SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma probala sam i da ne mazem i da mazem:) Pa se povuce crvenilo i opet vrati...
Bas je sve sto ima iskljucivo pamucno,jer to mi je mama rekla da obavezno gledam... N a kreveticu je pamucna pelenica koju sam pokusavala da perem u njen sampon jer joj jedino johnson-ova kozmetika odgovara,ali nista. Tjesi me to sto je veca-manje crvenila ima

Johnson je mozda problem, malo je grub. Promeni kozmetiku. A Johnson nastavi da koristis ti :). Imas negde ranije na ovoj temi, pricalo se o tome - SebaMed za bebe, Mustela, ili neka slicna kolekcija, kupuju se u apotekama.

Mi koristimo seba med od samog pocetka. Pre nekih mesec dana cujemo mi svi hvale mustela kozmetiku, jeste da je skuplja, ali vredi. Odosmo do apoteke i uzmemo uzorak cisto da probamo. Devojcica,koja inace obozava da se kupa, U trenutku kad smo gel za kupanje poceli da joj trljamo po telu, pocela je bukvalno da vristi kao nikad do tad:confused:
U sekundi smo je isprali, spremili novu vodu i okupali je sa seba med. Nije se bunila, a nama ni dan danas nije jasno sta je to moglo da bude.
Naravoucenije (bar u mom slucaju): ne menjaj bebi kozmetiku ako joj odgovara:!:

Imam jedno pitanje,Vasku izbijaju dva ocnjaka (trojke) u isto vrijeme i jako je nervozan,nista ne jede, kmezi cijeli dan. Mazem mu desni sa Dentinox gelom po preporuci pedijatra,ali to pomaze samo par minuta i opet isto! Znate li mozda nesto sto bi mu bar malo olaksalo izbijanje zubica?

Mamaaa-puno ti hvala.Puno,srce si.Znaci kad imas neki telefon zlu ne treablo.Nadam se da mogu pozvati tu zenu i bez da dolazim(ako je hitno).Nema sanse da dodjem za DUbai jer mi muz radi po zeznutim smenama.I ja sam koristila Pavlovicevu prva tri meseca koliko sam ila u Srbiji i kako sam dosla i pocela da koristim sve ove skupe preparate-krenuli su problemi.Mozda ne od njih,mozda samo jer se guza navikla na jedno.
Zia75-kako zahvaliti ti?Moze li neka kafa kad stignemo? :-)
Nisam jos listala po netu ,nemam nesto vremena.
Nasla sam pedijatra koji je hteo da pogleda pisu mom malcu.Pa je rekao da je infekcija i da idemo kod hirurga ali da je njegovo misljenje da dete treba obrezati da ne bi imao problema citav zivot.Hirurg je rekao da nije alarmantno.Zadovoljna sam kako je pregledao dete iako je arapin,obrezan,nije pokazao nezainteresovanost.Kaze mmozemo dete obrezati ali ako necemo-ne moramo.Mada to danas radi se svuda u svetu iz higijenskih razloga,kRekao je jos ima vremena kada ce mu se pisa odlepiti.
Sto se tice kasa-ja sam prvo kupila milupunu sa mlekom,pirincem i jabukom i stavila skoro punu meru(nisamc pocinjala ono kasika po kasika) i nista.Sve je bilo i ostalo ok,obozava je!

naravno da može kafa, samo je pitanje dogovora...taman dok vi stignete i mi ćemo biti malo veći...i onako se već i sa esperancom dogovaramo, samo čekamo pravi trenutak, a i Hipotenuzu da nam se pridruži...no u svakom slučaju videćemo kad stignete kako možemo da se dogovorimo....ja se iskreno nadam da sam mogla nešto da ti pomognem..prilično je teško ovako sa daljine...sve najbolje, čuvaj bebana i ljubi ga u naše ime..

