Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ko trazi od fudbalera mozak, taj je ludji od njih...
[/url]

E svasta. Ti mislis da je sve udri loptu od gola do gola.

Svaki sport ti je itekako mentalna stvar. Itekako znaci sta ti se desava u glavi. I kako mislis na terenu. Koliko brzo odlucis, razmislis, kako se postavis, promenis igru prema igracu, rezultatu...

http://serbiaworldcup.wordpress.com

Zanimljivo je kako ovde neki ljudi koji su do juče kovali u zvezde Antića i reprezentativce sada na njih kidišu kao vukovi.

Naši momci su individualno i pojedinačno dobri igrači. Da bi se to dokazalo ne treba biti preterano mudar. Pogledajte timove u kojima igraju i sve je jasno. Da nemaju želju imaju da se nisu borili jesu , da nije bilo rezultata nije. ZAŠTO?

Zato što smo taktićki potpuno nadigrani od strane Gane. Antić je mnogo uradio na taktičkom i taktizantskom planu...to je dalo rezultate u kvalifikacijama ali ta taktika je očigledno "provaljena" trebalo je naći alternativu, nije urađeno na pravi način i šta je tu je. Treba se spremiti za Nemce.

Nemci, na startu impresivni , kao kolektiv i sa njihovim mentalitetom zastrašujući. Ipak samo dok se ne pogledaju pojedinačno i ne utvrdi da suštinski NISU KVALITETNIJI OD NAŠEG TIMA . Da , bolji su na poziciji golmana i u špicu .... ali gde još? Postoji niz pozicija na kojima smo mi bolji ili smo isti ...dakle može da se igra sa Nemcima. Kako?

Prvo treba u glavi tu utakmicu shvatiti kao meč nokaut faze jer ona za nas to jeste. Kalkulacije nema, potrebno je pobediti. Drugo, ZABORAVITI TRADICIJU .... ne igraju Džajić i Franc Bekenbauer već neki novi momci. Potom izvesti postavu : Stojković , Kolarov, Ivanović , Vidić , Subotić, Stanković, Kuzmanović, Kačar, Jovanović , Krasić i Lazović..... DAKLE SA TRI IGRAČA NA CENTRU I BEZ ŽIGIĆA .... Zašto? .... Da bi mogli da kreiramo igru (čega protiv Gane nije bilo) ali i da pomažemo bekovima u odbrani. Samim tim ta pomoć neće ići na pleća krilima koja će biti slobodnija da igraju onako kako smo to očekivali a i stvara se i rasterećenje bekovima koji mogu da izađu napred da pomognu krilima u ofanzivi jer ima u slučaju eventualne kontre ko da ih pokrije.

Bez Žigića, jer Nemci očekuju taj rat u vazduhu ....treba da ga izbegnemo jer bi smo izgubili, oni imaju visoke ALI SPORE ŠTOPERE ....zato nam treba Danko u špicu ....da dobija lopte u noge i u for ...... osim toga poželjna je česta zamena mesta na relaciji lazović - jovanović ...... kako bi se što više konfuzije unelo u zadnju liniju Nemaca.

I samo polako i bez žurbe ...gol se postiže u sekundi a meč traje 90 min ...prvo se treba valjano zaštititi a onda čekati priliku ....kada dođe, bitno je da se iskoristi.....

Vrlo je važno i da linija SUBOTIĆ- VIDIĆ odigra dobro .....on to MORAJU .....Vidić je protiv Gane bio loš, nadam se da je bila slučajnost ... Subotić za sada u reprezentaciji slab...ali možda je baš ovo utakmica na kojoj treba da pokaže zašto je u Nemačkoj veoma cenjen....

Ipak ....igra STANKOVIĆ - KAČAR - KUZMANOVIĆ trebala bi da odigra ključnu ulogu...ako oni valjano pomognu odbrani (bekovima pre svega) i na pravi način izdistribuiraju loptu prema napadu ....uz malo sreće IMAMO ŠANSE .......

Nadam se da će Antić shvatiti da MORA da promeni taktiku.

