SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
slazem se svako dete je prica za sebe i decu treba pratiti isto kao sto svako dete pojede za svoj tj isti uzrast drugaciju tj razlicitu kolicinu hrane od onog drugog deteta tako je isto i sa temperaturom...svako svoje dete najbolje poznaje i treba da resi sta je najbolje za njega!e sad...

Ja isto ne skidam do 38.5 a onda paracetamol (eferalgan).
Prosli put je prvi put dobio brufen i bas je bio efikasan.
Nego Feelka kako 2,5 ml brufena, meni dr rekao 5 ml i toliko sam mu i dala?! Jel i to po kilazi? Koliko ima kg Ninocka?

da cuknem o drvo, mi smo samo jednom imali temperaturu...i nisam joj davala nista, kad je pocela da prelazi 38 brckala sam je u mlakoj vodi ... i onda je pala i vise nije rasla ...a da jeste, verovatno bih joj dala Febricet

i sad se setih uputstva patronazne sestre - skinite detetu temp pre nego sto dodjete u DZ kod doktora :evil:

da cuknem o drvo, mi smo samo jednom imali temperaturu...i nisam joj davala nista, kad je pocela da prelazi 38 brckala sam je u mlakoj vodi ... i onda je pala i vise nije rasla ...a da jeste, verovatno bih joj dala Febricet

i sad se setih uputstva patronazne sestre - skinite detetu temp pre nego sto dodjete u DZ kod doktora :evil:

Kupanje ili brckanje sto kazes se pokazalo kao odlicna metoda za skidanje temp..Ja mom detetu tako skidam jer nece da pije sirup ili ga povrati..Ovako ga iskupam on se smiri, samo ga uvijem u frotir, zaspi ko beba ;)
E sad da chuknem u drvo od juna nije bilo problema..Ali je tada zadnji put kada mu je skocila temp. imao i proliv i povracao je bukvalno sve, zavrsio u bolnici..Dali mu ljudi paracetamol na spric, ali polako ..kaze medicinski tehn. jer je sirup sladak i ako se da odjednom tera ih da povracaju..eee to nEsam znala..:mrgreen:

Ne razumem sto ti je ovo rekla..jel dala neko objasnjenje..

..verovatno da manje plache i ne smara njegovo velichanstvo.. :roll:
..nikada necu zaboraviti kako nas je pedijatar u DZ "zamolila" da izadjemo napolje
iz ordinacije, poshto nasha beba toliko plache da ce je zaboleti glava.. :eek:
..sa sve gadljivom facom i prsticima preko uha.. :roll:
..pa neka tata udje sam da mu kaze za terapiju.. :eek:
..ovo je iz one priche o upali uha, ako se neko seca..koje nije bilo... :evil:

Oko davanja sirupa, dok je bila mala i mi smo na špric davali, kasnije je povratila bukvalno
svaki put, imam novu tehniku, sipam malo sokića u flašicu, otprilike oko 20-40 ml da budem
sigurna da će popiti, onda doziram sirup i sipam u sokić... Hvala Bogu, da nije toga bilo, ne
verujem da bi ikada popila lek.

Sad smo bili kod dr i kaže da je ovako sve ok, grlo blago crveno, ništa dramatično. Pošto ne zna odakle temperatura da obratimo pažnju na uši ili urinarnu infekciju. Ja ne bih rekla ni da je jedno ni drugo. Rekao je da joj damo paracetamol. Kad smo došli kući imala je 39C temperaturu. Pokušala sam da joj dam Febricet (jel to totalno isto kao i Paracetamol) ali ga sve ispljuje. Pokušala sam i špricem i kašičicom i na kraju stavila u sok ali ona ništa neće ni da pije ni da jede. Uopšte ne znam odakle joj temperatura?

Sad smo bili kod dr i kaže da je ovako sve ok, grlo blago crveno, ništa dramatično. Pošto ne zna odakle temperatura da obratimo pažnju na uši ili urinarnu infekciju. Ja ne bih rekla ni da je jedno ni drugo. Rekao je da joj damo paracetamol. Kad smo došli kući imala je 39C temperaturu. Pokušala sam da joj dam Febricet (jel to totalno isto kao i Paracetamol) ali ga sve ispljuje. Pokušala sam i špricem i kašičicom i na kraju stavila u sok ali ona ništa neće ni da pije ni da jede. Uopšte ne znam odakle joj temperatura?

Uzmi ti draga moja urin detetu i nosi u lab..Nema tu ja mislim da nije ovo ili ono, Urinarnu infekciju kako bi mogla da prepoznas..osim da nosis pishorak u lab..nemoj da se pravis doktor ;) :rtfm: Nego bas me cudi sto te odmah ne posla u lab..breee..kada su tako mali odmah sve analize..Znaci svaki dan sve me vise nerviraju ovi nasi pedijatri..:dash:

..verovatno da manje plache i ne smara njegovo velichanstvo.. :roll:
..nikada necu zaboraviti kako nas je pedijatar u DZ "zamolila" da izadjemo napolje
iz ordinacije, poshto nasha beba toliko plache da ce je zaboleti glava.. :eek:
..sa sve gadljivom facom i prsticima preko uha.. :roll:
..pa neka tata udje sam da mu kaze za terapiju.. :eek:
..ovo je iz one priche o upali uha, ako se neko seca..koje nije bilo... :evil:

EE blago nama....

Uzmi ti draga moja urin detetu i nosi u lab..Nema tu ja mislim da nije ovo ili ono, Urinarnu infekciju kako bi mogla da prepoznas..osim da nosis pishorak u lab..nemoj da se pravis doktor ;) :rtfm: Nego bas me cudi sto te odmah ne posla u lab..breee..kada su tako mali odmah sve analize..Znaci svaki dan sve me vise nerviraju ovi nasi pedijatri..:dash:

Apsolutno se slazem! Dakle, pravac laboratorija...

Пентрексил се више не преписује на запду незнам тачну у којим земљама ,то знам још када ми је син имао 1. сада има 10.година ,наш педијатар нам је то испричао и верујем му он углавном даје Аугментин и Хемомицин

Пентрексил се више не преписује на запду незнам тачну у којим земљама ,то знам још када ми је син имао 1. сада има 10.година ,наш педијатар нам је то испричао и верујем му он углавном даје Аугментин и Хемомицин

:hahaha: E Mile nasmeja me do suza..nije mislila na pentreksil nego PENTAXIM vakcinu..
imas bonu od mene :heart:

Back