mirabel
Iskusan
- Poruka
- 5.543
Mi nemamo iskustva sa domacim, od pocetka samo Pentaxim i sa njim smo prezadovoljni jer ukljucuje i vakcinu protiv meningitisa, dete prima jednu umesto 4 - savrseno, nema reakcije, temperature, placa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
@sd76, kad god ti nesto treba ili ti nije najjasnije, tu smo mi. Ipak si u zemlji visokog rizika
Hvala mirabel. Danas nam je bila pedijatrijska sestra, kaze dovoljno je samo ukapati moje mleko u oko i proci ce za koji dan. Ja ipak radim i jedno ( fizioloski rastvor ) i drugo ( mleko ) i vec je bolje![]()
I u 18 mesecu Pentaxim vakcinu, mi nismo znali pa smo primili obicnu i prebolovali 3dana...
Ljubi tog slatkisa!
Mi imamo povremene probleme sa hranom, ali to traje po par dana i onda nastavi da krka. Nema ni jedan zub ali voli da zvace, cudo jedno - dala sam joj komadic banane kao probu to je bila takva sreca da ne mozete da shvatite!
@Pele, mislim da je vama vreme za prvi Pentaxim upravo sada.
E pa uradismo i taj prvi pregled i bilo je bas super..
Elem, na kilazi smo dobili citavih 800gr i sada imamo 4.450 i porasli smo za 2cm i sada imamo citava 54cm!!!I da, dobili smo bocu i malo je bolelo ali smo i to prosli i odmah je zaspao. Sada je dobio cinimi se revakcinu neku!!! E sad, pedijatar nam je rekla za te Pentaxim vakcine da imamo jos mesec dana da razmislimo da li da ih kupujemo ili da uzmemo ove domace Torlakove..kakva su vasa iskustva sa jednim i sa drugim?
E pa uradismo i taj prvi pregled i bilo je bas super..
Elem, na kilazi smo dobili citavih 800gr i sada imamo 4.450 i porasli smo za 2cm i sada imamo citava 54cm!!!I da, dobili smo bocu i malo je bolelo ali smo i to prosli i odmah je zaspao. Sada je dobio cinimi se revakcinu neku!!! E sad, pedijatar nam je rekla za te Pentaxim vakcine da imamo jos mesec dana da razmislimo da li da ih kupujemo ili da uzmemo ove domace Torlakove..kakva su vasa iskustva sa jednim i sa drugim?
Tako da svim srcem preporucujem pentaxim
. Nije ni cudo kad jedemo po ceo dan
. Da nam nije ovih dosadnih grceva gde bi nam kraj bio...Evo i mi da se pohvalimo sa nalazima sa prve kontrole- dobili smo 1450 grama i 1,5 cm duzine. Nije ni cudo kad jedemo po ceo dan
. Da nam nije ovih dosadnih grceva gde bi nam kraj bio...
Tako je bilo i sa nama, super je napredovao a jadnicak skoro uopste nije spavao ni dan ni noc prva 2 meseca (a ni mi sa njim), al nista zato, sve to prodje(nisam verovala) i sad smo veliki...skoro 2 godine...

Ako bude dva meseca-prezivecemo. Evo vec gazimo drugi mesec pa sve mislim stici ce i tome kraj uskoro![]()

