SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Radosna vest: izgleda da nam se sredila kaka! :klap: ali vise o tome ujutru, posto je proslo 5h i ja samo zelim da se vratim natrag u krevet :aha: CMOK svima :cvet:

E sad ce neko na mene drvlje i kamenje - ali ja moram pa moram i eto...

Daklem, moja veca vestica je rodjena sa preponskom kilom, koja se nenormalno povecavala ukoliko ona slucajno ne bi kakila. Vodu i caj - ni da lizne, a jos pri tome na adaptiranom mleku.

Ja sam joj stoga stavljala po malo secera u caj od kamilice (ravna kasicica na 2dl) i to je nevidjeno pomagalo i to u prva tri meseca dok se kila nije "zatvorila". Vremenom smo smanjivali taj secer u vodi i sad pije bez secera i caj i vodu.

Mi smo kod tvrde kake pili po malo blagog caja od kamilice i to nam je pomagalo,mada vidim da humana radi posao...sve najbolje!!!!:heart::heart::heart:

Ja sam joj stoga stavljala po malo secera u caj od kamilice (ravna kasicica na 2dl) i to je nevidjeno pomagalo i to u prva tri meseca dok se kila nije "zatvorila". Vremenom smo smanjivali taj secer u vodi i sad pije bez secera i caj i vodu.

Ok znaci obe ste za caj od kamilice... hvala! :hvala:
Samo sto me zanima je dal uopste sme beli secer malim bebama da se daje?! :think:

Pazi, svaki lekar i majka ce ti reci da ne bi trebalo. Ja sam pristala na secer da bi uopste pocela da pije vodu i caj koje nije htela ni da vidi i u tom momentu nisam videla drugo resenje. I planski smanjivala vremenom. Prokuvana voda je bljutava i odvratna, razumem ih sto nece da je piju

E sad ce neko na mene drvlje i kamenje - ali ja moram pa moram i eto...

Daklem, moja veca vestica je rodjena sa preponskom kilom, koja se nenormalno povecavala ukoliko ona slucajno ne bi kakila. Vodu i caj - ni da lizne, a jos pri tome na adaptiranom mleku.

Ko god da krene sa drvljem i kamenjem sigurno nije imao problema sa neredovnom stolicom...I ja sa mome davala malu kasicicu,da prokuva zajedno sa vodom koji min i kamilicu!
Dete se iskaki i svi sretni, recimo ja sam se bojala da ga naviknem na slatko ili da mu tako izazovem karijes ali ni jedno ni drugo se hvala Bogu nije desilo.

Aha ok.... :think: hvala devojke :hvala: :cvet: videcu sad onaj Hipp caj da joj kupim, ako on ne upali onda cu kamilicu kao nuzno zlo... za sad pije neki bibilibi caj :eek: glupog li imena... :hahaha:
Dobro je sto sam je juce terala da kaki stapicem, nije jos od jutros kakila, ali se nesto napreze... :think:

Aha ok.... :think: hvala devojke :hvala: :cvet: videcu sad onaj Hipp caj da joj kupim, ako on ne upali onda cu kamilicu kao nuzno zlo... za sad pije neki bibilibi caj :eek: glupog li imena... :hahaha:
Dobro je sto sam je juce terala da kaki stapicem, nije jos od jutros kakila, ali se nesto napreze... :think:[/QUO

Nama je cak pomagala blaga kamilica i to BEZ secera!!! I sad je takvu pije...ili kremica u :guza:

како време лети:)
моја принцеза има већ 4 месеца и 6 дана, 6кила и 830грама, 64цм дугачка... за десетак дана треба да почнемо са немлечном храном... е, то ће бити весело, али ваљда ћемо се снаћи:)
поздрав свима:)

Nama je Bibilibi caj puno pomogao. Potera ga a onda bude lakse i za grceve tako da :super:

E taj pijemo sad... :aha: spremam joj ga, napravi facu ko govanca da sam joj dala, ali onda ipak popije :D danas je popila vec 100ml ne bih vise da joj dajem, sad pije vodicu... :aha:

Nama je cak pomagala blaga kamilica i to BEZ secera!!! I sad je takvu pije...ili kremica u :guza:

Zaboravih da kupim onaj Hippov caj, pa kad njega isprobam onda ako ni to ne pomaze cu kamilicu, a kremicu sam joj opet radila pre par sati i kakila je kako treba... nije bilo tvrdo, tako da nam mozda cajici i nece trebati :D

Sve u svemu hvala vam puno na savetima! :zag:

како време лети:)
моја принцеза има већ 4 месеца и 6 дана, 6кила и 830грама, 64цм дугачка... за десетак дана треба да почнемо са немлечном храном... е, то ће бити весело, али ваљда ћемо се снаћи:)
поздрав свима:)

