Referendum u Srpskoj 25. oktobra

Да ли прихватате одлуке неизабраног странца Кристијана Шмита и пресуде неуставног Суда БиХ изречене?

• ДА

glasova: 3 25,0%
  • НЕ

glasova: 9 75,0%

• Ukupno glasova
    12
Ovo što sad pišeš su samo jeftini izgovori. Mene izgovori ne zanimaju, ja gledam isključivo ono što su činjenice.

Ako smo hteli da se borimo za Kosovo, onda se ta borba pre svega trabala odvijati na terenu, ne "dizanjem ruke u UN".

A da vidimo šta kažu činjenice:

Rusi su bili deo KFOR misije i svojevoljno su otišli. Tako da nisu pokazali ni želju ni interes da nam pomažu.
Tadić odbija da sprovede u delo klauzulu o 1000 naših vojnika što smo imali kao pogodnost po rezoluciji 1244 i kumanovskom sporazumu.
Vučić odbija da sprovede u delo ZSO što smo imali kao pogodnost iz briselskog sporazma.

Sve tri stvari su od neprocenjivog značaja da NA TERENU imamo prisustvo. I svih tri smo se odrekli.

Dakle i Rusi i Srbi su zajednički i solidarno radili na tome da ostanemo bez Kosova.

Ako ćeš opet da pišeš neke izgovore, nemoj. Prosto nemoj. Ne zanima me. Mene samo zanima rezultat. Ili si dao gol, ili si ga primio, a to kako si igrao, imao povređene igrače ili te "sudija mrzi", me ne zanima.
najbolje mu je ono za 40.000 nato vojnika..niko ne laze ka turcin...po njemu je bilo 40 nato diviziona :hahaha:

skine sve sa wikija sto mu odgovara i onda isfabrikuje ko mali djokica.

Pozivanje na okolnost da je Dodik otkupio robiju i uložio žalbu u smislu priznavanja legalnosti suda PiH isto je kao kad bi neko rekao
platio si reketašima reket.Znači priznao si da su reketaši u pravu i da su legalni i legitimni.
sto se nisi potukao sa njima kad si se kurcio danima da ces ukinuti reketasenje?

ako si BAJAAAAA :rotf:

Jedino je bitno šta je na papiru.

Da, može se reći i tako, ali ja to gledam drugačije.

Milošević, Tadić i Vučić su suštinski predali Kosovo da mi na terenu nemamo nikakvu suverenost. Ali bukvalno nikakvu. Ostaje samo taj papir koji ti sad tumačiš na sledeći način "nema veze, neka naša deca ratuju". Meni je takav način razmišljanja prilično degutantan. Ako si nešto loše uradio, onda budi čuvek i to priznaj, nemoj da prebacuješ vruć krompir narednim generacijama koje sa time nemaju veze. Niko ne voli da se rodi i od roditelja nasledi da mora da ratuje za nešto što je taj roditelj predao u miru.

Ono što je na papiru tvoje to je tvoje, a ono što na papiru nije tvoje to onda je tuđe.
Tapija 1244 Kosova je u džepu Srbije i tapiju čuva Rusija koja ima Veto u UN i ima niuklearno oružije.

Ne mora da znači. Sutra će zapad da se pomiri sa Rusijom i deo tog dila će biti taj papir koji će prosto nestati. Ne treba živeti u bajci.

I to je sada gotovo pošto se odnos snaga u svetu promenio.

Gde se promenio, kod nas u Evropi ili u Aziji? :think:

Usponom Kine, mi smo, jelte, postali azijati, ne živimo više u zapadnom svetu, nego igramo pod pravilima Kine? Pa vidi, ako bi mogao da biram, pre bih izabrao zapad. Mi teritorije gubimo jer je to deo državnog dila sa strancima, pa je bilo Kosovo za Expo. Neko je dobio teritoriju, neko je dobio 18 milijardi eur. To je sve biznis, nego vi nacionalisti ništa ne razumete. Uvek ste bili gluplja polovina glasača i vazda lako manipulisani. Sad Vučić priprema vojnu paradu za vas, da se osećate moćno. Moćno i nasamareno.

Не можеш то упоређивати.

Цео Запад је подржавао осамостаљења бивших република СФРЈ.

