SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da, da.
jednom me je jedna mala ciganchica shto prosi pratila skoro od grada do kuce...
scena - ja vrlo brzo hodam, ona trchkara za mnom, a ovaj moj sivonja urla.
a ragovor je tekao ovako:

ciganchica: a shto beba plache?
ja: pa gladan je...
c: pa daj mu cice...
j: pa ne mogu bash ovde...
c: evo ti klupica, sedi i daj mu cice...
j: ma kuci cu mu dati....
c: al` beba plache... evo ti OVDE druga klupica, daj mu cice...
j: pa hocu, dacu mu sise, samo da dodjemo kuci.
c: ali beba bash plache, oce cice, evo sedi na zidic ako necesh na klupicu....

i tako u krug. :D

samo vas zamisljam....:hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:

da, da.
jednom me je jedna mala ciganchica shto prosi pratila skoro od grada do kuce...
scena - ja vrlo brzo hodam, ona trchkara za mnom, a ovaj moj sivonja urla.
a ragovor je tekao ovako:

ciganchica: a shto beba plache?
ja: pa gladan je...
c: pa daj mu cice...
j: pa ne mogu bash ovde...
c: evo ti klupica, sedi i daj mu cice...
j: ma kuci cu mu dati....
c: al` beba plache... evo ti OVDE druga klupica, daj mu cice...
j: pa hocu, dacu mu sise, samo da dodjemo kuci.
c: ali beba bash plache, oce cice, evo sedi na zidic ako necesh na klupicu....

i tako u krug. :D
:hahaha::hahaha::hahaha:.....

Smešno je kad se čita, ali je stvarno noćna mora kada se beba dere na sred ulice od gladi.

I onda pročitam komentare na jednoj drugoj temi u stilu, šta hoće mame sa kolicima, baba im mirno spava, ništa joj ne fali, a one se guraju preko reda...

E da, nisu imale decu, nemaju pojma koja je to muka, kako mali generali postrojavaju svoje mame :heart:

Mislim da ne postoji gornja granica nego donja, pre kog uzrasta ne sme. Ja nesto nisam u toku jer je moj sinak toliko tezak i veliki da ne mogu da ga nosim u kenguru.
A znam sigurno da se prilicno velika deca nose u onim sling maramama pa ne znam sto ne bi mogla i u kenguru.

Moj Luka nije hteo u kengur ni u ludilu.
Jednom sam ga stavila i kad je krenuo da se dere na sred ulice, bilo mi gore nego sa kolicima. Iz kolica ga izvadim, a iz kengura nisam mogla nikako. Ljudi mi pomagali na ulici. Smirio se tek kad sam ga uzela. Ma užas...

Dok nije počeo da jede kašice nisam mogla da idem daleko. Posle je bila pesma...:heart:

Gabriel je zimsko dete,i ja sam ga nakon otpadanja pupka,što se desilo sa 7 dana počinjala da ga izvodim prvo na 15 minuta(ali imamo kolica koji može totalno da ga pokrije,da uopšte sneg,kiša,vetar,ništa ne može da dođe do njega),pa tako nedelju dana,a posle sam ga već izvodila i na sat-dva..a što se dernjanja i kolica tiče,mogla bih knjigu da napišem...znači on ni kolica,ni kengur nije voleo,ni pod razna vrsta...pa sam onda rešila da nešto ipak mora da zavoli,a bolje da to budu kolica,jer će posle nekog vremena meni otpasti leđa od kengura...e,prvo sam ga stavila u kengur,on se drao ko da mu nokte čupaš,pomodreo,ja ga izvadim,odmah stavim u kolica i krećemo u šetnju brzinom svetlosti...njemu posle kengura bilo super,jer se osećao komotnije,i posle 3 dana,sa kolicom više nismo imali problema...ali morali smo proći mnogo toga dok nismo dotle stigli...a inače i ja sam trčala gurajući kolica,a on se drao na sav glas pošto je bio gladan,ja se skroz oznojala dok sam stigla kući da ga nahranim...a inače je tražio da jede na svaka 3-4 sata,kada smo išli u šetnju za inat je ogladneo posle 2 sata...e onda sam lepo kupila termobag,pre šetnje napravila mlekce,stavila u torbu,i kada se gospodin probudio i drao,ja njemu cuclu u usta,on ručkao,i nastavio da spava,od tog momenta smo mogli i po 3-4 sata da se šetamo bez problema...jednom jeo usput,a za sledeći obrok stigli kući...

