Kako se vernici mire sa cinjenicom da zive u fasistickoj diktaturi?

38imak

Elita
Poruka
18.503
Ja sam izraziti ateista, i retko trazim savet vernika.

Ali mi je sada potrebno misljenje vernika, kako se mire sa sobom, kada zive u drustvu koje je mafijaska diktatura?

Kako gledati mafiju i fasiste koji prolaze nekaznjeno svuda oko tebe, dok se kaznjavaju oni koji se bore protiv njih, i imati mir u dusi?

Kako su nasi preci to radili, oni su ziveli u odvratnim vremenima; i kako im je vera pomagala da psihicki imaju mir, dok raznorazne ubice, reketasi, batinasi, i jos gori ljudi vladaju i uzivaju?

Ali mi je sada potrebno misljenje vernika, kako se mire sa sobom, kada zive u drustvu koje je mafijaska diktatura?
Lepo je dok nisu pretenciozno i otvoreno otimači duša. Dok se radi sve o novcu i ostalim materijalnim dobrima, to je OK.
Kako gledati mafiju i fasiste koji prolaze nekaznjeno svuda oko tebe, dok se kaznjavaju oni koji se bore protiv njih, i imati mir u dusi?
Neka svako radi svoj posao?
Verniku je trpeljivost jača strana. Dve svetske najraširenije vere da ostanu bez dizgina koje je Bog dao svom narodu kao poklon, a ne ograničavanje-svima, ali neki su prihvatili, a neki ne, pa se mnogi predomišljaju, pa ima i simpatizera koji bi i ne bi-ovom svetu ne bi trebalo pretiti nikakvim atomskim bombama i sl.;
Da Bog digne ruke od svog proizvoda, samo bi kraj sveta mogao da bude izvesan. Čemu onda maleni naši da se uopšte rađaju i rastu?
Laž ne sme da pobedi istinu, zlo ne sme pobediti dobro.
Pusti-neka vršlja ko kako smatra, stiže taman tako daleko da ne može poriv za bogolikošću da utoli nikad.
Ali... ima i vernik granice, plus racio koji sam BOG održava.

A šta znači izraziti ateista? Nisi religiozan ili ne veruješ u Boga. Neko je morao da te stvori, nisi se sam stvorio, evo ja sam dokazao Boga kroz frekvenciju i nauku bez religija mada sve religije pričaju iste mudrosti. Šta znači biti ateista. Ne moraš da veruješ u Boga ali neka matematika ili fizika je stvorila sve. Ne razumem. Ako možeš da pojasniš pogotovo to izraziti ateista.
Izvini, to nije tema, tako da, otvori novu temu pa pricaj o tome.

Tema je izrazito jasna.

Svako ko je pravi vernik ne može da podržava svirepo ubistvo ili masakr nevinih duša pod nadstrešnicom. Taj nije čovek.
Tema nije o podrzavanju.

Tema je kako vernici sa mirom u dusama zive u drustvu znajuci da odgovorni za tako nesto nikad nece biti kaznjeni, jer zivimo u fasisticko-mafijaskoj diktaturi.

Kako se mirite sa Bogom znajuci tako nesto?

Kako su nasi preci to radili, oni su ziveli u odvratnim vremenima; i kako im je vera pomagala da psihicki imaju mir, dok raznorazne ubice, reketasi, batinasi, i jos gori ljudi vladaju i uzivaju?
Vernik sam

Nemam iste stavove koje sam imao pre 10 ili više godina

Mislim da odnos prema svemu ovome što nam se dešava ne zavisi od toga da li jesi ili nisi vernik, već kakav si kao čovek, ličnost...

Inače protekla godina mi je najaktivnija po pitanju protesta (učešća u istim) u ovom periodu svega ovoga od kasnih 90ih do danas

Vjernici to i podrzavaju

Back