SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kako je kekili pisala inhaliranje sa bosiljkom je supeeeeeeeeeeeeeer stvar,i mnogima ovde je pomoglo,uključujući i mog sina,a imaš i jednostavnu pumpicu za nosić,koji bi trebalo da ima u svakoj apoteci,jedan kraj staviš u nozdrvu a drugi kraj u usta i ti kontrolišeš koliko jako isisavaš,veruj mi na reč,fenomenalna spravica,od tada se ne mučimo sa svakakvim chichovim itd....znači inhalacija,tada krene sluz i onda ako još krči unutra to ovom pumpicom lepo izvučeš,čak i onu tvrdu,žutu sluz...nadam se da će bebici biti bolje:heart:

Ma nema nista osim ove chicove pumpice sa kojom ne uspevam nista,danas cu obic sve apoteke u gradu da vidim da li slucajno nema to sto si ti koristila,
Koliko se dugo smije inhalirati sa bosiljkom (koliko ste vi) da li nece skoditi ako predugo inhalira
Hvala vam na pomoci....

Ma nema nista osim ove chicove pumpice sa kojom ne uspevam nista,danas cu obic sve apoteke u gradu da vidim da li slucajno nema to sto si ti koristila,
Koliko se dugo smije inhalirati sa bosiljkom (koliko ste vi) da li nece skoditi ako predugo inhalira
Hvala vam na pomoci....

Nema sta da mu skodi bosiljak,vidi u par navrata danas po par minuta ...ne treba pola sata da visi malo cisto da udahne

Hmm meni je receno da je to ljuscenje normalno sve do 3eg meseca :aha: tek onda ako se bas nastavi da se beba maze pavlovicevom i kupa u vodi sa uljem nekim za bebe :aha:
Kao lekari i pedijatri su u danasnje vreme protiv previse kremica, jer je to hemija :roll: ja moje zgepce nisam jos mazila nesto posebno po telu, a ni po licu cak i kad se ljusti jer joj to brzo prodje, kao i one male bubuljicice na licu :aha:

Inace drustvo moje danas smo bili na 1. pregledu :klap: Maki je dobila 700g, sad ima skoro 5kg i porasla je za 2cm i sad ima 58cm! :D Srce malo mamino... :heart: sve je proslo ok, ona je beba za primer :mrgreen: samo sto je plakala i zacenila se kad je dobila bocu u guzu :sad2: ali sta je tu je, to nam treba da bismo bili i ostali zdravi i pravi :aha:

koliko cesto vasa beba sisa? ja mojoj bebi dajem da sisa kad zatrazi. ujutru trazi na dva i po sata, posle podne na tri ili 4 sata , a po nocu se desi da prespava i 6 sati. a ja ne bih da ga budim, jer da je gladan budio bi se sam. ima sada 4 nedelje. kakva su vasa iskustva sto se tice dojenja i satnice? da li je u redu sto ga pustim da prespava toliko? inace dobro napreduje sto se tice kilaze.

da i imamo jos jedan problem, ne znam kako je kod vas bilo, nocu posle sisanja, ja ga stavim da spava , odspava on tri min i pocne da se napinje da kaki, i jednostavno ne moze, i pustim ja njega pola sata i nece, tako i preko dana, napinje se sav se zacrveni, i ja ga stavim na komodicu, on odmah cim skonta da cu da mu skinem pelenu pocinje da se napinje da kaki, kad mu skinem pelenu, napuni je zestoko. sta da mu radim, da ga pustim da tako kaki i dalje, bojim se da ce se navici na to i da nece moci da kaki kad je pelena zatvorena, ili mozda se ne oseca komotno kad je upakovan.

kockice koliko tvoja martica cesto sisa?

koliko cesto vasa beba sisa? ja mojoj bebi dajem da sisa kad zatrazi. ujutru trazi na dva i po sata, posle podne na tri ili 4 sata , a po nocu se desi da prespava i 6 sati. a ja ne bih da ga budim, jer da je gladan budio bi se sam. ima sada 4 nedelje. kakva su vasa iskustva sto se tice dojenja i satnice? da li je u redu sto ga pustim da prespava toliko? inace dobro napreduje sto se tice kilaze.

слободно га пусти да спава. Ми смо к'о будале будили нашу бебу ноћу док није почела да добија нападе хистерије кад је пробудимо. После тога је више не будимо, а она се препородила. Додуше, негде у трећем месецу је опет почела да се буди ноћу, али је то трајало 10-ак дана. Сад преспава целу ноћ, а на килажи добија и мало више него што треба:)
:cmok:

da i imamo jos jedan problem, ne znam kako je kod vas bilo, nocu posle sisanja, ja ga stavim da spava , odspava on tri min i pocne da se napinje da kaki, i jednostavno ne moze, i pustim ja njega pola sata i nece, tako i preko dana, napinje se sav se zacrveni, i ja ga stavim na komodicu, on odmah cim skonta da cu da mu skinem pelenu pocinje da se napinje da kaki, kad mu skinem pelenu, napuni je zestoko. sta da mu radim, da ga pustim da tako kaki i dalje, bojim se da ce se navici na to i da nece moci da kaki kad je pelena zatvorena, ili mozda se ne oseca komotno kad je upakovan.

kockice koliko tvoja martica cesto sisa?

Uh zenska pa blago se tebi sto je njemu sve to tako ustaljeno.. :aha: kod nas nije... :brus: ona se budi kad hoce, a meni je zao da je vec sad kao navikavam na noc, kad svi kazu da bebe same po sebi izbace nocni podoj oko 2gog meseca kad ukapiraju sta je dan a sta noc... nekad bude gladna i posle 2h, nekad 3h, 4h a nekad zna da prespava i po 6h odjednom...
Sto se kake tice, to kad se zacrvene vise prduckaju nego sto kake, a mora on da se navikne da kaki u pelenu tako da ga pustaj da i dalje pokusava i radi na tome da kaki direktno u pelenu... a ti kad mu skines pelenu budi brza tj ne daj mu sansu da u nju kaki ako uspes... :think:

Ok onda ga pustaj da lala, to je najbitnije... tako mala deca rastu 50% od hrane i 50% od sna... :aha:

I Maki i nije nesto napredna, ona je prosto vejika na mamu i tatu! :mrgreen: :rumenko: ali mi je drago da je dobila 700g... to znaci da ipak uspevam nesto! :D

mamice moje drage pustite vase bebirone da spavaju i nemojte ih buditi nocu.to vam je moj savet,moj stefan sad ima 9,5 meseci a nocni podoj je izbacio sa 7,5:dash:,sam.ja sam imala tu nesrecu da mi beba nikad nije dobro spavao :sad2: pa cak ni sad.kad je bio mali,otprilike do 2-og meseca jeo je na dva sata i napredovao 1kg i 440g i prvi i drugi mesec onda je poceo da trazi na svaka 4 sata.tako da ukoliko vam bebice spavaju nocu i po 6 sati :super:,blago vama!cmok za sve:bye:

Back