qqjay
Domaćin
- Poruka
- 3.568
To je sve sto znas da kazes?
Pa bolje ti je onda da se nisi ni javljao.
A sta da kazem na to sranje koje pises?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je sve sto znas da kazes?
Pa bolje ti je onda da se nisi ni javljao.
Od mnarhije samo ima STETe i nikave koristi.
Nema apsolutno NIKAKVU vlast u savremenom svetu.
Monarhija je JAKO SKUPA, pa i u onim zemljama gde jos postoji gledaju kako da je ukinu.
A sta da kazem na to sranje koje pises?
Onim koje su ga i dovele u Beograd da prima apanazu za nista i trazi od gladne Srbije "svoju"imovinu.
Pa to ni Tito nije radio.
Kralj je sluga Srbije i nema svoju imovinu. Ni kasiku.
samo takav kralj dolazi u obzir.
Ako će kralj da finansira referendum, nemam ništa protiv. to je oko 5 miliona evra. nismo švajcarci pa da pravimo referendum oko svega i svačega
a i referendum nije dokaz da će narod nešto lepo i dobro odlučiti, jer mediji utiču na formiranje mišljenja u javnosti. dakle, pre referenduma, u swiss se pravi medijska kampanja godinama, nakon toga donesu neku rasisitčku odluku na referendumu. referendum može biti i hitlerovska demokratija. bitno je da li su mediji slobodni pa tek onda uloga referenduma.
inače ja sam protiv monarhije, svi su bili diktatori, neka im je teška zemlja. i kapitalistički diktatori i komunistički, svi oni eksploatišu narod. sve im treba oduzeti i vratiti siromašnima. i familiji josipa broza, i kraljevima i miri marković, itd.
inače, grupa intelektualaca nisu narod, oni imaju preko 1000 evra mesečno. sve su to debele vezare koje su se lepo uglavile u sistem.
Уф,молим модерацију да дода анкету - Да ли сте за одржавање референдума о успостављању монархије у Србији - ,жао ми је што сам то заборавио да додам.

Sto je bilo - bilo je. Za neko vreme to je valjalo, sad od toga ne bi imali nista. Jeste da ima jos uspesnih monarhija, ali oni nisu imali drustveni prekid kao mi, a i pitanje je da li su uspesni zato sto imaju monarhiju ili zbog neceg drugog.
Петре, ја мислим да имаш ту опцију и ти као постављач.
Види тамо десно алатке за тему, код тебе мора да буде опција додај анкету.
- - - - - - - - - -
Држава која је одредила националне и државне интересе и која има (без) краља (не ваља),
зна кога треба да одстрели ако исти интерси буду доведени у питање.

Ne moze se referendum odrzavati tek tako . Moze ga raspisati partija koja je na vlasti .
Odredjena partija treba da se izjasni da joj je prvenstveni cilj uvodjenje monarhije .
Narod se odusevi i masovno glasa za tu partiju . Ta partija dodje na vlast i raspise referendum
i eto onog malog debelog sa krunom , prosto ko pasulj .
Заставу и грб из монархистичког периода. То није случај са већином бивших монархија.
Држава која је одредила националне и државне интересе и која има (без) краља (не ваља),
зна кога треба да одстрели ако исти интерси буду доведени у питање.
Хм, Милице, превише је комунизма у људима у Србији - па имају и комунистичка оправдања.
Најуспешније нације су краљевине. Данашње краљевине немају исту друштвено-политичку улогу као некада - јер власт не припададвоножној мустри краљ-поданик - већ у свим краљевинама, данас власт (бар декларативно) припада свим грађанима државе - Краљ је само представничко тело (хералдично - симболично).
А зашто је онда краљевина битна?
Краљевина има социо-политичку улогу - представља модус социолошког компромиса Краљ-нација-грађанин - тај компромис се очитује осећањем властитог традиционалног и садашњег уцчешћа у власти. Тај компромис доводи до ентузијазма који је потребан за сваку врсту прогреса.
Е сад - (шта би реко Маркс - то је грађанин (класа) по себи - који(а) није свестан (свесна) да би био грађанин за себе (класа за себе).) да би грађанин радио у своју корист он мора бити свестан и разумети управљачку улогу нацијом.
Срби имају свест о међусобној неслози. Никада до сада нису свесно покушали да створе инструменте за превазилажење те неслоге.
Превазилажење проблема лежи у тачки која спаја традицију са околином.
Облици власти, морал, вера, религија, архитектура, право, уметност, писмо, језик - су атрибути једног народа (било ког народа)..
Само јаки и напредни народи су створили и свој облик власти.
Српску неслогу (и питање ентузијазма а тиме и прогреса) неће разрешити тући облици управљања нацијом.

Најуспешније нације су краљевине. Данашње краљевине немају исту друштвено-политичку улогу као некада - јер власт не припададвоножној мустри краљ-поданик - већ у свим краљевинама, данас власт (бар декларативно) припада свим грађанима државе - Краљ је само представничко тело (хералдично - симболично).
Prestolonaslednik je vrlo vazan za odnose sa VB ,ima dobre veze tamo ,mogao bi da dovodi investitore , a i sam je u Srbiju ulozio preko 20 miliona evra...
Monarhija,vaj not?Šta možemo izgubiti?Samo će biti manje političara,što automatski znači više para narodu

Хм, Милице, превише је комунизма у људима у Србији - па имају и комунистичка оправдања.
....
/QUOTE]
koji si ti jednouman osoba.
ako mislis na zapadne kraljevine pa sve su one nastalke na masovnim ubistvima po celom svetu, i na ropstvu.
20 miliona indijanaca ubijenih samo na jukatanu
pa 1,5 miliona indonezana posle 1960
1948 u burmi englezi pobili oko 50.000 ljudi, a u kongu nesto manje oko 1960(ustanak mau mau plemena)
hirosimu i nagasaki da ne spominjemo