SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
po preporuci dr dok ne dostigne porodjajnu tezinu..izgubila je 500 grama za 10 dana sto je po njima mnogo...nego jedno drugo pitanje:
Dajete caj,vodu kad su na adaptiranom?Stariju sam dojila 6 meseci pa joj nista nisam davala a sad?

Konacno da i ja odahnem stigli smo do porodjajne tezine,za nedelju dana 46o grama dodala:ok: tj od kako je na adaptiranom lepo napreduje :worth: a i ja ..danas bila na kontoli sve je ok i osecam se super(posle mastitisa) imamo 6-7 obroka dnevno,sa stolicom se mucimo svaki drugi,treci dan i jos uvek zeleeno(dok ne promenim skroz mleko a moram postépeno...Jedini problem sto nemam sta da obucem trudnicko sve veliko a moje sve malo :roll:a ne kupuje mi se nista jer znam da ce mi za koju nedelju sve biti veliko..:confused:u trenerci da goste docekujem i odem do dr a i setnje:confused: zeneee:lol:

Konacno da i ja odahnem stigli smo do porodjajne tezine,za nedelju dana 46o grama dodala:ok: tj od kako je na adaptiranom lepo napreduje :worth: a i ja ..danas bila na kontoli sve je ok i osecam se super(posle mastitisa) imamo 6-7 obroka dnevno,sa stolicom se mucimo svaki drugi,treci dan i jos uvek zeleeno(dok ne promenim skroz mleko a moram postépeno...Jedini problem sto nemam sta da obucem trudnicko sve veliko a moje sve malo :roll:a ne kupuje mi se nista jer znam da ce mi za koju nedelju sve biti veliko..:confused:u trenerci da goste docekujem i odem do dr a i setnje:confused: zeneee:lol:

Katti budi pametna i ne kupuj novu garderobu, ja sam se zeznula, kupovala neku silnu robu 4 meseca posle porođaja i nosila mesec dana, nisam se nadala da ću vratiti predporođajnu težinu. Strpi se ako možeš, a znam i ja sam mrzela i trenerke i helanke, želela sam samo u farke da uđem i da izgledam ko čovek:lol:.

Bravo za bebca, sad će to sve da se stabilizuje. Probaj da mu masiraš stomačić i da radiš vežbice za stomak, saviješ noge u kolenu i primičeš stomaku pa ispravljaš, to je za pospešivanje stolice, nama je pomagalo.

Katti, bravo za bebu! Strašno je kad beba tako brzo gubi na težini, a nema veće sreće kad vaga pokaže napredak!:super:
Moj mlađi sin je u porodilištu za 3 dana izgubio 400g, ja sam već bila očajna, nije hteo da pije adaptirano kojim su na silu pokušavali da ga nakljukaju, a ja nisam imala mleka odmah posle porođaja. Plakala sam treći dan da nas puste kući, da se najedem k'o čovek, da mi nadođe mleko i da se dete oporavi. I tako je i bilo!

A što se tiče helanki, ne vidim šta im fali.:zper:

bravo :D
a za boldovano....u boli te bas uvo.....

ja volim trenerke :lol:

bravo :D
a za boldovano....u boli te bas uvo...e..

ja volim trenerke :lol:

EEE da sam u Srbiji bilo bi ok nositi trenerku na ulici a ovde (Nemacka) gledace me cudno mislice idem na trening..gde tako da se pojavim kod dr...ma nista helanke i neka tunika je ok..valjda cu skinuti jos ovih 7 kg viska (kad su 13 otisla i ovo ce)
Moja devojka spava i bas je mirna (za sad) ima neki ritam budi se na 3,4 sata sto je ok..
Za hranjenje nocu i ja sam protiv nikakvi cajevi,sokovi nocu ..eh sta su moje komsije uradili od deteta budili je nocu da je hrane ajde danju i nocu ..i naravno danas dete ima problema sa kilazom i bas mi je zao ..roditelju su tu krivi niko drugi!

cajevi i sokovi se ne daju bebi, iako ima onih sokica i cajica na kojima pise za 0+

vodica moza, ako beba hoce....stefan je poceo da pije tek sa 6mes, a na adaptiranom je od 1mes.sad mu dajem posle kasice....

a sto se tice garderobe..nikako ne kupuj....ja sam usla u svoju staru odecu..i sad imam pun orman garderobe....a do skora sam menjala 2trenerke i trudnicke pantal...koje su mi bile velike...al ajd izdrzala sam....izasla sam iz porodilista sa 15kg viska, sad, nakon 6 meseci..imam jos 3 da skinem....ionako nisam mogla nigde da izlazim...a dr ce oprostiti...;)

Cudo jedno koliko mi net pomaze u podizanju samopuzadanja..uz Krstu ostavih pusenje,:worth:a sad kad citam da ste vratile svoju liniju za tako kratko vreme,vec mi je lakse i vidim sebe za par meseci u mojim starim farkama:zper:Ma necu nista da kupujem to mi je jos veci motiv da skinem jos 5-7 kg viska ...
A i konacno sam se naspavala ..sinoc je sastavila od 21-2 i od 3 do 6 pa sad od 8 jos spava..dusa mamina sita je sad pa lepo pajki...:bye:

nije jeo ni meso ni bilo sta sto sadrzi gluten...mislila sam da mu dam povrce i supicu..a koliko smem da posolim?

..ja nisam solila uopshte kad im kuvam posebno, a kad planiram da im "odvadim" od nas,
onda recimo - upola kao shto bih nama, pa posle nama dodam.. :)

..za meso ne brini, moze da pochne sad, a i mnoge mame i uvode meso tako shto prvo daju tu "vodu" u kojoj se kuvalo sa povrcem, a meso ne..
..a gluten - nemoj da stavish testeninu pre nego shto njemu odvojish i gotovo.. :)

cajevi i sokovi se ne daju bebi, iako ima onih sokica i cajica na kojima pise za 0+

vodica moza, ako beba hoce....stefan je poceo da pije tek sa 6mes, a na adaptiranom je od 1mes.sad mu dajem posle kasice....

a sto se tice garderobe..nikako ne kupuj....ja sam usla u svoju staru odecu..i sad imam pun orman garderobe....a do skora sam menjala 2trenerke i trudnicke pantal...koje su mi bile velike...al ajd izdrzala sam....izasla sam iz porodilista sa 15kg viska, sad, nakon 6 meseci..imam jos 3 da skinem....ionako nisam mogla nigde da izlazim...a dr ce oprostiti...;)
:rida:
ja i posle 8 meseci imam 6-7 kg viska
od porodjaja sam skinula samo 1 ili 2 kg
srecom nisam debela posto sam uvek bila ko iglica ali sam deblja taman toliko da ne mogu da nosim svoju garderobu :besna:

al sam kumi otela njene farmerke,ona isto ima +7 pa ne moze da ih nosi :lol:

da li zna neko da me posavetuje kad bih mogla bebi da dam supu?
mislim na onu supu sto mi jedemo..on sad ima 6.5 meseci a ne secam se da sam stefanu u tom uzratu davala...prilicno sam ubedjena da nisam al ajd'

ja sam Irini davala sa 5 ipo vec...samo nisam solila,nego odvadim za nju pa onda natrpam zacine nama

a sada sa skoro 8 tu i tamo joj dam nesto zacinjeno,samo sto ja ne volim slano pa jako malo solim tako da nije strasno....a i ne dajem joj cesto
pre neki dan se ogrebala za paprikas :lol:
nista ne moze da se jede a da ona bar dva tri zalogaja ne pojede.......tako da je i pecenje i podvarak malo jela :roll:

Back