Razmatranje Biblije iz ugla Jehovinih Svedoka

nije to verzija, ne postoje verzije Biblije nego prevodi razni jedne te jedine Biblije. Biblija je jedna i nije to Js Biblija...

razni su prevodi i sadrze Bozje ime...

laku noc

Arijana, Nije Tacno to sto pises.Sada drzim bibliju :Authorized(King James) Verzion iz 1956 godine, i ovako pise
The Gospel According to
Saint Matthew
Chapter 1
Genealogy of Jesus from Abraham

The book of the generation of Jesus Christ, the son of David, the son of A`bra-ham;

Ovo ti je Original originala KJ version.,americko izdanje.

ti ne znas Bibliju pitaj mogu ti objasniti :aha:

Može li konkretno objašnjenje u vezi sa ovim stihovima...

Postanak 18:1-6...''Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog. Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom. I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao. I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače.''

Može li konkretno objašnjenje u vezi sa ovim stihovima...

Postanak 18:1-6...''Posle mu se javi Gospod u ravnici mamrijskoj kad seđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čoveka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im u susret ispred vrata šatora svog, i pokloni se do zemlje; I reče: Gospode, ako sam našao milost pred Tobom, nemoj proći sluge svog. Da vam donesem malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovim drvetom. I izneću malo hleba, te potkrepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svog. I rekoše: Učini šta si kazao. I Avram otrča u šator k Sari, i reče: Brže zamesi tri kopanje belog brašna i ispeci pogače.''

Da li znas da Bog JHVH komunicita sa ljudima preko andjela?
da li znas da je Isus Hrist nas posrednik. posrednik izmedju Boga i ljudi...

Da li znas da samo andjeli mogu da se utelotvore ili materijalizuju u coveka?
Kao i Isus Hrist kao Bozji sin to je mogao, da se javi u telu, iako je veci od andjela a manji od Boga.

Jednostavan je izvestaj.

Avraham je ugostio andjele koji su bili materijalizovani.
I to je bila velika casta za njega s obzirom da su oni Bozji glasnici.

Kao i u slucaju Mojsija Bog mu se pokazao, ne direktno nego posredstvom andjela.
Koji je posredovao Bozju rec.

u 2. Mojsijevoj 3:2 direktno označava Jehovinim anđelom: “I javi mu se anđeo (Jehovin) u plamenu ognjenom iz kupine.”

U 4. stihu se kaže: “A (Jehova) kad ga vidje gdje ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine.”

Prema 6. retku, taj anđeo, Božji govornik je rekao: “Ja sam Bog oca tvojega, Bog Abramov, Bog Izakov i Bog Jakovljev.”

Kad je Mojsije razgovarao s ovim andjeoskim Božjim zastupnikom, oslovljavao ga je tako kao da govori sa samim Jehovom (2. Mojsijeva 4:10).

10 Tada je Mojsije rekao Jehovi: “Oprosti, Jehova, ali ja nisam rečit čovek, nikada to nisam bio, a nisam ni sada otkako govoriš sluzi svojemu, jer sam sporih usta i spora jezika.

Poslednja izmena:

Da li znas da samo andjeli mogu da se utelotvore ili materijalizuju u coveka?
Kao i Isus Hrist kao Bozji sin to je mogao, da se javi u telu, iako je veci od andjela a manji od Boga.

Jednostavan je izvestaj.

Kao i u slucaju Mojsija Bog mu se pokazao, ne direktno nego posredstvom andjela.
Koji je posredovao Bozju rec.

u 2. Mojsijevoj 3:2 direktno označava Jehovinim anđelom: “I javi mu se anđeo (Jehovin) u plamenu ognjenom iz kupine.”

U 4. stihu se kaže: “A (Jehova) kad ga vidje gdje ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine.”

Prema 6. retku, taj anđeo, Božji govornik je rekao: “Ja sam Bog oca tvojega, Bog Abramov, Bog Izakov i Bog Jakovljev.”

Kad je Mojsije razgovarao s ovim andjeoskim Božjim zastupnikom, oslovljavao ga je tako kao da govori sa samim Jehovom (2. Mojsijeva 4:10).

10 Tada je Mojsije rekao Jehovi: “Oprosti, Jehova, ali ja nisam rečit čovek, nikada to nisam bio, a nisam ni sada otkako govoriš sluzi svojemu, jer sam sporih usta i spora jezika.

Postovana.

Nesto si nam zanijekala sto kazu bivsa braca hrvati.

Prvo se Mojsiju javlja andjeo Bozji.

2. Mojsijeva 3,1 A Mojsije pasijaše stado Jotoru tastu svojemu, svešteniku Madijamskomu, i odvede stado preko pustinje, i dođe na goru Božiju Horiv.
2. Mojsijeva 3,2 I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine, i on ga vide. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagorijeva.
2. Mojsijeva 3,3 I Mojsije reče: idem da vidim tu utvaru veliku, zašto ne sagorijeva kupina.

