Rupa VII

Nadam se da nisam pokvarila pekaricu. Umesto 3,5dl vode, nasula sam 0,5l. To sve iskipelo iz posude, zalepilo se oko grejača i po dnu pekarice... :sad2: Ne mogu da sastružem sve ostatke, ne smem da naspem vodu da se otkiseli. Dobro je da se nismo zapalili.

Podsjetila me Limunadina tema iako je kod nje drugačiji slučaj
Dakle, ne znam šta se desilo ljudima ili prije nisam obraćala pažnju, ali broj ljudi u BL koji žele da dođu na kasu preko reda je nevjerovatan.

Zar par dana što sam bila tamo desilo mi se tri puta u DM-u, tri puta u marketu, jednom u apoteci i jednom u CIPS-u. Sve osim jednog slučaja su bili ljudi stariji od 60 godina koji valjda misle da zbog godina imaju prava na sve. Ne znam zašto je problem pitati da te neko pusti, ne, to nikog ne pita, direktno na kasu!

U DM-u dolazim na red, držim dva paketa pelena u ruci, iza mene nema nikog i prilazi neka žena (preko 60) direktno do kasirke, drži karmin i kao ja samo imam ovo, ni ne pita može li. Rekoh, i ja samo imam ovo i pokažem na pelene. Nigdje mi se nije žurilo i da je lijepo pitala nikakav problem ne bi bio, ali iza mene nikog nema i ne bi čekala duže od minut-dva čak i da je stala iza mene.

Onda slučaj u marketu, prvo nas sve prođe neki momak (to je taj jedan slučaj da je mlađi od 60) sa cigaretama, isto kao on samo to ima. Dolazi moj red, čovjek preko 60 ostavlja dvije prazne flaše piva na kasu, uzima iz frižidera ledene i opet nikog ne pita već kao njemu se žuri hladi mu se pivo, rekoh i mene čeka beba od tri mjeseca i ne pustim ga. Opet mi se nije žurilo već me nervira takvo ponašanje i ubacivanje bez pitanja. Kad je on stao da me kune, da bog da i ti i tvoja beba... Bilo oko 8 ujutro i njemu se žuri da popije ledeno pivo toliko da počinje da kune...

Joj ti što idu preko reda....
Kao samo njima se žuri.

Jednom nam se desilo, ćaćera je tad imala oko 3god, istina nakupovala sam baš puno, lepo stale u red, nailazi lik samo cigare da kupi, ok, pustimo ga, starija žena iza nas ima samo hleb, ajde mi ne žurimo, iza nas red, negde sa sredine viče jedna, ovde je trudnica ti što si na redu sklanjaj se i počinje da galami, ja već krenula da stavljam stvari na pult, pogledam je i kažem može posle mene već sam dovoljno propustila, još nešto je htela da kaže i tu se umešala prodavačica već sam počela da kucam
A trudnica, videlo se da joj je neprijatno jer je mirno čekala u redu.
Od ovih što idu preko reda gori su ovi što kao zavode red.
Ova je još gunđala što imam gomilu stvari i što se zbog mene stvorio red i što sam došla sa detetom.
Ludilo

Podsjetila me Limunadina tema iako je kod nje drugačiji slučaj
Dakle, ne znam šta se desilo ljudima ili prije nisam obraćala pažnju, ali broj ljudi u BL koji žele da dođu na kasu preko reda je nevjerovatan.

Zar par dana što sam bila tamo desilo mi se tri puta u DM-u, tri puta u marketu, jednom u apoteci i jednom u CIPS-u. Sve osim jednog slučaja su bili ljudi stariji od 60 godina koji valjda misle da zbog godina imaju prava na sve. Ne znam zašto je problem pitati da te neko pusti, ne, to nikog ne pita, direktno na kasu!

