Rupa VII

Ja sam se toliko navikla na irsko vrijeme da ne mogu ni da zamislim da moram ići na posao po našim vrućinama. Sjećam se, idem ujutro na posao i prije 8 vidim kako isijava vrućina iz asfalta. Završavam u 4, prvo zračim auto, a volan vreo i pored one folije. Sad mi te vrućine odgovaraju samo za odmor i to pored mora, bazena, neke vode...

Meni brat dolazi u sredu, iz Au, posle više od dve godine.
Pogodite ko u utorak (pu pu pu 🤞) ide u Tursku :mrgreen:
Jbga, opet se nećemo videti.
Drugi brat otišo prošle subote na Aljasku.
Treći brat se iz Linca seli za Solun.
Jedna od najboljih drugarica iz srednje živi u Trstu. Druga u Kopenhagenu.
Najbolji drug u Japanu, drugi u Mađarskoj.
Na stranu svi ostali koji su se rasuli po Nemačkama i ostalim centralnim evropama.
Kad ovde nije dobro i neće ni biti.
Nekima.

Meni brat dolazi u sredu, iz Au, posle više od dve godine.
Pogodite ko u utorak (pu pu pu 🤞) ide u Tursku :mrgreen:
Jbga, opet se nećemo videti.
Drugi brat otišo prošle subote na Aljasku.
Treći brat se iz Linca seli za Solun.
Jedna od najboljih drugarica iz srednje živi u Trstu. Druga u Kopenhagenu.
Najbolji drug u Japanu, drugi u Mađarskoj.
Na stranu svi ostali koji su se rasuli po Nemačkama i ostalim centralnim evropama.
Kad ovde nije dobro i neće ni biti.
Nekima.
ovako je rasuto i drustvo moje cerke..svedska, austrija, uk, usa, australija, nemacka, kolumbija, holandija..
decko je od avgusta cim zavrsi prvenstvo sa reprezentacijom u spaniji sledece dve godine
i kako vidim da se njoj odvija prica sa poslom u kompaniji, velika verovatnoca da ce da bude i ona tamo
za sada mi je pogled na to da je svet jedno veliko selo jer ti je svaki deo dosupan relativno brzo
videcu da li ce tako i da ostane

Sedim na nekoj manifestaciji posvećenoj višnjama...
Selo... Prvo delili svima mekike, onda neko višnjino vino, tek zarežalo, kao ona šira od grožđa, onda žene iz sela donele pune tepsije kolača sa višnjama.
U pozadini, ali ne tiho, peva neki muzičar i svira na sintisajzeru sve živo, domaće, strane, mađarske pesme, ali sve sa mađarskim akcentom... Bajagine pesme sa tim akcentom su specijalitet, mislim da više nikad neću moći da ga slušam a da se ne setim ovoga.
E sad me boli stomak od svega toga.

Sedim na nekoj manifestaciji posvećenoj višnjama...
Selo... Prvo delili svima mekike, onda neko višnjino vino, tek zarežalo, kao ona šira od grožđa, onda žene iz sela donele pune tepsije kolača sa višnjama.
U pozadini, ali ne tiho, peva neki muzičar i svira na sintisajzeru sve živo, domaće, strane, mađarske pesme, ali sve sa mađarskim akcentom... Bajagine pesme sa tim akcentom su specijalitet, mislim da više nikad neću moći da ga slušam a da se ne setim ovoga.
E sad me boli stomak od svega toga.

Može li se znati koje selo je u pitanju?
Da li mu je prvo slovo F?
Volim te dane, ostalo sećanje iz detinjstva, a bome i iz ovih matorih dana.
Prošle godine je bilo lepo, ako zanemarimo tezge mamipare.

Leš psa bacen negde na stranu / sa prozora sam videla les macke pored puta
neki lutalicapas ju je razvlacio ********** ti da ti ****** vlasnike koji izbacuju na ulicu ne kastriraju zabole ih !!!!!!!!!@!!@!!!
Koji ********* vise psi lutalice u coporima gladni / kako zabole da to srede one koji trebaju!!!!!!!!!!!!!!

Muka mi je vise !!!!!!!!!!!!!!

Može li se znati koje selo je u pitanju?
Da li mu je prvo slovo F?
Volim te dane, ostalo sećanje iz detinjstva, a bome i iz ovih matorih dana.
Prošle godine je bilo lepo, ako zanemarimo tezge mamipare.
Ma da, Feketić, jedno od onih sela koje imaju svoj "stil"
Ima ih još čudnih po Vojvodini ali ovo mi je jedno od najdražih.
A ove godine nije bilo puno mamipara tezgi, čak ni luna park osim nekog sa malim ringišpilom i ponijem.
I bio je onaj što se izdaje za indijanca i pušta neku muziku sa Anda tipa kondorov let, a u stvari je sa skroz drugog kraja sveta, nego je shvatio da može dobro da zaradi ako kaže da je indijanac i stavi perušku na glavu.

Kako nekom padne na pamet da kamenuje voz? Kao scena iz kaubojskih filmova kad voz prolazi prvi put kroz indijansku teritoriju. Stvarno su neki ljudi za progon iz civilizacije. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi kojima bilo koji napredak smeta.

Back