SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj Ognjen je bio isti takav...Znam o cemu pricas, celog smo ga mazali (i glavu, odnosno kosu) Kosili uljem i trljali blago peskirom, za 7-10dana se sve oljustilo...nije nista strasno, meni su objasnili da takvu kozu imaju prenesene bebe mada sam se ja porodila dan pre termina:dontunderstand:
Da, a zamisli on je dve nedelje pre termina izašao:confused:

Znam da nije strašno i kapiram da će proći i samo od sebe (to ljuštenje); nego više mi je strašno kad ga pogledam tako crveeenooog:eek:
Ja mu prva presvlačila pelenu kad su stigli, i baš mu guza i jajca jaakoo crvena, ja Mislila nisu ga u bolnici dobro mazali ili redovno presvlačili, kad posle vidim da je tako baš jako crven po celom telu:confused:
Ne znam ni sama, da li da im kažem ulje, ili neko mleko, ili losion... Toliko toga sad ima... Ili samo pavlovićeva; ali ona se baš teško razmazuje po celom telu:confused:

Jel to mislis na tek rodjenu bebu?
Nama su preporucili celokupnu Seba med kozmetiku i imaju i ulje za masazu kojim smo mazali sina kada se ljustio tako neposredno po rodjenju i brzo mu je pomoglo.
Da, da baš na to mislim. I ja isto znam da je sebamed super linija; ali reci mi molim te, jel' ulje, ili mleko, ili neki losion???

Da, izvini vidim - ulje je;):lol:

Ja sam kreten, u većoj sam frci sada nego kad sam dobila svoje dete. Onda mi je sve bilo tako prirodno i sve sam znala, iako bez iskustva; a sad nešto sve se bojim da ću njih pogrešno posavetovati:rumenko:

Da, a zamisli on je dve nedelje pre termina izašao:confused:

Znam da nije strašno i kapiram da će proći i samo od sebe (to ljuštenje); nego više mi je strašno kad ga pogledam tako crveeenooog:eek:
Ja mu prva presvlačila pelenu kad su stigli, i baš mu guza i jajca jaakoo crvena, ja Mislila nisu ga u bolnici dobro mazali ili redovno presvlačili, kad posle vidim da je tako baš jako crven po celom telu:confused:
Ne znam ni sama, da li da im kažem ulje, ili neko mleko, ili losion... Toliko toga sad ima... Ili samo pavlovićeva; ali ona se baš teško razmazuje po celom telu:confused:

Nama se odlicno pokazalo Ksilijevi ulje, na preporuku jedne stare patronazne sestre, mada mislim da necete pogresiti bilo cime da mazete, al mazite obavezno jer je koza jako suva (kao mi kad se ljustimo na moru) i kada namazete pa onda malo peskirom trljate lakse se skida...

Mackice,jer si se ti to porodila po drugi put il sam ja lose skapirala?
Mazi ga Pavlovicevom.Prvo lepo utrljaj na obe ruke,pa polako na bebibnu kozu,cisto samo da malo zamastis.I moj se rodio malo ranije,ali brzo mu je proslo;)
a tek sto su mu nokti bili veliki i zacepljeni,majko moja ko mala mackica - nije ni cudo sto me je s vremena na vreme nesto bolelo u stomaku - grebao me mangup - i sad to radi stalno:lol:

Da vas pitam nešto :)
Jeste li mazali nečim bebe odmah na početku, još dok se ljuspaju i dok su skroz crveni:confused:
Moj Stefan nije uopšte bio takav, a mal Dimitrije, sav se ljušti, i tako je crven, crven; šta da im preporučim za mazanje? Rekla sam im jedino da prokuvavaju vodu z akupanje i da ubace malo kamilice

Ja sam dete od prvog dana mazala prvo uljem, a posle SebaMed losionom. Prvo sam je kupala Chicco kupkom, ali smo zbog ekcema presli na SebaMed za sve - lice, telo, kosu.

mi smo bili na kontroli kod neurologa... za nase zaustavljanje disanja za vreme histericnog napada

ili na engleskom breath holding during tantrum ... NEMAM POJMA KAKO OVO DA SROCIM NA SRPSKOM... pa zato na engleskom pisem

kao sto smo i svi mislili, sve je u redu sa detetom

kazu da 5% dece pati od toga... tj. roditelji 5% dece pate od toga posto je zaista zastrasujuce iskustvo, navodno ce do pete godine da prestane to da radi
a moze mu se desiti da kada se neki put onesvesti posle toga i povraca

dobila sam par saveta i to je sve

feelgoood formula za količne bebe je Novalac AC,i kod mog sina se pokazao jako efektan,jedino što je to probiotska formula,pa posle izvesnog vremena od te formule nije mogao da se dovoljno najede...ali za stomačne tegobe je bilo super...i naravno Espumisan kapi,kao što sam već pisala...

