@Krinka 5
Pa niko ne negira da su Sloveni došli u VI, VII veku - caka je u tome što su na Balkanu zatekli Srbe-Sarmate i to plemena Anta, Jaziga i Alana (Serboa). Dakle, Srbi- Sarmati (sa Bosfora) su na Balkanu bar 700 godina pre Slovena a ne smemo tu prenebegnuti ni Sigine, Singe, koji su došli oko XII- VIII veka pne i osnovali Singidavu- Beograd. Oni su bili Sarmati, srpski bliski rođaci.
Niko nije rekao da je ceo Porfirogenet falsifikovan, pre se može reći da je "frizirano" ono poglavlje oko Hrvata, njihovo ubacivanje i ona plemena Tuga i Buga (sic!); ne znam zašto bi se ceo Porfir. odbacio? Pozivanje na istinite činjenice, zašto da ne? Recimo, zašto bi odbacili celog Kosinu?! Odbacujemo samo njegove izmišljotine u vezi izmišljenih Karpodačana i Severnih Ilira.
@Zigomar
Mi ovde treba da ustanemo protiv vulgarne pozitivističke istoriografije koju je Ruvarac etablirao a titoisti je prihvatili široke ruke. To znači da saslušamo i istoričare koji su odbacili vulgarni pozitivizam: Novakovića, Pešića, Olgu Luković- Pjanović, neke arheologe- Jankovića i Petrović Radoja, pa i eksperta za baludžistansku keramiku - ovo me podseća na jedan genijalan roman Iscelitelj keramike- u pitanju je pisac Filip K. Dik, ali, ovde već skrećem sa teme na koju se hitno treba vratiti i konačno da se usaglasimo da Sarmati jesu Srbi!!