas je 22. oktobar!!!!! Na sta sam se nasmejala :hahaha:. Dajte bre ako neko ima neku dobru privatnu ordinaciju pa da to odradimo!!!!!

nemoj da žuriš sa snimanjem kukova - ja sam išla 4 puta jer sam prvi put otišla kad su mi rekli, posle dva meseca - što je očigledno prerano :roll:
... i onako ti ništa pametno neće reći a beba će vrištati zbog hladnog gela na svom telu i neće ti biti dobro... bolje kasnije...

DZ Vračar - mi smo tamo - posle 4. pokušaja da joj se snime kukovi i petog zakazivanja (drala se i mlatarala nogama kao da je kolju) odustala sam i nisam je ni vodila.

znas sta Beki... ti bi trebala da imas malo vise samopouzdanja u sebe kao majku

znam da ti je to sve novo... i meni je! ali da zoves nekog da pitas zasto ti beba place... ajde priznaj da zvuci smesno? Neko ko ne vidi i ne cuje tvoju bebu, niti je poznaje kao ti... taj neko treba da zna bolje sta tvojoj bebi treba?

i na kraju, tvoja beba je plakala jer je bila gladna... kako kazes? a ako je bila toliko gladna, zasto je dobila i tih 250g, ako je bila neuhranjena onda bi izgubila masu ili mozda stagnirala, ali tvoja je dodala! mozda ipak nije bila tako gladna

moj sin nije hteo adaptirano mleko, on je hteo sisu! davali smo mu adaptirano dok ja nisam imala mleka, a on se stalno budio mada je posisao veliku kolicinu adaptiranog... on je jednostavno hteo da bude sa mamom... jer se nalazi u novom svetu i beskrajno je upasen i bespomocan, a mama mu je bila poznata teritorija

ZENE POMAGAJTE!!!!!! Zovem celo jutro majku i dete da zakazem snimanje kukica al naravno na broj koji su mi dali niko se ne javlja!!!!! Pokusavam doci do broja na BANJICI al uzalud!!!! Pa hajte kazite gde ste isle na snimanje i ako neko ima tel na koji mozemo da zakazemo na banjici!!!!!! BICEMO VASI DUZNICI !!!! POSEBNO MALI PETAR!!!!!:D
ajde ti malo iskuliraj!

ja u zivotu nisam sina vodila na snimanje kukova pa mu nista ne fali!

Back