Podsjetila me Limunadina tema iako je kod nje drugačiji slučaj
Dakle, ne znam šta se desilo ljudima ili prije nisam obraćala pažnju, ali broj ljudi u BL koji žele da dođu na kasu preko reda je nevjerovatan.
Zar par dana što sam bila tamo desilo mi se tri puta u DM-u, tri puta u marketu, jednom u apoteci i jednom u CIPS-u. Sve osim jednog slučaja su bili ljudi stariji od 60 godina koji valjda misle da zbog godina imaju prava na sve. Ne znam zašto je problem pitati da te neko pusti, ne, to nikog ne pita, direktno na kasu!
U DM-u dolazim na red, držim dva paketa pelena u ruci, iza mene nema nikog i prilazi neka žena (preko 60) direktno do kasirke, drži karmin i kao ja samo imam ovo, ni ne pita može li. Rekoh, i ja samo imam ovo i pokažem na pelene. Nigdje mi se nije žurilo i da je lijepo pitala nikakav problem ne bi bio, ali iza mene nikog nema i ne bi čekala duže od minut-dva čak i da je stala iza mene.
Onda slučaj u marketu, prvo nas sve prođe neki momak (to je taj jedan slučaj da je mlađi od 60) sa cigaretama, isto kao on samo to ima. Dolazi moj red, čovjek preko 60 ostavlja dvije prazne flaše piva na kasu, uzima iz frižidera ledene i opet nikog ne pita već kao njemu se žuri hladi mu se pivo, rekoh i mene čeka beba od tri mjeseca i ne pustim ga. Opet mi se nije žurilo već me nervira takvo ponašanje i ubacivanje bez pitanja. Kad je on stao da me kune, da bog da i ti i tvoja beba... Bilo oko 8 ujutro i njemu se žuri da popije ledeno pivo toliko da počinje da kune...