SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fora je što kad mi jedemo on obavezno dodje i hoće i on to isto, ne sećam se u poslednja 3 m recimo da sam ja jela-kad god, a da se on nije pojavio da jede samnom z:D Tako da mu tada samo odlomim komadiće i dajem i on jede sa uživanjem a kad mu napravim njegov obrok, takodje u komadima veličine kao što jede naše odprilike, neće. Kao da ga mrzi da žvaće. A ne mrzi ga našu hranu da žvaće z:hm:

Nisam znala to za mleko, za manji procenat masti... Nismo još bili na vakcini, poslednja 2 m...verovatno bi mi dr rekla... Al dobro, evidentno mu nije ništa jer skroz dobro napreduje, nema nikakvih problema.

Irina isto bolje jede iz nasih tanjira nego iz svog...iako jedemo isto :lol:

zezaju,zezaju...eto to je
probaj da jedete svi zajedno..Irina bolje ruca kada zajedno sednemo za sto...ali prvo mora da se uveri da je hrana u njenom tanjiru ista kao u nasem,pa onda jede...al se opet grebe za koji zalogaj :D

Irina isto bolje jede iz nasih tanjira nego iz svog...iako jedemo isto :lol:

zezaju,zezaju...eto to je
probaj da jedete svi zajedno..Irina bolje ruca kada zajedno sednemo za sto...ali prvo mora da se uveri da je hrana u njenom tanjiru ista kao u nasem,pa onda jede...al se opet grebe za koji zalogaj :D

Mi vec sada stavimo malog u nosiljku pa na trpezarijski sto kada rucamo. Da cela porodica bude zajedno :heart:. Prvo se cudio sta mi to radimo, ali sada se vec navikao. Mislim da cemo jesti svi coporativno i kada budem uvodila cvrstu hranu, da vidi da i mi jedemo.

De ste žene! z:poz: Pitanje, moj mali smor ima godinu dana, jede skoro sve...pa sve što i mi skoro al još nisam počela da mu dajem prženu hranu, tj uglavnom kuvanu al jede peciva, kolače itd... E, i tu kuvanu hoće izmiksanu samo z:hm: Ja sam njemu uvela čvrstu hranu u 4 m i 2,3 puta samo u blender, odmah potom sam mu seckala i odmah na navikavala da žvaće ali pre 3,4 m je postao izbirljiv i primetila sam da mnogo više pojede kad je izmiksana hrana neg iseckana tako da sam mu popustila i stavljala u blender, tako je i meni lakše jer ono seckanje na milimetarske komade traje ko večnost... Tako da sad neće ako nije iz blendera a neće ni pečenu hranu, tj na maslacu pečenu sam pokušala u par navrata da mu dam samo izbaci z:(( Šta da mu radim??!! Anyone? :cvet:

Moj sin je dugo bio izbirljiv sa hranom, verovatno mojom krivicom jer prvo sam mu uvela voce i on je to najvise hteo da jede. Sad ima 14 meseci i tek par meseci jede ono sto nije blendirano. I pre toga je jeo iz ruke nesto ili iz nasih tanjira, ali kad ga hranim samo blendirano. Ja sam pocela prvo da mu dajem ono sto znam da voli, u nasem slucaju voce, sa komadicima. A rucak sam uvek pocinjala da mu dajem sa komadicima, ja sam uzimala one kupovne najcesce, pa kad vidim da zabusava i nece, cesto zato sto je umoran i spava mu se, ja izmeljem i tako pojede. Tako smo radili kratko i onda je poceo da jede normalno. I on isto vise voli da brlja iz nasih tanjira nego da jede svoje, ali to je uobicjeno, probaj przeno da mu dajes iz svog tanjira odatle bi pojeo sta god da mu das. A za mleko sam i ja citala da ne treba low fat. Ja kad sam mog sina odvikavala od sisanja poceo je da pije kravlje, punomasno, a posle sam citala da je kao bolje formula ona za stariju decu 12+, pa mu to kupujuem, presao je bez problema.

Dajem ja njemu formulu i dalje, trojku nan trenutno, to ujutru i uveče al kad treba čokolino i sl.onda kravlje. Ma nastaviću i dalje po svom, ionako ga ne konzumira u velikim količ pa ću da pitam dr ovih dana dal da predjem na masnije pa da razblažim...

Neko je pitao za ćilibar kod rsta zuba, nismo to koristili nikad, mislim da je to teška glupost.

Danas sam jednoj prijateljici skenirala knjigu "Igra sa bebama" onaj deo za bebe od 6-9 meseci, pa pošto imam te slikice, ako neka od vas želi, mogu joj poslati, pošaljite mi pp sa mail-adresom
Ima dvadesetak strana, nama je bilo lepo igrati se po tome, a knjigu sam kupila davno, možda je više i nema u prodaji.