Imam jedno pitanje,Vasku izbijaju dva ocnjaka (trojke) u isto vrijeme i jako je nervozan,nista ne jede, kmezi cijeli dan. Mazem mu desni sa Dentinox gelom po preporuci pedijatra,ali to pomaze samo par minuta i opet isto! Znate li mozda nesto sto bi mu bar malo olaksalo izbijanje zubica?

e sad bez zezanja, na vrh prsta stavi 3 kapi belog vina i time namaži desni...stvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarno pomaže, veruj mi...ne brini zbog alkohola, tih par kapi nije ništa, i mislim da je zdravije od svih tih gelova koji su puni antibiotika, i samo utrnu mesto gde mažeš...elem belo vino omekšava desni, pa će lakše i da izađu zubići...i naše mame su nama time mazale, pa smo odrasle zdrave...pokušaj, nama pomaže...jednom nismo imali belo vino kod kuće, pa sam stavila par kapi rakije, i to je pomoglo, prestao je da trlja, i na nekoliko sati bio je miran sa desnima..baš se videlo koliko mu je to olakšanje...

Nama nije nista pomoglo(ono sa belim vinom sam i ja cula, samo nekako nisam smela da primenim), medjutim mi smo imali i temperature i to visoke:roll:. Prko dana smo gurali, kako tako, a uvece bi mu dala paracetamol, on je osim za snizavanje temperature i protiv bolova, tako da je mogao makar lepo da spava:roll:

Meni je pedijatar savetovao da ukoliko primetim da dete trpi jake bolove slobodno mu dam eferalgan ili neki drugi sirupic za temperaturu jer oni sluze i protiv bolova.I stvarno kad sam procitala prospekt leka tamo je pisalo da se daje kod zubobolje.Spasili smo se par noci sa tim.I bebi je bilo lakse a bogami i nama.

Pantenol nisam probala, ali pokusacu jos to... Cak ni kamilica ne pomaze... A svuda po tijelu kozica joj je mekana i cista, bez ijedne tackice-to mi je krivo:(

Draga Danchice, i moj Andrija ima blagi oblik ekcema po obrazima, i ponekad je stanje super a ponekad se zacrveni...i meni je krivo, pa sam ga odvela kod njegove pedrijatrice. ona nam je dala recept da nam u apoteci naprave neku kremicu od elocoma i pantenola, u omjeru 1:9...i rekla nam je da nanosimo po crvenilu dva puta dnevno...videcemo da li pomaze

Draga Danchice, i moj Andrija ima blagi oblik ekcema po obrazima, i ponekad je stanje super a ponekad se zacrveni...i meni je krivo, pa sam ga odvela kod njegove pedrijatrice. ona nam je dala recept da nam u apoteci naprave neku kremicu od elocoma i pantenola, u omjeru 1:9...i rekla nam je da nanosimo po crvenilu dva puta dnevno...videcemo da li pomaze

Samo pazljivo, Elocom sadrzi kortikosteroide...

Samo pazljivo, Elocom sadrzi kortikosteroide...

Da ali nama samo elokom pomaze kada se bas upali ekcem(hoce da se upali kada izbijaju zubici ili ce da se razboli...to sam ja kao povezala, mada hoce i od neke hrane-cokolada, mleko, jaja...mada sve manje kako je stariji), a kada je miran pomaze panenol krema. Cula sam da je za ekcem mnogo dobra krema od nocurka, al nisam probala(probacemo ovih dana, pa cu vam javiti):-P:-P:-P

Drage mame,da li je nekom beba odbijala da jede mlekce kad ste joj uveli cvrstu hranu?Imam veliki problem sa Nikolom.Nece flasicu,odbija,gadi se,mulja cuclu u ustima i place ako ja bilo kako pokusam da mu malo dam da siki.Juce je oko 13,30h popio 100ml mleka i posle toga malo pirea od krompira i od onda nista do 21,30h.Nije hteo ni da lizne mleko.A pokusavala sam na svakih sat i po vremena. Bacih par puta po celu flasicu. I na kraju sam morala ponovo da mu dam pire koji je pojeo dok si reko keks,ali posto nije bilo dovoljno da se zasiti jer nije satima jeo dala sam mu i malo hipove kasice od sargarepe i jabuke i naravno i to je sve pojeo. Jedino mogu da mu dam mleko kad spava.Onda nema pojma sta radi,pa popije.Stvarno ne znam sta da radim.A onu Milupinu kasicu koju je jeo na cuclu ne smam trenutno da mu dajem dok mu ne prodje osip na guzi:-(

