SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A jeste li provalile koji je obican, nevocni jogurt najbolji, da je bez konzervansa, da je punomasni... ? Ja se skoro zaledila u onim friziderima citajuci etikete a nisam procitala ni 50% :( Na kraju sam kupila neku malu flasicu sto pise da je za decu Vitalino, al reko mozda neko zna bolji izbor.
Isto pitanje i za puter - jesu li svi isti pa da uzmem koji dohvatim ili je neki masniji, zdraviji/nezdraviji... ???
I za pavlaku ???

A da neko meni sastavi shopping list, kako sam krenula sa pitanjima :mrgreen: moze i u radnju da ode umesto mene :mrgreen: Al stvarno mi shopping sad traje straaaasno dugo - u zivotu nisam tolko etiketa procitala kao u ovih mesec dana.

i nikola ima taj "periodichni" proliv vec 4 dan.... ima jednu prolivastu stolicu, jedan dan ne kaki, juche se iskakio puuuuunoooo, i sinoc se opet budio iz sna, boleo ga je stomak i dok nije kakio (prolivasto), nije se smirio.... ali necu da ga vodim u vrtic josh uvek - moj izbor, al` imam i mogucnosti...

kazze meni dr vrlo je diskutabilno shta je to zdravo dete. rekla mi je, vidjacete u vrticu decu koja kashlju i koja su cele zime slinava, ali ona nemaju temp, nemaju upalu grla ili bronhitis, ne piju nikakve lekove te su medicinski zravi i njihovi roditelji ce ih poslati u vrtic. eto.

ali stvarno mrzim neodgovorne roditelje.

joj i Gabriel je takav sa kakom...zavisi šta jede,i količina hrane,to ga ili protera ili mu učvrsti kaku...više se ne nerviram....važno mi je samo da pratim da li ima proliv...a prolivom se smatra vodenkasta kaka do 6-7 puta na dan,tako su nama rekli...e toga nije imao odaaaaaaaaaaaaaavno,znači stolica mu je ok...

što se putera tiče,ja sam mu kupavala Meggleov,a pavlaka samo da bude što masnija,ništa drugo na etiketi nisam gledala...što se jogurta tiče kupovala Dukat jogurt sa 3,2% masti,i onda home made mućkala sa raznim voćkama...i dan danas obožava...

kazze meni dr vrlo je diskutabilno shta je to zdravo dete. rekla mi je, vidjacete u vrticu decu koja kashlju i koja su cele zime slinava, ali ona nemaju temp, nemaju upalu grla ili bronhitis, ne piju nikakve lekove te su medicinski zravi i njihovi roditelji ce ih poslati u vrtic. eto.

ali stvarno mrzim neodgovorne roditelje.

Znači, to je zdravo dete? :confused: sve vreme sam bila u zabludi, očigledno..

Danas sam bila u vrtiću, sem jednog, sva su deca slinava, brišu nos rukama, posle pipaju
igračke, neke stavljaju u usta, dodiruju se međusobno..
Uzela sam svoje dete i dovela je kući.
ispisaću je iz vrtića, za sada je još mala i nema toliko dobar imunitet da se nosi sa
takvim pojavama. Pri tom, nama su prilikom upisa tražili do u detalje bakteriološki nalaz,
kasnije vidim, to nema nikakvog efekta, više je forma.

Ne osećam se krivom što je ne "socijalizujem" sa godinu dana...
Sa dve ili tri će joj čak biti veće uživanje da ide u vrtić, a tada će i meni biti lakše i mirnija
savest što svesno ne ostavljam dete da se razboli.

Jel smeju da se ostavljaju kashice koje spremite za sutra u frizideru?

Nije mi jasno na kupovnim...Kao sme 2-3 dana, ali ne sme da se podgreva?!

Angy pa podgrejes samo onoliko koliko mislis da ce da pojede, znaci odvadis u drugu teglicu..Nekada spremim vise pa ostavim za sutra..ali vise od jednog dana nikada neostavljam..Negde sam procitala da moze i 3 dana da stoji..