U DM-u dolazim na red, držim dva paketa pelena u ruci, iza mene nema nikog i prilazi neka žena (preko 60) direktno do kasirke, drži karmin i kao ja samo imam ovo, ni ne pita može li. Rekoh, i ja samo imam ovo i pokažem na pelene. Nigdje mi se nije žurilo i da je lijepo pitala nikakav problem ne bi bio, ali iza mene nikog nema i ne bi čekala duže od minut-dva čak i da je stala iza mene.

Onda slučaj u marketu, prvo nas sve prođe neki momak (to je taj jedan slučaj da je mlađi od 60) sa cigaretama, isto kao on samo to ima. Dolazi moj red, čovjek preko 60 ostavlja dvije prazne flaše piva na kasu, uzima iz frižidera ledene i opet nikog ne pita već kao njemu se žuri hladi mu se pivo, rekoh i mene čeka beba od tri mjeseca i ne pustim ga. Opet mi se nije žurilo već me nervira takvo ponašanje i ubacivanje bez pitanja. Kad je on stao da me kune, da bog da i ti i tvoja beba... Bilo oko 8 ujutro i njemu se žuri da popije ledeno pivo toliko da počinje da kune...
Nekultura.Ljudi postaju sve nekulturniji.
Zato me je i iznenadio gest one djevojcice koja mi je ljubazno ustupila mjesto.
Meni se nesto slicno desilo jednom u posti.
Red kilometarski i ulazi zena direktno sa vrata i ne pita nista nego ulijece prva.Ali ja je preduhitrim jer sam ja bila na redu.I ona komentarise iza mojih ledja kako su danas ljudi nekulturni nece da puste nikog preko reda,a njoj se zuri.
Narod je kod nas generalno nekulturan,nazalost.Cast izuzecima.

Ne znam, stvarno nisam primetio, ja pustim, mene puste kad imam jedan artikal u prodavnici, a oni brdo stvari. Ne pitam, nekako iz bontona pustim i drugi mene.....osim u jednoj banci gde radi stoka i gde nikako da odem da ugasim račun, u drugim bankama sam i tako....al tamo su stoka baš neposlovna. Oni sami prave raspored kako im dune...

Стоке има свуда. Када си код банке...
Другарици дали више пара, она отишла кући и када је схватила трчи назад да врати а ова ни хвала, ни осмех него бесно - Ја бих ти до краја смене и сама приметила.
Као да је другарица крива што је ова дала више.
Господе Боже!

И мени се у мењачници десило да ми озбиљну суму да више. Срећа па нисам купила евре за штедњу јер бих то оставила, не бих ни гледала. Него сам пребројала пре прослеђивања и сконтала. Опет трчи, враћај. Ова жена пребледела, њој су то скоро 3 плате. Пита како да се одужи. Нисам издржала, рекох- Да скинете ту маску.
Јаче је било од мене.:rumenko::mrgreen:

Стоке има свуда. Када си код банке...
Другарици дали више пара, она отишла кући и када је схватила трчи назад да врати а ова ни хвала, ни осмех него бесно - Ја бих ти до краја смене и сама приметила.
Као да је другарица крива што је ова дала више.
Господе Боже!

И мени се у мењачници десило да ми озбиљну суму да више. Срећа па нисам купила евре за штедњу јер бих то оставила, не бих ни гледала. Него сам пребројала пре прослеђивања и сконтала. Опет трчи, враћај. Ова жена пребледела, њој су то скоро 3 плате. Пита како да се одужи. Нисам издржала, рекох- Да скинете ту маску.
Јаче је било од мене.:rumenko::mrgreen:
Davno sam naučio da ne treba pokrivati druge, čak i tako bos po trnju prošao, al hajde i sad BiH vratio, osim da mi isplate milion dolara, jelte ...pa, mnogo je pogrešio : )

Screenshot_20220709-035550_Chrome.jpg

Screenshot_20220709-035527_Chrome.jpg

Ako je tacno bas tuzno / al' sto drugarica ovo nikome nije rekla da se zna ( neko njen je odande takav akcenat ima) ne znam.

Back