SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako me zezas... ne kapiram tvoj smisao za salu
mislim da nije super, uzasno iskustvo... i kad ti kaze da ce proci do pet godina... ko da mi ije rekao da cu vecno morati da strepim da ce moj sin iz nekog placa da se onesvesti... ali sta je tu je, to mu je zbog temperamenta

Mislim da će kasnije to biti lakše nego sad dok je sasvim mali.
Nije 5 godina... nema šanse... biće bolje kad malo poraste sasvim sam ubeđena...
Kad počnu da pričaju lakše je... znaš kad ljudi kažu ono - dajte mi dete od 5 godina... sve pre toga bi preskočili : )))

Poslednja izmena:
E, pa nemojte tako, moja sveki sve zna...:roll:
Sta da vam kazem, pisala sam o tome i na temi svekrve pa procitajte celu pricu...
Naravno da mi ne pada napamet da mog andjelka vodam po tim vracarama, magovima i ostalo... Boze sacuvaj. A ona je jadna sva u fazonu kako mi se dete uplasilo ne znam ni ja cega... I samo prica kako je on preplasen jos otkako se rodio, zato sto mu se u snu desavalo da se trgne... :mad: Ma to je za onu temu...:bye:

Pa izgleda da se mojoj sveki nisu deca trzala u snu... Kazem ti ona sve zna !!! :roll:
Ili npr. Stefan obozava da mi mrsi kosu, ( kao i vecina dece) a ona ce - joj, tako je i Mi... voleo da mrsi moju kosu, sav je na tatu !!! :dash:

Hahahahaaaa e i moja je takva al meni je to simpatično - ja baš volim da joj kažem Lena baš liči na Vas
Znaš kakva je, sva procveta i vidi se da joj milooooooooooo :lol:

Ma naše mame su PRAVE babe, svekrve će ipak morati da nam na reč veruju da su unuci njihovi

Pa izgleda da se mojoj sveki nisu deca trzala u snu... Kazem ti ona sve zna !!! :roll:
Ili npr. Stefan obozava da mi mrsi kosu, ( kao i vecina dece) a ona ce - joj, tako je i Mi... voleo da mrsi moju kosu, sav je na tatu !!! :dash:

Da, nisu joj se deca trzala u snu....cvrsto je spavala, pa ih nije cula. Misssssimm....Setila sam vas se sinoc, moja vestica je pocela kao posednuta da se baca po krevetu i to u dubokom snu, iako je mladja od Stefana. Nisam je podizala, samo onako, iznad kreveca sam stajala i mazila je po ledjima i proslo je. Pricala sam opet sa psihologom koja mi je rekla da verovatno sanja dnevne slike i da ce sve biti OK.

:D
Nije obavezno. Mojoj cerki je Aptamil jako prijao, i stolica je bila mekana i napredovala je bas dobro, cak iznad proseka + nije bila gladna u medjuvremenu, vec na 3-4 sata.

Pa ja i rekoh neke bebe.Evo moja komsinica daje Aptamil i bebac nema po 5 dana stolicu i posle tvrdooooo.I jos od nekih zena sam cula.Mada,sve zavisi od dece.Moj Nikola je alergican na Milupino mleko i cmar mu je bio crven 3,5 meseca.Mi promenismo sve moguce pelene,cinkove masti i masti za gljivice i na krajui shvatim da je od Milupine kasice tj od tog mleka.

Pa ja i rekoh neke bebe.Evo moja komsinica daje Aptamil i bebac nema po 5 dana stolicu i posle tvrdooooo.I jos od nekih zena sam cula.Mada,sve zavisi od dece.Moj Nikola je alergican na Milupino mleko i cmar mu je bio crven 3,5 meseca.Mi promenismo sve moguce pelene,cinkove masti i masti za gljivice i na krajui shvatim da je od Milupine kasice tj od tog mleka.

Da...secas se Milupinih zitarica od kojih moja beba ne moze da kaki? Proverila, i stvarno jeste tako. A sto se Aptamila 2 tice, uzasan je, smrdi na gumu stravicno, lepo vidim da se detetu gadi kad joj samo prinesem. Promenili, uzeli NAN 2 i sad je sve u redu. ;)

Ali opet, sa Aptamilom 1 smo bili prezadovoljni. Svako dete je za sebe, i svaki period za sebe.

