Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

Evo ovde se mogu postavljati pitanja.
kako se jehovini s. ne stide da se hvale sa prinsom kada se vidi da se nesretnik udavio u tuzi za izgubljenim sinom, kada se jasno vidi da se prepustio samoubilackim tendencijama pitajuci se zasto se okruzi pogresnim ljudima, zasto dodje na ovaj svet... iz pesme the holy river iz 1996 kad izgubi i sina... jeste on bio jedan od retkih muzicara, stvarno sam ga voleo, ali kako niste videli da je bio nesretnik da ce da se ubije... recimo da sam ja obratio prinsa da radi z mene, samo recimo, i vidim da ce da se ubije, da je samo pitanje dana kada ce se predozirati, pa sta ti mislis jel on moja odgovornost onda ili nije? ali on sam kaze da je samo presao iz adventista kod vas, skoro i ne praveci razliku izmedju vas, jw i sda... ja bih se stideo da sam na vasem mestu, a ne bih se hvalio njime, da je operisao kukove,a nije jer zabranjujete transfuziju, mozda ne bi ni bio na pain killers, pa se ne bi predozirao - sramota sta se vi hvalite, umesto da se pokrijete i nikom ne govorite da je prince bio js.
jerl zns ti bre kolko sam ja voleo prinsa, a ovo nisam ni znao?

kako se jehovini sjs.
jerl zns ti bre kolko sam ja voleo prinsa, a ovo nisam ni znao?
Ko se cime hvali sta ti je?
To je iskustvo nekoga ko nije bio JS pa je postao.
Meni je on zanimljiv kao licnost, jer je pametan i veliki umetnik.
I Bog ce ga vaskrsnuti kada dodje vreme za to.

Ako ti nisi znao da je Prince JS to je tvoj problem.
Prince je javno govorio o tome da je Jehovin Svedok u medijima i time se ponosio.

ja sam ga juce slusao kada kaze da potice iz adventista, a da mu je prelazak u js kao u flmu matrix, neo i morpheus,
a to je dijapazon vase dve denominacije - u kojoj meri spusate ili podizete Sina u odnosu na Oca, a sto je bezumlje hriscanima kada se zna da do Oca niko ne dolazi osim kroz Sina... umesto da analiirate Sin Coveciji i Sin Boziji KONTEKST iz jevandjelja, vi ste negde gde i sekte iz prvog, drugog veka, gledata koji rang ili titulu ioma Sin u odnosu na Oca, - za mene je to dangubljenje

ja bih se osecao bar malo krivim jer prince nije operisao kukove verujuci vama da ne sme da primi kriv, bojao se da se operise i zato je uzimao sredstva protiv bolova, pa se samo prepustio smrti - njegova pesma holy river je stvarno emotivna, ali i pokazuje da je on zastranio umisljajuci da je pali andjeo, da je spusten na zemlju, da nema coveka, da se okruzio sve pogresnima...negiranje smrti bebe je isto pokazatelj deluzije, ali juce citamo od padra za ajzenhauer porodicu jos gore stvari - to je strahota, ako mene pitas, j svedocima na dusu

ja sam ga juce slusao kada kaze da potice iz adventista,
Sta ti je ko da se oseca krivim, sam je odlucivao o sebi.
A inace nije on bio nikada adventista.
Imao je neke zdravstvene probleme
i bio je na turneji
zato je uzimao lekove protiv bolova.
Sam je tako odlucio.
Zar mislis da iko moze da odlucuje o nekome?
Ti i ne znas tacno sta je bio njegov problem pa nagadjas.
Ja znam od prijatelja koji su bili sa njim zajedno u Americi.

Sve sto je odlucio sam je odlucio.

Sta ti je ko da se oseca krivim, sam je odlucivao o sebi.
A inace nije on bio nikada adventista.
Imao je neke zdravstvene probleme
i bio je na turneji
zato je uzimao lekove protiv bolova.
Sam je tako odlucio.
Zar mislis da iko moze da odlucuje o nekome?
Ti i ne znas tacno sta je bio njegov problem pa nagadjas.
Ja znam od prijatelja koji su bili sa njim zajedno u Americi.

