Да ли видиш да нема ни зрна логике у овој изјави.
Да ли схваташ да ако негираш Творца и његову улогу у креирању искре живота, ти аутоматски тврдиш:
"Da je iz neživog nastalo živo"
Стварно не знам о чему причамо више, ако у корпи имаш јабуку и крушку, ја узмем крушку, шта теби остаје, можда трешња? Или ипак јабука?
Moja logika i tvoja se bitno razlikuju. Ti polaziš od tvoje "činjenice" da mora postojati Tvorac jer nauka ne zna kako je nastao život, i apsolutno se uklapaš u istorijsku tvrdnju da je Bog smeštan u tamne ćoškove nauke, baš onako kako je rekao naučnik- neurobiolog koji je otkrio religijske centre koji kaže:
"When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations," said Professor Grafman, who believes in God.
A moj logika je sledeća: nauka dokazuje da je Bog emocija i nije izvan čoveka, znači Bog tvorac ne postoji. I ako kroz istoriju vidiš da On nije ništa stvorio, jer sve što je stvarao, dokazano je da nije, već je objašnjeno kako je stvoreno, onda je logičan zaključak da sigurno nije stvorio ni prvi život. . Ako nauka ne zna kako je nastao prvi život, ja onda ne prizivam nepostojećeg Tvorca, nago čekam da nauka to pitanje razreši, a na tom pitanju se ozbiljno radi.
I ova tvoja analogija je apsolutno pogrešna. Jasno je da će ostati jabuka, ali zaboravljaš da i jabuka i kruška realno postoje. A ti u raspravi oko nastajanja prvog života uvodiš Tvorca, a postoje dokazi da On ne postoji. Zato je bolja ova analogija: ako ja zavučem ruku u zatvorenu korpu sa nadom da ću naći jabuku, onda sve dok ja tražim tu jabuku, ti ne možeš da tvrdiš da je u korpi kruška, jer se pokazalo da su sve kruške satrule. Šta ću ja naći u korpi ne znam, možda mandarinu, ali je sigurno da neću naći krušku.