SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Feelgood,
Moj bebac je imao 35.8 ujutro nakon sto sam mu nocu dala Paracetamol zbog povisene T(imao urinarnu inf.). Tad smo bili u bolnici i samo su rekli da ga utoplim i ubrzo se podigla na 36.7.
Meni to ne deluje strasno...Mozda tako reaguje na ovo snizenje temperature...Utopli je pa vidi...Meri joj cesto T, prati...Nadam se da je samo trenutno nesto bezveze:heart:

joj Filka,i ja sam se tako izbezumila prvi put kada je Gabrielu tako opala,a kao što je Angi pisala bila je samo reakcija na Paracetamol,odnosno prvo je imao jako visoku T,preko 39,i kako smo počeli da skidamo odjednom je bio skroz skroz hladan,ali ovako na izgled nije mu bilo ništa,raspoložen,i onda sam mu izmerila 35,6...užasnula sam se,nazvala doktorku,i ona rekla samo da ga bolje obučem,i kako mu je spala T počeće opet da vrda mrda,i T će se stabilizovati,tako je i bilo..i naravno puno tečnosti....

Znam da je kod dojenih beba normalno da ne kake i do nedelju dana, ali sta je normalno kada je kombinacija dojenje + klopa? Nik je pre kakao svaki dan, eventualno nekad na dva dana, a sad kako je poceo malo vise da jede, kaka svaki treci dan, sad vec 4 dana nista. Davala sam mu juce i sljivu i krusku i nista... 'El sad ja treba da se sekiram ili je i to normalno???

daj mu što više tečnosti,neki čajić koji voli,koji će mu isto omekšati kaku,i obavezno nastavi sa šljivom...i moja jedna drugarica isto imala taj problem sa svojom bekanom,ali doktorka rekla to je normalno,sve ispod 10 dana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:eek:e sad ja ne znam dal da u to baš poverujem,ali stvarno beka se nikad nije naprezala u toku ka***** ali kakila je na svaka 4-5 dana...isto je bila dojena plus kašice....

Evo i nas sa najnovijim izvestajem...
Bili popodne kod lekara, kaze crveno grlo, blago crveno uvo i pocetak bronhitisa tako da smo dosli na vreme. Kaze da ste cekali jos dva dana bili bi u problemu.
Dobio hemomycin i aloprol i da se borimo sa temperaturom.

Da li je nečije dete imalo temperaturu nižu od 36C?

Moje dete ovog popodneva 35,2-35,8C ruke i noge su joj hladne a ona se non stop znoji.
Savet od pedijatra, da je okupamo i pratimo,da temperatura ne skoči naglo..

Nisam pametna, da li da je vodim sada negde ili da čekam do ujutru ...

Nama se desila niska temperatura posle davanja brufena. Samo sam ga malo vise pokrila i polako se normalizovalo.

:besna: A prosli put su ti rekli chekaj da prodje, zar ne?

Uujutru smo otisli u Dom zdravlja da mu poslusaju pluca jer mi je vec bilo sumljivo to kasljanje i dr je rekla da na plucima nema nista i da je sve od slina a ako bi dobio temperaturu da dodjemo obavezno.
Temperaturu je dobio par sati posle toga a slusala sam ga dok spava, na kraju izdisaja lepo se cuje krrrrr. Odemo popodne kod privatnog pedijatra i eto sta nam covek sve naprica, i grlo i uvo i pluca... U istom danu dva pregleda, ujutru i popodne?!

Za dorucak koron fleks sa medom,pa uzina cela jabuka pa za rucak belo pilece meso i malo grcke salate,za uzinu cureki (slatki hleb) a vecera verovatno isto kao i juce tost sa carjnom i kackavaljem i od toga se razvaljuje!

Nama se desila niska temperatura posle davanja brufena. Samo sam ga malo vise pokrila i polako se normalizovalo.

Mi nismo davali ništa za skidanje temperature jer nije ni imala povišenu. Samo je počela
jako puno da se znoji i rukice i nogice su joj bile hladne..
Od jutros je normalna temperatura iako je i dalje hladna.. pojma nemam, pedijatar kaže da nije ništa za paniku.

Jutros pri presvlacenju pelene videh osip, onako bas vidljiv, na zadnjem delu guze do struka, znaci, ne oko cmarica, nego vise gore. Nikad ranije nije imao nikakve osipe, ojede...

Bili smo bas na vakcini i kaze pedijatar da deluje kao kontaktna alergija... Savetuje da promenimo pelene, a nismo ih menjali mesecima i nista mu nije falilo
Kaze ako ne prodje samo uz standardne kremice,da mu mazemo neki kortikosteroid Trident valjda...Nadam se da ce proci samo...Ja mu mazem Seba med protiv ojeda...

Jeste li imale ovako nesto i za koliko to prolazi?
Nismo menjali ni kupku, nista...