U izvornom tekstu kaze da ga je Mojsije video.
Video je andjela.
Ali nije sam andjeo tu niti dalje sa Mojsijem razgovara andjeo, vec sam Bog.
Dalje sam Bog razgovara sa Mojsijem ne andjeo.
Andjeo se prvo javlja Mojsiju jer covek ne moze videti Boga i ostati ziv.
Prvo ovim cudom Andjela, Bog zeli da se javi Mojsiju i privuce mu paznju.

Iz daljeg teksta vidimo to:

2. Mojsijeva 3,4 A Gospod kad ga vidje gdje ide da vidi, viknu ga Bog iz kupine, i reče: Mojsije! Mojsije! A on odgovori: evo me.
2. Mojsijeva 3,5 A Bog reče: ne idi ovamo. Izuj obuću svoju s nogu svojih, jer je mjesto gdje stojiš sveta zemlja.
2. Mojsijeva 3,6 Još reče: ja sam Bog oca tvojega, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev. A Mojsije zakloni lice svoje, jer ga strah bijaše gledati u Boga.
2. Mojsijeva 3,7 I reče Gospod: dobro vidjeh nevolju naroda svojega u Misiru, i čuh viku njegovu od zla koje mu čine nastojnici, jer poznah muku njegovu.
2. Mojsijeva 3,8 I siđoh da ga izbavim iz ruku Misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gdje mlijeko i med teče, na mjesto gdje su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji.

Cudo i vatru je proizveo andjeo i njega je video Mojsije.
Mojsije zna da sme da vidi andjela i videvsi ga krenuo je da vidi bolje, ali i iz teksta se jasno vidi da Mojsije zna da ne sme da vidi boga.

Ali tada mu se obraca Bog iza vatre koju je ucinio andjeo.
Andjeo zaklanjac.
Andjeli zaklanjaju Boga kada razgovara sa gresnim bicima.
Sam sotona je bio andjeo zaklanjac, ali vidimo sada tu ulogu ima drugi andjeo.
Jezekija 20.
14 Ti si bio heruvim, pomazan da zaklanjaš; i ja te postavih; ti beše na svetoj gori Božijoj, hođaše posred kamenja ognjenog.

U daljem tekstu se jasno vidi da dalji razgovor Mojsije vodi sa Bogom ne andjelom.
Andjeo samo zaklanja Boga da ga Mojsije ne bi vidio i umro.
Vatru koju vidi, ucinio je andjeo iz pomenutih razloga.
Jer je ovo andjeo SVETLONOSA.
Verovatno se Mojsiju od te andjelove svetlosti cini da grm gori.
Mojsije u drugom trenutku shvata da sada razgovara sa Bogom jer mu kaze da izuje obucu pred njime, to andjeo ne bi smeo da trazi za sebe, pa mojsije zaklanja svoje lice.
Bog mu trazenjem da skine obucu ukazuje da sada on prica sa Bogom ne andjelom.
Zato trazi skidanje obuce.
Od andjela Mojsije ne bi zaklanjao lice a i vidimo da nije, hteo je da pridje da ga bolje vidi, jer ocigledno Mojsije zna da andjela moze videti ali da niko ne moze videti Boga i ostati ziv.
Mojsije je prvo video andjela i od njega ne bi zaklnanjao lice, i vidimo da nije, nego jos prilazi.
Tek kada je shvatio da je i bog tu, koji je onda govorio sa njime, Mojsije onda od Boga se zaklanja lice.
Zasto:
2 Mojsijeva 33 I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ.
Osim toga samo je Bog svet i samo pored Bogom se iz religioznog razloga trazilo da Mojsije skine obucu, to je bio za njega znak, da dalje razgovara sa Bogom ne andjelom.
i tekst kaze da Mojsije dalje razgovara sa Bogom JHVH ne andjelom.

Jer andjeli ne traze obozavanje a kamoli skidanje obuce pred njima iz obozavanja.
Otkrivenje
8Ja, Jpovan, čuo sam i vidio sve ovo. I kad sam to vidio i čuo, padoh pred noge anđelu koji mi to pokaza da mu se poklonim.
9A on reće mi: »Nipošto i ja sam sluga kao i ti i braća tvoja proroci i svi koji čuvaju riječi ove knjige. Bogu se pokloni!«

I sam tekst kaze da dalje Mosjisje razgovara sa Bogom, ne sa andjelom.
Bilo bi lepo da ne zaoibilazis kontekst postovana.