Ja jos uvijek sa tim nemam problema, ali moja sestra, cim je uvela rugu hranu,njena Jana nije zeljela ni da lizne cist mlijeko... Rekli su mi da mojoj bebi ne prekidam mlijeko cisto i da ima bar dva obroka dnevno samo to... Tako ga ona sada i pije.

zia75 hvala puno! Maloprije sam Vasku stavila par kapi vina na desni i evo ga igra se,ne kmezi kao ovih dana.Naprosto ne mogu da vjerujem da vino bolje djeluje od gela ALI djeluje! Hvala jos jednom!

Zia75-kafa obavezno.Super i bas se radujem.Ne brini,beberon ce ti biti taman za skitnju.Jel ste vi u Bgu inace?
Gledala sam abudhabimums-nema nesto a onaj ogranak bolnice americke ne nadjoh.Ma i ja sam malo oladila.Radimo inhaliranje za plucanca 4 puta dnevno(zeznuto je jer ne spavamo nocu i dete mi je skroz izgubilo ritam,budim ga u 2h nocu i nece da mi sopava posle).Nego je jakooo nervozan.ja sve ,mislim zbog zuba ali nikako.Cekam ih vec mesecima i vec me sve to nervira.Dete mi je razdrazljivo haos,nije bio takav ranije.Desni ni ne znam kako treba da izgledaju.neko kaze crvene ,neko staklaste-nemam pojma.Njemu su staklaste(ne bele) i pri dnu jako crvene.Kupili smo taj dentinox.Sve je to isto,radi na principu lidokaina,utrnu trenutno desni i to je to.Za vino sam citala(i smejala se) kako se beba napije od toga sto joj se nanense na desni pa olize(to nije ni kap zato ne znam o cemu pricaju) i onda joj je lepo.
Sto se mleka tice-ja nisam imala tih problema.Dete mi voli skoro sve da jede ali mleko ponajvise.Sada mu ,na svoju ruku,dajem 240ml samo ujutru i uvece i to je tih 0.5l koliko im treba.Nemam savet,izvini.Trpaj mleko u sve sto stignes ili kroz jogurte ako ti beba nije mala.Puno znaci i taj pire sto spremis sa mlekom(50 po 50) ali moras nekako da mu nadoknadjujes.Pa kad zadrema preko dana ti ga pojuri sa sp[remnim mlekom i daj dok je sanjiv.

Drage mame,da li je nekom beba odbijala da jede mlekce kad ste joj uveli cvrstu hranu?Imam veliki problem sa Nikolom.Nece flasicu,odbija,gadi se,mulja cuclu u ustima i place ako ja bilo kako pokusam da mu malo dam da siki.Juce je oko 13,30h popio 100ml mleka i posle toga malo pirea od krompira i od onda nista do 21,30h.Nije hteo ni da lizne mleko.A pokusavala sam na svakih sat i po vremena. Bacih par puta po celu flasicu. I na kraju sam morala ponovo da mu dam pire koji je pojeo dok si reko keks,ali posto nije bilo dovoljno da se zasiti jer nije satima jeo dala sam mu i malo hipove kasice od sargarepe i jabuke i naravno i to je sve pojeo. Jedino mogu da mu dam mleko kad spava.Onda nema pojma sta radi,pa popije.Stvarno ne znam sta da radim.A onu Milupinu kasicu koju je jeo na cuclu ne smam trenutno da mu dajem dok mu ne prodje osip na guzi:-(

jaoj Nidžo, veliki dečko, pa sad hoće da papa kao veliki...pokušaj da ga zbuniš dok je uspavan, tako mu trpaj danju, ako neće drugačije...ma deca su čudo, ali ja mislim da će i to brzo proći, jer će mu organizam tražiti mleko, ne brini se...a nadam se da će taj osip na guzi brzo proći, pa da se vratite na Milupinu kašicu...ipak je to mlekce..ljubi ga...

zia75 hvala puno! Maloprije sam Vasku stavila par kapi vina na desni i evo ga igra se,ne kmezi kao ovih dana.Naprosto ne mogu da vjerujem da vino bolje djeluje od gela ALI djeluje! Hvala jos jednom!

baš mi je drago što odgovara Vasiliju..suuuuuuuuuuuuuuuper...ti mu onda tako 2-3 puta na dan, namaži, neće mu biti ništa, samo će mu pomoći, pošto omekšava desni, i od toga splasne oteklina, a od kojekakvih gelova samo utrne, pa kad nestane efekat i bol i svrabež se vraćaju...ljubi ga..