Inace, dobio je 700g za mesec dana! Bas mi to nesto mnogo za sedmi mesec, a ona kaze nista ne fali...Jede kao ala...Ja pitala da li da ogranicim kolicinu hrane ili koliko hoce, kaze koliko hoce...Stvarno nisam pametna...Zar ne bi trebalo do 400g plafon da bude sad mesecno?

Angy opusti se malo sa tim brojkama zenoo!!! Aleksej je letos isto imao osip po ledjima malo iznad guze , bas gde doseze pelana..Malo posle kupanja mu stavim puder i proslo je za par dana.. A oni ne jedu ko ale duso,njima sada mnogo treba jer rastu brzo brzo brzooo ...ovaj moj mrljavi nesto nece da jede pasirano, a ja se zainatila i necu da mu blendujem :whistling: .....

Angi meni je Nikola dobio osip po guzi i stomacicu prosle nedelje...Nazovem pedijatra i on mi kaze ili je zbog promene neke kozmetike,kupke,pudera,kreme,ili je pretopljen...Posto smo stvarno tih dana promenili puder,vratimo se na stari,medjutim osip nije prosao,pa sam ga u subotu vodila kod dr. i definitivno od toplote...Nije mi jasno,nosi samo bodic i trenercicu,ali posto mu dogrevamo sobu za kupanje dr. mi kaze da mozda preteramo,pa mu je nocu toplo...Sad stvarno ne znam kako da oblacim dete...Kako ti oblacis dete ovih dana?Mozda je i kod tebe slucaj kao kod nas...

Moja beba nece sokic nikako,pedijatar je rekao obavezno,davala sam mu jabuku i narandzu,cim oseti ispljune i zeza se sa cuclom,vodu pije al sok nikako..od cega ste vi davali vasoj bebi?Od cega sve smem?I da kako ste davali,razblazeno sa koliko vode?Meni su rekli pola pola...

nastasa,
Neznam koji si danone davala malom,imas sad specijalno za male bebe,inace onaj drugi se daje tek od 5-6god bar je tako ovde kod mene...

Inace, dobio je 700g za mesec dana! Bas mi to nesto mnogo za sedmi mesec, a ona kaze nista ne fali...Jede kao ala...Ja pitala da li da ogranicim kolicinu hrane ili koliko hoce, kaze koliko hoce...Stvarno nisam pametna...Zar ne bi trebalo do 400g plafon da bude sad mesecno?

Brojke varijaru od bebe do bebe, moja Marta se ugojila i 800g za mesec dana ali je to ok posto je pedijatrica videla da je porasla tj da raste svaki mesec po 5cm tako da je to ok, uopste nije dunda... a i te dijete za bebe su meni cista glupost :aha:

Jutros pri presvlacenju pelene videh osip, onako bas vidljiv, na zadnjem delu guze do struka, znaci, ne oko cmarica, nego vise gore. Nikad ranije nije imao nikakve osipe, ojede...

Kaze ako ne prodje samo uz standardne kremice,da mu mazemo neki kortikosteroid Trident valjda...Nadam se da ce proci samo...Ja mu mazem Seba med protiv ojeda...

Jeste li imale ovako nesto i za koliko to prolazi?
Nismo menjali ni kupku, nista...

Moj klinac je kao beba imao osip po guzi,ali je njemu to bio ekcem.Prvo smo pokusavali puderom,raznim kremama protiv osipa,nekad mu je pomagala ona NIVEA Baby Intesiv-Creme sa pantenolom i cinkoksidom.Nikad nisam mogla da razumem zasto mu nekad pomogne a nekad ne.Verovatno nije uvek isti uzrok pojavljivanja osipa.
Ali kad nista od toga ne pomaže,onda samo kortikosteroidi.Mažem mu 2-3 dana i to prođe.
Pozdrav i srećno

Znam da je kod dojenih beba normalno da ne kake i do nedelju dana, ali sta je normalno kada je kombinacija dojenje + klopa? Nik je pre kakao svaki dan, eventualno nekad na dva dana, a sad kako je poceo malo vise da jede, kaka svaki treci dan, sad vec 4 dana nista. Davala sam mu juce i sljivu i krusku i nista... 'El sad ja treba da se sekiram ili je i to normalno???