Poslednja izmena:
grm-mojsije-200x200.jpg
Zar se pred andjelima pokriva lice ili saginje glava postovana?
Znas i sama da ne.
Niposto.
Otrkivenje
8Ja, Jovan, čuo sam i vidio sve ovo. I kad sam to vidio i čuo, padoh pred noge anđelu koji mi to pokaza da mu se poklonim.
9A on reće mi: »Nipošto i ja sam sluga kao i ti i braća tvoja proroci i svi koji čuvaju riječi ove knjige. Bogu se pokloni!«

.................

- - - - - - - - - -

Ko ima pitanja o Bogu i Bibliji nek ovde izvoli.

:hvala:

U Bibliji stoji da treba udeliti siromahu, da treba pomoći slepim, kljastim i nesposobnim ?

Ako pođemo od stanovišta da ih je bog stvorio kao takve, da li svi oni koji udeljuju prosjacima čine boguugodno delo ili ne ?

Ili možda tim činom ljutimo boga pomažući one koje je on OBELEŽIO ?

A da...nije valjda da je neki Andjeo Mojsiju dao one zakone na onoj gori...

A da li ti znaš za ovo...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Jovan 20:28...'' I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

Jednostavan je izvestaj.

A da...ništa bez izveštaja...:hahaha1:

A šta kaže izveštaj...zašto tri andjela...zar nije bio dovoljan samo jedan...

A pitao bih...zašto se Bog nije javio Adamu i Evi...preko tri andjela...

Postanak 3:8-10... ''I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu. A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.''

A da...nije valjda da je neki Andjeo Mojsiju dao one zakone na onoj gori...

A da li ti znaš za ovo...

Otkrivenje 21:6-7...'' I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.''

Jovan 20:28...'' I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.''

A da...ništa bez izveštaja...:hahaha1:

A šta kaže izveštaj...zašto tri andjela...zar nije bio dovoljan samo jedan...

A pitao bih...zašto se Bog nije javio Adamu i Evi...preko tri andjela...

Postanak 3:8-10... ''I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu. A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.''

A otkuda Adamu saznanje da se treba stideti svog savršeng tela ?

Bog mu očigledno nije "stvorio" pantalone, valjda je imao dobrog razloga za to ?

Uostalom i sve ostale božje kreacije na planeti su nage, po božjoj volji zar ne ? Kao i Adam i Eva.

Kakvo je sad to Adamovo ponašanje ? Čega se stidi ?

Ja te napravio nagog, a ti se skrivaš iza žbuna ?

Nisu li ovde jevrejski pisci malo zabagovali ?

Poslednja izmena:

Bog mu očigledno nije "stvorio" pantalone, valjda je imao dobrog razloga za to ?

Uostalom i sve ostale božje kreacije na planeti su nage, po božjoj volji zar ne ? Kao i Adam i Eva.

Nisu zabagovali. A nekako sam siguran da nema šansi da ti to shvatiš. Da Adam nije zgrešio a da je naišao Bog, Adam ne bi sakrio svoju golotinju. Greh je učinio svoje i potrebu da se sakrije. Pre učinjenog greha Adam je poput malog deteta u raju bio nag. A malo dete neopterećeno grehom neće skrivati svoju nagost. Malo je to komplikovana prića za tebe. Ima u Bibliji ono ...budite kao deca...u smislu preduslova za carstvo nebesko. A Adama zamisli kao bezgrešnog, kao malo dete u odraslom čoveku do učinjenja greha. A nakon učinjenja greha ''nestalo je'' malog deteta u njemu, nestalo je njegove bezgrešnosti pa je to razlog po mom nekom shvatanju ...zašto se zbog nagosti od Boga sakrio. Da te ne smaram previše. Nema potrebe, zar ne...

- - - - - - - - - -

Mozda je postao svestan svoje ogrehovljenosti ?

"Како је исправно за моју вероисповест."
Не исправљам, само сугеришем...

kako je ispravno u odnosu na Bibliju kao merilo istinitosti, jer je Biblija Bozja rec.
Ko se ne slaze sa onim sta ja napisem ne mora...
svako nek tumaci Bibbliju kako zeli.
Ali je jedna istina i to je istina.

- - - - - - - - - -

Blefiranje sparaj za druge situacije...

- - - - - - - - - -

Nema potrebe da se tumaci.

Sam tekst je jasan.
Samo sto ti ocigledno nisi citala tekst u bibliji vec verovatno u kuli, pa si dala samo tumacenje...
Ali piogresno...

Jeste Biblija je jasna ali ne i tebi :)

- - - - - - - - - -

Nakon sto je sagresio nije vise bio savrsen...

Zar se pred andjelima pokriva lice ili saginje glava postovana?
Znas i sama da ne.
Niposto.
Otrkivenje
8Ja, Jovan, čuo sam i vidio sve ovo. I kad sam to vidio i čuo, padoh pred noge anđelu koji mi to pokaza da mu se poklonim.
Da samo se Bogu klanjamo tj njega obozavamo.
a Andjelima ne.

Back