Ma hocete, u trcem ce poceti da proredjuju grcevi i u cetvrtom skroz prestaju(tako je bilo kod nas), mada je to jako individualno, mi smo od jednih kojima su najduze trajali, znaju cesto da prodju posle 40dana ili 2meseca
Nego,phenomenon, da li dojis ili ste na dohrani....postoji neko mlekce, vise sam zaboravila kako se zove, koje je bas za kolicne bebice, nama je pedijatar savetovala, mada je protiv svih pravila, da mu uvece(kada ima najvise grceva) damo to mleko umesto podoja...medjutim posto je sikio nije hteo ni da proba to mlekce tako da smo bacili celu kutiju...al mozete vi da probate...
Steffice ja ti savetujem da kupis knjigu "naucite dete da spava", tamo je lepo objasnjeno to sto se tebi desilo. Inace to se i nama desavalo sa starijim sinom i dan danas ima takve noci, a uzasno nemirno spava skoro svake. Sa mladjim ne pravimo greske, mada konkretno taj dogadjaj i nema neke veze s greskom roditelja. Ovoga se secam: Matija je imao skoro 2,5god kada je ustao i poceo panicno da nas zove i nije prestajao ni kada smo mu prisli, cak nas je gurao od sebe i pokazivao nam nesto na krevetu "mama, vidi, mama vidi ovo". Ja sam ga drmusala da ga probudim, jer sam shvatila da spava iako su mu oci otvorene. Na kraju se sam smirio i legao da spava kao da se nista nije dogodilo. Slicne doduse blaze situacije se i sada desavaju. Autorka knjige tvrdi da su to nepotpuna budjenja i da je bolje detetu ne prilaziti, tj. pustiti ga da se sam smiri, jer mesanjem samo pogorsavamo problem. Takodje sam cula skoro na TV-u da je naucno dokazano da deca koja se nocu bude, tj ne spavaju "pravilno" imaju emotivne probleme kasnije u zivotu. Cvrsto sam resila da ga do njegovog 4. rodjendana koji je u oktobru naucim da spava. Drzite mi palceve!Jao ljudi moji ja sam se sinoc isprepadala. Moj sincic (19 meseci j) e normalno zaspao kad oko 23h pocne da se kmezi. Ja ustajem iz kreveta i tapsem ga po guzi, a on i dalje place. Uzimam ga i jos prokomentarisem kako sam bas zadremala. On i dalje place. Poceo je da mi se otima iz ruke i da se baca. Ne znam sta da radim! Setala sam po sobi, zvala ga, drmala, davala mu vode, dudu, nista nece, cak ni dudu. Kao da je pao u neki trans i ne moze da se probudi. Otvorio je oci ali kao da ne vidi ni mene, ni muza, nista...Samo place i baca se. Tek kad sam ga malo umila i izvela na terasu dosao je sebi. Ponovo je zaspao i malo je nemirnije spavao, ali nije bilo problema do ujutru...
Ne znam zbog cega je to bilo, da li je on nesto sanjao, ili je mozda bio premoren. Jer prispavalo mu se oko 17h ali nije zaspao, vec je tek u 21h zaspao. A kupao se u bazenu, izmorio se.... Ne znam, znam samo da sam se izbezumila od straha...

E bas ti hvala! Samo sto ja ne znam kako bi mogla da ga pustim da se sam smiri. Bas mi je bilo strasno... Bukvalno se odgurivao nogama i nije prestajao da place.. Ali ono place kao kad se udari... On takodje spava dosta nemirno. Kad to kazem mislim da se puno okrece u toklu noci, ali se ne budi, samo se prevrce po krevetu. Nocas je npr. spavao kao andjeo. Nije se budio, a ni prevrtao do 5h kada je pojeo flasicu.

Ma nije mu bilo toplo sigurno. kod nas nocu bude bas sveze posto smo na visini i blizu sume, a drzimo i malo otvorena vrata. ne znam mozda je nesto sanjao ili se premorio...
A mozda je i to sto ti kazes...
Videcu kako ce se ponasati. A i njemu se desavalo da spava otvorenih ociju, tj. poluotvorenih!
![]()
tkacio: Ali to je za onu drugu temu!Jao ljudi moji ja sam se sinoc isprepadala. Moj sincic (19 meseci j) e normalno zaspao kad oko 23h pocne da se kmezi. Ja ustajem iz kreveta i tapsem ga po guzi, a on i dalje place. Uzimam ga i jos prokomentarisem kako sam bas zadremala. On i dalje place. Poceo je da mi se otima iz ruke i da se baca. Ne znam sta da radim! Setala sam po sobi, zvala ga, drmala, davala mu vode, dudu, nista nece, cak ni dudu. Kao da je pao u neki trans i ne moze da se probudi. Otvorio je oci ali kao da ne vidi ni mene, ni muza, nista...Samo place i baca se. Tek kad sam ga malo umila i izvela na terasu dosao je sebi. Ponovo je zaspao i malo je nemirnije spavao, ali nije bilo problema do ujutru...
Ne znam zbog cega je to bilo, da li je on nesto sanjao, ili je mozda bio premoren. Jer prispavalo mu se oko 17h ali nije zaspao, vec je tek u 21h zaspao. A kupao se u bazenu, izmorio se.... Ne znam, znam samo da sam se izbezumila od straha...
!Drage mame,
Kada ste pocele da dajete bebama cvrstu hranu (ne mislim na kasice), i koju hranu preporucujete bas za grickanje? Ja malom dajem za sada samo bananu, to fino rucicama izgnjeci, i pojede!