2988.jpg

AKAKAKAKAKAKAKA!!!

bratic, to je fora! vidis da sam stavio veliko K!

lozimo ih da smo se pomirili, a onda kad se najmanje nadaju...:mrgreen:

Изгледа и они нас опасно ложе :think:

Hobotnica Paul rekla je svoje. Srbija će pobediti Nemačku na Svetskom prvenstvu u petak u drugoj utakmici grupe D. A Paul ne greši. To je pokazala i utakmica između Nemačke i Australije. Paul je svoje krakove oblepio oko posude sa zastavom Nemačke i bilo je jasno ko će pobediti. U "Sea Worldu" u nemačkom gradu Oberhausenu zabavljaju se sa "vidovitom" hobotnicom. U dve staklene posude, na kojima su zastave reprezentacija koje igraju taj dan, stave hranu. Nakon toga čekaju iz koje će posude Paul uzeti 'klopu'. Ovog puta izabrao je posudu sa srpskom zastavom. Koeficijent na pobedu Srbije protiv Nemačke je 4.75.

hobotnica-paul-predvi%C4%91a-rezultate_515x361n_312987.jpg

• Podržavam
Reactions: Gax

Hobotnica Paul rekla je svoje. Srbija će pobediti Nemačku na Svetskom prvenstvu u petak u drugoj utakmici grupe D. A Paul ne greši. To je pokazala i utakmica između Nemačke i Australije. Paul je svoje krakove oblepio oko posude sa zastavom Nemačke i bilo je jasno ko će pobediti. U "Sea Worldu" u nemačkom gradu Oberhausenu zabavljaju se sa "vidovitom" hobotnicom. U dve staklene posude, na kojima su zastave reprezentacija koje igraju taj dan, stave hranu. Nakon toga čekaju iz koje će posude Paul uzeti 'klopu'. Ovog puta izabrao je posudu sa srpskom zastavom. Koeficijent na pobedu Srbije protiv Nemačke je 4.75.

Ako hobotnica tako kaze onda je sigurna pobeda....

Novi clanak na najcitanjim blogu o SP: Pobeda!?

Evo danas napokon malo su se ljudi probudiil od pesimizma, „proroke i strucnjake” i zlobne „komsije” malo oladile tako da pozitivan stav prevladjuje.

Nešto više o sutrasnjoj utakmici: http://bit.ly/9yZsPX

P.S Pozdrav Diego Forlan-u, coveku koji ucutkao glupe Vuvužele.
P.S.S. Pozdrav i hobotnici Polu koji je i ove pesimiste i zlonamerne malo pokolebao: http://bit.ly/dggbmd

Neki rodjak od Milana Tarota :D

Ovo je definitivno utakmica u kojoj cemo vidjeti od kakvog materijala su SPRSKI FUDBALERI. Ako imamo karakter i toliko izvikanu i izlizanu frazu SRCE NA TEREN, stisnucemo te proklete Svabe od prvog minuta i zabiti im gol u prvih 20-ak minuta. Ako krenemo mrljavo i tzv. oprezno, mozemo se odmah pripremiti na poraz. Moramo Nemce slomiti njihovim oruzjem, trcanjem, ritmom i ubitacnim tempom. Vidic i Subotic moraju ostati nepremostivi za Klosea i Podolskog. Bane Ivanovic i Kolarov moraju razmisljati i djelovati mnogo ofanzivnije nego protiv Gane. Beter Milijas pod hitno na klupu, svestrani trkac Kacar u igru!!! Lane Jovanovic i Krasic moraju biti puno produktivniji. Tj. probijati, asistirati, biti LUCIDNI, da odigraju neke nepredvidjene i vanserijske poteze. U njih dvojicu se i najvise uzdam! Ako ne zabijemo gol u prvom poluvremenu, izbaciti Pantelica ili Zigica odmah na poluvremenu i ubaciti Lazovica. Ako ni do zadnjih 15-ak minuta ne zabijemo gol, ubaciti Mrdju i grati sa tri spica. Ako prvi primimo gol, sve je gotovo, takav smo mi narod!

Ne, ja sam vise nego realan. Problem ni u ludilu nije u kvalitetu igraca, nego u njihovim glavama, u stavu i odnosu prema igri.

Dakle, igramo previse defanzivno i mlako, bez otresitosti, brzine i snage...sredina ne postoji, pustamo protivnicke igrace da rade sta hoce na polovini i sve do nasih 16, to je nedopustivo.

Pogledaj kako istu tu stvar igraju ostali timovi na prvenstvu, kako koji igrac primi loptu, neko ga napada. Ne mora da mu uzme loptu, ali bar da mu zasmeta, da ga remeti. Nasi izgleda ne zele nikom da smetaju.

I boli me dupe za rezultat, neka izgubimo 5:0 ako su dali sve od sebe i izginuli na terenu. Tu nema sta da se prigovori, onda je jasno da nemas kvalitet. Ovako ima previse da se prigovori, jer kvalitet imamo, a igraci koji nas predstavljaju igraju kao babe, ne trude se dovoljno i izgleda da ne shvataju kakvu odgovornost imaju.