Da...secas se Milupinih zitarica od kojih moja beba ne moze da kaki? Proverila, i stvarno jeste tako. A sto se Aptamila 2 tice, uzasan je, smrdi na gumu stravicno, lepo vidim da se detetu gadi kad joj samo prinesem. Promenili, uzeli NAN 2 i sad je sve u redu. ;)

Ali opet, sa Aptamilom 1 smo bili prezadovoljni. Svako dete je za sebe, i svaki period za sebe.

mirabel,Espi,nerviram se,vaše bebe su otprilike iste starosti sa Gabrielom...da li ste počeli davati gluten bebanima?...ja se još uvek ne usuđujem....takođe ja još uvek sterilišem flašice:roll:a da,njemu su izbili donja dva zubića i lepo rastu...pedijatar rekla da sad već ne moram da blendujem hranu,nego samo viljuškom da dobro ispasiram...ali on tako neće ni da lizne...čim oseti da tu ima nešto veće,on izgura jezikom i ko pravi počne da mi izigrava povraćanje,pa onda čeka da li ću ponoviti pokušaj:dash::dash::dash:...mislim...dobio je proliv,odneli stolicu na analizu koprokulture i candide,ali tek će biti gotovo u ponedeljak...dotle je na dijeti...samo pirinač,banane i supice(po mogućstvu krompir,šargarepa,znači sve što bi strvdnulo kaku)...i Humana HN,sve ostalo je trenutno zabranjeno..a da pileće belo meso...i sad tih par namirnica vrtim u krug do ponedeljka:otkacio:

Opet kosmari! Nocas se Stefan budio da jede. U jednom trenutku baci flasicu i pocne da place. Verovatno mu se napravila grudvica od keksa pa nije htelo da curi. Ja ga uzmem da mu dam ponovo da jede, posto je bio u kreveticu i on pocne svoju predstavu, dakle, bacanje, sutanje, plakanje. Samo sam ga spustila na krevet i pricala mu. On se okretao, okretao, njario, da bi u jednom trenutku prihvatio dudu i nastavio da pajki. Kad se malo smirio uzela sam ga i dala mu mleko. Lepo je sve popio i spavao u svom kreveticu do ujutru. :)
Inace, juce smo bili kod dr. i rekli mu za problem, a on mi je rekao isto sto sam cula i od vas - da se dete ne uzima u ruke vec mu treba pricati ujednacenim tonom i maziti ga. Pretpostavljam da ga uzimanjem iz kreveta samo uznemirim jos vise jer ako nesto ruzno sanja instinktivno se brani.
Pretpostavljam da je to bolja varijanta od salivanja strave!;)

mirabel,Espi,nerviram se,vaše bebe su otprilike iste starosti sa Gabrielom...da li ste počeli davati gluten bebanima?...ja se još uvek ne usuđujem....takođe ja još uvek sterilišem flašice:roll:a da,njemu su izbili donja dva zubića i lepo rastu...pedijatar rekla da sad već ne moram da blendujem hranu,nego samo viljuškom da dobro ispasiram...ali on tako neće ni da lizne...čim oseti da tu ima nešto veće,on izgura jezikom i ko pravi počne da mi izigrava povraćanje,pa onda čeka da li ću ponoviti pokušaj:dash::dash::dash:...mislim...dobio je proliv,odneli stolicu na analizu koprokulture i candide,ali tek će biti gotovo u ponedeljak...dotle je na dijeti...samo pirinač,banane i supice(po mogućstvu krompir,šargarepa,znači sve što bi strvdnulo kaku)...i Humana HN,sve ostalo je trenutno zabranjeno..a da pileće belo meso...i sad tih par namirnica vrtim u krug do ponedeljka:otkacio:

I moja beba je tu negde:) Ja jos nisam uvodila gluten, ali sam jako striktna po pitanju uvodjenja hrane, flasice ne iskuvavam, ali je vise i ne dohranjujem, posto jede 2x dnevno i doji na zahtev. Flasicu za vodu dobro operem i temeljno isperem, a onda prokuvam vodu i time je poparim. Lenka nece ni da cuje za bananu i pirinac, ali zato obozava krompir, blitvu, palentu... Davala sam joj i kiselo mleko, nije bas odusevljena.
Sto se pasiranja tice, meni za prvo dete nije ni pala na pamet opcija da mogu da mu ne blendujem. Lenki od pocetka sve pasiram samo viljuskom i super prihvata. Jedino cu joj meso stavljati u blender, i zivu sargarepu.

I moja beba je tu negde:) Ja jos nisam uvodila gluten, ali sam jako striktna po pitanju uvodjenja hrane, flasice ne iskuvavam, ali je vise i ne dohranjujem, posto jede 2x dnevno i doji na zahtev. Flasicu za vodu dobro operem i temeljno isperem, a onda prokuvam vodu i time je poparim. Lenka nece ni da cuje za bananu i pirinac, ali zato obozava krompir, blitvu, palentu... Davala sam joj i kiselo mleko, nije bas odusevljena.
Sto se pasiranja tice, meni za prvo dete nije ni pala na pamet opcija da mogu da mu ne blendujem. Lenki od pocetka sve pasiram samo viljuskom i super prihvata. Jedino cu joj meso stavljati u blender, i zivu sargarepu.

uf blago tebi...ja sam i danas pokušala da ga ponudim krompirom,tikvicama i belim mesom,koji jesam izblendala ali ne totalno,samo ostala poneka mala grudvica...i on neće li neće...tako se mi prepiremo nekih 20 minuta,ja uzmem izblendam totalno i on pojede sve...