Zia75-kafa obavezno.Super i bas se radujem.Ne brini,beberon ce ti biti taman za skitnju.Jel ste vi u Bgu inace?
Gledala sam abudhabimums-nema nesto a onaj ogranak bolnice americke ne nadjoh.Ma i ja sam malo oladila.Radimo inhaliranje za plucanca 4 puta dnevno(zeznuto je jer ne spavamo nocu i dete mi je skroz izgubilo ritam,budim ga u 2h nocu i nece da mi sopava posle).Nego je jakooo nervozan.ja sve ,mislim zbog zuba ali nikako.Cekam ih vec mesecima i vec me sve to nervira.Dete mi je razdrazljivo haos,nije bio takav ranije.Desni ni ne znam kako treba da izgledaju.neko kaze crvene ,neko staklaste-nemam pojma.Njemu su staklaste(ne bele) i pri dnu jako crvene.Kupili smo taj dentinox.Sve je to isto,radi na principu lidokaina,utrnu trenutno desni i to je to.Za vino sam citala(i smejala se) kako se beba napije od toga sto joj se nanense na desni pa olize(to nije ni kap zato ne znam o cemu pricaju) i onda joj je lepo.
Sto se mleka tice-ja nisam imala tih problema.Dete mi voli skoro sve da jede ali mleko ponajvise.Sada mu ,na svoju ruku,dajem 240ml samo ujutru i uvece i to je tih 0.5l koliko im treba.Nemam savet,izvini.Trpaj mleko u sve sto stignes ili kroz jogurte ako ti beba nije mala.Puno znaci i taj pire sto spremis sa mlekom(50 po 50) ali moras nekako da mu nadoknadjujes.Pa kad zadrema preko dana ti ga pojuri sa sp[remnim mlekom i daj dok je sanjiv.

mi smo u NS...ali možemo se nešto dogovoriti...jako mi je drago što ti je beban bolje i da nemaš razloga za toliku brigu, pa ni za traženje lekara...to je odlična vest..ipak za ubuduće ti se nakupi informacija...ako još usput nešto saznam, javljaću ti...ma koji, napije se beba od par kapi vina...bezveze, slažem se, ovome mogu samo da se nasmejem...pa pobogu ne kljukamo ih makom...

to znaci da je spreman za pravu hranu! cula sam dosta mama koje se zale na to. proci ce ga uskoro. nemoj bas da ga juris na svaki sat vec probaj da mu ga das kad mu je inace vreme da mu ne poremetis raspored. probaj da mu obogatis pire tj. "otezas" kalorijski, npr. mlekom ili kvalitetnim parmezanom (1 kasicica) jer je jako bogat kalcijumom, kasicicom maslinovog ulja (zbog omega 3 i 6, vitamina E...), pireom od jos nekog povrca, npr. sargarepe, razredi ga supicom od tog povrca pa dodaj instant rizu... tako ces mu povecati unos kalorija pa iako ne sisa nece biti strasno. nemoj mu davati sokice, ako mu ih uopste dajes, pa ce biti vise zedan. na beby jogurtu koji ja (uzaludno) kupujem (posto se popisanku ne svidja) pise da se daje od 5. meseca. mozes i to da probas. nikola je tu negde, jel tako? u svakom slucaju bez brige, to je samo prolazna faza. :-)

esperanca137-da,daj bebanu parezan i mas.ulje.To je jako dobro i zdravo a njima itekako potrebno.Zaboravih da sam i ja mom davala i dajem i dalje.
Pitanje za mamaaaa(ako je tu)-cime hranis svog bebca,koliko ti pije mleka kolicinskii otprilike?
Zia75-da,dogovoricemo se nesto.Moramo.E ovo sto si mi ti ucinila se ne zaboravlja.

Back