SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..kako smo znali i umeli.. :lol:
..kad god je zadovoljan, nije bio u rukama..
..bice to sve cheshce kad pochne da se igra vishe, josh koju nedelju izdrzite.. :)

..nama je otezavajuca okolnost bila to shto smo bili u zajednici sa svekrvom koja je na svako
plakanje uletala u sobu sa "shta mu radite? :sad2: " i koja je tvrdila da "njena deca nikad nisu plakala"
kao i da je "on gladan" iako je dobijao po kilo i po svakog meseca, a samo sisao.. :neutral:
..sad kad vratim film, ona nam je ustvari nabijala tenziju koja se reflektovala na njega.. :aha:
..srecom, odvojili smo dosta brzo posle toga.. :)
..tako da ti je moj savet da sve rasterash iz kuce, ako mozesh,
a ako ste sami da pokushash da budesh shto smirenija.. :)
..sad izgleda kao da tome nema kraja, ali nece to zauvek biti tako.. :aha:
(..i meni moja mama isto ovo goovrila, a ja odolevala iskushenju da je ne gadjam nechim od muke.. :lol: )

Aj kad dodje do trećeg valjda će ga proći i grčevi pa ćemo početi da ga kuliramo više nekako...tj, pokušati :confused:
Mi smo sami al dolazi sveki u goste tako i odlepim kad on plače jer je nervozan iz dosade recimo, a ona - da ti nisi glaaaadaaaan? Ja na spratu kao ne čujem je, ono, jeo pre sat vremena, povraćao je jer je halapljiv i prejeda se i ne, to nije plač gladi :evil: , al ćutim, ona opet ponovi...Ja reko nije gladan, ne plače tako kad je gladan, samo bi da se nosi malo... -Eto mamica neće da ti da da jedeš, kaže da nisi glaaaadaaaan... :dash: ... :whistling: Silazim dole, uzimam ga, reko naravno da ću mu dati da jede (a znam da nije gladan al da me ne bije maler, odkud znam, nabila mi tenziju) , on jede par min, povrati i miran jer sam ga uzela... :evil:

Da li je neko od vas kuvao bebama kompot od suvih sljiva, kajsija i sl ? Pise da u tome ima E202 a to je kalijev sorbat, koliko to bebe mogu da podnesu ? Nemam bas puno izbora, u poslednje vreme ona nece da sisa nesto preterano, samo uvece i ujutru po minut dva, mleko nece da pije a prema tome nece ni kasice tipa cokolino pa vise ne znam sta da joj dam da jede. Nece ni jogurt, pavlaku joj dajem za dorucak, ali, vec ce proklijati ta pavlaka iz nje :(

Jesam sve njih, imam ih pun spajz ne znam sta ce mi, u njihovom sastavu ima adaptiranog mleka. Jednostavno ne voli ukus mleka, cak i kad sisa, desi joj se da izvuce mleko pa ga pljune...lepo je to sisanje...samo sto izlazi nesto sto ona ne bi pila :)
A sad sam izgooglala, to je jedan od retkih aditiva koji je bezopasan, tako da, krenucu da joj kuvam suvo voće i pravim neki pekmez od toga , pa na integralni hleb...

..marge, probaj da pomeshash kashicu od voca sa malo jogurta (par kashika) i kashikom-dve pahuljica od zitarica bez mleka..
..milupine BIO 7-korn ili pirinchane se pravi sa melkom ili vodom a nemaju adaptirano mleko u sebi..
..to je slichno po sastavu kao taj pekmez i hleb, a ima i malo mlechnog u sebi, a nijedan ukus ne preovladava..
..jaksha je to jeo kao doruchak, dugo. :)

Nama pedijatar rekao do godinu dana samo sisanje i /ili adaptirano

Evo neceg o tome
http://www.babycenter.com/0_cows-milk-when-and-how-to-introduce-it_1334703.bc

Dobro,ona popije najvise 250 ml kravljeg mleka dnevno
i to ne svaki dan
nisam primetila da ima problema sa varenjem

a sto se tice davanja samo kravljeg mleka,neki rodjaci od mm imaju bebu od 6 ipo meseci koju su hranili (do 6 meseci,sada sta rade ne znam) iskljucivo kravljim zasecerenim mlekom :sad2:
ne znam jel to familija tako prica ili je stvarno tako,ali majka je odbijala da bebi da bilo sta drugo iako je beba u losem stanju...ima problema sa kozom,sporo napreduje...
Ne znam jel to pljuju po snajki ili je stvarno tako...nisu cak ni u istom gradu kao mi tako da ne znamo
ali ako je stvarno tako... :sad2:

Tsuy, ja sam Milošu počela da dajem kravlje mleko sa kašicama negde oko 7 meseci i nisam ga uopšte prokuvavala. A sa 10 meseci kad je prestao da doji je potpuno prešao na kravlje, nekuvano.

