Рестаурација монархије у Србији - Референдум-

Да ли сте за одржавање референдума о реституцији монархије у Србији ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Čitao sam da je sud
Srbije priznao neke
Obrenoviće za
nasljednike dinastije.

Ja nisam... Koliko znam, ta loza se ugasila. Miloš je ukazom sultana priznat za kneza Srbije sa pravom nasledstva. Tako da su oni po pravu dobili vladarska prava, prvo kao knezovi, a potom kao kraljevi. Tako da ja ne znam šta uopšte oće ovi uzurpatori? Plus što se nekako uvek jeftino izvuku pa je sada svima kriv Tito za Jugoslaviju, a niko ne primećuje Aleksandrovu megalomansku ulogu u rasturanju tadašnje Srbije zarad ideje Jugoslovenstva....

Sve u svemu, da, nemam ništa protiv kraljevine, al osta je pitanje, "Ko da nam bude kralj?"

Монархија није лоша идеја, само питање је каква монархија. Ако је по угледу на ове западноевропске ,,парламентарне монархије", онда свакако не. Јер то и нису монархије, већ републике, а системима у тим државама су српња са монархијским прионципом. И наравно, важно је ко ће бити Краљ. Јер овај издајник Александар никако не може сести на српски престо. Дакле, може Монархија али без Аце Гице и њему сличних.

- - - - - - - - - -

moze, ali sa nekom drugom monarhijom na celu...nikako sa ovim seljoberima...

Тачно.:ok:

Protiv sam monarhije.Ništa dobro monarhija neće doneti Srbiji.Monarhija je možda imala svoju ulogu u razvoju društava kroz vekove.U modernom društvu nema šta da traži.Činjenica da neko samo sa svojim rođenjem dobija pravo da vlada je dovoljna da budem protiv monarhije.

i ovako neki dobijaju rodjenjem vise, neki manje. monarhija je zabijanje prsta u oko.

Само за краља

off_o_504726.jpg

Од распада Југославије група интелектуалаца и породица Карађорђевић залажу се за успостављање конститутивне монархије,тачније за реастаурацију монархије у Србији. Монархија је била једини систем за који су Срби знали све до 1945. године. Од раног средњег века, почевши са династијом Властимировића ( Вишеславића),преко Војисављевића ,највеће српске династије Немањића ,Бранковића и осталих српских средњевековних династија до модерних - Обреновића и Карађорђевића. Директних наследника династије Обреновића нема, претенденти на престо су из последње владајуће породице Карађорђевића - директних предака великог Карађорђа.
У Србији већ дуго влада полемика око рестаурације монархије. Мало политичких партија сматра да је ово питање којим Србија треба да се бави. По мом мишљењу тренутно смо у неком статусу кво. Монархија је бесправно и недемократски укинута (за разлику од других држава), република је државно уређење,али ипак су призната династичка права Карађорђевићима ( република са принцом престолонаследиком који столује на Дедињу).
Моје питање није обнављање монархије у Србији,него одржавање референдума. Народ Србије треба демократски да одлучи - да ли се опредељава за монархију или републику. Да се коначно, за сва времена реши то питање које виси у ваздуху деценијама.

Ne vlada nikakva polemika o moanrhiji. To ej istorija.
A sa druge strane mi ni nemamo ko da nasledi prestol. Eventualno Obrenovićki potomci neki. A Karadjordjevići su Jugoslovenska, a ne Srspka dinastija. Njihov prestol više ne postoji kao ni njihova zemlja...

Од распада Југославије група интелектуалаца и породица Карађорђевић залажу се за успостављање конститутивне монархије,тачније за реастаурацију монархије у Србији. Монархија је била једини систем за који су Срби знали све до 1945. године. Од раног средњег века, почевши са династијом Властимировића ( Вишеславића),преко Војисављевића ,највеће српске династије Немањића ,Бранковића и осталих српских средњевековних династија до модерних - Обреновића и Карађорђевића. Директних наследника династије Обреновића нема, претенденти на престо су из последње владајуће породице Карађорђевића - директних предака великог Карађорђа.
У Србији већ дуго влада полемика око рестаурације монархије. Мало политичких партија сматра да је ово питање којим Србија треба да се бави. По мом мишљењу тренутно смо у неком статусу кво. Монархија је бесправно и недемократски укинута (за разлику од других држава), република је државно уређење,али ипак су призната династичка права Карађорђевићима ( република са принцом престолонаследиком који столује на Дедињу).
Моје питање није обнављање монархије у Србији,него одржавање референдума. Народ Србије треба демократски да одлучи - да ли се опредељава за монархију или републику. Да се коначно, за сва времена реши то питање које виси у ваздуху деценијама.

Molnarhje su RUDIMENT FEUDALIZMA i za njih NEMA MESTA u 21. veku.

Piutanje "Da li zelite monarhiju u Srbiji?" je slicno pitanju "Da li zelite da u Srbiji ljudi zive u COPORIMA?"

Ne moze katolik da bude kralj Srbije.
Kraj price.

- - - - - - - - - -

Molnarhje su RUDIMENT FEUDALIZMA i za njih NEMA MESTA u 21. veku.

Piutanje "Da li zelite monarhiju u Srbiji?" je slicno pitanju "Da li zelite da u Srbiji ljudi zive u COPORIMA?"

kako gde se upises ,izblamiras se.
Nije ni cudo sto imas nik BLAMBI.

Ако од монархије има користи, дакле ако може да лобира, да побољша међународни углед што да не, ако је то само додатни трошак онда ништа, остајемо република.

Od mnarhije samo ima STETe i nikave koristi.

Nema apsolutno NIKAKVU vlast u savremenom svetu.

Monarhija je JAKO SKUPA, pa i u onim zemljama gde jos postoji gledaju kako da je ukinu.

Ja nisam... Koliko znam, ta loza se ugasila. Miloš je ukazom sultana priznat za kneza Srbije sa pravom nasledstva. Tako da su oni po pravu dobili vladarska prava, prvo kao knezovi, a potom kao kraljevi. Tako da ja ne znam šta uopšte oće ovi uzurpatori? Plus što se nekako uvek jeftino izvuku pa je sada svima kriv Tito za Jugoslaviju, a niko ne primećuje Aleksandrovu megalomansku ulogu u rasturanju tadašnje Srbije zarad ideje Jugoslovenstva....

Sve u svemu, da, nemam ništa protiv kraljevine, al osta je pitanje, "Ko da nam bude kralj?"

Обреновићи су, по неким причама, изгубили право на престо Србије кад су тајно продали Србију аустроугарској, наводно је, кад се сазнало о томе међу народом и војском, то био и повод онаквог њиховог краја.
С друге стране Карађорђевићи су југословенска краљевска породица јер су уложили суверенитет Србије и њихов србски престо у југославију, да ли се то редукцијом може поново вратити на србски ниво - не знам.

Back