Sve sto je odlucio sam je odlucio.
ma gledao sam ga sa larru-jem iz sly and the family stone
a zdravstveni problemi su mu bili HIPS, trebao je da ih operise, ali nije... sad se svi prave blesavi, pa moa majka je operisala kuk, i njena komsinica oba, valjda ja znam koliko boli i da je operacija OBAVEZNA, i da je samo pitanje meseca kad ce se pacijent ubiti lekovima ako se ne operise

ja da sm se druzio sa princom, ja bih ga nagovorio da se operise, lekovi protiv bolova su ga ubili, samo zato sto se nije operisao, mozd su mu rekli da ne garantuju istu duzinu obe noge, ali sta ima veze, ostao bi ziv i s 1 kracom, ali najverovatnije js POKVARENJACI su mu rekli da je opercaija, krv protiv Boga

kad pomenusmo ajk-a, pa sta je sa zivom, zsto se ljudi js trovse sa lead, a danas imamo sve moguce metale koji deluju pozitivno
velika je zavera u farmakomafiji, ljudi se truju sa sredstvima protiv bolova, kod vas i sa zivom, a plemeniti metali se ne daju

Poslednja izmena:
ma gledao sam ga sa larru-jem iz sly and the family stone
a zdravstveni problemi su mu bili HIPS, trebao je da ih operise, ali nije... sad se svi prave blesavi, pa moa majka je operisala kuk, i njena komsinica oba, valjda ja znam koliko boli i da je operacija OBAVEZNA, i da je samo pitanje meseca kad ce se pacijent ubiti lekovima ako se ne operise

ja da sm se druzio sa princom, ja bih ga nagovorio da se operise, lekovi protiv bolova su ga ubili, samo zato sto se nije operisao, mozd su mu rekli da ne garantuju istu duzinu obe noge, ali sta ima veze, ostao bi ziv i s 1 kracom, ali najverovatnije js POKVARENJACI su mu rekli da je opercaija, krv protiv Boga
Pa razumem ja to, i meni je zao sto je tako prosao, ali nije trebao na turneju bolestan...
mozda je trebao da nesto preduzme nakon turneje :(
ali opet ne mozes znati tacno sta je bilo kod njega i da li je morao da se operise.

Poslednja izmena:
verovatno je po vama i to protiv boga da se ne pretvorimo u oni metalnu zver
Pa razumem ja to, i meni je zao sto je tako prosao, ali nije trebao na turneju bolestan...
mozda je samo odlagao operaciju :(
to je sigurno trajalo godinama, rekoh mesec, ali u pitanju su godine, ... ja npr. znam zenu koja je morala da se operise, a u stvari je devojka po godinama, tako joj se potrefilo jer je igrala, kao i prince - bolestan - rekoh ti procitao sam da su kukovi bili u pitanju, nema tu leka, samo zamena, pa pistis na svakom aerodromu kada te skeniraju

verovatno je po vama i to protiv boga da se ne pretvorimo u oni metalnu zver

to je sigurno trajalo godinama, rekoh mesec, ali u pitanju su godine, ... ja npr. znam zenu koja je morala da se operise, a u stvari je devojka po godinama, tako joj se potrefilo jer je igrala, kao i prince - bolestan - rekoh ti procitao sam da su kukovi bili u pitanju
To sam i ja cula da je imao problem sa kukom.
Ali ne znam kojih razmera.