A što se tiče zašećerenog mleka, evo priče:
Moja rođaka je zaglavila u Dečjoj bolnici sa klincem kad je imao nekih 8-9 meseci, dete dobilo upalu pluća. Donosili su im isključivo zašećereno mleko! Ona to nije odmah shvatila nego vidi da dete neće da pije mleko, pljuje i plače, a inače ga je obožavao. Ona ga proba i skonta. Traži od sestre da im donesu mleko bez šećera i ova NEĆE! Ja nisam mogla da verujem. Morala je žena da nadigne dreku na hodniku, skupila se svita i tek onda su joj dali mleko bez šećera, a sledeći put su naravno opet doneli sa šećerom. Pa opet sve ispočetka...:sad2:
Koji im je to fazon sa zašećerenim mlekom kad je deci zabranjen šećer u prvih godinu dana?:think:

Pa i kravlje mleko je sad zabranjeno do godinu dana.
A sto se secera tice, ranije, dok jos nije bilo adaptiranog, "formula" se pravila tako sto se kravljem mleku dodavala voda, da bi se smanjila koncentracija odredjenih nutrijenata kojih u kravljem ima previse, i dodavao se secer da bi se povecala energetska vrednost jer je cak i punomasno kravlje manje kaloricno od majcinog, a kamoli razblazeno.
Kolicina secera i vode se odredjuje prema potrebama deteta.
Jos uvek se to uci iz pedijatrije, a i ja sam ucila u okviru ishrane odojcadi jer se u nekim krajevima (narocito na selu gde imaju krave, pa im je mleko besplatno) bebe jos uvek hrane kravljim mlekom, ne mogu svi da priuste adaptirano.
Babe su davale tzv. dvotrecinsko mleko, samo razblazeno vodom 1:2, ali ono ne zadovoljava energetske potrebe.

Mi smo isto negde od 7 meseca počeli kravlje, po malo, da bi za nekih mesec dana prešli skroz na kravlje. U početku smo davali zašećereno, ali vrlo malo šećera. Ja sam mislila da je to radi ukusa, da dete prihvati kravlje mleko, ali eto, sad vidim da je to iz drugih razloga.
Roditelji mm su insistirali da u mleko stavljamo med umesto šećera, ali tu sam bila jasna - ne do godine. I tako je i bilo.
E, sa nekih godinu i nešto, ne sećam se tačno, možda dva-tri meseca, potpuno je izbacila mleko! :eek: Ni sada, sa, za koji dan, pune dve godine, neće ni da ga pomiriše. Jede sir, pavlaku, kiselo mleko, jogurt, voćni jogurt, ali mleko neće i neće. Ni čokoladno,nikakvo. Dobro, meni je bitno da jede mlečne proizvode i voli ih, sir i pavlaku naročito voli, a sad kad neće mleko, šta da radim, ne mogu na silu da je nateram. Niti hoću.

Irina bas voli kravlje
uvece pre spavanja pije adaptirano
onda negde od 4 do 6 (6 ako imam srece :lol: ) se probudi i sisa....pa za 2 sata opet se probudi i sisa
i ujutru pije kravlje,ako ga uopste pije...to nam je od pre nekoliko dana
zavisi u koliko sati ustanemo....ako malo "okasnimo"(ako imam srece) onda ne pije posto sisa,pa posle doruckuje

Sada joj je apetit ocajan,vec nedelju dana,straaaasno je nervozna i cekamo te gornje keceve ko ozeblo sunce da vec jednom izadju :rida:
Kada treba da jede,pojede dve tri kasikice i ja samo krenem kasicicom ka njoj i ona pocne da se bacaka unazad i da histerise :roll:
i sav gnev ovoga sveta se sruci na mene jadnu :lol:
odjednom nista ne voli da jede osim kada vidi mene da jedem sendvic,u usta bi mi usla....ako joj ne dam malo hleba i pavlake.........histerija
:think:
Nadam se da je to zbog zuba i da ce proci...mislim ta nervoza i to sa histerisanjem