Pa otkud znam koliko ce da pojede?:confused:
Najcesce ode sve, ali nekad mi zao da bacim...Pa dobro, nema podgrevaenja...
Znaci dan moze frizideru domaca klopa...

hehe...i meni nekada zao, ali sto nije pojeo sve pa posle sat ipo bude gladan...ali sva sreca imam zivu kantu koja sve potamani sto ostane iza Alekseja. :mrgreen:
Pa ja ne ostavljam jer nikada ne napravim toliku kolicinu, ali neki ostavljaju i po 3 dana i sve ok..Samo da ga dobro zatvoris u staklenoj teglici ili vec u cemu odlazes...Ne znam da li mu dajes zumance..to nikako nemoj da ostavljas, ja se jednom zahebala, ali sva sreca pa uvek probam pre nego mu dam..jednom recju bljakkk..
Evo sada je pojeo kuvanu jabuku sa plazmom..sva sreca..juce nije hteo da doruckuje..i uopste ovih dana zeza sa jelom..samo hoce da siki..izgleda da mu rastu gornji kecevi, ali nisu mu ni desni otecene..ma ko ce ga znati..Urnisao me sinoc sa njegovim (ne)spavanjem :dash:

Danas sam bila u vrtiću, sem jednog, sva su deca slinava, brišu nos rukama, posle pipaju
ispisaću je iz vrtića, za sada je još mala i nema toliko dobar imunitet da se nosi sa
takvim pojavama. Pri tom, nama su prilikom upisa tražili do u detalje bakteriološki nalaz,

Sa dve ili tri će joj čak biti veće uživanje da ide u vrtić, a tada će i meni biti lakše i mirnija

Po mom misljenju super odluka! :ok:

na ovaj nacin i ja razmisljam...
a trudim se da je socijalizujem, da nauci da se druzi sa decom, i mogu reci da je to na pravi nacin pocela da uci tek skoro ...

A jeste li provalile koji je obican, nevocni jogurt najbolji, da je bez konzervansa, da je punomasni... ? Ja se skoro zaledila u onim friziderima citajuci etikete a nisam procitala ni 50% :( Na kraju sam kupila neku malu flasicu sto pise da je za decu Vitalino, al reko mozda neko zna bolji izbor.
Isto pitanje i za puter - jesu li svi isti pa da uzmem koji dohvatim ili je neki masniji, zdraviji/nezdraviji... ???
I za pavlaku ???

e nemam pojma, ja sam joj davala obicnu kravicu i onaj plavi Imlekov puter
sad sam presla na Vitalino (otkad se pojavio), mada nisam bas sigurna da li je OK
generalno kupujem mlecne proizvode od domacih proizvodjaca

temp kod dece nije potrebno skidati dok nepredje 38.5 ona predstavlja borbu organizma sa ifekcijom i do te neke visine nije stetna sta vise korisna je jer imuni sistem ocigledno funkcionise. naj efektivniji je eferalgan cepic koji moze na svakih 6 sati a jacina ide po tacno odredjenoj kilazi.

daj joj sto vise tecnosti da ne dehidrira nesto ne preterano slatko ali sto voli domaci sokic visnja, borovnica,cvekl, ako jede citruse dodaj djumbira .ako krene nosic imam odlican recept kod mog malog uvek uspeva kazu da su marisol kapi najbolje posle fizioloskog za bebe a domaca varijanta je pola kafene kasike morske soli prokuvati u 1 deci vode ja to sipam u staru marisolovu pumpicu koju svaki put dezinfikujem.

Meni je rodjak koji je dr rekao da se anti-tela najbolje stvaraju na temperaturi 38 i da zato ne treba skidati. On se skoro obradovao kad je Nik posle vakcine imao malo povishenu temperaturu - kao suuuupeeer znachi da dobro radi :dash: a meni doshlo da ga bijem onako sludjena.

temp kod dece nije potrebno skidati dok nepredje 38.5 ona predstavlja borbu organizma sa ifekcijom i do te neke visine nije stetna sta vise korisna je jer imuni sistem ocigledno funkcionise. naj efektivniji je eferalgan cepic koji moze na svakih 6 sati a jacina ide po tacno odredjenoj kilazi.

Izgleda da se svakog dana menja "ono što je najbolje za dete" :confused:

Nama su dva pedijatra rekla, čim temperatura pređe 38C nema razloga da se čeka više
već da se detetu da 2,5 ml brufen ili paracetamol sirupa.

Back