Рестаурација монархије у Србији - Референдум-

Да ли сте за одржавање референдума о реституцији монархије у Србији ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Onim koje su ga i dovele u Beograd da prima apanazu za nista i trazi od gladne Srbije "svoju"imovinu.
Pa to ni Tito nije radio.

Kralj je sluga Srbije i nema svoju imovinu. Ni kasiku.

samo takav kralj dolazi u obzir.

Да, слажем се. Аца Гица никако не долази у обзир, јер он чак ни српски језик не зна да говори, а да не говорим о осталим стварима. Принц Томислав је био добар човек, прави Србин, прави Карађорђев потомак. Такав човек нам треба, као што је био покојни принц Томислав, а не овај Александар који са пола своје фамилије не прича. Какв ће он домаћин да буде? Никакав, наравно.

Ako će kralj da finansira referendum, nemam ništa protiv. to je oko 5 miliona evra. nismo švajcarci pa da pravimo referendum oko svega i svačega

Ноћас гледам неку емисију о Швајцарској и њеном односу према Европи. Да, они за сваку важну државну ствар око које се појави дужа полемика расписују референдум јер је нормално да онај који даје паре, доноси и одлуке. Немој да будеш у заблуди, те паре се од народа који све финансира узимају па узимају, а боље је да се потроше на референдум него на плате 800 000 запослених који не раде баш ништа.

a i referendum nije dokaz da će narod nešto lepo i dobro odlučiti, jer mediji utiču na formiranje mišljenja u javnosti. dakle, pre referenduma, u swiss se pravi medijska kampanja godinama, nakon toga donesu neku rasisitčku odluku na referendumu. referendum može biti i hitlerovska demokratija. bitno je da li su mediji slobodni pa tek onda uloga referenduma.

Тачно, а и ова дилема, поготово начин на који је монархија протерана, висе у ваздуху и стварају фрустрацију и поборника и противника, исто као и са Косовом,

inače ja sam protiv monarhije, svi su bili diktatori, neka im je teška zemlja. i kapitalistički diktatori i komunistički, svi oni eksploatišu narod. sve im treba oduzeti i vratiti siromašnima. i familiji josipa broza, i kraljevima i miri marković, itd.

Како си сада Јосипа Броза и Миру Марковић успео да ставиш у раван са монарсима ?

inače, grupa intelektualaca nisu narod, oni imaju preko 1000 evra mesečno. sve su to debele vezare koje su se lepo uglavile u sistem.

Најважније питање у једној држави је да ли ће систем диктирати школовани или нешколовани људи. У Србији данас судбину целог народа одређују нешколовани јер нешколовани наравно гласају за нешколоване и тако све у круг.

Уф,молим модерацију да дода анкету - Да ли сте за одржавање референдума о успостављању монархије у Србији - ,жао ми је што сам то заборавио да додам.

У Швајцарској ,где влада систем директне демократије, народ одлучује о високим државним питањима.
Као и што важи за сваке изборе и гласање у Србији, појединац мора да размишља сопственом главом, ако ће на њега да утичу медији,онда је он сам и крив са свој изобор.
Данас, Србија као република има монархистичке симболе. Заставу и грб из монархистичког периода. То није случај са већином бивших монархија.

Иначе Карађорђевићи су били једна од ретких династија у Европи која је потицала из сопственог народа. На Балкану једина. На румунски,грчки,бугарски престо су постављени династи из мањих немачких династија. Па и најпознатија династија на свету - британска потиче заправо из Немачке. Скандинавским земљама исто владају немачки монарси. Шпанијом владају Бурбони. Ово ипак није главно питање моје теме. Поред свих глупости на које бацају новац мислим да би један референдум могао да се одржи, чији резултати би могли битно да измене слику Србије.

Уф,молим модерацију да дода анкету - Да ли сте за одржавање референдума о успостављању монархије у Србији - ,жао ми је што сам то заборавио да додам.

Петре, ја мислим да имаш ту опцију и ти као постављач.
Види тамо десно алатке за тему, код тебе мора да буде опција додај анкету. :)

- - - - - - - - - -

Sto je bilo - bilo je. Za neko vreme to je valjalo, sad od toga ne bi imali nista. Jeste da ima jos uspesnih monarhija, ali oni nisu imali drustveni prekid kao mi, a i pitanje je da li su uspesni zato sto imaju monarhiju ili zbog neceg drugog.

Држава која је одредила националне и државне интересе и која има (без) краља (не ваља),

зна кога треба да одстрели ако исти интерси буду доведени у питање.

Петре, ја мислим да имаш ту опцију и ти као постављач.
Види тамо десно алатке за тему, код тебе мора да буде опција додај анкету. :)

- - - - - - - - - -

Држава која је одредила националне и државне интересе и која има (без) краља (не ваља),

Одрађено :)

Ne moze se referendum odrzavati tek tako . Moze ga raspisati partija koja je na vlasti .
Odredjena partija treba da se izjasni da joj je prvenstveni cilj uvodjenje monarhije .
Narod se odusevi i masovno glasa za tu partiju . Ta partija dodje na vlast i raspise referendum
i eto onog malog debelog sa krunom , prosto ko pasulj .

