Samoubistvo

Jedan dechko skocio sa 2 sprata u WC u shkoli Branko Radichevic(osmak)
Najjache mi je bilo bio je moj burazer dole na 1 spratu u istom wc, i tako
izadje on da udahne vazduh
samo .. od jednom nesto prolete :lol: :lol: :LOL:

***** ВАС У ТЕМУ!
Па самоубиство је НАЈГОРИ грех који постоји. Нико нема право да одузме себи живот који му је Бог подарио. Ако сам себе рокнеш идеш у пакао ту ти спаса нема. Поп неће да ти дође ако се убијеш.
БОЛЕСНИЦИ БРЕ ЈЕДНИ!

Nixxx:
***** ВАС У ТЕМУ!
Па самоубиство је НАЈГОРИ грех који постоји.
Najgori!?
Nixxx:
Нико нема право да одузме себи живот који му је Бог подарио.
Svako ima pravo da radi sta hoce sa svojim zivotom.
Nixxx:
Ако сам себе рокнеш идеш у пакао ту ти спаса нема.
Pakao? Gde je to?
Nixxx:
Поп неће да ти дође ако се убијеш.
Nikad nisam voleo popove.
Nixxx:
БОЛЕСНИЦИ БРЕ ЈЕДНИ!
Mudar zavrsetak.

Nixxx:
***** ВАС У ТЕМУ!
Па самоубиство је НАЈГОРИ грех који постоји. Нико нема право да одузме себи живот који му је Бог подарио. Ако сам себе рокнеш идеш у пакао ту ти спаса нема. Поп неће да ти дође ако се убијеш.
БОЛЕСНИЦИ БРЕ ЈЕДНИ!
**** te pop,ne smaraj sa tim religioznim tripovima decu :?

isto tako je greh i osudjivati druge ljude, prichati da idu sigurno u pakao, ovo ono, jerbo kako drugima sudish tako cje i tebi biti sudjeno.

samoubistvo nije medju sedam smrtnih grehova.

kao ni medju deset zapovedi.

sam bog zna shta se deshavalo u glavi onog shto se ubio, pa prema tome jedini on mozhe da odluchuje dal cje dusha u raj ili pakao. a verujem da u mnogim sluchajevima mozhe da se sazhali, s obzirom da je bog milosrdan, kako nas uchi biblija, a ne strogi sudija kako nas uche neki nashi popovi i mnogo njihovih sledbenika.

Nixxx:
Па самоубиство је НАЈГОРИ грех који постоји.
Ubistvo je greh... pa i samog sebe... ja ću uvek lakše prihvatiti da neka duša oduzme sebi život. Nego svom bližnjem ili bližnjima...
Nixxx:
Нико нема право да одузме себи живот који му је Бог подарио.
Svako ima to se zove sloboda volje... Bog je stvorio čoveka da bude razumno biće sposobno da samo donosi odluke za sebe. To da se ne treba samoubiti nije pravilo, zapovest ili zakon... više kao instrukcija za razmišljanje. Samoubistvo nije pravo rešenje, jer je to najlakše i najlošije rešenje... čovek ima inteligenciju, svest i razum da bi mogao da se izbori sa svojim problemima... a ne da juri najlakši izlaz.
Nixxx:
Ако сам себе рокнеш идеш у пакао ту ти спаса нема.
To nije dokazano... :lol:
Nixxx:
Поп неће да ти дође ако се убијеш.
Postoji opelo za samoubice...

U suštini... Nixxx jedno je teorija a drugo praksa...
A ako ćemo po učenjima crkve... suština je u praštanju...
A ne u upravljanju ljudima putem straha... to je terorizam!

Чекај, ви овде оправдавате самоубиство. Ова тема не би чак требала ни да постоји. Када неко уопште и помисли да озбиљно себи угрози живот, та особа је психички болесна! Помоћ нећете овде наћи већ у Лазе Лазаревића. Исто би било кад би ја сад отворио тему УБИСТВО и сад ту пишемо о томе на који начин би најлакше убили некога и најлакше прикрили доказе.Та тема би била закључана исти дан, али ова ипак није? Закључак је да је живот и овако и онако прекратак, не треба га трошити на глупости, а поготово на мишљење о одузимању истог. Неко се убије због девојке или због школе, да ли је вредно твог јединог живота? Јесте *****! Све су то глупави проблеми који ће проћи, исто као и твој живот. Умрећете пре или касније, по мени, боље је касније...

