Samoubistvo

Sinoc sam gledala film u kojem su pet neverovatno lepih devojcica izvrsile samoubistvo.To me je navelo da malo mucnem glavom sto se tice tog polja....
Od kada znam za sebe samoubistvo je,bar meni,bilo poslednje resenje.
Iskreno,ubila bih se jedino kada ne bih imala izlaza.Ljudi koji to rade jer su u tom trenutku nesrecni,nisu ljudi,jer na coveku je da zivi svoj zivot,da se bori,a ne da ga na mali znak nesrece okonca.Tada je to bezanje od stvarnosti,strah od sukobljavanja....Ali da li je sve to potrebno ako postoji mogucnost da prevazidjemo sve to i proguramo se dalje kroz zivot?...
Ja nemam lose misljenje o ljudima koji su,ili ce tek,izvrsili samoubistvo.Ako oni vise nemaju snage i zelje da spoznaju cari ovog kompikovanog sveta,ni ne treba da zive.Sta vise,i ja da sam na njihovom mestu i ja bih se ubila.
Ali da li se bar neko od njih zapita da li cini pravu stvar u tom kobnom trenutku?
Oni ni ne shvataju da ako nastave da zive postoji mogucnost da nesto promene,da,jednostavno,uticu na svoj zivot...A ako dozvole sebi da ih zivot pregazi i ostavi za sobom u senci nesrece,onda su oni zaista slabe karike u lancu buducnosti.
Ja,na primer,kada bih odlucila da se ubijem,naravno,ako ne vidim ni jednu drugu opciju,ja bih pre svega toga resila neke,meni bitne,stvari.Tada bih uradila sve ono cega sam se odrekla tokom celog zivota.Jer,nemam sta da izgubim,i ovako i onako odlazim.

Ali zar covek moze da ima tako izrazitu zelju da pocini taj cin da ne moze da netera sebe da zivi makar jos jedan dan,jedno jutro.Mozda ce ga to jutro promeniti,naterati da vidi stvari iz drugog ugla.I tu nastaje problem!! Sve te osobe spremne da okoncaju svoje postojanje su u stvari osobe jako slabe psihe.Plase se da izdrze jos jedan dan,jer znaju da postoji nacin,da postoji stvar ili osoba,pojava koja moze da ih uzvrati od te bolesne misli...Oni se u stvari skrivaju iza te cinjenice jer se nadaju da ce im se svet u najbrzem roku promeniti.
Nisu ni svesni da na te promene moraju sami da uticu.
Samoubistvu se prepustaju osobe koje su u stvari uplasene od samog zivota,osobe koje su toliko jadne da nemaju snage da se bore cak ni za sopstveni zivot i osobe koje se plase da probaju da nastave dalje.
Zar ni jedan "takav" covek ne moze da utice na sebe i kaze jednostavno:"Alo,bori se,pokusaj nesto novo,promeni ceo zivot iz korena,ali ne budi toliko slab da ga sam sebi unistis,okoncas...",zar je to toliko tesko?
Zar je tesko potruditi se?
Mozda ti se cak i posreci.....
Nada je sve,vodilja kroz sopstveni zivot.Osobe koje izgube nadu su najnesrecnije osobe...taj tracak svetlosti je dovoljan da se prozivi jedan ceo zivot ma koliko on tezak bio,jer,sve dok postoji nada postoji i lepa buducnost...
eto sta ja mislim...

meni nije jasno zasto bi neko sebi hteo da oduzme zivot
slazem se da nemamo svi bas bajne i sjajne zivote, ali ja sebi uvek kazem zivi zivot punim plucima jer ces se posle kajati
znam da to nikad ne bih mogla da uradim

to mozes da kazes sada,kada si pri sebi i bez problema...ali ponekad je nemoguce trezveno razmisljati...vidis ono gore,to sam ja napisala,a ipak sam zelela da se ubijem...depresija je cudo,veruj mi...

#TAKY#:
Da li ti nekad dodje da se ubijes?Skocis sa krova ili preseces vene?To jeste greh ali tada resavas sve probleme........ne moras da ucis,da slusas roditelje kako ti seru 24 sata nad glavom o ocenama,ponasanju itd.Jedna bivsa osmakinja iz moje skole je na casu isekla vene zato sto je dobila keca iz biologije,problem je u tome sto su je na vreme odveli u bolnicu pa je prezivela na njenu zalost.....

- ne.
- pala sam sa krova kad sam bila mala, imam oziljak. ne.
- problemi se resavaju razgovorom i prijateljima i porodicom, ne tako.
- ako ne ucimo sada, kada je predvidjeno vreme za to nikada necemo, i unapred smo si zajebali zivot. onaj ko uci njemu ne seruo ocenama, a ako i seru, bolje da seru sad da im ne seremo mi za 20 godina kad nam ne bude do zivota jer ih nismo slusali, to je za nase dobro.
- budala. taj kec se moze ispraviti. da joj je bilo sudjeno da umre umrla bi. ko zna zasto je to dobro...

sve u svemu, ja se necu ubiti... zivot je previse lep da bi i pomislila na tako nesto!

Zasto uoste mislis da samoubistvo sve resava? Ne resava nista, samo dokazuje kolliko je osoba koja je to uradila slaba. Pa valjda je zivot vazniji od svega sto ti se desi ma koliko to bilo grozno. Sa problemima se treba suociti a ne bezati od njih. To sto ti roditelji seru stalno nije razlog da preduzimas tako drasticne mere, vec da ako mozes nekako popricas sa njima, a ako to pokusas i ne uspes nista time onda da nadjes nacin da ih ignorises ali ne u preteranoj meri. Ako su ti ocene sjebane treba da se ubijes ali od ucenja. Nista ne pada sa neba. Ta sto je sekla vene pokazuje samo svoju slabost i ocekivanje da joj sve padne s neba.
Poenta moje price jeste da nista ne pada sa neba i da problemi postoje da bi ih ljudi prevazisli a ne da bi se jos vise upetljali u njih i prepustili im se. I da, da je od svega najvaznije biti ziv na bilo koji nacin u bilo kakvim uslovima!!!

the_ona:
znaci,ne verujem...to je jedna od najboljih grupa svih vremena...pored grupe METALLICA...ipak,to je klasika...barem po mom misljenju...:D
u pravu si...ma metallica je super do 4. albuma..posle su malo bez veze...ima po nekih dobrih stvari ali nije to to....ali maidene da ne slusa:shock:
ok,on voli mansona,tako d a mu oprastam...
i dovescu mu tvigija prvom prilikom:lol:

Ja licno mislim da to rade samo budale.Jos dok sam bio na srednjoj,mislio sam(ako padnem ispit),kako da izadjem matorcima na oci,sta da radim,itd....Naravno,samoubistvo nije dolazilo u obzir(vernik sam,a to je neoprostiv greh)jer nista,pa ni lose ocene u skoli/na faxu nisu vredne zivota,jer zivot je ipak samo jedan.Sve(ocene,itd...)moze da se popravi,ali to nije razlog da neko digne ruku na sebe.

Back