Ali da bi ti uradil takvu operaciju moras da pristanes da ako zapne primis krv.
Bilo bi zanimljivo znati kompletnu istinu.
na porodici i prijateljima je da isteruju stvari na cistac, sta mi mozemo? da prevedemo sa engleskog sta smo procitali...
kada vec pominjemo zvezde chriss cornel kazu da se obesio, zavisnik, ali od opioida na recept, a za princa kaze se da nije mogao tu drogu da dobije na recept, kako bilo moramo da priznamo da imamo epidemiju zavisnosti od raznih sredstava za smirenje i protiv bolova... ja te gluposti ni za glavobolju, ni za temperaturu, nista ne uzimam

Ali da bi ti uradil takvu operaciju moras da pristanes da ako zapne primis krv.
Bilo bi zanimljivo znati kompletnu istinu.
Ako nisi znao sve operacije se mogu izvrsiti beskrvno.
A ako je iko imao novac on je imao.
Pitanj eje da li je uopste trebala operacija to je njegova odluka
kao i to da li ce i kada uraditi operaciju i kako.
https://www.youtube.com/results?search_query=bloodless+medicine+
Takodje nisam ni cula da je morao na operaciju.

Istina je da je imao turneju i da je nakon toga umro.

na porodici i prijateljima je da isteruju stvari na cistac, sta mi mozemo? da prevedemo sa engleskog sta smo procitali...
kada vec pominjemo zvezde chriss cornel kazu da se obesio, zavisnik, ali od opioida na recept, a za princa kaze se da nije mogao tu drogu da dobije na recept, kako bilo moramo da priznamo da imamo epidemiju zavisnosti od raznih sredstava za smirenje i protiv bolova... ja te gluposti ni za glavobolju, ni za temperaturu, nista ne uzimam
Prince nije uzimao drogu vec lekove.
ne bi mogao da postane JS da je uzimao drogu.
A i te jake tablete protiv bolova mogu biti opasne.

Ariana,
neko u saobraćajki ili bilo kako drugačije bude opasno povređen, izgubi mnogo krvi, treba mu transfuzija

šta radite u takvim slučajevima ?
U svakom slucaju spasava se zivot.
A ono sta bi bilo kada bi bilo... kako na to odgovoriti...
Kad je neko opasno povredjen moze preziveti a moze i umreti,
bilo ko. i Svaciji organizam nije isti.
Neko prezivi sve i svasta neko od obicne bolesti umre.
JS nisu vanzemaljci normalno se lece, s tim sto su svesni a koliko god mogu
biraju najbolje lecenje.

Ljudi obicno nemaju svest o svojim pravima.
o Pravu na izbor lecenja.
Doktori nisu ni Bogovi ni svemoguci, medicina isto tako,

U takvim slucajevima posalju dvojicu staresina da "pruze moralnu podrsku" i da se podseti da se ne sme primati krv.
haha hto je tvoje pogresno glediste.
Niko nikoga ne salje.
Sve je licna stvar.
Lecenje.
Ako neko hoce pomoc od staresina on ih zove.

Ne razumem kako nakaradno razumes sta je staresinstvo.
To nije policija.
Nego Oni brinu o hriscanskoj skusptini.
Bog ih je postavio na to mesto.
Sa tako negativnim stavom neces nikada postati JS.

U svakom slucaju spasava se zivot.
A ono sta bi bilo kada bi bilo... kako na to odgovoriti...
Kad je neko opasno povredjen moze preziveti a moze i umreti,
bilo ko. i Svaciji organizam nije isti.
Neko prezivi sve i svasta neko od obicne bolesti umre.
JS nisu vanzemaljci normalno se lece, s tim sto su svesni a koliko god mogu
biraju najbolje lecenje.

Ljudi obicno nemaju svest o svojim pravima.
o Pravu na izbor lecenja.
Doktori nisu ni Bogovi ni svemoguci, medicina isto tako,

znači, nadoknada krvi je ipak dozvoljena kod JS

Ariana,
neko u saobraćajki ili bilo kako drugačije bude opasno povređen, izgubi mnogo krvi, treba mu transfuzija

šta radite u takvim slučajevima ?

Да се разумемо. Свако доноси одлуку за себе. Сви су запели за транфузију крви... Свака одрасла особа доноси одлуку за себе. Ако неко неће транфузију неће и шта сад...
Имам пријатеља, католичког свештеника. Јуче је збрисао из болнице да би служио мису ?!? Бар вишка католиких свештеника имамо у Београду и лако би га неко заменио али не.... Он се спаковао и збрисао на 3 сата из болнице... И ко је сада крив? Да није Хочевар?

Back