SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Desi se,pogresi covek.:rumenko::lol:

Meni je patronazna rekla da ako stoji duze od dva dana prokuvam,jer se vec pojavljuju bakterije.Mada nama 1,5l traje dva dana.

E pa trt sad, kad moram tako da kažem:evil:
i meni je patronažna rekla da imam puuuuuno mleka, pa mi mali smrsao po kila

nista, svaki drugi dan cu otvaram novu flasu, a ono bakterija sto ostane cu popijem ja:D

E a sad jedno ozbiljno pitanje:
kad smuckam malom mlekce, koliko to smuckano sme da stoji, i da li sme da stoji?
U uslovima kad se tako smuckano, optimalne temperature u staklenoj bocici stavi u termos od stiropora.

..ja sam mleko uvek pravila sa prokuvanom vodom sa chesme..
..bakterioloshki je ispravna, to je sigurno, a vishak kamenca se istalozi kuvanjem..
..mada uvek imam male rose od pola litre za hitne situacije
(..kad idemo negde, ili kad nema prokuvane - to je mm specijalista da napravi mleko i ne prokuva novu za sledeci obrok :roll:
ili ako nema vode uopshte - ko za inat, tih meseci dok ih dohranjujem nestaje bez najave.. :roll: )
..takodje sam vec sa 8-9 meseci prelazila na vodu sa chesme za pice
(i prestajala da sterilishem flashice i prelazila na kravlje mleko dodushe, ja sam malo opushtenija po tom pitanju :P )
ako je dobra nama dobra je i deci..a i prokuvana ima odvratan ukus, ni jedno nije htelo da je pije.. :lol:)
..ne bih dugorochno davala neku drugu vodu, tj bih ako je po mineralnom sastavu slichna rosi..
..reche vec elins, opterecuje bubrege i ako je suvishe mineralna, kao i ako je jako meka, kao prolom..

..a za mleko - ako u sterilisanu flashicu sipash prokuvanu vodu i mleko i dete josh ne pochne da pije,
moze da stoji sat-dva, chak i zagrejana..ali ako je dete makar jednom povuklo, pola sata je maksimum
iza kog sam davala da nastave..iz usta bakterije i gljivice predju u mleko
i za sat-dva ih ima milion puta vishe u toplom mlekcetu..
..za obrok van kuce, ja sam u flashicu odmeravala vodu i nosila vrelu u termosu, pa dodavala mleko kad je vreme..
..ili ako je izvodljivo, nosila hladnu pa grejala kao i kod kuce - u chiniji vrele vode iz bojlera..
..za prah mleka postoje merice u koje se vec odmeri mleko, pa se samo prespe u flashicu,
mada je to meni nepotrebno zevzechenje u 99% sluchajeva..

..marge, ja mislim da je patronazna mislila na izmuzeno majchino mleko,
ono moze 12h u frizideru da bude, poshto ima antitela i celije koje ubijaju bakterije..

Pa evo meni je palo na pamet, sta cu kad ne znam.
Posle su mi objasnili.

A juce sam cula da bebi ne treba kuvati caj, jer moras da skuvas vodu, a onda je ona losa kad se skuva :eek:

mozda je to opet nesto sto ja kao nova mama ne znam, hebi ga....

Česmuša nije loša kad se skuva, ili grešim? :think: Mislim, po meni česmušu moraš prokuvati za bebu.Prvi put čujem da se ne daju čajevi zbog prokuvavanja vode...Možda misle za Rosu, to ok al pravi mu čaj sa prokuvanom česmušom, a kao čistu vodu daj rosu neprokuvanu.*** ja sam Lukijanu davala prokuv.česmušu pa sam tek skoro prešla na Rosu.A čaj sam mu davala zbog grčeva.

Česmuša nije loša kad se skuva, ili grešim? :think: Mislim, po meni česmušu moraš prokuvati za bebu.Prvi put čujem da se ne daju čajevi zbog prokuvavanja vode...Možda misle za Rosu, to ok al pravi mu čaj sa prokuvanom česmušom, a kao čistu vodu daj rosu neprokuvanu.*** ja sam Lukijanu davala prokuv.česmušu pa sam tek skoro prešla na Rosu.A čaj sam mu davala zbog grčeva.

Ma to ja imam neke rodjake koji su se rodili nauceni kako treba da se postupa sa bebom, pa eto sad cujem od njih i kako ne treba bebi kuvati caj jer ne valja da se kuva voda pa da se daje bebi, nebitno koja voda.
Cujem kako su me ogovarali kod nekih drugih rodjaka u fazonu kao eto ja sam isla i u skolicu a nista ne znam, dete mi oslabilo i bla, bla, bla...a imala sm onaj problem sa manjkom mleka...
---znam da je off topic, al moram da se pozalim...malo...;)

Moj mali je danas vristao na sav glas, pojam nemam zasto,
da li su grcici ili ga onako muci nesto..dobih info da je Nestle NAN mleko malo jache pa mogu da budu jaki gasovi od njega a hoce i da stegne stolicu pa ga onda to boli...i ja se setim da danas ceo dan nije kakio...sad spava videcemo sutra...
jel ima neko tih iskustava sa NANom?

