SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nina-nana kako ti je bebica ovih dana...malo sam čeprkala po internetu, a i muž mi kaže da u Abu Dhabiju može da se nađe dobra dečja klinika(sa sve evropskim i američkim lekarima), kad sakupim sve podatke poslaću ti...nadam se da je malom bolje...što ga pobogu toliko kljukaju tim antibioticima???????????...što pre ti doputuj za Srbiju pa pravac pulmolog...

Pa ja sam pitala sve ove ljude sto ovde rade(NOrvezane,Kanadjane,Australijance-ma svi su ocajni i zale se na isto).Nko ne zna za "belog"lekara ovde.Postoje ti american,i ostali medical centri ali tamo ne rade Amerikanci.
Hvala ti zia75.Ma tio si srce.Resavas sve,sva svih strana sveta....
Malac mi je bolje ali skripi i na terapiji je jos kazu mesec dana ali pratice ga.
Da,cim dodjem pravac na komletan pregled.

Pa ja sam pitala sve ove ljude sto ovde rade(NOrvezane,Kanadjane,Australijance-ma svi su ocajni i zale se na isto).Nko ne zna za "belog"lekara ovde.Postoje ti american,i ostali medical centri ali tamo ne rade Amerikanci.
Hvala ti zia75.Ma tio si srce.Resavas sve,sva svih strana sveta....
Malac mi je bolje ali skripi i na terapiji je jos kazu mesec dana ali pratice ga.
Da,cim dodjem pravac na komletan pregled.

ma nisam ti ja sveznalica, ali imam muža arapina, pa mi eto pri kraj ruke da pripomogne...ne brini naći ćemo ti nešto..a sad najozbiljnije, počeli smo da razmišljamo o projektu otvaranja dečje klinike u Abu Dhabiju..mi sve razmišljamo da se preselimo u Dubaj, ali daleko je to još...

Hanibal77-Sve nase zene ovde kukaju.Mislim da nema potrebe da ista vise kazem.Mi smo super finansijski ali ja nisam tip koji pati za materijalnim stavrima.Mnoge se zene ovde "pronadju" ,u shopinzima i ostalom.Volim i ja to sve ali ne u toj meri i jako je dosadno ovde.
Zia75-Duabi je nesto drugo.tamo ne bih zivela samo zbog saobracajnog kolapsa.Kad god smo otisli ta mo zaglavil ismo se po 5 sati u jednom pa u drugom pravcu isto.Muka je to.
Muz ti je Arapin?Lepo...Joj,kako li je vase dete slatko?!E sto se tice klinike,ne znam za Dubai,ovde je tek nedavno dozvoljena strancima kupovina nekretnina.

Videcu da je kupim.Stvarno nisam pametna sta da radim.Danas sam bila na onom decijem sajmu.Dobila sam neke prospekte i u njima sam nasla i cikovu kremu za ojede. Moda je dobra.Ako ovako nastavim,imace vise krema od mene i tate zajedno:lol:

Inace,sto se tice sajma - NEMA nista da se kupi,samo velikoprodaja. Jedino ako imate malo vecu decu,pa ce se zadovoljiti sa crtacima,pozoriste,klovnovima... Moj se Nikola odusevio celokupnim sajmom - samo je zverao okolo i drzao baloncic koji su mu poklonili.Tako su mu se svideli oni pajaci i hodajuce lutke da nije hteo ni cuclu koju inace ne ispusta iz usta:lol:

Odlicna je, nama je pomagala od pocetka, ali ovaj zadnji osip nije hteo da prodje ni od nje.

Ej, mame, da vas pitam ja: da li vi vasim bebama mazete Pavlovicevu mast na guzu? Cula sam toliko suprotna misljenja da ne znam sta da mislim. Meni je nekako logicno da joj treba Pavloviceva ili slicna mast dok god je u pelenama da joj zastiti kozu.

Inace, uspesno smo nabudzili chicco-ve kaucuk cucle na Avent flasice, pao mi je kamen sa srca, konacno jede iako smo se borile tri dana!

Ej, mame, da vas pitam ja: da li vi vasim bebama mazete Pavlovicevu mast na guzu? Cula sam toliko suprotna misljenja da ne znam sta da mislim. Meni je nekako logicno da joj treba Pavloviceva ili slicna mast dok god je u pelenama da joj zastiti kozu.

Inace, uspesno smo nabudzili chicco-ve kaucuk cucle na Avent flasice, pao mi je kamen sa srca, konacno jede iako smo se borile tri dana!

Ja mojoj devojcici mazem pavlovicevu, ali ne u debelom sloju, nego cisto onako da se malo zamasti guza.

A sto se toga tice postoje razlicita misljenja i saveti, i pored toga sto je svaki savet dobrodosao, ti ces uvek znati sama sta je najbolje za tvoje dete i sta mu prija, a sta ne;)

nina-nana poslala sam ti privatnom porukom ime i telefon pediajtra jeste da je u Dubaiju ali govori nas jezik pa zlu ne trebalo ako ti budne nesto hitno mozes je pozvati

Mame ja sam u prvoj poruci koja je nestala napisala da imam bebicu od 8 i po meseci, mazem joj guzu pavlovicevom koja mi je najbolja od svih i pomaze joj, bolja mi je i od mustele i kikove kreme, i deo je redovnih posiljki iz Srbije a sad prvi put cujem da ima nesto negativno u vezi nje. Molim vas napisite mi sta je to lose sa pavlovicemom. Inace jako vodim racuna o tim stvarima vlazne maramice koristim sebamed jer nemaju alkohol ni parabene i svaki put joj opet isperem guzu pod mlazom vode.

