kistina
Iskusan
- Poruka
- 6.427
O, Boze!
Nekim patronaznim stvarno treba zabraniti da rade!
Ne ogranicavaj detetu sisanje i ne gledaj na sta kad je i koliko jelo.
Daj joj kad god trazi i pusti je da sisa koliko hoce.
Sto ti je dete jace i vece, krace ce sisati i to je normalno, jede dovoljno, ne brini, samo prestani da je hranis na 3 ili bilo koliko sati i zaboravi da pratis koliko minuta sisa.
Slusaj svoje dete, a ne sat!
Ne mora uopste da sisa obe dojke u svakom podoju, zapravo, veliki broj dece sisa samo jednu dojku u jednom podoju, drugu u drugom i to je mnogo pravilnije od onog sto si ti radila.
U pocetku podoja izlazi vodenasto mleko bogato laktozom, tek na kraju je mleko bogato mastima.
Ako prekines sisanje iz jedne dojke pre nego sto dete samo pusti, ono je posisalo prednje vodenasto mleko iz prve dojke, nije stiglo do masnog mleka, a ti mu opet dajes vodenasto iz druge dojke.
Ne znam da li sam dobro objasnila.
Nekim patronaznim stvarno treba zabraniti da rade!
Ne ogranicavaj detetu sisanje i ne gledaj na sta kad je i koliko jelo.
Daj joj kad god trazi i pusti je da sisa koliko hoce.
Sto ti je dete jace i vece, krace ce sisati i to je normalno, jede dovoljno, ne brini, samo prestani da je hranis na 3 ili bilo koliko sati i zaboravi da pratis koliko minuta sisa.
Slusaj svoje dete, a ne sat!
Ne mora uopste da sisa obe dojke u svakom podoju, zapravo, veliki broj dece sisa samo jednu dojku u jednom podoju, drugu u drugom i to je mnogo pravilnije od onog sto si ti radila.
U pocetku podoja izlazi vodenasto mleko bogato laktozom, tek na kraju je mleko bogato mastima.
Ako prekines sisanje iz jedne dojke pre nego sto dete samo pusti, ono je posisalo prednje vodenasto mleko iz prve dojke, nije stiglo do masnog mleka, a ti mu opet dajes vodenasto iz druge dojke.
Ne znam da li sam dobro objasnila.

Od tad kad je histerisao me hvata panika kad krene da plače pa ga ne ostavljam samog, ok, ne doletim odmah ali njegov prag tolerancije od kad vikne samo da se javi da je sam do histerisanja je par min bukvalno...Tako da prosto nemam vrem.ni da spremim doručak maltene, stalno il mu pevam, il mi je na rukama pa ga klackam tako il ga stavim u neku ljuljaškicu, koja mu naravno nije uvek zanimljiva