otkud ti znash dal se neko ubio zbog glupavog problema?
ja mislim da se takvi najmanje ubijaju. deshava se. neki dechko odavde se ubio kad mu je baka umrla. ali glupo je misliti da je samo to razlog. to je samo okidach, a problema je sigurno bilo mnogo vishe.
koliko ja znam, ljudi se ubiju kad im zhivot dodje na neku kritichnu tachku koju ne mogu da prevazidju. ako bi se meni ne daj bozhe desilo da mi recimo familija pogine u nesrecji ili da se razbolim od necheg uzhasnog, znam samo da bih se jako borio al da ne bih mogao garantovati da od teshke depresije i bola ne bih prekratio sebi.

takve stvari nisu za osudu, i zato Nikola lakshe malo s time. nije bash sve u "shkoli i devojci", chak shtavishe, najmanje je zbog toga.

u jednom si u pravu, a to je da suicidalno rizichnim osobama treba pomocji.
mozhda psihijatar, a mozhda je dovoljno i samo ljudsko prisustvo i razgovor.

Hoce li neko da me uputi malo? Shta je ova OT, u nekoj depri? Eh malena, '94. godishte, i razmishljash o samoubistvu? Rofl. Malo si premlada da padash u depresiju. Ti tvoji problemi sigurno nisu nishta znachajno. Preporuchujem pesmu od Marchela - Vishe:
"A i ja sam bio sisa, nije da nisam, secam se niza
dana bez elana kad mi je sve bilo nishta
ona klinacka kriza kad zivot ko fol nema smisla,
ti se drukcije obuces, al faca ostaje ista..." itd.

@Twisted Transistor & Alexxandar
Nixxx je u potpunosti u pravu za samoubistvo. Ako tvrdite drugachije, onda niste ni vernici, ni pravoslavci.
Twisted Transistor:
Svako ima pravo da radi sta hoce sa svojim zivotom.
Ne bash. Ako ti je neko neshto podario, da li to znachi da imash prava da to odbacish samo tako? Tehnichki imash, ali te to chini vrlo nezahvalnom osobom, samim tim taj neko nece vishe nishta da ti da. Isti sluchaj sa Bogom, shto bi On bio vechno strpljiv? Ako ti je doshlo da se ubijesh i odbacish zivot koji ti je dao, zashto bi ti pruzhio josh jednu priliku?

GrimReaper:
@Twisted Transistor & Alexxandar
Nixxx je u potpunosti u pravu za samoubistvo. Ako tvrdite drugachije, onda niste ni vernici, ni pravoslavci.
:roll:
dokle vishe yebote!

tvrdim drugachije, a ako ti mislish da nisam vernik zbog toga, onda mozhesh da se sagnesh i popushish mi moj pravoslavni ****.:shock:

ne, ozbiljno, ajde manite se tih gluposti.
niko na kugli zemaljskoj nema prava da drugome govori u smislu religije dal jeste il nije ovo ili ono. da ste vi tako pametni i u pravu, strashni sud ne bi postojao a sveti petar ne bi imao posla sa svezhe umrlim dushama. sve biste to vi "pravoverni" josh na zemlji sredili i odredili ko cje dole a ko gore.
manite se.

GrimReaper:
Ne bash. Ako ti je neko neshto podario, da li to znachi da imash prava da to odbacish samo tako? Tehnichki imash, ali te to chini vrlo nezahvalnom osobom, samim tim taj neko nece vishe nishta da ti da. Isti sluchaj sa Bogom, shto bi On bio vechno strpljiv? Ako ti je doshlo da se ubijesh i odbacish zivot koji ti je dao, zashto bi ti pruzhio josh jednu priliku?

ako ti je bog dao pare da kupish neshto ne znachi da te uslovljava da sa tim parama kupish shta on hocje, vecj shta ti mislish da treba. a kasnije cjesh sa njim videti dal je to bilo dobro il nije.

bog bi bio vechno strpljiv zato shto je milosrdan, il ti mozhda verujesh u neshto drugo osim shto pishe u novom zavetu?

Hmpf, vidish, o prepametni, zato se i zove vera, zato shto se u to veruje. Tako da, ako si pravoslavac, onda bi trebalo da verujesh da je samoubistvo greh. Ako ne, onda nisi pravoslavac (mozes slobodno da budesh i budista shto se mene tiche, ali pravoslavac nisi). End of story.

nadji mi gde to pishe u Novom Zavetu, poshto pravoslavci veruju u Novi Zavet, a ne u bapske priche.
a i svejedno, i da je samoubistvo greh, to ne znachi da se ide u pakao i gluposti, jerbo svaki greh mozhe biti oproshten.

ja bih pre rekao da je narod prozvao samoubistvo grehom zato shto ako izvrshish samoubistvo nisi uspeo da se ispovedish i prichestish pred smrt, shto se smatralo neophodnim.

a pravoslavlje nisu bapska verovanja.

Back