SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
najbolje je najpre poceti sa jednom vrstom namirnica,kako bi se lako utvrdilo poreklo alergije ukoliko se javi.Za pocetak se savetuje sargarepa, prvih dana ili krompir, pa zatim bundeva, pirinac a posle kombinacija dve tri stvari.Najbolje je prvo poceti sa uvodjenjem 'slanih',pa tek onda 'slatkih' kasica.

Ljudi Irina je pocela da se budi nocu i da se igra po sat ipo....ustane zenska u krevecu i brblja, tapse, smeje se, cupka, sedi, prevrce se...sve, samo nece da spava
Ne znam jel to zbog zuba, jako nemirno spava nocu, otkriva se non stop, stenje i onda se probudi i - zurka, dok je do pre 5 dana bez problema nastavljala da spava
Od pre desetak dana spava samo jednom preko dana po sat ipo dva pre rucka......ne znam da nije zbog toga, ali valjda bi onda bolje spavala buduci da od pola 4 popodne do pola 10 uvece ne spava uopste
ustvari i ne znam sta zapravo ja vas sada pitam... :lol:

Draga, ni ja nikad nisam otkrila koji je đavo u pitanju. Meni je stariji tako ustajao noću i bio budan po sat-dva-tri i tako do 3.godine. Nije hteo ništa da jede, pije, da spava, ma ništa, jednostavno se detetu nije spavalo. A uveče sam morala da ga stavljam da spava kad mu se prispava jer znaš i sama kako su nervozni kad im se spava.
Sad je i Miloš počeo da se budi i bojim se da ne potraje kao kod starijeg.:sad2:

Što se tiče bebe i kreveca, mi smo sa starijim živeli u jednosobnom stanu pa nismo imali izbora, a i bilo mi je lakše zbog dojenja da je krevetić pored nas.
Sa mlađim je krevetac bio u našoj sobi dok sam ga dojila, a sa 9-10 meseci kad sam počela da ga odbijam, prebacila sam ga u njegovu sobu i prošlo je glatko.

Andrej jutros od 4 do 6:20, isto to, igrao se u krevecu svojim frotirom i umirao od smeha, uspravljao se, cupkao, pevao... :eek:
Kad se izigrao, prihvatio da siki, uspavao se i spavao do 9.
Ne znam zasto to rade, cesto se desava, nadam se da nece dugo, ova Eli i nije bas utesna (cuj 3 godine, pa vec sam kao zombi)! :lol:

и моја ана је имала обичај да прича у кревету, и дан-данас јој дође понекад да се игра (са мајмунчетом)... док је била беба ми смо то игнорисали, па је престала након пар вечери... данас јој само кажемо да легне да спава, и углавном нас послуша...
љубимо вас све :*

i kod nas je spavanje loše.....u krevetcu spava koji sat pošto se svaki put udari glavom i onda
plač sat vremena, inače je u velikom krevetu i cura fino ustane na koljena i ode i prebacuje se
pa onda i počne plakat, uglavnom baš se teško naspavat pored noćne ptice...
valjda neće trajati dugo kao u Eli:dash:

a jos se budi nocu zbog mleka? :sad2:
koliko puta se budi?
mi smo uzeli nuby no spil sa drskicama i u nju sipamo caj pa joj u toku popodnevnog spavanja stavim u krevetac i ona uzme pa pije i opet zaspi :lol:
odlicna im je cucla mada je ova mala nasla nacin i iz nje da prosipa :confused:

moram da je naucim na obicnu vodu nekako....u caju ima secera a ona ima vec 6 zubica a nocu ozedni pa pije caj....
vodu uopste nece mada je juce u toku dana popila cak 100 ml :lol:

eto kad ja slusam ono da bebi ne treba voda dok sisa(mislim, ok ne treba joj al sta kad posle nece jer je navikla na slatkasto)....kumina mala pije vodu najnormalnije

Ovo moje čudo više nije beba, prešla je dve godine. ali čitam ove vaše dogodovštine sa noćnim budjenjima, pa vidim da nisam usamljena. Svaku noć, svaku božiju noć... nepodnošljivo je više... pre par dana odvedem je kod babe, hitno, imali smo smrtni slučaj u kući pa da sklonim dete. I kaže baba, tj. moja mama - šta se bre vi žalite na ovo dete, ona je andjeo. Spava celu noć, uspavljujem je u krevetu, a ne u naručju kao vi, ne traži čaj noću, ne popije tokom uspavljivanja dve pune flašice čaja, kako pričate, nego manje od pola, odmah zaspi, kakve probleme sa uspavljivanjem vi spominjete... :eek:
Kao da ne priča o mom detetu! :eek:
I kakva će da bude kada je vratimo kući? Ako nastavi da zeza, ja je opet vraćam kod babe, pa neka joj bude andjeo :mrgreen: ( naravno, šalim se, zezam sama sebe ) I stvarno, šta da očekujem kada se vrati i kako to kod babe sve lepo može, bez i jedne suze, ma bez reči protivljenja, a nas lepo iscedi kao limunove? :think:

..."nasa" beka spava celu noc, od juce smo je prebacili na obicno mleko, prihvatila ga je odlicno....kad se probudi oko pola 7 popije mleko i nastavi do 9...i ona ako nije gladna prica sa igrackicama
pa se uspava jedno pola sata..ne duze...
...ne znam zasto dajete deci toliko cajeva...??
...uvece je po meni najbolje dati im cisto mleko pre spavanja i eventualno malo vode u toku noci....

Moj sin ima 26 meseci i budi se povremeno nocu da pije vodu, u stvari on ni ne otvori oci, samo trazi, ako ne uspe sam da dohvati, popije i nastavi da spava. Inace, bas pije dosta vode, cajeve, sokove i sl. jednostavno nece. Najveci problem mi je taj sto nece ni mleko, jednostavno ne znam kako da ga nateram....

