SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
uh,ja neću da počinjem,nego samo da dodam,ne da bih izmlatila bilo ko da mi stavi ruke na dete,nego bi ko lavica iz savane naskočila i drala kožu uz sve urlanje...ali ja ne ostavljam dete napolju,nikada...čak što više imala sam par prilika kada su bebicu ostavili napolju ispred apoteke,pekare,a ja ko neka ludača stanem tamo pa čekam da roditelj izađe,da dete neko ne ukrade...posle sam se razmišljala,o Bože još će mene da okrive za isto,ali meni žao,ponekad beba i plače,pa ja onda tako stanem,pa pričam i čekam roditelja da lupim šamarčinu...a jednom leto bilo,ja još trudna,stomak do zuba,idem pored jednih parkiranih kola,kad tamo vrišti jedno dete oko 3 godine...napolju 35C,auto parkiran pored puta,ali znate onako pola još na cesti a pola onako dole,prozori svi navučeni,dete u histeriji..gledam okolo nigde nikoga...preko puta je Tehnički pregled za kola...ja tako glupača stojim,pokušavam preko prozora da smirim dete,on sav uplakam gleda u mene,ja sva u suzama gledam u njega,malo se smirio,pričala sam mu,kada pretrčava otac,homo balcanicus 2 metra,150kg,ja skoro se srušila tako me je uplašio...šta ja radim sa njegovim detetom?e tu mi je pao mrak na oči?kada sam počela da vičem,i da govorim kako ću mu socijalnu navući na vrat,da sam zapisala tablice,kako je mogao dete tako da ostavi u kolima,nema srca itd...ja sva zadihana tako se iznervirala da mi je pritisak otišao u piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,i počne meni da se vrti u glavi strašno,on vidi da nešto nije u redu,pa dođe sa ove strane kola gde sam ja stajala,tek tada je video da sam trudna...pa onda pokušao kao da bude fin,pa oprostite što sam vikao,nasrnuo na vas,i tako sve nešto...maaaaaaaaaaarš životinjo!pa isto bih rekla i da nisam trudna,ostaviš ovako dete,sram da te bude...pa kao samo je istrčao na trenutak da pita cenu za registraciju..aha,a dete nisi mogao uzeti u naručje i otići sa njim na tih par minuta....a ovde saobraćaj skroz lud,mogao je autobus naleteti na auto,dete uplašem,histeričan..ma mamicu ti tvoju,budala...
i tako ženice moje obračun je završen time što je skočio u kola,spustio prozore,viknuo na sina da prestane i odjurio,a dete meni maše kroz prozor...srce mi je puklo...

Dobro jutro.
Takvih uvek ima i uvek ce biti.Al nist gore nezna da mi stegne srce nego kad vidim decicu do 5-6 god kako osakaceni ili ne, prose na ulicama.E te takozvane roditelje bi po kratkom postupku nesmem ni da kazem sta mi je na pametia decu lepo dodeliti na usvajanje ili im naci bioloske roditelje, hiljade i hiljade parova zeljano ceka da dobije dete jer prirodnim putem nemogu a ulice pune gladne, zedne i nevoljene dece.Na konto predhodne price iz Valjeva ako je neko iz Novog Sada dali ste primetili da su romska decica drasticno promenula izgled naspram ranijih godina ulice su pune sa decicom plave kose,plavih,zelenih ociju svetle puti:think: zar to nije sumnjivo.?

Poslednja izmena:
Dobro jutro.
Takvih uvek ima i uvek ce biti.Al nist gore nezna da mi stegne srce nego kad vidim decicu do 5-6 god kako osakaceni ili ne prose na ulicama.E te takozvane roditelje bi po kratkom postupku nesmem ni da kazem sta mi je na pametia decu lepo dodeliti na usvajanje ili im naci bioloske roditelje, hiljade i hiljade parova zeljano ceka da dobije dete jer prirodnim putem nemogu a ulice pune gladne, zedne i nevoljene dece.Na konto predhodne price iz Valjeva ako je neko iz Novog Sada dali ste primetili da su romska decica drasticno promenula izgled naspram ranijih godina ulice su pune sa decicom plave kose,plavih,zelenih ociju svetle puti:think: zar to nije sumnjivo.?

Ja cula da romi usvajaju ili uzimaju na hraniteljstvo tu plavu decu, posto ih drugi nece - svi hoce da usvoje 100% zdravu malu bebu od 100% zdravih roditelja, ostala deca chame u domovima ili ih na hraniteljstvo uzimaju ljudi da bi profitirali.

moja drugarica koja zzivi u italiji kazze da ciganke tamo kradu decu tako shto obuku veeeeliiikee suknje i dodju u park, samo podvuku dete pod suknju i odshetaju.

ja bih umrla.

Jedne godine na plazi gledala slicnu scenu:sad2:...srecom ljudi primetise pa je tek onda nastap haos...

A jednom se desilo u trznom centru koji cesto posecujem(ovde u Italiji) da je dete(2-3 god) u sekundi nestalo iz kolica(onih od prodavnice)...mama digla frku zatvorili sve izlaze (svaka im cast bas su bili brzi) i krenuli sa pretresom svakog centrimentra centra...i nasli su dete u kratkom vremenu presvuceno i osisano do glave ,majka ju jedva prepoznala:sad2:

Ta otimacina dece je moja nocna mora,nigde ih ne ostavljam ni na sekundu...nikome ne verujem.

Jedne godine na plazi gledala slicnu scenu:sad2:...srecom ljudi primetise pa je tek onda nastap haos...