Cestitamoooooooooo!!! :D :klap: :super: :zurka:

:vatromet: :vatromet: :vatromet:

Drage mame,
Ja sutra ulazim u 38.nedelji i beba mi je karlicno okrenuta...E, sad prica sa mojim dr ide ovako: Vodim privatno trudnocu kod uglednog dr iz Visegradske///
Moj dr je zestoki protivnik carskog, ako nije neophodan. Kaze da ni svoje najbolje prijatelje nije porajdao carskim, ni svoju zenu..Bratanac se rodio karlicno, on vodio porodjaj itd..Karlican porodja je za njega normalan i sve sto pricaju protiv karlicnog, a za carski je kaze propaganda da se uzmu pare za carski. On uopste ne pominje pare i kaze da je njemu najlakse da uradi carski, ali to nije njegov pristup i da ce se pobrinuti da sve prodje u najboljem redu i samnom i sa bebom, da ne bi dozvolio da se nesto lose desi itd. Ta deo mi se svideo, jer je konacno pokazao da ce se pobrinuti do kraja za sve. Kaze da je veca smrtnost zena kod carskog reza, da bebi ne moze da se izvlaci voda iz pluca posle carskog...Ma svasta strucno je pricao...
Sutra idem na CTG u Visegradsku, pa da mu nosim u ponedeljak, utorak...Kaze da necu jos, po njemu je meni oplodnja bila malo kasnije (sto je na pocetku trudnoce i bilo evidentno na UZ), a ako krene, da ga zovem.
Znam da nije pitanje za ovu temu, ali ne gledate sve temu za trudnice, pa ako mozete odgovorite na Kutku za trudnice.
Da li se neka od vas poradjala karlicno i kako ste prosle? Ja imam oko mene samo losa iskustva i apsolutno svi mi kazu da idem na carski obavezno...

Angi, moja najbolja drugarica i kuma se porodila karlicno. I to joj je jos pukao vodenjak a bez kontrakcija...dakle svi "preduslovi" za tezi porodjaj, ali ona se porodila brzo i lako, kaze jedini minus u celoj prici je malo veca epizijotomija, ali ni to nje tako strasno.
Kaze ne bi se bunila ni da sledeci porodjaj bude tako ;)

Neznam kako da ocistim bebi (3,5 mj.) nosic ne vredi ni cikova pumpica ni beli sljez neznam vise sta da radim beba jedva dise al nista da izadje van a cuje se zvuk kao da nesto hrce u nosicu ali ne vredi nemoze pumpica da dohvati,citala sam negde da imaju neke pumpice na baterije ali u mom gradu nema ni jedna apoteka gdje bih mogla kupiti,samo ove cikove sa kojom ja nemogu nista da izvucem

Neznam kako da ocistim bebi (3,5 mj.) nosic ne vredi ni cikova pumpica ni beli sljez neznam vise sta da radim beba jedva dise al nista da izadje van a cuje se zvuk kao da nesto hrce u nosicu ali ne vredi nemoze pumpica da dohvati,citala sam negde da imaju neke pumpice na baterije ali u mom gradu nema ni jedna apoteka gdje bih mogla kupiti,samo ove cikove sa kojom ja nemogu nista da izvucem

Ja sam mog sina inhalirala bosiljkom,tj.skuvala caj od bosiljka i nadvila ga nad tu paru....posle par minuta mu je procurao nosic!!!!(hvala ti micimacko) probaj ne boli...

Cekaj, ni 100 ml caja je ne potera?

Jeste je proteralo, ali posto je danima imala tvrdu stolicu mukica moja sad se boji da kaki :sad2: mnogo ju je bolelo, cak je i krvarila malo iz guze, pa sad ima strah... napinje se, ono krene, ona se trgne, uplasi i vrati se sve natrag :besna: tako da sam joj ja izazivala danas kakenje 2 puta... sutra necu, pusticu je da sve sama uradi, da joj se ne ulenje creva... tek prekosutra ako ne bude nijednom kakila cu joj opet pomoci malo... :aha:
Ali hvala sto brinete na nas... :heart:

kako je kekili pisala inhaliranje sa bosiljkom je supeeeeeeeeeeeeeer stvar,i mnogima ovde je pomoglo,uključujući i mog sina,a imaš i jednostavnu pumpicu za nosić,koji bi trebalo da ima u svakoj apoteci,jedan kraj staviš u nozdrvu a drugi kraj u usta i ti kontrolišeš koliko jako isisavaš,veruj mi na reč,fenomenalna spravica,od tada se ne mučimo sa svakakvim chichovim itd....znači inhalacija,tada krene sluz i onda ako još krči unutra to ovom pumpicom lepo izvučeš,čak i onu tvrdu,žutu sluz...nadam se da će bebici biti bolje:heart:

Back