..ja sam mleko uvek pravila sa prokuvanom vodom sa chesme..
..bakterioloshki je ispravna, to je sigurno, a vishak kamenca se istalozi kuvanjem..
..mada uvek imam male rose od pola litre za hitne situacije
(..kad idemo negde, ili kad nema prokuvane - to je mm specijalista da napravi mleko i ne prokuva novu za sledeci obrok

ili ako nema vode uopshte - ko za inat, tih meseci dok ih dohranjujem nestaje bez najave..

)
..takodje sam vec sa 8-9 meseci prelazila na vodu sa chesme za pice
(i prestajala da sterilishem flashice i prelazila na kravlje mleko dodushe, ja sam malo opushtenija po tom pitanju

)
ako je dobra nama dobra je i deci..a i prokuvana ima odvratan ukus, ni jedno nije htelo da je pije..

)
..ne bih dugorochno davala neku drugu vodu, tj bih ako je po mineralnom sastavu slichna rosi..
..reche vec elins, opterecuje bubrege i ako je suvishe mineralna, kao i ako je jako meka, kao prolom..
..a za mleko - ako u sterilisanu flashicu sipash prokuvanu vodu i mleko i dete josh ne pochne da pije,
moze da stoji sat-dva, chak i zagrejana..ali ako je dete makar jednom povuklo, pola sata je maksimum
iza kog sam davala da nastave..iz usta bakterije i gljivice predju u mleko
i za sat-dva ih ima milion puta vishe u toplom mlekcetu..
..za obrok van kuce, ja sam u flashicu odmeravala vodu i nosila vrelu u termosu, pa dodavala mleko kad je vreme..
..ili ako je izvodljivo, nosila hladnu pa grejala kao i kod kuce - u chiniji vrele vode iz bojlera..
..za prah mleka postoje merice u koje se vec odmeri mleko, pa se samo prespe u flashicu,
mada je to meni nepotrebno zevzechenje u 99% sluchajeva..
..marge, ja mislim da je patronazna mislila na izmuzeno majchino mleko,
ono moze 12h u frizideru da bude, poshto ima antitela i celije koje ubijaju bakterije..