Nije stvar u tome da ima ista lose u Pavlovicevoj, ali u korpusu ludih stvari koje sam cula (pored toga da se dete kupa jednom nedeljno - sve i da je tako, ja je kupam svako vece) je i "savet" za mazanje guze - da bi ga trebalo izbegavati jer ce se onda navodno koza bebe navici na mazanje pa kad ga ne bude bilo bice preosetljiva. Mazemo Pavlovicevu na guzu da sve puca, samo me je zanimalo da li su i vama lekari nesto slicno rekli. I mi peremo guzu vodom i SebaMed sapunom kad se ukakimo, maramice koristimo kad nismo kod kuce ili samo za osvezenje.

E znate sta, muka mi je vise od ovih novina, ranije je bilo onako a sad ovako, okrenuto za 180 stepeni. Mazala sam i jos mazem (sinu) pavlovicevu (cak ne ni original nego Pavloderm sa ekstratom kamilice i nevena) i cerki i sinu i nije im koza preosetljiva, ne puca, ne masti se, ne susi se, ne peruta, ne crveni, ne svrbi... mislim stvarno vise. Pitam se ponekad kako majku mu mi odrastosmo na pavlovicevoj i kravljem mleku i plazmi? Vidim vecina nas je bolesljiva i slabog imuniteta.
Slazem se da medicina stalno napreduje, i treba slusati savete lekara, ali kako to da se u roku od samo par godina drasticno izmene saveti tih istih lekara? Sta sad, treba li sebe da krivim sto sam po preporuci pedijatra uvela cerki kravlje mleko sa 5 meseci? Pa sad ako ima osetljivo grlo, ili neku alergiju ili neznam ni ja sta, jesam li ja kriva, mleko, ili tada taj pedijatar; moram da pomenem sa Instituta za neonatologiju? Dakle opusteno, oprezno i smireno, nece ih pavloviceva ubiti, nije nijedno do sada. Mi majke smo sklone tome da preterujemo cesto u zelji da svojim malisanima pruzimo najbolje.
I jos da dodam, i cerku i sina sam kao bebe kupala svako vece, to za jednom nedeljno evo sad cujem.

Molim za jedan savet: od sutra definitivno krecemo sa cvrstom hranom. Isla sam u apoteku da uzmem milupa pirincanu kasu ili bilo koju koja nema dodatke. Nisu imali, vec su mi ponudili neku sa adaptiranim mlekom (Rice+corn),pa me zanima da li smem to da dam bebi.
Ima 5 meseci i do sad je iskljucivo sisala i nisam joj davala nikakve sokove,cajeve i slicno. Buni me to sto ima dodatak tog mleka.

Ja sam Acu preko zime pocela da kupam svako drugo vece.Naime,svako vece ga umijem,operem mu vratic,guzu,osvezim ga,ali kosicu mu perem svako drugo vece.E sad kad krenu vrucine,opet cemo se vratiti na svakodnevno kupanje.

To sa kupanjem je ovdje vruca tema! U porodilistu su mi rekli da sina kupam maksimalno 3 puta nedjeljno jer se cestim kupanjem bebi isusuje koza. E sad,misljenja su razlicita,neko kaze da bebe nisu mehanicari pa da se moraju kupati svaki dan, a neko svakodnevno kupanje praktikuje od prvog dana.Ja licno Vaska zimi kupam 2 puta nedjeljno,normalno,uz svakodnevno "macje kupanje",a kad je toplo svaki dan.

E pa to sa kupanjem necu ni da pocinjem da primenjujem. Susi im se koza? Pa za sta onda sluzi silna kozmetika? Ili ni nju ne treba koristiti (kupanje navedoh kao primer gluposti - i mi smo se kupali svaki dan, pa sta nam fali). Kupanje moju bebu umiruje. Ona u kupanju uziva. Koza joj je divna i meka. I negovana. Rodila se zimus i tako smo i poceli i tako cemo i nastaviti.

Elem, danas smo bile na kontroli. Izbacili smo Vigantol - fontanela se skoro zatvorila (za koji dan puni 5 meseci). Doktor misli da ne treba da forsiramo zarastanje na dalje.

Ovo nema veze sa prethodnim temama, niti uopste sa savjetima o bebama, ali....prosto moram da podijelim sa vama oops:
Znam da ce zvucati kao bajka, ali moj sinak je veceras, ajde da ne kazem rekao, vec ponovio za mojim muzem dva sloga koji čine onu carobnu rijec svima nama veoma blisku: ma-ma.
Ni ja nisam mogla da povjerujem svojim usima. Za dva dana puni dva mjeseca.....:rolleyes:

Ovo nema veze sa prethodnim temama, niti uopste sa savjetima o bebama, ali....prosto moram da podijelim sa vama oops:
Znam da ce zvucati kao bajka, ali moj sinak je veceras, ajde da ne kazem rekao, vec ponovio za mojim muzem dva sloga koji čine onu carobnu rijec svima nama veoma blisku: ma-ma.
Ni ja nisam mogla da povjerujem svojim usima. Za dva dana puni dva mjeseca.....:rolleyes:

Ne zvuci kao bajka. Pocinju da oponasaju...ali ce potrajati malo do konacnog naucenog i svesno ponavljanog "mama". :) Ljubi to dete!

Back