uh što mi je žao kada čitam tako nešto užas...ako već ima nedelju dana bekica ipak će to biti grčići,ali tada već smeju davati Espumisan kapi,pa ako ništa drugo ne pomaže(masaža,termofor,topla pelena,podrigivanje) onda je pravi spas dati detetu 20 kapi Espumisana...takve bebe koje se jako grče(količni grčevi,imam iskustva,Gabriel ih je imao 9 meseci) ništa ne može da umiri,samo još više i više plaču...a ako je mama u depresiji to samo pogoršava stvar,jer beba to oseti...džaba pomoć i muža i roditelja kada najvažnije biće za bebu,majka ispušta negativne vibracije...treba da prate bebicu,grčići se javljaju skoro svaki dan u isto vreme,neka ga prate par dana,i onda će već znati,nešto pre nego što ti ustaljeni grčevi počni da daju te kapi,i biće bebici mnogo lakše...ne treba sačekati da ti jaki grčevi počnu,nego preventivno dati kapi,kod količnih beba je to jako važno(a meni se čini po tvom opisu da to jesu količni grčevi)...i naravno pored toga sve ostale fore....nakon par nedelja grčevi više neće biti tako jaki,tako da će pomagati i neke od gore napisanih fora,i kapi će se davati kada vide da su grčevi stvarno nesnosni,ali u prvih 2-3 nedelje neka ga daju...i pošto je bebac na adaptiranom mleku sada već mogu da daju Bibilibi čaj,Plantex čaj,ili Hippov čaj od komorača,ti svi se mogu davati sa napunjenih nedelju dana...olakšaće podrigivanje...ili skuvati običan čaj od kamilice i ubaciti par semena kima,ostaviti na par minuta da odstoji i to dati bebi da popije...sve su to na bazi kima,koje pomažu varenje,i brži rad creva,pa i lakše podrignu...kod količnih beba je najveći problem usporen rad creva,odatle i ti jaki grčevi..