Pa i kravlje mleko je sad zabranjeno do godinu dana.
A sto se secera tice, ranije, dok jos nije bilo adaptiranog, "formula" se pravila tako sto se kravljem mleku dodavala voda, da bi se smanjila koncentracija odredjenih nutrijenata kojih u kravljem ima previse, i dodavao se secer da bi se povecala energetska vrednost jer je cak i punomasno kravlje manje kaloricno od majcinog, a kamoli razblazeno.
Kolicina secera i vode se odredjuje prema potrebama deteta.
Jos uvek se to uci iz pedijatrije, a i ja sam ucila u okviru ishrane odojcadi jer se u nekim krajevima (narocito na selu gde imaju krave, pa im je mleko besplatno) bebe jos uvek hrane kravljim mlekom, ne mogu svi da priuste adaptirano.
Babe su davale tzv. dvotrecinsko mleko, samo razblazeno vodom 1:2, ali ono ne zadovoljava energetske potrebe.
Hahaha, u pravu si. Meni je samo taj šećer upao u oči. Ali eto te njihove priče da je zabranjeno kravlje mleko i šećer do godinu dana.:roll:
Irina bas voli kravlje
uvece pre spavanja pije adaptirano
onda negde od 4 do 6 (6 ako imam srece :lol: ) se probudi i sisa....pa za 2 sata opet se probudi i sisa
i ujutru pije kravlje,ako ga uopste pije...to nam je od pre nekoliko dana
zavisi u koliko sati ustanemo....ako malo "okasnimo"(ako imam srece) onda ne pije posto sisa,pa posle doruckuje

Sada joj je apetit ocajan,vec nedelju dana,straaaasno je nervozna i cekamo te gornje keceve ko ozeblo sunce da vec jednom izadju :rida:
Kada treba da jede,pojede dve tri kasikice i ja samo krenem kasicicom ka njoj i ona pocne da se bacaka unazad i da histerise :roll:
i sav gnev ovoga sveta se sruci na mene jadnu :lol:
odjednom nista ne voli da jede osim kada vidi mene da jedem sendvic,u usta bi mi usla....ako joj ne dam malo hleba i pavlake.........histerija
:think:
Nadam se da je to zbog zuba i da ce proci...mislim ta nervoza i to sa histerisanjem

Tsuy, čisto da te pripremim: zubi će izlaziti do druge godine i malo-malo pa će biti nervoze. Mom Milošu sad izlaze četvorke i mnogo je nervozniji nego kad su izlazili kečevi i dvojke.
A trojke su najgore, imaju naveći "koren".

Znam da smoki ne sme da se daje bebama, neko mi reče da može onaj gugi što je kao veliki smoki ali bez kikirikija i masnoće. Kupila ja to i dala mojoj šmizli, uf što voli, sve puca za ušima , što bi babe rekle. Ali to meni nešto mnogo slano deluje pa sam odustala od davanja. Onda sam našla u prodavnici zdrave hrane kuglice od istog , kako da kažem, materijala, ali slatke i sa ukusom vanile. I to joj se mnogo svidelo. Kuglice su sitne i tezinski ona tu ne može neku količinu da pojede jer 100 grama može da napuni otprilike 2 tegle kao za krastavce, a ona pojede dvadesetak što je ukupno kao veličine jednog jajeta.
Sad, ne znam koje je veće zlo, dati joj te slane ili slatke, samo znam da posle toga ona bolje jede i hoće čak da popije par gutljaja tečnosti što do sad nije bio slučaj.

Hahaha, u pravu si. Meni je samo taj šećer upao u oči. Ali eto te njihove priče da je zabranjeno kravlje mleko i šećer do godinu dana.:roll:

Tsuy, čisto da te pripremim: zubi će izlaziti do druge godine i malo-malo pa će biti nervoze. Mom Milošu sad izlaze četvorke i mnogo je nervozniji nego kad su izlazili kečevi i dvojke.
A trojke su najgore, imaju naveći "koren".
jjjjuuuupiiiiiiiii :zurka:
:rida:
:lol:

Koja kisobran kolica da kupimo?
trebaju nam neka lagana,da imaju bar dva polozaja naslona i da nisu skupa
i da imaju podesiv naslon za nogice,da ne vise....
a ako moze i da na komandu donose papuce i novine i da pevaju uspavanke... i tako :lol:

kakva su bertonE? ona imaju sve sto sam nabrojala al drugarica mi rece(iako nema licnog iskustva sa njima) da su sr... i da ce se raspasti....(cim su tako jeftina...5 hiljada)
sa druge strane u prodavnici sam se uvatila za neka malo skuplja al mi prodavacica rece da je bolje da uzmem ta jeftinija jer su kvalitetnija i na njih se musterije ne zale... :think:

Back