SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim pričate o grčevima. Tina je imala grčeve negde od 9 dana po rođenju pa tako (ne sećam se više) nekih 2 meseca ili više. Sećam se samo da nisam spavala uopšte. Prvi put posle kupanja spavala bi najbolje negde do 12h a onda je kretalo ludilo na 2 sata da bih od 4 ujutru morala da presedim sa njom držeći je u krilu i tako bih dočekala jutro. Valjda joj je prijalo da je držim. Davali smo čajeve, nije pomagalo, jedino mislim da su joj Espumisan kapi nešto pomogle (ne potpuno). Davali smo joj pre svakog obroka po 15-25 kapi. Grejali smo joj i stomačić, nosali je na stomaku ali sve to ništa nije vredelo. Baš su gadni ti grčevi. E sad neko kaže da mu je pomogao sirup, nekom čajevi, a nekom kapi, sve valjda zavisi od bebe.
Tina je bolje, nema temperaturu ili ne tako veliku ali urin ne možemo da joj uhvatimo pošto ne piški ili jako malo. Uglavnom ništa ne jede i ne pije. Antibiotik joj još nismo dali jer ne sme da se daje dok se urin ne da na analizu a uopšte i razmišljam da li da joj dajem dok ne vidimo rezultate.
Pozdravljamo svu dečicu i nadamo se da su zdrava jer je to najvažnije.

strasno.... mama odbija da vidi bebu i bilo kakvu komunikaciju sa ukucanima... :( zvali su hitnu i otisla je u bolnicu. beba je sa bakama i tetkom koja ima malu bebu... ipak su grcevi, ali je beba puno smirenija...

strasno.... mama odbija da vidi bebu i bilo kakvu komunikaciju sa ukucanima... :( zvali su hitnu i otisla je u bolnicu. beba je sa bakama i tetkom koja ima malu bebu... ipak su grcevi, ali je beba puno smirenija...

Joj dusica mala:heart: desava se posle porodjaja nizak pad hormona zato se pada u posle porodjajnu depresiju i to je sve moguce do 6meseci da se desi..nama je babica u skoli pricala i obavezno treba da se potrazi pomoc,psiholog,antidepresori..joj nadam se da ce joj biti bolje...hormoni su cudo:(
ima ovde jedan tuzan slucaj kod mene..
jedna komsinica ovde,ona je francuskinja muz joj iz irske,rodila je zdravu devojcicu,i posle porodjaja odmah je pala u tu depresiju,nije htela ni da vidi bebu,govorila je nepovezano,iz te depresije nikada nije izasla ,malo je skrenula,muz se razveo od nje odveo cerkicu sa njim u irsku...ide ona tamo na odmoru kod cerke (udata je i ima dvoje decice)i kod bivseg muza(ozenjen je sada)ona se nikad nije oporavila,ponekad se svlaci gola ,dere se,nekad je dobro,pije lekove i dan danas,znaci nekih 30godina vec..

Mattéo je sa napunjenih mesec dana primio BSG..zatim jos naredna tri meseca ,ovde se do cetvrtog mes daje pa naredna u 9mes..e sad on je posle bsg primio sledeca dva meseca u obe butine su mu dali (ovde jos koriste flastere sa anestezijom sat vremena se stavi pre nego sto ga bocnu on neoseti ubod samo vakcinu vruce i da pece) i sledecu trecu samo u jednu butinu kostala je 115e,i rekli su da ima u njoj 5vakcine,kao i u prethodne nekoliko u jednu sad zasto je sve primio neznam,a to dal je pentaxim nemam pojma..

koliko vasa deca piju vode, moj mali ima 8 meseci i jedva ga nateram da popije cak i 30 ml na dan. na kasikicu, iz case pa sa onim kljunom, nema sanse nece, isto stavljam i sok ponekad mozda popije za 10 ml vise. da napomenem da i dalje dojim. jel to treba da me brine?

koliko vasa deca piju vode, moj mali ima 8 meseci i jedva ga nateram da popije cak i 30 ml na dan. na kasikicu, iz case pa sa onim kljunom, nema sanse nece, isto stavljam i sok ponekad mozda popije za 10 ml vise. da napomenem da i dalje dojim. jel to treba da me brine?

а што му не даш на флашицу?
мени ана исто није хтела воду, па на флашицу попије како кад...

pa meni stefan nece ni na flasicu, pokusavam na sve nacine, ali posto mrzi dudu takve stvari sa dudom ne voli, on stavi u usta ali grize nece da vuce, onda uzmem kasikicu, pljuje, kada mu dajem iz obicne case isto sto mu udje u usta izbaci, ma uzas.

veceras sam mu dala 7 korn kasicu od hippa i kupila sam mleko od hipa za 6 meseci, i to mi je sve povratio, sta mu nije prijalo pojma nemam. inace nikad nije pio to mleko samo moje mozda mu to nije prijalo

Joj dusica mala:heart: desava se posle porodjaja nizak pad hormona zato se pada u posle porodjajnu depresiju i to je sve moguce do 6meseci da se desi..nama je babica u skoli pricala i obavezno treba da se potrazi pomoc,psiholog,antidepresori..joj nadam se da ce joj biti bolje...hormoni su cudo:(
ima ovde jedan tuzan slucaj kod mene..
jedna komsinica ovde,ona je francuskinja muz joj iz irske,rodila je zdravu devojcicu,i posle porodjaja odmah je pala u tu depresiju,nije htela ni da vidi bebu,govorila je nepovezano,iz te depresije nikada nije izasla ,malo je skrenula,muz se razveo od nje odveo cerkicu sa njim u irsku...ide ona tamo na odmoru kod cerke (udata je i ima dvoje decice)i kod bivseg muza(ozenjen je sada)ona se nikad nije oporavila,ponekad se svlaci gola ,dere se,nekad je dobro,pije lekove i dan danas,znaci nekih 30godina vec
..

joj tuge...:sad2:
zamisli te jadne ljude kako im je bilo..od tolike srece i iscekivanja- tuga.

koliko vasa deca piju vode?