Да ли си обезбедио евроатлантистичке гласове ?!?
normalno da je podrzavao kad im je davao svu potrebni logistiku jer su im ameri dali direktive kako da se postave posto su svi znali kakav ce to rat biti.

svi crveni vojni oficiri koji su nesto znali o teritoriji sfrj su molili boga da u bosni ne pukne jer su znali stepen idiota sa obe strane koji su zeljni krvi.

a zamislimo tek amere koji znaju ne samo to, vec znaju u mikron kako neko reaguje i na sta reaguje i ceo ratni predumisljaj baziraju iskljucivo na tipologiji razularene mase.

najbolji su bili radikalni botovi ovde na krsti kako su vikali kako seselj razvaljuje hag :hahaha:

razvalio ih.... a bio deceniju u haskoj samici :rotf:
Pa da...isto kao što smo se odbranili od nato, a gađali šta su hteli, kad su hteli...aaaaa vojsku nisu pipnuli, da, vojsku koja se pobedonosno povlači...žali bože civila i vojnika koji su poginuli.

Da, može se reći i tako, ali ja to gledam drugačije.

Milošević, Tadić i Vučić su suštinski predali Kosovo da mi na terenu nemamo nikakvu suverenost. Ali bukvalno nikakvu. Ostaje samo taj papir koji ti sad tumačiš na sledeći način "nema veze, neka naša deca ratuju". Meni je takav način razmišljanja prilično degutantan. Ako si nešto loše uradio, onda budi čuvek i to priznaj, nemoj da prebacuješ vruć krompir narednim generacijama koje sa time nemaju veze. Niko ne voli da se rodi i od roditelja nasledi da mora da ratuje za nešto što je taj roditelj predao u miru.

Ne mora da znači. Sutra će zapad da se pomiri sa Rusijom i deo tog dila će biti taj papir koji će prosto nestati. Ne treba živeti u bajci.

Gde se promenio, kod nas u Evropi ili u Aziji? :think:

Usponom Kine, mi smo, jelte, postali azijati, ne živimo više u zapadnom svetu, nego igramo pod pravilima Kine? Pa vidi, ako bi mogao da biram, pre bih izabrao zapad. Mi teritorije gubimo jer je to deo državnog dila sa strancima, pa je bilo Kosovo za Expo. Neko je dobio teritoriju, neko je dobio 18 milijardi eur. To je sve biznis, nego vi nacionalisti ništa ne razumete. Uvek ste bili gluplja polovina glasača i vazda lako manipulisani. Sad Vučić priprema vojnu paradu za vas, da se osećate moćno. Moćno i nasamareno.
Prika ja sam glasač LSV-a u više navrata dok nisam obraćao pažnju na politiku, ako su ti glasači LSV-a nacionalisti onda si ti u problemu da bilo kome šta objasniš.
A na politiku sam prvi put obratio pažnju za vreme litija u Crnoj Gori, i tada shvatio neke stvari, a to je "da je jedini razlog što Srbija i Srbi postoje taj jer Rusija ima nuklearno oružije"
I pošto se odnos snaga u svetu promenio i Rusija je vodeća vojna sila u svetu, a Kina je vodeća ekonomska sila u svetu i najmoćniji je BRICS sve je gotovo "tapija 1244 Kosova je u džepu Srbije i tapiju čuva Rusija koja ima Veto u UN i ima nuklearno oružije" sad je samo pitanje tehničke prirode reintegracija AP.Kosovo i Metohija na stanje od pre 1999 god, to je sada gotovo jer su saveznici Srbije najmoćnije sile u svetu Rusija i Kina 🇷🇺 🇨🇳

Ovo što sad pišeš su samo jeftini izgovori. Mene izgovori ne zanimaju, ja gledam isključivo ono što su činjenice.

Ako smo hteli da se borimo za Kosovo, onda se ta borba pre svega trabala odvijati na terenu, ne "dizanjem ruke u UN".

A da vidimo šta kažu činjenice:

Rusi su bili deo KFOR misije i svojevoljno su otišli. Tako da nisu pokazali ni želju ni interes da nam pomažu.
Tadić odbija da sprovede u delo klauzulu o 1000 naših vojnika što smo imali kao pogodnost po rezoluciji 1244 i kumanovskom sporazumu.
Vučić odbija da sprovede u delo ZSO što smo imali kao pogodnost iz briselskog sporazma.

Sve tri stvari su od neprocenjivog značaja da NA TERENU imamo prisustvo. I svih tri smo se odrekli.

Dakle i Rusi i Srbi su zajednički i solidarno radili na tome da ostanemo bez Kosova.

Ako ćeš opet da pišeš neke izgovore, nemoj. Prosto nemoj. Ne zanima me. Mene samo zanima rezultat. Ili si dao gol, ili si ga primio, a to kako si igrao, imao povređene igrače ili te "sudija mrzi", me ne zanima.
To nisu izgovori, ti lažeš. Jednostavno bestidno lažeš.
Za povratak 1000 vojnika (i policajaca) potrebna je saglasnost KFOR-a koje nikada nije bilo.
Kako to Vučić odbija da sprovede ZSO kada tu obavezu imaju šiptarske secesionističke vlasti na Kosovu?