Moja poenta je upravo bila da nismo dovoljno dobri kao sto se misli.
Nasi igraci sredine terena pustaju protivnicke da rade sta hoce ne zato sto ne zele nego zato sto nisu u stanju, kao sto si sam rekao, nemaju otresitost brzinu i snagu.
Tu izuzimam Jovanovica. Krasic je los u defanzivi ali nam treba u napadu i zato bi nam trebao jos jedan igrac u veznom redu. Problem je sto nemamo kreatora, Stankovic je gurnut na tu poziciju koja realno nije
za njega, plus sto uvek igra ispod nivoa za reprezentaciju.
Slazem se da bi bez obzira na sve mogli malo vise da se trude i trce ali mislim da su i tu limitirani.

Pa da li je baš selektirao ono najbolje :think: Činjenica je da izbor nije bio preveliki, ali evo prve razlike između nas i Nemaca: Nemci u standardnih 11 guraju Milera, klinca od 20 godina i on već sad postaje polako glavni igrač Nemačke. Od tog klinca ćemo se nagledati fudbala u narednih bar 10 godina, potpisujem. Deluje mi kao pravi naslednik Mateusa.
Kog klinca od 20 godina mi guramo? :think: Nemamo li ga? Bambi Tošić je izuzetno napredovao samo što je trenirao u Mančesteru, to je očigledno. Ferguson je Ferguson da se ne lažemo.
Ako Anćeloti već sad pored gomile extra igrača u Čelziju (koji je svakako bar deset puta bolji tim od naše reprezentacije) gura u vatru malog Matića, zar nije imalo mesta za tog klinca u reprezentaciji? Pogotovo ako smo toliko tanki sa kreativcima u sredini kao što jesmo. Nije li Rajevac ubacio u vatru nekoliko klinera? A mi se kao pijani držimo kilavog Milijaša. Verujem da je taj mali Matić već sad pod palicom Anćelotija više naučio nego što će Milijaš tokom cele karijere, ali, eto...
I ne samo Rajevac i Lev, i mnogi drugi puštaju klince već sad, a jedino mi večito forsiramo ispušene muštikle.

Slazem se da je Tosic dosta napredovao, a moram priznati da Matica nisam gledao.
Ako bukvalno shvatis rec "najbolje" u mom postu onda si u pravu, ja sam mislio okvirno, to znaci da
je mozda promasio nekoliko igraca. Recimo, smatram da Rukavina nije trebalo da bude u 23...
Cak i da je Matic selektiran ne verujem da bi dobio priliku da igra, kao sto Tosic ne dobija, ili recimo
Kacar koji je vec zreo igrac.
To je onda problem postave i taktike, a ne selekcije.

Nekoliko opservacija...

Ono sto najvise zabrinjava pred ovu utakmicu je cinjenica da su Australijanci dobro pokrivali sredinu ali
su Nemci igrali izuzetno precizno cak i na prvu i proturali loptu kroz najmanje "rupe" .
Bojim se da ce im nasi ostaviti vise prostora, a to ce onda biti vise nego nezgodno.

Nasa leva strana se mora pojacati da bi se zaustavio Lam jer je preko njega isla vecina napada.

Ocekujem da Krasic ovog puta dodje do svoje igre jer se cini da Nemci na toj strani nisu toliko jaki i brzi kao Ganjani.
Nemci se jako dobro postavljaju i pokrivaju prostor tako da treba izbeci duge i visoke (dubinske) lopte.
Pantelica i Zigica ne treba stavljati u postavu, ja bih igrao sa jednim klasicnim spicem, Mrdjom koji je brz, moze sam da probije, da doda i da zavrsi.
Kacar definitivno mora da dobije priliku.
Neigranje Lukovica je veliki hendikep uz duzno postovanje Suboticu i Vidicu.

Nekoliko opservacija...

Ono sto najvise zabrinjava pred ovu utakmicu je cinjenica da su Australijanci dobro pokrivali sredinu ali
su Nemci igrali izuzetno precizno cak i na prvu i proturali loptu kroz najmanje "rupe" .
Bojim se da ce im nasi ostaviti vise prostora, a to ce onda biti vise nego nezgodno.

Nasa leva strana se mora pojacati da bi se zaustavio Lam jer je preko njega isla vecina napada.

Ocekujem da Krasic ovog puta dodje do svoje igre jer se cini da Nemci na toj strani nisu toliko jaki i brzi kao Ganjani.
Nemci se jako dobro postavljaju i pokrivaju prostor tako da treba izbeci duge i visoke (dubinske) lopte.
Pantelica i Zigica ne treba stavljati u postavu, ja bih igrao sa jednim klasicnim spicem, Mrdjom koji je brz, moze sam da probije, da doda i da zavrsi.
Kacar definitivno mora da dobije priliku.
Neigranje Lukovica je veliki hendikep uz duzno postovanje Suboticu i Vidicu.
Odnosno, iskljucice ga do kraja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back