A jednom se desilo u trznom centru koji cesto posecujem(ovde u Italiji) da je dete(2-3 god) u sekundi nestalo iz kolica(onih od prodavnice)...mama digla frku zatvorili sve izlaze (svaka im cast bas su bili brzi) i krenuli sa pretresom svakog centrimentra centra...i nasli su dete u kratkom vremenu presvuceno i osisano do glave ,majka ju jedva prepoznala:sad2:

Ta otimacina dece je moja nocna mora,nigde ih ne ostavljam ni na sekundu...nikome ne verujem.
Pa isto se desilo u Merkatoru u NS ovo postaje nocna mora.Nigde nisi bezbedan sa decom.

Ja cu vise da posandrcam. Mom detetu opet ide voda iz nosa i nadrazuje ga na kasalj i stvarno ne znam vise sta da radim sa tom kijavicom...Sutra ce dve nedelje?! A od tog nosa i slina mu je i sve ostalo. Ja stvarno ne razumem kakve su to kijavice...

Nema, to me i cudi.
Posle deset dana slinjenja se valjda vec zagusio i dobio temperaturu. U ta dva dana dok je imao temperaturu vodica iz nosa je stala, a posle toga, evo mic po mic opet curka i opet nadrazujuci suv kasalj, aaaaaaa :dash:
Jel ti virusi traju bas toliko, ja nemam bas iskustva, al mi nesto dve nedelje zvuci puno :sad2::think:

Upravo se tako manifestovala virusna infekcija kod nas... ozdravila, bila dobro par dana i onda opet..
nema povišenu temperaturu već nižu.. kaže doktorka da je normalno...
a mi ne spavamo normalno već deset dana, pošto je nos zapušen...

držite se... kao što reče november, nema drugog leka...

покушај да у чорбицу коју му куваш да ставиш пар зрна кукуруза шећерца, нама докторка препоручила, и помагало ;)

JA sam mom davala od 7 meseca..Probaj sa kashicom od sljive!

@Bonzi nije mi jasan taj pedijatar...sto je obavezno ako dete jede voce i pije vodu..Ako bas insistira a ti mu daj sokic iz kompota koji spremis od raznog voca ne seceren naravno ili sa fruktozom ili dekstrozom.Aleksej pije kupovne sokice, nikada ih ne razblazujem, ali bas retko.. A svaki dan mu kuvam kompot i taj sokic obozava, ja ne secerim ...a on ga lepo popije i ako je malo kiseo ;)

iskustvo moje sestre sa alojom je sjajno.
ne znam shta da kazzem.
i nikoli je krenuo da curi nos pre par dana, dva dana sam mu stavljala deksametazon neomicin, to su neke kapi za ushi i ochi, koje moja doktorka preporuchuje za nos. chudno znam, ali ja ih i inache izbegavam zato shto su kortikosteroidne ili kako se to vec kazze. deluju direktno na upalno mesto.
prestalo je da curi pet dana i vecheras je ponovo pochelo - teshim se da je to zbog toga shto smo danas prvi put posle 4 dana bili napolju....
videcu sutra i nocas.
mada komshinkin sin ima chistu "kijavicu" - nos, povremen kashalj, sve ostalo je chisto i to je to.

imam par pitanjca, posto je moja beba napunila 8 meseci, rekoh da mu dam milupinu kasicu sa komadicima, kako su vasa deca reagovala na komadice, mog odmah tera na povracanje nekad uspe da ne povrati a ponekad se izbaci, da li da nastavim da mu dajem da se navikava ili da pravim pauzu.

koliko mesa po gramazi treba da stavljam u kasicu, i koja gramaza kuvane hrane se pravi za jedan obrok, jer mislim da to nije isto kao u kupovnim kasicama, jer kad mu pravim voce to se nikako ne slaze, mnogo voca moze da stane u jednu teglicu?

Tina,
Neznam za komadice,mozes da mu das pola pola,pola blendano pola u komadicima...ako i dalje povraca stani napravi pauzu pa opet za neki dan..
Inace sto se tice mesa ide 20-30gr nesmes vise..a povrce ja sam jos neiskusna pa mu merim imam merice za to ali otprilike je to to,mozda napravim vise za dve tri kasike al pojede mama:lol: i nama je pedijatar rekao 200gr ne vise to ti je zajedno povrce i meso..kad pocnes da mu pravis dva tri puta vec posle otprilike znas koliko sta ide...

Tina, ja se nikada, ali nikada nisam opterecivala gramazom - sve je bilo otprilike - mesa oko 100 gr i bar jednaka kolicina povrca pa koliko pojede
I moja cerka je cudno reagovala na komadice u kasi, u stvari samo komadice je brzo prihvatila, ali ako je recimo podloga kasasta sa komadicima, prilicno se becila i imala nagon za povracanjem. Stoga sam ja nastavila sa mekanim komadicima bez kase

Joj ja nikada nisam merila..odprilike stavim komadic mesa i jednu sargarepiu jedan manji krompir kasiku pirinca i tako...JA sada dajem Alekseju pasirano..i to jedva prihvata nece da jede..a hoce blendano, a ja mu ne dam..:mrgreen: Ali npr. kupovna hrana sa komadicima..to hoce baraba da jede..sve smaze..Juce sam mu dala vocni jogurt sa komadicima voca..Nesto se iznenadio kada je osetio , ali je sazvakao i kada je trebao da proguta ,malo se zagrcnuo ali je proslo sve ok..I on je isto tako reagovao na krupnu hranu..

Back