Ti više ne znaš šta pričaš.

dodik da se zali evropskom sudu koga ne postuje, jer ne postuje evropskog predstavnika koga su vam postavili u rezervatu :rotf:

a platio kaznu da ne ide u murdelj i javno rekao ono sto je rekao kao mali djokica, na sta se svi pravnici iskidali..cak i oni iz sarajeva :lol:

ali dobro, ziv nisam da vidim kako ce da tuzi i koga :rotf:

dodik da se zali evropskom sudu koga ne postuje, jer ne postuje evropskog predstavnika koga su vam postavili u rezervatu :rotf:

a platio kaznu da ne ide u murdelj i javno rekao ono sto je rekao kao mali djokica, na sta se svi pravnici iskidali..cak i oni iz sarajeva :lol:

ali dobro, ziv nisam da vidim kako ce da tuzi i koga :rotf:
Vidi tupane, visoki predstavnik nije evropski predstavnik.
Pravi naziv je OHR.
Ali kome ja objašnjavam, moram se spustiti na tvoj nivo jer se ovakva diskusija uvijek odvija na nivou glupljeg.
Ne da mi se gubiti vrijeme sa tobom.

To nisu izgovori, ti lažeš. Jednostavno bestidno lažeš.
Za povratak 1000 vojnika (i policajaca) potrebna je saglasnost KFOR-a koje nikada nije bilo.
Kako to Vučić odbija da sprovede ZSO kada tu obavezu imaju šiptarske secesionističke vlasti na Kosovu?

Ti više ne znaš šta pričaš.

Niko se neće boriti za tvoje interese do tebe samog. Izgovori tipa "nisu mi dali" su vređanje inteligencije. Na svakom lideru neke države je da se bori za svoj narod. Ako imaš u pregovorima dogovoreno nešto, kao što su 1000 vojnika i ZSO, i onda propustiš da se izboriš za to, onda to predstavlja ozbiljan nemar protiv interesa države. I to je uradio Tadić, a to je posle uradio i Vučić. Mada je i pre njih uradio Milošević kad je odbio Z4.

Dakle Srbija ima istoriju bizarnih gubitničkih poteza koje nije lako objasniti zdravim razumom.

Inače kako se to sve radi? Prvo moraš da imaš prijatelje na zapadu, u Vašingtonu i Briselu. Pa onda preko njih lobiraš, ne retko treba poneti i koferče. I onda, gle čuda, većina tih stvari može da se realizuje u tvoju korist.

Međutim, šta je problem. Vučić nema ni jednog prijatelja na zapadu. Kao što možemo da vidimo, liže se sa Putinom što dodatno iritira zapad. Isto je radio i Milošević, pa čak i Tadić. Tadić nije imao muda da okrene kurs države prema zapadu iako mu je to fakat bio posao, već je smislio nekakvu besmislenu i retardiranu politiku sa 4 stuba, što znači nastavak lizanja sa istočnim despotijama. I pošto smo iskazali jasno antizapadno opredeljenje, sasvim je logično da nam nešto "nisu dali".

I tu je sada problem, što vi rusofili nacionalisti ne vidite nikakav problem u šurovanju Vučića sa Putinom, a vrlo je jasno da smo mi Kosovo izgubili upravo zbog rusofilstva. Sad ćemo da izgubimo i RS zbog rusofilstva. I dok vi živite u bajkama da nam Rusija pomaže, Srbija propade zbog Rusije. Da niste slepi i pored očiju, to bi ste odavno skapirali.

Vidi tupane, visoki predstavnik nije evropski predstavnik.
Pravi naziv je OHR.
Ali kome ja objašnjavam, moram se spustiti na tvoj nivo jer se ovakva diskusija uvijek odvija na nivou glupljeg.
Ne da mi se gubiti vrijeme sa tobom.
to mozes da objasnjavas tvojim jaranima kada ih ubedis da je dodara ispao dzek i hrabriji i mudriji jer nije otisao u murdelj i odglumio zrtvu na godinu dana. :rotf:

vako je ispao slina kao sto je celog zivota bio. ali posto ti znas kao deo njegovog pravnog tima sta im je u glavi :hahaha: onda cemo svi pazljivo pratiti desavanja kako ce doda vaskrsnuti kao neki novi patrijarh srpstva iako je danas samo ispusena qomunjarska lula koja se kurcio tamo gde ne sme i zato dobio po usima a narod srpske bacio u jos gora gomna nego gde su bili dok je on vitlao jataganom vlasti

Back