...nisam ovde cesto...ali vidim da se o pentaksimu govori...u poslednje vreme u BiH ima mnogo slucajeva nus pojava redovne vakcinacije...sve te vakcine su donacije, i ko zna sta salju nasoj deci...zato sam je odabrala pentaksim i zavrsili smo sa celim ciklusom, sad smo do skolice mirni...ne zalim ni feninga.
Za pentaksim sam citala prvi put ovde na forumu, kad sam rodila Andriju...ali kad sam pitala, kod nas ih nije bilo ni kupiti, a ni privatni ni drzavni lekari ga nisu davali...sad privatni pedijatri daju, pa kad sam rodila nadju nisam ni trena mislila, odmah sam se odlucila za pentaksim i nije mi zao...

...mi danas nasoj bebi dali sampinjone da jede....nije to neka kolicina, a "davila" se kao pace...zvace i cim proguta zine najvise sto moze
i kaze ama njama:heart:
...dajete li vi deci pecurke uopste???
...kakva su vasa iskustva po tom pitanju???

...tebe sam cekala...:D
...hvala puno, malo sam bila skepticna ali kad sam videla kako slatko jede neki instinkt mi je govorio da ne bi
trebalo da bude problem vec je sve jela sem jagodicastog voca...taman se nekako namestilo da joj prodje godina
i "kusur" kad moze da ga jede, cerka nece da joj daje zamrznuto, kad vec ima dovoljno ostalog svezeg voca...

Koje kasice vi kupujete za bebe? Za mesec dana krecemo sa cvrstom hranom, pa da se pripremim na vreme. Mislila sam da pocnem sa Milupinim pirincom, pa da kad krenem sa povrcem skuvam sargarepu, pa krompir pa tikvice, ali ako ne stignem da skuvam sta bih mogla dati kao zamenu? Koje marke kupujete? Nesto citam da su Juvitanine kasice jako slatke? Ja cu i onako sve da probam pre nego sto dam Junioru (kao i do sada), ali ipak da znam dta da kupim.

Koje kasice vi kupujete za bebe? Za mesec dana krecemo sa cvrstom hranom, pa da se pripremim na vreme. Mislila sam da pocnem sa Milupinim pirincom, pa da kad krenem sa povrcem skuvam sargarepu, pa krompir pa tikvice, ali ako ne stignem da skuvam sta bih mogla dati kao zamenu? Koje marke kupujete? Nesto citam da su Juvitanine kasice jako slatke? Ja cu i onako sve da probam pre nego sto dam Junioru (kao i do sada), ali ipak da znam dta da kupim.

Pa u pocetku ce ti to biti jako male kolicine, glupo da kupujes, ja sam tek posle 2 meseca od uvodjenja nemlecne hrane dala prvu kupovnu kasicu i to sljivu frutekovu. Posle sam uzimala juvitanu , frutek i jos jedan proizvodjac imena ne mogu da se setim, navodno organska proizvodnja.. SUN nesto :)

Samo Juvitanu

ja jos nisam pocela da dajem iz teglice, ali planiram uskoro da pocnem sa vocem kojeg nema- breskva, kajsija sljiva. kupila sam Hipp, njihove kasice sam kupovala pre 9 godina i starijem sinu i mnogo ih je voleo.
pitanje- jel moze ono sto ostane od jednog obroka da se sacuva za sutradan u teglici u firizderu?

ja jos nisam pocela da dajem iz teglice, ali planiram uskoro da pocnem sa vocem kojeg nema- breskva, kajsija sljiva. kupila sam Hipp, njihove kasice sam kupovala pre 9 godina i starijem sinu i mnogo ih je voleo.
pitanje- jel moze ono sto ostane od jednog obroka da se sacuva za sutradan u teglici u firizderu?

Ne bi trebalo nista da ostaje za sutra, jer po pravilu u te teglice ne stavljaju konzervans, i hrana se kvari.

e pa hbg, ja dajem lapo danas, lapo sutra, narocito voce, posto ga mesam malo sa zitaricama :rumenko:
ali ako se zaebem, pa propustim zbog necega da mu dam sutradan, onda bacim ono sto mi je ostalo
pise i na teglici da se izvadi koliko ti treba, a ostatak u roku od 24h
mislim da je poenta da ne dajes direktno iz teglice pa da ono sto ti ostane sacuvas za kasnije/sutradan, vec da odvadis potrebnu kolicinu, zatvoris i ostavis u frizider, ja radim tako
tako radila i moja snajka, uostalom ona mi i rekla da smem
:zblesav:

e pa hbg, ja dajem lapo danas, lapo sutra, narocito voce, posto ga mesam malo sa zitaricama :rumenko:
ali ako se zaebem, pa propustim zbog necega da mu dam sutradan, onda bacim ono sto mi je ostalo
pise i na teglici da se izvadi koliko ti treba, a ostatak u roku od 24h
mislim da je poenta da ne dajes direktno iz teglice pa da ono sto ti ostane sacuvas za kasnije/sutradan, vec da odvadis potrebnu kolicinu, zatvoris i ostavis u frizider, ja radim tako
tako radila i moja snajka, uostalom ona mi i rekla da smem
:zblesav:

..tako moze.. :)
..ja iz teglice dajem samo voce, ali celu teglicu sa kashikom pirincha bez mleka i malo vode.. :)

..mi smo davali vocne Hippo kasice i one njihove za laku noc je obozavala....ali uglavmom kad je negde van kuce...

Back