Hrastovnik
Poznat
- Poruka
- 9.374
NIsu u pitanju reci vise tu. Vec drugi vid komunikacije i prakse. Samo ne znam kakve to veze ima sa ovim sarmatskim Srbima , i odakle to tu
To je tu kao primjer zabranjene istorije SRba.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NIsu u pitanju reci vise tu. Vec drugi vid komunikacije i prakse. Samo ne znam kakve to veze ima sa ovim sarmatskim Srbima , i odakle to tu
@Tandori
Ово са Онишкевичевим спомињањем српскохрватског само сведочи о томе да уважени професор није смео да напише, као нико у Србији тога доба- српски језик јер то није било политички коректно. Јасно, реч је о српском језику, како прецизира Хрушевски; мора се схватити ондашње време кад се језик Јужних Словена (сиц!) звао српско-хрватски. Сад су то дакако 4 језика (бошњачки и црногорски) а кад се сутра још неко оцепи од матице имаћемо војвођански, шумадијски, горњебеоградски, моравски, ужички итд. И при свему томе наш тандори ће и даље бити политички коректан па ће рећи О. није имао на уму српски него српскохрватски иако јако добро зна да је Даничић на Вуков захтев отишао у загреб и Хрватима направио језик, тј. уступио им српски за књижевни језик који ће они назвати хрватским а титоисти српскохрватским, ерго хрватскосрпским. Но, Бојке и даље остају Срби!!
Onda, uzmi Rečnik ukrajinskih dijalekata Oniškeviča i videćeš tu i rečnik bojkovskog - ništa drugo nego starosrpski jezik (98% zajedničkih reči po Oniškeviču).
To je tu kao primjer zabranjene istorije SRba.
Sta znam, mislim da su ti simboli i sistem uopste bio i kod Srba... Jer sam vidjao po motivima na nosnji i takao to slicno , a to se najsporije menja , kao i toponimi![]()
Postedi me besmislenog i nevaznog sadrzaja, nemam vremena za gluposti...
Gdje Oniskevic tacno u svom Rjecniku spominje starosrpski i 98% zajednickih rijeci?
Kako je lepo praviti se lud! Oniškevič, u skladu sa političkim oportunitetom (SSSR) pominje srpskohrvatski (sic!); naravno, reč je o srpskom jer za vreme Bojkovine nije bilo nikakvog s-h jezika već srpskog! Dakle, izvoli uzmi Rečnik bojkovskog u ruke i sam ćeš se uveriti u izneseni procenat- to je isto kao kad uzmeš hrvatski rečnik (sic!) u ruke i vidiš da je to srpski jezik! Bitno je da su Bojke bili čisti Srbi što, posredno, govore Oniškevič i Hruševski.![]()
Zaboravljas da je Srbima u vrijeme Turaka bilo zabranjeno bilo kakvo nosenje ukrasene odjece. Ali zato stecci cuvaju te simbole i toponimi, naravno. Tara je ime keltskog boga, tek toliko da znas.
A kako je to aramejski srpski?
Реч је о бојковском, бојковштини, у питању је старосрпски језик. Али, ајмо се сада сви као Славенко правити луди...
O čemu???
'Nema rex Germanorum, već rex Alanorum et Vandalorum'
A ostali? Rex Langobardorum? Je li to znači da Langobardi nisu Germani?
Joj, kako ovaj priča; tek sada vidim.
'Mnogi češki i poljski istoričari tvrde da su Česi porijeklom Srbi'
Onda ovo isticanje sličnosti grbova srednjovjekovne srpske i poljske države...
Supertruper, da li je ovako smotan i nejasan i u knjizi?!? Možda čovjek samo ne ume da objašnjava...ako jeste, ne pada mi na pamet da čitam njegovu knjigu!
@Slaven3x7
Batavii, rex Germanicus; Oubii, rex Germanicus; Gautii, rex Germanicus; Veser, rex Germanicus... Bolje bi ti bilo da uzmeš Kosinu ili nekog drugog uvaženog člana BB bratstva pa da vidiš da se svaki vođa, ma kog germanskog plemena smatrao vođom svih Germana - zato su i često ratovali među sobom i bili krvno zavađeni sve dok ih nije ujedinio onaj brkonja Bizmark.
I, još da dodam, poluznanje je gore od svakog neznanja a to je upravo slučaj sa tobom - ne komentariši stvari koje ne poznaješ a Milanović istoriju Germana i njihovih više od 40 plemena ima u malom prstu- na tome mu i Nemci odaju priznanje. Upoznaj neprijatelja da bi mu mogao parirati, zar ne?
Neki češki istoričari zaista tvrde da su postali od Srba.
Čuveni današnji češki istoričari?
Koji! Imena molim!
Koji Njemci mu odaju priznanje? Kako znaš da ovi to u emisiji ne izmišljaju?Je li iko ikada pružio potvrdu da Milanović ima priznanje igdje?
Prije bih rekao da bi se svako u Njemačkoj, kada bi uopšte znao za Milanovića, upišao u gaće od smjeha (mislim stvarno, Vulfila preveo Bibliju sa sarmatskog na gotski?).
Predlažem ti da uzmeš Bjurijev rad o varvarskim plemenima i državama koje su formirali; do danas ostaje najbolje napisana knjiga na tu temu!
I nije mi jasan tvoj stav; šta ćemo sa svima koji se nisu izjašnjavali kao kraljevi svih Germana? Šta ćemo sa Alboinom, kraljem Langobarda (rex Langobardorum)?
Ježi Neustupni, B.Shranil.
Ako mu ne odaju priznanje kako to da mu najveći nemački distributer knjiga Kubon i Sagner prodaju knjige?! ja sam video da Srpski stari vek košta 20 eur.
Ovaj prvi je arheolog, no dobro. Koji je ovaj drugi?
Koliko ja znam za knjigu Srpski stari vek dobio je dve nagrade. Povelju Milan Đ.Miličević (prvi sekretar SANU i osnivač SKZ) i plaketu Udruženja za negovanje tradicija otadžbinskih ratova Karađorđe. No, zar su nagrade važne?! Većina za koje ja znam su potpuno devalvirane.Je li ti znaš šta je priznanje? Priznanje je objavljivanje kritike od strane nekog znamenitog lica u nekom naučnom glasniku, ili neka dodjela nagrade za famozno otkriće, pošto je ovo što Milanović tvrdi senzacionalno jer je drugačije od svih postojećih naučnih saznanja. Štamparija nije apsolutno ništa. Da li Uve Bol ima priznanje u Njemačkoj, ako država finansira njegove filmove?
P. S. Prodaju mu knjige na njemačkom jeziku?
Shranil je proučavao lužičku kulturu nastojeći da otkrije njene direktne veze sa Slovenima. To je bila čuvena polemika polovinom prošlog veka o etničkoj pripadnosti lužičke kulture. Otkrili su veze sa Slovenima samo u kasnoj fazi, oko 1 veka pre n.e. da bi Shranil na kraju priznao da je srpska. Nemci su tvrdili da je južnonemačka ali se od toga odustalo.
Koliko ja znam za knjigu Srpski stari vek dobio je dve nagrade. Povelju Milan Đ.Miličević (prvi sekretar SANU i osnivač SKZ) i plaketu Udruženja za negovanje tradicija otadžbinskih ratova Karađorđe. No, zar su nagrade važne?! Većina za koje ja znam su potpuno devalvirane.