Samo se ne opsedaj! To "izigravanje" povracanja mi je poznato, samo se ne pali na to, nego polako uvodi krpunije seckanu hranu i navici ce se.

Sto se glutena tice, ja sam (opste poznato) jedna nemarna majka koja daje svom detetu Plazmu vec 2 meseca i nikakvih problema nismo imali. Pocni sa kasicicom u vocnoj kasi, pa polako povecavaj, mi smo jos uvek na 3 kasicice Plazme, ali je jako voli i prija joj. Zitarice joj definitivno ne prijaju - voli da ih jede ali se bas muci posle toga.

Ne iskuvavam niti prokuvavam vec mesecima. Mora da se navikne na bakterije koje je okruzuju

njicata priseti me jel i Lenka sad puni 7 meseci?...znam da je snajka tu negde,ali nisam sasvim sigurna...blago tebi što još uvek dojiš,samo nastavi tako dokle god možeš...od kiselog mleka ni od jogurta Gabriel uopšte nije oduševljen napravi facu samo tako,da umreš od smeha...

Samo se ne opsedaj! To "izigravanje" povracanja mi je poznato, samo se ne pali na to, nego polako uvodi krpunije seckanu hranu i navici ce se.

Sto se glutena tice, ja sam (opste poznato) jedna nemarna majka koja daje svom detetu Plazmu vec 2 meseca i nikakvih problema nismo imali. Pocni sa kasicicom u vocnoj kasi, pa polako povecavaj, mi smo jos uvek na 3 kasicice Plazme, ali je jako voli i prija joj. Zitarice joj definitivno ne prijaju - voli da ih jede ali se bas muci posle toga.

Ne iskuvavam niti prokuvavam vec mesecima. Mora da se navikne na bakterije koje je okruzuju

evo,foliranje povraćanja se nastavlja,ma mislim,da poludim:otkacio:
a face koje pravi,tek to je šou program:dash::dash::dash::dash:
hehehe,ja uvek kažem kad nešto ne radim po propisu da sam ja maćeha a ne majka...dobro malo se šalim...znači povećavala si Plazmu na kašičicu...e super,tako ću i ja...samo da prođe ovaj proliv, da vidimo rezultate...onda opet treba da uvedem sve što je dosad jeo,da ne zaboravi ukuse,pošto je sad na dijeti,i onda možemo ići na istraživanje novih stvari...

Vidi, ja sam pocela sa komadicima breskve, banane - mekim zalogajcicima. Ona ih ulja medju desnima i pljune ako ne moze da se izbori. To sam provalila kad joj je u kasici sa povrcem ostala po koja kuglica krompira ili sargarepe. Samo polako - oni uce da jedu, nije dobro za njih drzati ih na blendiranoj hrani stalno, kad dobiju zube, jer nikada nece nauciti da zvacu. Meni je sad najvaznije da zavoli ukuse i navikne da jede kao i da pravim dobre kombinacije hrane ne bih li joj podigla krvnu sliku.

Drzim ti pesnice!

njicata priseti me jel i Lenka sad puni 7 meseci?...znam da je snajka tu negde,ali nisam sasvim sigurna...blago tebi što još uvek dojiš,samo nastavi tako dokle god možeš...od kiselog mleka ni od jogurta Gabriel uopšte nije oduševljen napravi facu samo tako,da umreš od smeha...

Lenka napunila 7 meseci 3. jula. Probaj da mu umesas kis. mleko ili jogurt u nesto sto voli, pa postepeno.

Lenka napunila 7 meseci 3. jula. Probaj da mu umesas kis. mleko ili jogurt u nesto sto voli, pa postepeno.

probaću sa voćem...da mu kašičicu dve stavim u voćnu kašu,pa onda tako postepeno...i kiselo mleko i jogurt su jako zdravi,ja osobno jako volim oba,pa bi da i on zavoli,a naročito pošto je dobro za stomačnu floru...
e snajka je 15 dana starija,ali nema veze,mi je vooooooooooooooooolimo...:cmok:

Ja ih ne iskuvavam upravo zbog kamenca, evo npr.jedan savet za one koji ne žele da kupuju klasičan sterilizator za flašice (ja ne želim jer je preskup, a i šta ću posle sa njim).. Flašice se dobro operu i još bolje isperu, uzmeš plastičnu posudu koja podnosi visoke temperature ili običnu vatrostalnu sa poklopcem, staviš flašice i cucle i u posebnu posudicu dodaš destilovane vode, poklopiš i staviš u mikrotalasnu na 4-5 minuta... flašice su sterilne, nema kamenca i kuvanja na ringli a i uštedela si nekih 6.000 dinara za sterilizator...

Back