I moja je danas sigurno dva sata sa manjim prekidima vristala.
Grcici jesu.
Bas sam dosta citala o NANu,znas da ga i mi koristimo,nigde nisam naisla na taj podatak.Dok to vazi za Humanu,mnogi se zale na tvrdu stolicu.Inace kaki 2-3 puta dnevno.
I moja sada spava ;).

Hehe, moj je isto reagovao na promene vremena recimo, i to jako.Prosto bude nervozan a pojma nemam šta mu je.Sad je već velik za te stvari...bogu hvala :mrgreen:
Nego, i mi koristimo NAN, s tim što sam mu uvela dohranu sa nekih 6m kad više ne može da mu pravi neki problem sa stomakom tako da ne znam dal je jak za novorodjenčad ali mislim da nije jer sve nove mamice koje poznajem koriste NAN i ok im je.

Ćao mamice i tate :) Pitanje, Drnda ima 9 meseci, stoji, počinje da hoda pomalo i tako...Zanima me dal mogu da mu kupim neke patofnice za po kući a da ne šteti njegovom stopaliću? :think: Anatomske patofne možda? Postoji li tako nešto uopšte??
Imamo parket u stanu, bez tepiha i u čarapama se bojim da se ne oklizne a bos da hoda nije baš toplo, tj uskoro neće biti pa ne znam šta je pametno da mu uzmem za po kući?

:bye:pozdrav. . . . moj sincic ima 6 nedelja i mogu reci da za jedan obrok pojede oko 200ml. . . do pre dva dana sam ga hranila majcinom ali nema mama vise mleka tako da smo presli na humanu i na neku jeftiniju nan nestleovo neko cudo jede i ne buni se. . . inace je bio 4,100 kad se rodio a sad je presao 6 kg!:hahaha:

dali je to normalno?:think:

Ćao mamice i tate :) Pitanje, Drnda ima 9 meseci, stoji, počinje da hoda pomalo i tako...Zanima me dal mogu da mu kupim neke patofnice za po kući a da ne šteti njegovom stopaliću? :think: Anatomske patofne možda? Postoji li tako nešto uopšte??
Imamo parket u stanu, bez tepiha i u čarapama se bojim da se ne oklizne a bos da hoda nije baš toplo, tj uskoro neće biti pa ne znam šta je pametno da mu uzmem za po kući?

...iz mog iskustva bitno je da bebac ima obucu koja ce mu cuvati skocne zglobove....mnogo manje je bitan taj anatomski ulozak, do cuvanja zglobova,
znaci ipak bi trebao da nosi neke cipele ili patike duboke, bez obzira sto je u kuci....

imas todorove patofnice..anatomske..

Afro a da staviš fotku nekih takvih cipela, sa tim za zglobove? Tj znam na šta misliš al aj da budem sigurna :confused: Čula sam da deci do neke 3 godine treba uzimati cipele sa podrškom za zglobove, znači ne plitke fensi kojekakve već baš ovo...Drugarica mi to rekla, kaže njoj niko nije rekao , mala njena ima 5 god i u zglobovima joj noge idu ka unutra :( Malo al se primeti... J*bg nisu znali al su obuvali to dete sa njene 3 god u plitke cipele od cirkona na štilkicu tipa 2 cm :confused: Zar neko treba za to da ti nacrta da nije ok??

Kameron...a fotka možda od tebe? :mrgreen:

I da, čitala sam na bebac.com kako je za njih najzdravije da hodaju bosi kad god je to moguće...Pa šta sad, bos il takve cipele/patike/patofne po kući? :/

..stara shkola preporuchuje duboke cipele do zgloba,
sa anatomskim uloshkom i tzv tomasovom petom (ojachanom),
a mladji su se vratili prichi nashih baka da deca treba da (pro)hodaju bosa.. :
..ako se plashish klizanja, ima charapica sa gumenim delom na samom tabanu,
ili od prevrnute koze, podshivenih..moj malac je prohodao tako.. :)

...ovo sto Novembar rece je skroz tako....em je upucenaija od mene, mladja naravno i ima malu decicu....:heart:

...nasa cupavica kad hoda u setalici nosi tako te duboke cipele, koje cuvaju zglob, a sedecih imamo espadrilica slatkih
pa to obuvamo da ne bude dete boso u kolicima.....ali je najcesce bila bosa do pre neki dan, kad je vec predvece malo
hladnije, za bose nozice...

...Mini ta tvoja drugarica je za svaku osudu...u sta je gledala, i o cemu je mislila, bas mi nije jasno....
..ima dece kojima stopala idu malo u koso od polozaja u stomaku....takva je bila i moja starija cerka, pa smo do neke
tri godine obuvali cipele naopako....i ispravilo se sve fino....a postoje i vezbe koje pokaze fizioterpeut, koje se primenjuju
minimum 2x dnevno.....

..da ne trazim sliku, u svakoj prodavnici decije obuce imas te prve "ozbiljnije" cipele...pogledajj u Cicibanu...

Back