Nik nekim danima ne pije uopste. Isto ga jos dojim i rekli su mi da je to sasvim ok i normalno posto je mleko i klopa i pice. I tacno danima kad vise jede prave klope pije vodu, a danima kad uglavnom sisa nece vodu.
Meni je ovde neko preporucio (sram me bilo ne secam se ko :rumenko:) i bio je u pravu, da probam da ponudim onu solju sa piskom, ali da taj pisak bude od tvrde plastike a ne od gume/silikona, bez ikakvih no spill tehnologija i chuda, posto bebe koje sisaju to lakse prihvate. I zaista, Nik samo iz tog chuda hoce da pije, pa probaj i ti - mnogo je lakse nego kasikicom davati.

jaoj bonzi kako tužna priča,a ima baš takvih...suzo nadam se da će toj tvojoj drugarici biti bolje,i počenje da uživa u svojoj bebi..a beba naravno da se smirila,nema negativne energije...
inače ispravka nmim,Espumisan kapi se daju od 10-og dana života,a NH je verovatno Nurse Harveys kao što je november već pisala,i taj se daje isključivo posle prvih mesec dana života,nikako ne ranije...sve piše u uputstvu i kapi i ovog sirupa(odnosno grip water,kod nas preveden kao sirup ali u suštini nije),lazy će me ispraviti ako nisam u pravu...koristili smo oba veoma dugo,i evo proverila sam uputstvo,tako piše...

Da se malo pozalim...
Koliko vasoj deci traje kijavica?
Moj slini vec deset dana?! I poceo je da kasljuca a poslednje dve noci smo vise presedeli nego lezali tako da sam ga jutros odvela da mu poslusaju pluca i kazu da je cisto, tj. sve od slina koje se slivaju. Inace nos mu curi nesmanjenim intenzitetom i sve sto mi preporucuju ja i radim, fizioloski i pumpica i cekaj da prodje...I tako dan za danom samo voda iz nosa. Poludecu vise...

Da se malo pozalim...
Koliko vasoj deci traje kijavica?
Moj slini vec deset dana?! I poceo je da kasljuca a poslednje dve noci smo vise presedeli nego lezali tako da sam ga jutros odvela da mu poslusaju pluca i kazu da je cisto, tj. sve od slina koje se slivaju. Inace nos mu curi nesmanjenim intenzitetom i sve sto mi preporucuju ja i radim, fizioloski i pumpica i cekaj da prodje...I tako dan za danom samo voda iz nosa. Poludecu vise...

Poslednji put je kod nas trajalo cele dve nedelje, zbog virusne infekcije.
To su bile muke i za nju a i za nas.
Pumpicu ne podnosi pa je uvek dreka i histerija, kosa na glavi da se digne.

Pokušaj da dobro zagreješ kupatilo, napuniš mu kadicu toplom vodom, unesi u kupatilo
šerpu u kojoj ti je provrila voda i stavila si bosiljak, da isparava dok se kupa.
Nama je to pomoglo, slinice su curile kao česma, kasnije smo ih očistili običnim štapićima za uši, nismo morali pumpicu. I stavljali smo Efedrin kapi 0,25% nakon toga.
te noći smo spavali oko 4 sata vezano, što je najduže u dve nedelje.

Nama je pomoglo kombinacija bosiljka i zalfije.Skuvam punu serpu caja i uvece kad zaspi,posto drugacije nije hteo,stavim mu pored kreveta,inace sobica je jako mala,i pustim da isparava.Nekad ugrejem i ponekoliko puta.
Marisol rastvor morske soli,moze vise puta u toku dana bas ga lepo procisti.

I ovo sa kupanjem i vrelom vodom sto je Feelgooood napisala nam je pomagalo.

Srecno :heart:

Ako je samo voda iz nosa da nije nesto alergijski.Mi smo i tih problema imali,slini,suv kasalj....

Ja nemam toliki problem sa slinama jer cure same, stalno je vodenast sekret iz nosa, i kad uzmem pumpicu izvucem samo malo vodice koja je tu pri dnu nosnica.
Inace da prijavim dobio je 38 temperaturu.
Stavljala sam Operil P kapi za nos 5 dana pa sam prestala jer kazu ne valja duze a i nisam primetila neki epohalan ucinak...
Prolupacu.

Da li je nečije dete imalo temperaturu nižu od 36C?

Moje dete ovog popodneva 35,2-35,8C ruke i noge su joj hladne a ona se non stop znoji.
Savet od pedijatra, da je okupamo i pratimo,da temperatura ne skoči naglo..

Nisam pametna, da li da je vodim sada negde ili da čekam do ujutru ...

Back