SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ih lazy, ja sam se osecala potpuno sludjeno
posebno usled glutena
dakle, ako joj ne dam gluten do 6 meseci i ako joj ga dam sa 6 meseci, da li to znaci da ce biti ili nece biti alergicna
ili ce u svakom slucaju biti ili ako nece biti ako vec jel'te jeste alergicna

bakterije se sve jedno mnoze bez obzira na antibiotik ako su rezistentne na njega
tako da na kraju krajeva posle prvih 5 godina zivota i lekara koji antibiotike prepisuju ko bombonice imamo situaciju da ne postoji vise antibiotik kojim se dete moze leciti
bakterije imaju jednu vrlo opasnu osobinu - da prenose memoriju na sledece generacije mutiranih i sve te sledece generacije ce biti rezistentne na onaj isti antibiotik na koji su prve postale
osim ako ja u nesto nisam upucena, pa je palitrex majka za sve

Pa on ima sirok spektar delovanja, kao i longacef koji najcesce daju intravenski u bolnici.. Ja nisam medicinski radnik i ne mogu da tvrdim ovo ili ono, ali sigurno je manja steta..Ne mogu da ostave dete bez terapije. A to sto kazes je tacno, preteranom upotrebpm antibiotika za sve i svasta stvara se imunitet protiv istih..Ja sam imala slican problem kao klinka.. Moje dete je letos hitno primljeno na institut pod visokom temp pod sumnjom d aje u pitanju urinarna inf. Dobio je jednu dozu longacefa vec od sutra mu je bilo bolje..Nije bila urinarna..navodno bila je neka bakterija koju oni nisu mogli da utvrde..ebi ga sad, pregledali su ga od glave do pete, pita doca sta bre vi radite ovde kada ste zdravi, a mali povracao visoka temp, proliv nista ne jede i + crp 100...posle longacefa sve na svom mestu..Tako da i oni pucaju u prazno jer su bekci mali i ne znaju da kazu sta ih boli da li ih boli..tralala.. Ja licno mrzim lekove ali ako vec analize pokazuju infekciju mora nekako da ih zastite..

Pa on ima sirok spektar delovanja, kao i longacef koji najcesce daju intravenski u bolnici.. Ja nisam medicinski radnik i ne mogu da tvrdim ovo ili ono, ali sigurno je manja steta..Ne mogu da ostave dete bez terapije. A to sto kazes je tacno, preteranom upotrebpm antibiotika za sve i svasta stvara se imunitet protiv istih..Ja sam imala slican problem kao klinka.. Moje dete je letos hitno primljeno na institut pod visokom temp pod sumnjom d aje u pitanju urinarna inf. Dobio je jednu dozu longacefa vec od sutra mu je bilo bolje..Nije bila urinarna..navodno bila je neka bakterija koju oni nisu mogli da utvrde..ebi ga sad, pregledali su ga od glave do pete, pita doca sta bre vi radite ovde kada ste zdravi, a mali povracao visoka temp, proliv nista ne jede i + crp 100...posle longacefa sve na svom mestu..Tako da i oni pucaju u prazno jer su bekci mali i ne znaju da kazu sta ih boli da li ih boli..tralala.. Ja licno mrzim lekove ali ako vec analize pokazuju infekciju mora nekako da ih zastite..

I mi smo skoro isto ovako prosli samo sto nije bilo ni sumnje na urinarnu infekciju a skrkali su mu longacef.

cao dame moje, verovatno ste vec pisale, ali ko ce to naci.... ako iko zna bilo kakvu caku za ublazavenje grcica bebi.... i da li sme tako malom (juce izasli iz bolnice) odmah da se da caj protiv grceva? patronazna im je odkazala dolazak, samo im je telefonski rekla za masazu.... pa to i lud zna.... a pedijatar je isto telefonski rekao, ako ne prestane ni nocas da place, ujutro da ga dovedu. hvala unapred....

Koliko se secam, bas u tim prvim danima, ako je pupak otpao i sve je ok, moze i topla pelena ili vec oni termofori za grejanje stomacica. Drzati bebu na stomaku sa dlanom na tibi da se malko greje. Mi prvo sto smo koristili su bile Espumisan kapi a verovatno u apoteci znaju od kad smeju da se daju ili pise na onom papiricu unutra.

сузо, мислим да то нису грчићи, али нека покушају да ставе бебу стомак на стомак (значи мама или тата да је ставе тако да њен стомачић буде на њиховом), и да бебина главица буде близу маминог (или татиног) срца... то ће је сигурно умирити...
касно је да иду до апотеке...
можда је беба само гладна...
јадниче мало...
желимо пуно среће "слуђеним" родитељима...

