SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eeee...ja bih se konsultovala sa vama...da li ste imali ovakav slucaj...
Andrija je od dva tri meseca poceo da spava celu noc, i sa tim nismo imali problema do skoro...
Sad je poceo da se budi OBAVEZNO jednom oko cetiri sata, i da place ko da ga deru...nista ne pomaze: voda, duda, sok...samo mleko...nije mi tesko naravno da ustajem i da ga hranim, ali mislim da je on vec veliki za takve nocne izlete...sta vi mislite, da li bih trebala da mu pojacavam navece mleko? ili da mu dajem neki drugi obrok?

btw. on popije navece oko 200 ml formule i sam odbije da pije vise...

Andrija je od dva tri meseca poceo da spava celu noc, i sa tim nismo imali problema do skoro...
Sad je poceo da se budi OBAVEZNO jednom oko cetiri sata, i da place ko da ga deru...nista ne pomaze: voda, duda, sok...samo mleko...nije mi tesko naravno da ustajem i da ga hranim, ali mislim da je on vec veliki za takve nocne izlete...sta vi mislite, da li bih trebala da mu pojacavam navece mleko? ili da mu dajem neki drugi obrok?

koliko ima Andrija...

A jel Andrija vecera? Moj Stefan sad ima 21 mesec i jos uvek se budi. Kad je bio manji mama mi je rekla da mu uvece dam da vecera, pa da popije flasicu pre spavanja kako bi to budjenje eliminisali... Medjutim, eto, sad je velik, i lepo vecera i popije obavezno mleko sa keksom i opet se budi. Obicno oko 2-3h. Ja kontam da mu je to navika... Meni nije tesko, vec sam se navikla.

Ajoj, moj Stele ne siki... Znaci budice se do puberteta...:lol::lol::lol: Sala...

Ma ne.samo do polaska u školu :).
I moje dete se budi bar 3 puta noću da pije,ne pali voda nego čaj ili sok,ako ne dam urla, tako da ja u krevet krećem sa tri flašice čaja (oni bebeći instant ) ali ne baš pune,a tri pojedinačne jer dok ne oseti dno ne odustaje. Otkako se rodio 2 puta mu se omaklo da prespava celu noć. Ima 2 godine. I kad se ja tako naglas zapitam do kad će da se budi noću muž mi kaže još malo...do polaska u školu.

Ja imam sad takav slucaj. I nas malisa je spavao super, od 10 do 8, i muz i ja smo umirali od srece. Onda doslo ljeto i uzasne vrucine, tako da se on budio svako vece, ali kada bi mu dali vode i on bi momentalno opet zaspao, ali posljednjih 10-15 dana ni voda ne moze da ga uspava. I ja sam mu davala mlijeko, on popije, ali se ne uspava, i + se probudi jos dva, tri puta, tako da glad sigurno nije razlog i odlucila sam da mu vise ne dajem mlijeko. Pomenula sam ranije - mi koristimo fen. Posto ni ljuljanje, ni ššš,ššš,ššš ne pomaze, mi upalimo fen, i on kako ga cuje, automatski se okrece na bok ili na stomak i zaspe. Ostaje nam da cekamo hladnije dane ili da izađe iz ove faze.
U medjuvremenu, FEN RULES!!!

Poslednja izmena:
koliko ima Andrija...

Ima osam i po meseci...
Jos uvek ne vecera, pije samo mleko, tj. formulu. Konsultujuci raznu literaturu zakljucila sam da stvarno to ne bi trebalo da radi, ako nije do sad...pojma nemam...stavicu mu veceras kasicicu-dve keksa da vidim kako ce se ponasati...
kad otpocne epizodu, on se ne smiruje dok ga ne nahranim...to sve radi poluspavajuci i samo nastavi da spava...tako da nisam sigurna da li je u pitanju nasa nova navika ili je ipak gladan...:think: nisam pametna...

Ja bih da cujem vase misljenje- sta mislite o sedistu za auto Chicco max 3? Kazu da je njegova bezbednost potvrdjena od strane italijanskih pedijatra ali se plasim zato sto spada u kategoriju od 9-36?Koliko moze da to bude sigurno i za dete od 10kg i za dete od 30kg?

To sediste je super, ali za vecu decu. Moj sin ga koristi od 2. godine. Ono nema 3 polozaja, tako da ga ne preporucujem tvom sinu, bez obzira na kilazu. A zasto ne razmislis o onom iz tkzv. druge grupe 9-18? Ta sedista imaju 3 polozaja. I mi cemo slicno kupiti nasoj bebi.

To sediste je super, ali za vecu decu. Moj sin ga koristi od 2. godine. Ono nema 3 polozaja, tako da ga ne preporucujem tvom sinu, bez obzira na kilazu. A zasto ne razmislis o onom iz tkzv. druge grupe 9-18? Ta sedista imaju 3 polozaja. I mi cemo slicno kupiti nasoj bebi.

Mislim da si u pravu ali iskreno ne znam koje bih kupila. Chicco jeste ok,ali iskreno malo mi je skupo da platim 15000 RSD ( jeste da za dete nije nista skupo, pogotovu za bezbednost, do sada je imao Maxicosi), pa ne znam koja bi druga marka dosla u obzir.Jesi li ti odlucila?