A to je naravno samo u domenu vlažnih snova NJKV koji zahtijeva "poštovanije" iako ga ničim nije zaslužio. Vitez malteškoga reda (čuveni red katoličkih vitezova zakletih na odanost Papi) koji je kršten u anglikanskoj katedrali sa kumovima protestantima iako je to za Pravoslavlje svetogrđe i jeres. NJKV je princ prestolonaslijednik jugoslovenske krune pa neka se u skladu sa potpisanim konkordatom između Svete Stolice i Kraljevine Jugoslavije za blagoslov i krunisanje obrati Svetom Ocu Papi Franji. Kod građana Republike Srbije ne uživa ni 3% podrške. To pokazuje upravo procenat monarhista u parlamentu. Na kraju dinastija koja je nasilnim putem i brutalnim atentatom nezabilježenim u historiji, na Kralja Aleksandra Obrenovića i Kraljicu Dragu otela vlast. Nikakvu vlast i "poštovanije" niti ne zaslužuje.

.
Пера Краљ је добро зезао другове државне органе, па кад би га питали за име и презиме, он говорио: Краљ Петар!

Другови органи су се љутили, мислили су да је то нека реакционарна провокација, такорећи субверзија социјалистичког самоуправљања на челу с другом Титом, али кад би видели личну карту морали су да ћуту и попушу излив монархизма.

Хм, Милице, превише је комунизма у људима у Србији - па имају и комунистичка оправдања.

Најуспешније нације су краљевине. Данашње краљевине немају исту друштвено-политичку улогу као некада - јер власт не припададвоножној мустри краљ-поданик - већ у свим краљевинама, данас власт (бар декларативно) припада свим грађанима државе - Краљ је само представничко тело (хералдично - симболично).

А зашто је онда краљевина битна?

Краљевина има социо-политичку улогу - представља модус социолошког компромиса Краљ-нација-грађанин - тај компромис се очитује осећањем властитог традиционалног (cogito ergo sum) и садашњег учешћа у власти. Тај компромис доводи до ентузијазма који је потребан за сваку врсту прогреса.

Е сад - (шта би реко Маркс - то је грађанин (класа) по себи - који(а) није свестан (свесна) да би био грађанин за себе (класа за себе).) да би грађанин радио у своју корист он мора бити свестан и разумети управљачку улогу нацијом.

Срби имају свест о међусобној неслози. Никада до сада нису свесно покушали да створе инструменте за превазилажење те неслоге.

Превазилажење проблема лежи у тачки која спаја традицију са околином.

Облици власти, морал, вера, религија, архитектура, начин стварања, право, уметност, писмо, језик - су атрибути једног народа (било ког народа)..

Само јаки и напредни народи су створили и свој облик власти - а краљевина подразумева да је једна нација створила све своје атрибуте.

Српску неслогу (и питање ентузијазма а тиме и прогреса) неће разрешити тући облици управљања нацијом.

Poslednja izmena:
Хм, Милице, превише је комунизма у људима у Србији - па имају и комунистичка оправдања.

Најуспешније нације су краљевине. Данашње краљевине немају исту друштвено-политичку улогу као некада - јер власт не припададвоножној мустри краљ-поданик - већ у свим краљевинама, данас власт (бар декларативно) припада свим грађанима државе - Краљ је само представничко тело (хералдично - симболично).

А зашто је онда краљевина битна?

Краљевина има социо-политичку улогу - представља модус социолошког компромиса Краљ-нација-грађанин - тај компромис се очитује осећањем властитог традиционалног и садашњег уцчешћа у власти. Тај компромис доводи до ентузијазма који је потребан за сваку врсту прогреса.

Е сад - (шта би реко Маркс - то је грађанин (класа) по себи - који(а) није свестан (свесна) да би био грађанин за себе (класа за себе).) да би грађанин радио у своју корист он мора бити свестан и разумети управљачку улогу нацијом.

Срби имају свест о међусобној неслози. Никада до сада нису свесно покушали да створе инструменте за превазилажење те неслоге.

Превазилажење проблема лежи у тачки која спаја традицију са околином.

Облици власти, морал, вера, религија, архитектура, право, уметност, писмо, језик - су атрибути једног народа (било ког народа)..

Само јаки и напредни народи су створили и свој облик власти.

Српску неслогу (и питање ентузијазма а тиме и прогреса) неће разрешити тући облици управљања нацијом.

Много сам се дописивала кроз звездице ноћас,

па сад морам да ти дам ову јавну репутацију !!! :ok:

ovi jugoslovenski kraljevi bi hteli upravo takav odnos. princ ljuti gica narocito.

Referendum bi bio bacanje para na moronstine. I inace se o monarhiji samo prica na zaludnoj krstarici :D

- - - - - - - - - -

A ne bih vam dao referendum jer znam da bi posle pusagije na tom referendumu gde bi 80% ljudi bilo protiv.. vi posle opet trazili referendum do iznemoglosti dokle god ne bi to vase glupiranje proslo.

E zato necete nikada ni ovaj jedan da dobijete.. jer ste dosadni kao buve.

....

/QUOTE]

koji si ti jednouman osoba.

ako mislis na zapadne kraljevine pa sve su one nastalke na masovnim ubistvima po celom svetu, i na ropstvu.

20 miliona indijanaca ubijenih samo na jukatanu

pa 1,5 miliona indonezana posle 1960

1948 u burmi englezi pobili oko 50.000 ljudi, a u kongu nesto manje oko 1960(ustanak mau mau plemena)

hirosimu i nagasaki da ne spominjemo

Monarhija bi bila super ideja, ali kod nas još uvek ne..Ako bi kandidat bio ovaj naslednik kralja Aleksandra i Petra I, onda ne treba. Mučićemo se sa republikom i dalje.
Druga stvar je što bi tako direktno pali pod uticaj Londona, neizostavno...To nam nikad dobra nije donelo, pa neće ni ubuduće..Ova dinastija je što se mene tiče trajno kompromitovana Jugoslavijom, bežanijom i još koje čim.

Back