Koliko se secam, bas u tim prvim danima, ako je pupak otpao i sve je ok, moze i topla pelena ili vec oni termofori za grejanje stomacica. Drzati bebu na stomaku sa dlanom na tibi da se malko greje. Mi prvo sto smo koristili su bile Espumisan kapi a verovatno u apoteci znaju od kad smeju da se daju ili pise na onom papiricu unutra.

hvala ti. pupak jos nije otpao,a rodielji su u totalnom haosu, pod velikim stresom... :( nisu uopste pripremljeni sta sve da ocekuju u prvim danima...

сузо, мислим да то нису грчићи, али нека покушају да ставе бебу стомак на стомак (значи мама или тата да је ставе тако да њен стомачић буде на њиховом), и да бебина главица буде близу маминог (или татиног) срца... то ће је сигурно умирити...
касно је да иду до апотеке...
можда је беба само гладна...
јадниче мало...
желимо пуно среће "слуђеним" родитељима...

ma rekla sam im za to, lepo jede, ali nikako ne podriguje :dontunderstand:... kazu mi da se grci i steze rucice, ipak mislim da su grcevi, to je kod decaka izrazenije. moja smizla imala samo dva tri dana i to kad je prelazila sa dojenja na flasicu, ali caj je pomogao i masazica. hvala suzo puno...

ух, и ми смо се намучили око тог подригивања, ја сам је по пола сата носала на са њеном главицом на рамену док не подригне (помало и лупкала по леђима или гузи)...
јави шта је било, баш ми жао и детета и родитеља...

ma trudnoca joj je bila grozna, porodjaj sacuvaj boze, bila je u komi par dana, jedva ziva ostala... bas su imali puno problema i jako mi je zao, nit je uzivala u trudnoci, niti sada u bebi, u depresiji je i samo place... :( cudi me da je pustena kuci...

ајој... јадница... мора некако да нађе снаге да се "опусти" и "смири", и због себе и због бебе... бебе све осећају... мислим да разумеш шта хоћу да кажем...

ајој... јадница... мора некако да нађе снаге да се "опусти" и "смири", и због себе и због бебе... бебе све осећају... мислим да разумеш шта хоћу да кажем...

znam, veruj, rekla sam joj da beba oseca njenu napetost i nervozu, ali ona postaje histericna, kao da joj je ceo svet kriv sto se toliko namucila. :(

мислим, разумем је... ја сам имала супер трудноћи и супер порођај али ти први дани су били такав стрес за мене... мене је мој муж смиривао и био ми онај неопходан ослонац... надам се да она има некога да јој психички олакша и помогне...

мислим, разумем је... ја сам имала супер трудноћи и супер порођај али ти први дани су били такав стрес за мене... мене је мој муж смиривао и био ми онај неопходан ослонац... надам се да она има некога да јој психички олакша и помогне...

pa znas kako, svi smo mi razliciti, i ja sam imala i laku trudnocu i porodjaj, a i ti prvi dani su mi ostali u lepom secanju. ja sam u to vreme imala krizu sa muzem, pa smo se i bili razisli. mislim, dolazio je on svakog dana, bio je i na porodjaju i trudio se maksimalno, ali ja ga nisam konstatovala, mislila sam samo na sebe i bebu. i baka mi je bila tu prvih mesec dana, ali mi je vise odmagala nego pomagala, samo je cmizdrila. htela sam sve sama i uspela sam, ni jedan bebin plac, kupanje, bilo sta, sve sama.... a isto nisam imala pojma, ovaj forum mi je bio jedini spas.... ima ona i muza i roditelje i svekrvu kraj sebe, al dzaba sve....

е, то си потпуно у праву, сви смо ми различити... ја сам само давала савете који би јој можда могли помоћи... мислим, невезано директно за тај случај, али све полази из главе ;)

Neka okrene bebu od sebe, znaci bebina ledja na njene grudi i blago savije bebi noge ka stomaku..sigurno ce podrignuti..Ja sam u pocetku praktikovala da ga okrecem ka sebi ali sam se setila saveta pedijatra iz bolnice i veruj mi mnogo je lakse i bolja kontrola deteta, i svaki put lepo podrigne..Bas cudno da su grcevi tako rano..koliko beba ima dana...mozda i nije rano s obzirom da je mama imala sve te probleme..