Ni ovo moje čudo neće mleko. Ne da neće sad, nego od godinu dana ne pije mleko. Do godine je pila ( otprilike do godine, nešto malo pre prvog rodjendana je počela da "štrajkuje" ), pa sve manje i manje, da bi na kraju skroz izbacila mleko. Pije jogurt, jede sir, pavlaku, jede mlečno, ali mleko ni da pomiriše. Zato dnevno ode po litar čaja. To tamani. Pije i vodu, ali iz čaše, a flašica je za čaj. Uveče, ujutru, preko dana, tokom noći, uvek mora da je u pripravnosti flašica čaja. Sad kod babe, čujem da je drugačije. Izbacuju čaj, flašicu uopšte, i ne buni se. A ja sam pokušavala, na razne načine, ma nije šanse bilo. To je dreka, vika, plakanje... Ako je baba odbije od flašice, biće super.

E neverovatni su klinci. Ma da i moj mali od kad je prestao da sisa ne pije mleko, nesto na jedvite jade sa zitaricama i mlevenom plazmom, ali sad ni to. A da, njemu je flsica rezervisana samo za vodu i ne daj boze da se nesto drugo stavi u nju

Ovo moje čudo više nije beba, prešla je dve godine. ali čitam ove vaše dogodovštine sa noćnim budjenjima, pa vidim da nisam usamljena. Svaku noć, svaku božiju noć... nepodnošljivo je više... pre par dana odvedem je kod babe, hitno, imali smo smrtni slučaj u kući pa da sklonim dete. I kaže baba, tj. moja mama - šta se bre vi žalite na ovo dete, ona je andjeo. Spava celu noć, uspavljujem je u krevetu, a ne u naručju kao vi, ne traži čaj noću, ne popije tokom uspavljivanja dve pune flašice čaja, kako pričate, nego manje od pola, odmah zaspi, kakve probleme sa uspavljivanjem vi spominjete... :eek:
Kao da ne priča o mom detetu! :eek:
I kakva će da bude kada je vratimo kući? Ako nastavi da zeza, ja je opet vraćam kod babe, pa neka joj bude andjeo :mrgreen: ( naravno, šalim se, zezam sama sebe ) I stvarno, šta da očekujem kada se vrati i kako to kod babe sve lepo može, bez i jedne suze, ma bez reči protivljenja, a nas lepo iscedi kao limunove? :think:
pa kod babe nema cile-mile :mrgreen:

....kako to deca od godinu dana ne piju mleko...:eek:

....bas mi je to cudno...Kris sta ti mislis o tome, nekako mi je normalno
da bar dva puta u toku dana popiju neku kolicinu mleka...ova nasa kad vidi
flasicu sva je sretna, i to trazi i posle slanog obroka, nista voda, sok, samo
mleko..tek onda moze da zaspi...uvece joj je redovna flasica mleka...

....e, da zanima me kada ste pocele da uvodite jaje u ishranu, ona jede mesni
obrok sa povrcem, vocni obavezno, one kasice sa zitaricama, jogurt joj se svidja,
samo jos nismo poceli da joj dajemo jaje i nista od hleba...uskoro puni 6 meseci:heart:

I mi imamo problem sa mlekom, ali, ajde, ima 11 meseci skoro pa je ne forsiram. Sisala je do deset i to slabo, sada samo ujutru uspem da joj uz žitarice i keks uvalim 1 dl mleka i to je sve. Retko uveče po 1 dl jogurta uz nadrobljen hleb. Često, kada popije to mleko ili jogurt bljucne, verovatno joj organizam ne podnosi najbolje. Trudim se da u mesni obrok ubacim pavlaku, puter i sl. Malo bolje podnosi domaće mleko koje kupujem kod neke babe na pijaci, kad nađem...a to mleko kratko traje, kad ga skuvam dva dana i već treći nisam sigurna da je ispravno.

....kako to deca od godinu dana ne piju mleko...:eek:

....bas mi je to cudno...Kris sta ti mislis o tome, nekako mi je normalno
da bar dva puta u toku dana popiju neku kolicinu mleka...ova nasa kad vidi
flasicu sva je sretna, i to trazi i posle slanog obroka, nista voda, sok, samo
mleko..tek onda moze da zaspi...uvece joj je redovna flasica mleka...

....e, da zanima me kada ste pocele da uvodite jaje u ishranu, ona jede mesni
obrok sa povrcem, vocni obavezno, one kasice sa zitaricama, jogurt joj se svidja,
samo jos nismo poceli da joj dajemo jaje i nista od hleba...uskoro puni 6 meseci:heart:

affro ne znam kako je bilo ranije,ali sada se jaje ne daje pre napunjenih godinu dana,odnosno belance se ne daje...žumance se uvodi oko 10 meseci,prvo četvrtina par dana,pa pola žumanca,onda 3/4,i onda celo žumance,a belance se daje par dana pre MMR vakcine,pošto mora da se da belance pre te vakcine zbog mogućih alergija pošto ta vakcina sadrži belance...

a što se mleka tiče moj vrag otkako smo ga odvikli od flašice neće mleko ni da pomiriše,ni kakao,ništa...ne pije mleko uopšte...pije jogurt,jede kiselo mleko,sir,pavlaku itd.,ali mleko nema šanse...

Affro ja sam davala žumance puno ranije nego što je Mici:rumenko:, a bjelance sam tek prije par dana znači sa 11 mjeseci...

Marge ako ona voli kravlje, kupiš pa u male flaše zamrzneš i vadiš po potrebi, svako jutro, mislim zavisi koliko popije...
moji piju domaće mlijeko, i sad sam polako počela da zamrzavam...

Back