SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ata, jel bolje malecka?

Hvala na pitanju, bolje je. :ok:
Od juče popodne ne povraća više, a počela je i da jede pomalo, dijetalno. Ali, kako je prestala da povraća, tako se proliv vratio :roll: Borimo se i sa time, pirinčana voda je mama, da znate :) Ma, kad posle toliko dana čujem: mama, sipaj mi jos! ništa mi drugo ne treba, premiju sam dobila! :D Iznemogla je mnogo, ne može sama da se digne iz ležećeg položaja, vrti joj se u glavi kada hoda, zanosi se, ali tako je i nama posle toliko povraćanja.
Ma, za dan-dva, biće sve kao i uvek, biće moj mali vjag, uvek spreman da napravi čudo! :lol:

...Ata sad citam da je malena bolje, hvala Bogu, ali i da se proliv vraca....vec sam ti pisala, imala sam muke sa strijom cerom u tom uzrastu bas kao i ti sada...koleginica me je posavetovala
da joj dam Indijski caj..najobicniji iz kesice..i dan danas sam joj zahvalna do neba...skuvaj ga kao obican caj i daj joj da pije koliko hoce, a drugu cesicu pocepaj i slobodno joj daj neka
malo pozvace te travcice...nije odvratno toliko da ga ne bi pila...mnoge moje drugarice su radile to isto, i svaka je resila problem kod dece a i sebe bas tim cajem....
....dusa mala samo da sto pre ojaca...:heart::zag:

...Ata sad citam da je malena bolje, hvala Bogu, ali i da se proliv vraca....vec sam ti pisala, imala sam muke sa strijom cerom u tom uzrastu bas kao i ti sada...koleginica me je posavetovala
da joj dam Indijski caj..najobicniji iz kesice..i dan danas sam joj zahvalna do neba...skuvaj ga kao obican caj i daj joj da pije koliko hoce, a drugu cesicu pocepaj i slobodno joj daj neka
malo pozvace te travcice...nije odvratno toliko da ga ne bi pila...mnoge moje drugarice su radile to isto, i svaka je resila problem kod dece a i sebe bas tim cajem....
....dusa mala samo da sto pre ojaca...:heart::zag:

Probala bih ja to, Afro, ustvari, nisi prva od koje to čujem, ali ni kesicu Indijskog u kući nemam. Išao je muž nekoliko puta u radnju, ali svaki put, ili ja zaboravim da mu kažem, ili on zaboravi da uzme. :rumenko::rumenko::rumenko:
Svejedno, i pirinčana voda je pomogla. Juče popodne je samo jednom imala, što je odlično, super, s obzirom da prepodne nisam prestala da je perem i presvlačim. Samo što presvučem, operem ruke i sednem, ma ni minut ne prodje, a već čujem - mama, p'esvuci me, kakana sam. :( E, posle pirinčane vode se znatno, znatno proredilo. Jutros se probudila ukakana, ali računam da su to poslednji trzaji. :)
Jutros u 6:30 me je zvala u njenu sobu, ja odem, naravno, a ona - mama, 'ajde, mojim te, u'tani i obuci me, mnogo sam gladna! Treba li da spominjem da je u roku od 7 minuta sve uradjeno - i ona oprana i obučena i ja obučena i umivena i sto serviran, ma sve! :D Ja joj nudim dijetalno, pirinač od juče i slično, a ona jok - mama, daj mi šunkicu, mnogo sam gladna, daj mi magaine ( margarin ) i sok od pcelice ( neki sokić sa medom, nacrtana pčelica na tetrapaku ). Ja se lomila par sekundi i na kraju skontam da ona nije imala trovanje hranom, pa da moram strogo paziti. Imala je samo virus, povraćanje se smirilo, i ostalo se smiruje, ma šta ima da je mučim sa pirinčem i krompirom... namažem joj margarin, pa stavim debelo šunku preko i otvorim joj sok! Dva podebela sendviča je pojela ( sa jučerašnjim hlebom, ali šta joj fali, to je ionako zdravije ), i popila sokić! :ok: Eno je sad u sobi, gleda Nodija, sedi i uživa. Još je iznemogla, još nema snage da trčkara i pravi mi čuda po kući, ali planiram da do sutra i to popravimo! :ok: :D:D:D

Nego, sad imam drugu muku... evo ga muž u krevetu, lavor pored kreveta i malo - malo pa njemu držim glavu :( Širi se virus, izgleda. Ajd' bar da ga dignem na noge, pa onda mene da obori... :(

....uh dusa mala, samo kad je njoj bolje, sto bude bolje jela, znas i sama brze ce se i oporaviti...:heart:
....bas bi taj virus mogao tebe da zaobidje...nista ti to sad ne treba...al ostaje da se samo nadamo...:zag:

E ovo mom junosi oci stalno vlaze i stalno se skuplja ona zuta skramica po trepavicama i u uglovima, sto bi se reklo krmelja prilicno
cistim fizioloskim al ne vredi jako brzo se pojavi ponovo
jel ima neko neki savet kako da se resimo toga?
fala vi

Kao što Wenerica već napomonu, probajte sa kamilicom. Blag čajić, pa mlakušan tek. S tim što ja nisam stavljala kesicu, već na tupfer od vate sipam kamilicu, onako da se lepo nakvasi, pa blago prebrišem, samo u jednom pravcu i samo taj jedan potez. Za drugi potez uzimaš drugi tupfer. I pomoglo je, bogami, za par dana oke čiste i bistre :ok:

E ovo mom junosi oci stalno vlaze i stalno se skuplja ona zuta skramica po trepavicama i u uglovima, sto bi se reklo krmelja prilicno
cistim fizioloskim al ne vredi jako brzo se pojavi ponovo
jel ima neko neki savet kako da se resimo toga?
fala vi
пробај са камилицом, умочиш туфер у чај од камилице и обриши око... битно је да идеш од споља ка унутра кад чистиш око, тј. да завршиш код носића, и то у једном потезу... за друго око узмеш други туфер (може и газица)

mi smo taj problem resili kamilicom....dva tri puta dnevno skuvas i obrises okice ka spolja ko sto vec rekose....svaki potez nova vatica i ka spolja
proslo za dva tri dana...isto je bila tako mala...ne secam se tacno koliko je imala

ja sam joj posle brisanja i stavljala po kap dve tog caja u svako oko

kazu da je i mamino mleko dobro za to,tako su ranije lecili to...al ja to nisam radila nekako mi bzvz da joj kapljem mleko u oko :lol:

Nego mame,htela sam da vas pitam,posle koliko vremena vam je stalo mleko kada ste prestale da dojite?
irina ne sisa vec dva meseca i jos uvek ima unutra ...kad stisnem ino iscuri....ali je onako cudno i lepljivo nekako ne znam...ljigavo....odvratno
ali ima....pa se ja pitam sta oce vise i kad ce da stane,smara me :lol:

Majo, koliko znam to je normalno kod beba u tom uzrastu,kazu da se bebe tako ciste. Zapravo, putem bubuljica ispoljavaju reakciju na susret sa bakterijama, prljavstinom i svim i svacim iz naseg sveta koji je nepoznanica za njih. I moja beba je to imala neke dve nedelje, mozda malo duze i posle se povuklo, a dok je trajalo grozno je izgledalo! Imao ih je po licu, usima, vratu, kosici... Prvo budu crvenkaste, pa se posle suse i perutaju, pa nestaju. Neko vreme nisam nicim tretirala, a posle sam mazala nasim pantenolom. One na usima su bile najgroznije, izgledale su kao neki lisaj.

Dunja se sva osula po licu,a ja pojma nemam sta da radim.Svako jutro je brisem fizioloskim a uvece cistom vodom,kad se kupa.Pomagajte....

Osuo se i moj Ivan, sav je crven kao bulka, ja mu mazem obrascice Seba med kremom bebecom za lice sto sam dobila uzorak u onom paketicu u opstini, a kazu da je i super ona Sudo krema, imas uzorak bio u paketu iz porodilista

ziveli uzorci:D

Dunja se sva osula po licu,a ja pojma nemam sta da radim.Svako jutro je brisem fizioloskim a uvece cistom vodom,kad se kupa.Pomagajte....

Pre svega, prestani da je cistis fizioloskim.
On je za neke druge stvari, stavljati slanu vodu na iziritiranu kozu je potpuno pogresno, so na ranu.
Samo cesce umivaj cistom vodom.
Osip po licu je normalna pojava, beba i do 3. meseca moze da ga dobije, cisti se od trudnickih hormona majke.
Ako ne prodje uskoro, obrati se pedijatru da vidi da nije slucajno infekcija.

Hvala na odgovorima.:worth:

Jexy,kod mene u porodilistu sam dobila 12 vlaznih pampers maramica i jednu pampers pelenu,a da i pola litra Rose.Od patronazne nekoliko Nivea vlaznih maramica,kupku i kremu sa cinkom.To je sve od uzoraka.
A tu Sudo kremu sam dobila od komsinice,veliko pakovanje od 125 ml i stvarno je super

Vrucina detetu, kakav crni fizioloski rastvor.. raskomoti je i cesce umivaj i tusiraj, a ako bas ne pomaze pantenol mast ili jekoderm tanak sloj .. Moj sin se tako osuo sa neka 2 meseca i pantenol je pomogao dok je jekoderm samo prosirio osip..e sada to sve zavisi od bebe do bebe.. Naravno obe kreme su bile preporuka njegovog pedijatra i pomoglo je. I dan danas se ospe kada mu je bas vruce..

Back