Neka okrene bebu od sebe, znaci bebina ledja na njene grudi i blago savije bebi noge ka stomaku..sigurno ce podrignuti..Ja sam u pocetku praktikovala da ga okrecem ka sebi ali sam se setila saveta pedijatra iz bolnice i veruj mi mnogo je lakse i bolja kontrola deteta, i svaki put lepo podrigne..Bas cudno da su grcevi tako rano..koliko beba ima dana...mozda i nije rano s obzirom da je mama imala sve te probleme..

beba je nedelju dana stara, ma hvala bogu da je uopste zdrav mali andjelak, jer mama je bukvalno celu trudnocu bila pod rarznim terapijama, lekovima, injekcijama,... pala je u komu, pa je izvrsen carski... uzas.... i sada pije neke silne lekove, tako da ne doji uopste. hvala ti, sve informacije su dobro dosle...

uh što mi je žao kada čitam tako nešto užas...ako već ima nedelju dana bekica ipak će to biti grčići,ali tada već smeju davati Espumisan kapi,pa ako ništa drugo ne pomaže(masaža,termofor,topla pelena,podrigivanje) onda je pravi spas dati detetu 20 kapi Espumisana...takve bebe koje se jako grče(količni grčevi,imam iskustva,Gabriel ih je imao 9 meseci) ništa ne može da umiri,samo još više i više plaču...a ako je mama u depresiji to samo pogoršava stvar,jer beba to oseti...džaba pomoć i muža i roditelja kada najvažnije biće za bebu,majka ispušta negativne vibracije...treba da prate bebicu,grčići se javljaju skoro svaki dan u isto vreme,neka ga prate par dana,i onda će već znati,nešto pre nego što ti ustaljeni grčevi počni da daju te kapi,i biće bebici mnogo lakše...ne treba sačekati da ti jaki grčevi počnu,nego preventivno dati kapi,kod količnih beba je to jako važno(a meni se čini po tvom opisu da to jesu količni grčevi)...i naravno pored toga sve ostale fore....nakon par nedelja grčevi više neće biti tako jaki,tako da će pomagati i neke od gore napisanih fora,i kapi će se davati kada vide da su grčevi stvarno nesnosni,ali u prvih 2-3 nedelje neka ga daju...i pošto je bebac na adaptiranom mleku sada već mogu da daju Bibilibi čaj,Plantex čaj,ili Hippov čaj od komorača,ti svi se mogu davati sa napunjenih nedelju dana...olakšaće podrigivanje...ili skuvati običan čaj od kamilice i ubaciti par semena kima,ostaviti na par minuta da odstoji i to dati bebi da popije...sve su to na bazi kima,koje pomažu varenje,i brži rad creva,pa i lakše podrignu...kod količnih beba je najveći problem usporen rad creva,odatle i ti jaki grčevi..

Uf, bas mi je zao malog bebironcheta. Ako je mamu stigla post-porodjajna depresija treba da se obrate lekaru, to nije nesto lagano, kao muz je malo utesi i pomazi po glavi i njoj eto bude bolje, niti joj lepa rec ukucana i njihova podrska mogu puno pomoci, to je vezano za neke hemijske disbalanse u organizmu, pa kad ionako vec ne doji mozda moze da dobije neku terapiju da joj pomogne, a kad se pomogne mami i bebi ce biti mnogo bolje.

imam iskustva,Gabriel ih je imao 9 meseci)

:besna: :sad2::sad2: Moje dete dete je imalo uzasne grceve 3 meseca i to maltene po ceo dan i NOC...Mi smo ludeli..Espumisan nam je pomogao tek kada smo poceli PRAVILNO da ga doziramo..patronazna nam je rekla da pocnemo sa po pet kapi pre svakog podoja..bla bla trutj..nista ne pomaze..Pa onda plantax caj..(ima i plantex) jedan je domaci jedan slovenacki ako se ne varam...Onda nam je doktorka rekla da se espumisan najbolje pokazao kada se daje svih 25 kapi na 6 sati...ali obavezno 25 jer sve ispod toga ne daje efekat..Odmah se osetila razlika..malisa je spavao koliko toliko i bio je mirniji..od 3 meseca su potpuno nestali i poceo je lepo nocu da spava..Do skora kad je poceo da zeza mamuuuuu :heart:
Vi ste se bas namucili 9 mesecii eeej jedna cela trudnoca..mukica mala..:cmok2:

Espumisan kapi se daju posle 20-tog dana.To tada samo cajevi.Ima sirup ali nisam sigurna kako se zove nesto NH.... neka slova su u pitanju nije nas sirup i kod nas ga trenutno nema.Probajte i sa tim.Zelim mami i bebi brz oporavak:bye::bye::bye:

Back