e onda sam lepo kupila termobag,pre šetnje napravila mlekce,stavila u torbu,i kada se gospodin probudio i drao,ja njemu cuclu u usta,on ručkao,i nastavio da spava,od tog momenta smo mogli i po 3-4 sata da se šetamo bez problema...jednom jeo usput,a za sledeći obrok stigli kući...
e vish`, to je vrlo prosto reshenje, i vrlo pametno, al` meni NIKAD nije palo na pamet.

Kengur smo koristili jako kratko - otpadala su mi ledja a i vrlo brzo je pocela da insistira na aktivnom ucescu u dogadjajima, pa su kolica bila dobro resenje. I ona je zimsko dete, pa smo je vodili napolje prvo u onoj nosiljci koja se montira na kolica, a kad se prolepsalo vreme u sintezisu koji se montira isto na kolica. Samo smo pazili da nije bas uzas od vetra i padavina, i isli smo u setnju po sat dva cak i na minusu. A sto se tice nosenja hrane, nosila sam torbetinu u kojoj je bio termos sa toplom vodom, ponekad sam maltretirala osoblje po kaficima da mi greju vodu, odmerene kolicine formule po teglicama (bukvalno sam shvatila uputstvo sa kutije - "uvek detetu pripremajte svez obrok"), cajeve, vodicu, ponekad sokice...a kad bi pocela da vristi iz mozga....:besna:...pa verujem da sam izgledala kao da bezim iz ludnice - dete u jednoj ruci vristi a ja guram kolica drugom rukom i trcecim korakom kuci

žene a jel vi vizualizujete ove priče koje pišemo?...ja se cepam od smeha...vidim pred očima kako nam leti kosa,i kako trčećim korakom preko svega i svakog žurimo,dok nam dete dreči u rukama ili kolicima,i usput još glasno i pevamo ili pričamo,jelte to možda ih smiri...misiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim,baš smo smešne,ja stvarno ne mogu prestati da se smejem...:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Evo za utehu- ja sam kad bas zagusti da smo daleko od kuce a creva krce dojila bebu napolju.
Mi smo te momente sa plakanjem imali u kolima sto mi je strasno jer ne mogu da izbacim propeler i recimo preletim guzvu sa zakrcenim svim trakama na Gazeli :besna:.
Tako on u svom auto sedistu sedi pozadi, a ja napred moram i da gledam i drzim volan pa ne mogu bas ni da se okrecem i zabavljam ga...To mi je horor postalo od kad je prestao da spava tokom voznje nego hoce da sedi, gleda i aktivno ucestvuje, majko moja...

Nego, mi smo poslednje dve veceri imali totalni debakl oko pokusaja kupanja u kupatilu. Nacisto se prestravio i nije bilo sanse da ga okupam u njegovoj kadici ali u kupatilu, tako da do daljnjeg ostajemo da se kupamo u sobi i kvasimo sve zivo :dash:.
Kad i kako ste presli na kupanje svoje dece u kupatilu i jos bolje pod tusem?

Ja sam Luku oduvek kupala u kupatilu. Vrlo kratko mi je njegova kadica stajala na mašini, a posle nekog vremena sam je prebacila u veliku kadu.
Onda smo samo izbacili kadicu. Nemam pojma kad je šta išlo. Ali nije bilo nikakvih problema. Kad je imao oko godinu dana ipo dana smo izbacili kadicu, čini mi se.
A kad god nešto menjamo, ja samo kažem kako je on veliki dečko, nije više beba i nema problema.
Sad smo u fazi izbacivanja noše, obavljamo nuždu na dasci. E to je tek upišavanje!
Juče smo išli zajedno da kupimo dve nove daske da odnesemo kod obe bake da ima dete i tamo. Sam ih je birao sav bitan i čim je došao kući, tražio da ih isproba :D

Back