Kako se vernici mire sa cinjenicom da zive u fasistickoj diktaturi?

Ja sam izraziti ateista, i retko trazim savet vernika.

Ali mi je sada potrebno misljenje vernika, kako se mire sa sobom, kada zive u drustvu koje je mafijaska diktatura?

Kako gledati mafiju i fasiste koji prolaze nekaznjeno svuda oko tebe, dok se kaznjavaju oni koji se bore protiv njih, i imati mir u dusi?

Kako su nasi preci to radili, oni su ziveli u odvratnim vremenima; i kako im je vera pomagala da psihicki imaju mir, dok raznorazne ubice, reketasi, batinasi, i jos gori ljudi vladaju i uzivaju?
Neće meni čovek lepši svet doneti. Od kad je sveta i veka, pravde nema. Sam si pomenuo pretke, a oni isto tako mogu pomenuti svoje, a ovi svoje...itd...Kad je bilo dobro? Nikad.
Jel' ti misliš da će se u budućnosti nešto promeniti?...da će naraštajima koji dolaze nešto da kvrcne, pa da promene način vladanja...Neće, nažalost...
Jel' misliš da se ljudi školuju da bi lepši/pravedniji svet napravili? Ponovo Ne.
Da je tako, sa ovolikim znanjem bi ga već napravili...ne umemo mi to...vekovi iza nas su to pokazali...

Neće meni čovek lepši svet doneti. Od kad je sveta i veka, pravde nema. Sam si pomenuo pretke, a oni isto tako mogu pomenuti svoje, a ovi svoje...itd...Kad je bilo dobro? Nikad.
Jel' ti misliš da će se u budućnosti nešto promeniti?...da će naraštajima koji dolaze nešto da kvrcne, pa da promene način vladanja...Neće, nažalost...
Jel' misliš da se ljudi školuju da bi lepši/pravedniji svet napravili? Ponovo Ne.
Da je tako, sa ovolikim znanjem bi ga već napravili...ne umemo mi to...vekovi iza nas su to pokazali...
Dobro, ovo objektivno jeste dobar odgovor.

Dobro, ovo objektivno jeste dobar odgovor.
Razumem te ja i znam o čemu pričaš.
Ja govorim u svoje ime i zagrižen sam vernik iz hiljadu razloga...a jedan je upravo ljudska nemoć da se stvori pravednije društvo. Misliš da mene kao vernika ne boli nepravda i da je ne vidim? Vidim je i te kako. Pa sam u jednom period života grizao svoju dušu radi nepravde...i ništa...umalo glavom nisam platio..
Samom Hristu se sažalilo gledajući narod, jer bejahu kao ovce bez pastira...Ali kaže...''ne budi previše pravedan, zašto sebe da uništiš''...Te reči su mi mnogo pomogle.
Zaboli čoveka kada izgubi kuče a kamo li kada gleda jade skraja do na kraj planete...I još licemerno dižemo glavu, kao nešto smo kao civilizacija postigli...vidim šta smo postigli...a ključni problem i tebe peče...

Nema zla van čoveka!!!
Izuzev nekih duhovnih stvorenja...ateista si pa neću o tome...

Poenta svega je.
Nepostojanje alternative za onim što ja želim...za problem o kome ti govoriš...Nema alternative osim Boga...
A čekajući njega promenio sam svoj pogled na svet...jer svet nisam mogao promeniti...

Ja sam izraziti ateista, i retko trazim savet vernika.

Ali mi je sada potrebno misljenje vernika, kako se mire sa sobom, kada zive u drustvu koje je mafijaska diktatura?

Kako gledati mafiju i fasiste koji prolaze nekaznjeno svuda oko tebe, dok se kaznjavaju oni koji se bore protiv njih, i imati mir u dusi?

Kako su nasi preci to radili, oni su ziveli u odvratnim vremenima; i kako im je vera pomagala da psihicki imaju mir, dok raznorazne ubice, reketasi, batinasi, i jos gori ljudi vladaju i uzivaju?
Reči skrhanog čoveka od pre 400 godina.

"Sonet 66", Vilijam Šekspir​

Umornom od svega u smrt mi se žuri,

Jer videh zaslužnog kako bedno prosi,

I nitkova što bogato se kinđuri,

I odanost kako poniženja snosi,

I zlatna odličja o pogrešnom vratu

I savršenstvo u blatnom beščašću,

I device silom predate razvratu

I snagu straćenu nesposobnom vlašću,

I umetnost kojoj moćnik uzde stavlja

I zločince kako vladaju dobrotom,

I mračnjaštvo kako mudrošću upravlja,

I kako iskrenost brkaju s prostotom:

Skrhan, spokojnoj smrti ću se dati.

Od nje me tek ljubav može sačuvati.

U krajnjem slucaju, kakav je to Bog koji dozvoljava da fasisticke ubice vladaju drustvima, i prolaze nekaznjeno?

Kako se vi vernici mirite sa tim, i imate mir u dusi i pored toga?

Eto ja najiskrenije kazem ne mogu da se pomirim sa tim, i mislim da nikada necu moci da se pomirim sa tim.
pa ne mirimo se, mi vernici jos i najvise raskrinkavamo ovaj bezbozni rezim; sta mislis ko ih je prozvao sektom? upravo mi! ajde nemoj da si malodusan, nece oni jos dugo, samo nije hriscanski svetiti se, lustracija samo treba, i zatvorska odela
ma sektasi sns-a kada vide mantiju polude, za njih je av-tihrist bog i nema sile, ko zine na av-a, samo gledaju da ga satru, a ovaj americki, a nas pop ga je bas nacepio, postavljao sam i ja tekstove, uopste nije los, retko ko tako dobro av-u drma kavez, ma odlican je!

Отац Саша Петровић: Студенти, рушење Вучића није само политика, то је егзорцизам

znaci av je zaista prodao dusu djavolu, i zato smo rekli studentima, nema sta sa njim da se debatuje

Back