Pa nemoj jos da se sekiras lazy,sacekaj jos malo....evo ga ovaj moj nije kakio 6 dana....ovo mu je prvi put da ne kaki tako dugo....obicno kaki svaki dan ili svaki drugi ali sad se bas steglo:dontunderstand:
U stvari znam sta je problem...jeo je kasicu od pirinca i bundeve i eto ti ga...sad mu dajem samo kuvanu jabuku i kompot od jabuke puno cajeva i vode pa se nadam da ce uskoro biti nesto...
Malo cu sa kasicama da zastanem dok se ne iskaki....nadam se da ce to biti uskoro...:think:

Uujutru smo otisli u Dom zdravlja da mu poslusaju pluca jer mi je vec bilo sumljivo to kasljanje i dr je rekla da na plucima nema nista i da je sve od slina a ako bi dobio temperaturu da dodjemo obavezno.
Temperaturu je dobio par sati posle toga a slusala sam ga dok spava, na kraju izdisaja lepo se cuje krrrrr. Odemo popodne kod privatnog pedijatra i eto sta nam covek sve naprica, i grlo i uvo i pluca... U istom danu dva pregleda, ujutru i popodne?!

il` se razvije na jednu il` na drugu stranu.
ja skoro uvek sachekam bar jedan dan da vidim dal` mu je bolje il` gore.
dva puta mi se desilo da sam ga odvela "prerano" - npr odvedem ga u utorak, kao shmrche i kija, pomalo kashlje, al` nije mu nishta, u sredu - op! temperatura, grlo i uvo...

poshto idemo kod dr privatno, a pre smo imali chak i akcije u dz, kada su nas vracali kuci sa "nije mu nishta", ja sam se uvek pitala kako oni mogu da mi kazzu nije nishta, a nash dr da mi postavi neku dijagnozu, koja je chesto za antibiotike.
dr kazze da situacija kod deteta mozze da se promeni u roku od par sati...

hocu reci - sad kad znash shta je, lako cesh. :D
pa i antibiotici, al` da vidish napredak, a ne da gatash u pasulj kakav se sutra ujutru ustati, slinav il ne.

drzz` te se!

Pa mislim da nije pretopljen kad spava...Pamucna pidzamica, lagani pokrivac...
Bas sam i mislila da probam puder...Videcu kakva ce sutra biti situacija...On mnogo voli da se brcka u kadici, pa sve nesto mislim da ga nismo dugo ostavili, da mu je zasmetala kupka jer sedi u onoj foteljici, pa se iritiralo...Veceras smo ga pustili samo u vodi da se brcka...
Koliko vi pustate decu da budu u kadi?

Ma nisam mislila da ga bacim mukicu na dijetu...nego da ne preteram sa nekim stvarima mozda...pominje se svugde par kasika voca, a on smaze oko 150g...Povrce moze i do 250g za tren da pojede...I jos bi da sisa posle...Gde mu staje pitam se...
Inace rekla dr da mu je KS u granicama, iako je hemoglobin 105, jer su MCV, MCHC itd. OK.

Lazy i Ludnice,
Moj malac je dva meseca kakio na 5 dana, ne pitaj...Sad par puta dnevno, kako jede cvrstu hranu, jos nam cudno:zcepanje: Ako se muci, a ne pomaze kruska, kompot od sljiva, stavi mu malo sa kremicom toplomer u guzu i krenuce...To ne valja cesto da se radi, ali kad bas zariba, sigurno ce mu olaksati.
Mi smo se rodili kad smo otkrili kompot od sljiva...Ali napravite jaci, da bas bude obojen od sljiva i da popije bar 50ml...Ima da buce svasta posle:)

Poslednja izmena:
Bonzi,
Ja sam davala par puta HIpp jabuku i breskvu...Razblazivala sam sa mozda 1/3 vode...Inace mu ne dajem jer jede sveze voce i hoce vodu...Samo kad nece vodu pomesam sa sokom, a on jeva doceka...Pa smes krusku sigurno, breskvu, kajsiju, sargarepu...Isprobaj neke kombinacije. Jel hoce kasice od voca?

Angi srce nama je pomogla sa osipom ali baš uvek kupka od kamilice svaki put...znači skuvaš 5 litara čaja od kamilice i to uliješ u vodu za kupanje...znači bez nekih sapuna,kupki i ostalo...tako par dana...i ne koristi dok ima osip vlažne maramice,nego vodom očisti guzu i neka se samo osuši...i proći će...samo ako nisu neke gljivice koje izlaze sa kakom...

Samo da prijavim da smo juce resili problem nekakanja - masirala sam mu malo (tj. malo vishe) stomacic i kad se reshio tirrrrade gasova, sve je krenulo kako treba.
Sto se osipa tiche, Nik ga je imao jednom i sve i svasta smo probali, posto je bilo leto i po ceo dan je bio bez pelene, ali problem se reshio tek kad smo promenili vrstu pelena. Huggies mu jednostavno ne odgovara i gotovo - a nosio ih je neko vreme bez problema. Citala sam posle nesto o tome - nije da jedne pelene ne valjaju, a druge su dobre, pa sad svi treba da izbegavaju tu firmu, nego jednostavno nekoj bebi pocne nesto iz odredjene vrste da smeta i onda im treba promeniti i isve bude ok.

Back