mi smo bili na kontroli kod neurologa... za nase zaustavljanje disanja za vreme histericnog napada

ili na engleskom breath holding during tantrum ... NEMAM POJMA KAKO OVO DA SROCIM NA SRPSKOM... pa zato na engleskom pisem

kazu da 5% dece pati od toga... tj. roditelji 5% dece pate od toga posto je zaista zastrasujuce iskustvo, navodno ce do pete godine da prestane to da radi

SUPER!!!!!!

ako me zezas... ne kapiram tvoj smisao za salu
mislim da nije super, uzasno iskustvo... i kad ti kaze da ce proci do pet godina... ko da mi ije rekao da cu vecno morati da strepim da ce moj sin iz nekog placa da se onesvesti... ali sta je tu je, to mu je zbog temperamenta

Izvini ali jeste super jer je sve u redu, ako ce proci i ako je zbog temperamenta. Na to sam mislila. Strasno je sto se uopste desava, ali je dobro sto si dobila objasnjenje. Na to sam mislila.:neutral:

Dobro da nije nešto ozbiljnije... Ali mogu da zamislim kako to izgleda, i kako se ti osećaš kad se to desi.
Ali, ako sam dobro razumela - ne može da se desi ništa lošije; i ne ostavlja nikakve posledice?

Evo mene opet. Opet nam se nocas ponovio scenario od pre neke veceri. Stefan je opet plakao u snu i nikako nije mogao da se smiri. Opet bacanje, guranje, otvori oci, ali nista ne vidi. Opet se smirio tek kad sam ga umila i iznela napolje. I tako 2 puta. Prvi put sam ga vratila kod njega u krevetac i on se samo trzao da bi opet poceo plac. Drugi put sam ga stavila pored sebe i spavao je cele noci. :(
Juce se njegova "pametna" prababa nesto derala na njega i on se nje uplasio. Jel to ima neke veze, buduci da se, prvi put,pre par dana, kad se to desilo, nista uznemirujuce u toku dana nije desilo, jedino je bio premoren...:dontunderstand:
Vec pocinje da me brine....:sad2:

Pa ne znam, da pitate pedijatra ili nekog ko se razume(psihologa..), al ja mislim da je faza i da ce proci...moja sestra je u jednom periodu bila mesecar(oko 10-11godina), delile smo istu sobu i ona bi samo u sred noci ustala i krenula na ulazna vrata od stana, ja je pitam gde ces, ona kaze da zovem lift:eek:, ja je vratim u krevet i kada je pitam ujutru sta joj bi da u sred noci zove lift, ona se naravno nije niceg secala...ponovilo se par puta i prestalo...

Sutra svejedno idemo kod doktorice da ga pregleda pred more pa cu joj napomenuti...
Citala sam dosta o tome sad na netu i vidim da se desava kod mnoge dece...
A moja sveki kaze da ga vodim na salivanje strave...

Ma mante se tih babskih stvari i NEDAJTE IM DECU : )
Ozbiljno... priča i priča sam se naslušala.
Gasili detetu olovo, budilo se noću - imalo košmare pa odma su to povezali sa zlim silama i urocima. Došla neka baba ,,čuvena" po tome što decu oslobađa i gasila mu olovo nad glavicom, prsnula voda izletelo olovo i detetu se prosulo po glavi... oslepelo je.

A moja neka dalja rođaka s babine strane iz Valjeva, kad je dolazila da vidi Lenu pitala me - A jel ste joj vadili crviće.
- MOLIM?
- Crviće, znaš, bebe kad piju mnogo mleka dobiju svuda po telu mlečne crve... Kod nas u Valjevu ima jedna ciganka koja im to vadi..
- Ćuti nesrećo, nemoj Žarko da te čuje o čemu pričaš, sve će napolje da nas izbaci...
- OZBILJNO MAJO moraš da joj izvadiš crve - skineš je golu pa je pod česmom iskvasiš i pospeš brašno po njenim leđima, onda trljaš rukom, trljaš pa nožem sastružeš...

Rekla sam babi da je to poslednji put da mi je uvalila nekog debila u stan... sad ni ona ne dolazi više kod nas al zabolemebaš... imbecili jedni obični

Back