Imam pitanje vezano za spavanje beba. Mozda ova tema vec postoji ali zaista nemam vremena da sve citam tako da se izvinjavam svima ako gnjavim.
Moja djevojcica ima pet mjeseci, hrani se iskljucivo dojenjem i nocu se jos uvijek budi na svakih dva,tri sata...pola sata...kako kada...Kakva su vasa iskustva? Da li mogu da ocekujem da ce ona ukoro biti sposobna da prespava noc(kada pocne da jede jacu hranu)? Ili mozda treba da je odvikavam od hranjenja nocu? Da li imate neki savjet za odvikavanje? Doktor mi je rekao da zatvorim vrata da je ne cujem kad place, ali mi se ta ideja uopste ne svidja. Da li znate za neki "humaniji" nacin da je naucim da prespava noc?

Imam pitanje vezano za spavanje beba. Mozda ova tema vec postoji ali zaista nemam vremena da sve citam tako da se izvinjavam svima ako gnjavim.
Moja djevojcica ima pet mjeseci, hrani se iskljucivo dojenjem i nocu se jos uvijek budi na svakih dva,tri sata...pola sata...kako kada...Kakva su vasa iskustva? Da li mogu da ocekujem da ce ona ukoro biti sposobna da prespava noc(kada pocne da jede jacu hranu)? Ili mozda treba da je odvikavam od hranjenja nocu? Da li imate neki savjet za odvikavanje? Doktor mi je rekao da zatvorim vrata da je ne cujem kad place, ali mi se ta ideja uopste ne svidja. Da li znate za neki "humaniji" nacin da je naucim da prespava noc?

Ne znam, ni ja nisam mogla da ostavim dete da place...sikio je do 18meseci i budio se nocu da siki...na kraju jedanput, al se budio....ja sam resila to tako sto sam skinula ogradu od kreveca(samo sa jedne strane) i spojila sa nasim krevetom, sa strane gde ja spavam...tako nisam morala da ustajem nocu xputa, vec bi ga u polu snu prebacila kod sebe gde bi on malo sikio, pa kad bi zaspao ili bih ja osetila da mi smeta samo bih ga prebacila u krevetac...prestao je da se budi nocu kada je prestao da siki, al meni vise to nocno budjenje nije bilo traumaticno....

izgleda da je to sad postao običaj beba od 8 i po meseci...i Gabriel je počeo da se budi noću oko 4-5 da jede,a već mesecima prespava noć,budio se oko 6,jeo,i još spavao do 8-9...ja sam mislila da je vrućina,možda gornji zubići što niču...ali kad vidim da njegovi vršnjaci isto to radi,znači totalno identično,jedino mogu da pomislim da je ovo prolazna faza...

Dr je stvarno surov.
Ja sam moje dojila do 2,5god:sad2:divim se sama sebi i oni u tome uzivaju najvise na svetu.
Znaci,kada predes na cvrstu hranu,a nastavis da dojis,sto preporocujem,oni ce se buditi na par sati za svoju porciju uzivanja.:bye:

pa to je stvarno nehumano... mislim da ti spavas u drugoj sobi i da se svaki cas budis da bi je dojila... uzas!
treba da je stavis da spava pored tebe, ima na primer onih krevetaca koji se spoje sa roditeljskim, a imaju ogradicu sa svih strana sem prema mami i onda tako kada se beba probudi ti ne moras da uspajes, nego je dojis onako dok ti spavas

tako jedino mozes preziveti noci, a oni se bude da sisaju ... to ne prestaje :)
moj ima 17 meseci i jos uvek se budi da sisa, mozda manje nego pre, ali budi se... nekad hoce samo da pije vode, a nekad hoce da sisa... zna on vec nekako da mi kaze sta mu treba :lol: i spava pored mene, na svom velikom krevetu koji je spojen sa mojom stranom bracnog

pa to je stvarno nehumano... mislim da ti spavas u drugoj sobi i da se svaki cas budis da bi je dojila... uzas!
treba da je stavis da spava pored tebe, ima na primer onih krevetaca koji se spoje sa roditeljskim, a imaju ogradicu sa svih strana sem prema mami i onda tako kada se beba probudi ti ne moras da uspajes, nego je dojis onako dok ti spavas
tako jedino mozes preziveti noci, a oni se bude da sisaju ... to ne prestaje :)
moj ima 17 meseci i jos uvek se budi da sisa, mozda manje nego pre, ali budi se... nekad hoce samo da pije vode, a nekad hoce da sisa... zna on vec nekako da mi kaze sta mu treba :lol: i spava pored mene, na svom velikom krevetu koji je spojen sa mojom stranom bracnog

ovako smo mi isto resili problem

Ja sam mog Nikolu dojila do 3 meseca,ali sam izgubbila mleko tako da ga dohranjujem.Citajuci tvoj post dolazim do zakljucka da ti nocu nemas dovoljno mleka pa ti se beka budi non stop gladna jer se nije dobro nasisala.Moj savet je da pokusas obilno da veceras da bi imala vise mleka ili da joj pred spavanje das zitarice da popije na flasicu,samo kupi neku cuclu sa vecom rupicom ili je jednostavno malo prosiri posto je kasica gusta.Videces da ce biti malo sitija nego inace.Mozes slobodno da pocnes sa zitaricama jer ti jer beka stasala za dohranu.Zato je i gladna jer joj tvoje mleko nije dovoljno.Ja ti preporucujem Hipp (kutija sa zitaricama) jer u sebi ima probiotike,gvozdje,jod i kalcijum.Pravi se sa vodom posto ima adaptirano mleko u sebi.I Humana ima ok zitarice.Za pocetak mozes u flasicu da izmuzes tvoje mleko i da stavis jednu kasiku zitarica da bi se bebin stomak navikao na cvrstu hranu i tako 3 dana pa onda stavis 2, pa opet dva dana, i onda joj stavis 3-4 u zavisnosti kolika je razmera vode i zitarica. Sve ti pise na kutiji.Ajd probaj pa nam javi:bye:.

Back