Razgovor sa ateistima

A o čemu ste onda pričali?
Da bi razumeo o čemu smo pričali, i zašto teorija da ne postoji vreme nije tačna, prvo moraš da razumeš šta je tačno vreme. Nisam siguran da li je to slučaj, ti mi reci.
Desili su se u isto vreme, samo što to tvoj um ne može prihvatiti.
Da je to istina, između ostalog - GPS nikada ne bi mogao da radi, niti bi mogao da se navigiraš pomoću njega. E sad, ako ti je poznata specijalna teorija relativnosti i način rada GPS-a, onda bi ti bilo jasno i zašto je to tako. Opet, ti mi reci kako stojiš sa tim.

Da bi razumeo o čemu smo pričali, i zašto teorija da ne postoji vreme nije tačna, prvo moraš da razumeš šta je tačno vreme. Nisam siguran da li je to slučaj, ti mi reci
A šta to nije ispravno u ovome što sam rekao?
Nije bitno da li se nešto manifestuje na tački x,y ili z za vreme manifestovanja jer je trenutak manifestovanja uvek isti, sada, odnosno 0.
Jer to tačno znači da se ništa ne može manifestovati ni juče, ni danas ni sutra, nego samo sada i ovde.
A vreme, ovo koje meriš satom i kalendarom, možeš da menjaš kako ti vlast nametne jer se menja samo u tvom umu.
Ako vlast kaže da pomeriš kazaljke na satu ti ćeš ih pomeriti, ali vreme će ostati isto.

Prostor i vreme su iluzije, koje nam služe da kroz njih posmatramo
i dožviljavamo stvari. Što iluziju ne čini lošom, već genijalnom.
Problem je samo kada postanemo rob te iluzije i kada počnemo da
mislimo da je to sve što postoji. Kada se sasvim identifikujemo sa
onim što posmatramo.
Kao kada bi se potpuno udubili u film ili pozorišnu predstavu i sebe
načisto zaboravili.

Не вриједи, ово је твој одговор на питање ко је створио живот, а претходно ти и други колега форумаш кажете да нико не тврди да је живот настао од неживог и да сам ја ту нешто помијешао. Е па да мало анализирамо ту вашу вајну логику, ако се да тврдња, да Бог није створио живот, које нам још опције преостају, прва да је настао "случајно" из неживе материје, а друга да постоји одувијек, што би значило да је постојао и прије великог праска те кроз све оно вријеме након њега(чисто сумњам да мислите на ову варијанту).
Сад те питам да ли схваташ да вам нешто не штима у тој вашој супериорној логици, кад изјавите "да нико не тврди да је живот настао од неживог".
Односно, сама изјава да не постоји Творац и да према томе он није могао створити живот, аутоматски повлачи да је живот настао случајно из неживе материје. Тако да уопште не видим сврху овакве расправе, кад ви у старту покушавате саговорника представити незналицом и истаћи своју супериорност, а притом се служећи прилично чудном логиком, гдје тврдите да нешто нисте изјавили, а одмах затим сами себе побијете, додуше индиректно :D.
Pa mogu da ti kažem da si "pobegao" iz diskusije samnom kada sam počeo da ti navodim dokaze da je Boga izmislio čovek.
Sećaš se: prvo sam ti naveo link o otkrićima religijskih centara i tu si nešto pokušao, ali nisi bio uporan, jer naučne činjenice su jasne.
Onda sam ti dokazivao da je monoteizam Adama i Eve laž, a ti si počeo da objašnjavap kako je nastao politeizam posle tog biblijskog monoteizma, iako sam ti naveo naučni redosled duhovnog razvoja čoveka: totemizam, animizam, politeizam pa tek monoteizam. Dakle nigde nema biblijskog monoteizma pre politeizma. I normalno, odustao si od diskusije kada sam ja naglasio da je prvi monoteizam uveo Ehnaton, a to je mnogo posle Stvaranja, što opet negira biblijski monoteizam.
Eto, postoje dokazi da je Boga izmislio čovek, pa samim tim Bog sigurno nije stvorio prvi život.
Šta ostaje-abiogeneza. Ali na tome se još radi i da li će uspeti ne zna se. Ti ljudi valjda znaju šta rade.
Ali zaboravljaš da postoji i druga hipoteza-panspermija.
Ti svakako možeš da računaš na Boga, dok se ne dokaže nešto od ovoga dvoga: abiogeneza ili panspermija . Možda ti pametnjakovići koje zovemo naučnici, izmisle i nešto treće, ali sigurno nema povratka na Boga.

Pa mogu da ti kažem da si "pobegao" iz diskusije samnom kada sam počeo da ti navodim dokaze da je Boga izmislio čovek.
Sećaš se: prvo sam ti naveo link o otkrićima religijskih centara i tu si nešto pokušao, ali nisi bio uporan, jer naučne činjenice su jasne.
Onda sam ti dokazivao da je monoteizam Adama i Eve laž, a ti si počeo da objašnjavap kako je nastao politeizam posle tog biblijskog monoteizma, iako sam ti naveo naučni redosled duhovnog razvoja čoveka: totemizam, animizam, politeizam pa tek monoteizam. Dakle nigde nema biblijskog monoteizma pre politeizma. I normalno, odustao si od diskusije kada sam ja naglasio da je prvi monoteizam uveo Ehnaton, a to je mnogo posle Stvaranja, što opet negira biblijski monoteizam.
Eto, postoje dokazi da je Boga izmislio čovek, pa samim tim Bog sigurno nije stvorio prvi život.
Šta ostaje-abiogeneza. Ali na tome se još radi i da li će uspeti ne zna se. Ti ljudi valjda znaju šta rade.
Ti svakako možeš da računaš na Boga, dok se ne dokaže nešto od ovoga dvoga: abiogeneza ili panspermija . Možda ti pametnjakovići koje zovemo naučnici, izmisle i nešto treće, ali sigurno nema povratka na Boga.
Дакле хајде прво да дефинишемо појмове, панспермија може да се користи као теорија за развијање живота на земљи, али не може у универзуму, можемо ли се сложити да по твојој тврдњи која гласи "Творац није створио живот", то значи да је он настао случајно из неживе материје?

Poslednja izmena:
И нисам побјегао, већ ми се није дало чекати на твој одговор док изгуглаш линкове које ћеш ми предложити :D .

Nisu se desili u isto vreme, samo što to tvoj um ne može prihvatiti.
ErTVzVhWMAAg90v

И нисам побјегао, већ ми се није дало чекати на твој одговор док изгуглаш линкове које ћеш ми предложити :D .
:D Čuj, znam da tebi ti linkovi o nučnim istinama ne odgovaraju, ali pogledaj malo našu prepisku iz prošlosti, i videćeš da si tražio dokaze, a nikakvi dokazi nisu moja "gola" priča, već linkovi i naučne knjige. Tako ti stoje stvari.:D

:D Čuj, znam da tebi ti linkovi o nučnim istinama ne odgovaraju, ali pogledaj malo našu prepisku iz prošlosti, i videćeš da si tražio dokaze, a nikakvi dokazi nisu moja "gola" priča, već linkovi i naučne knjige. Tako ti stoje stvari.:D
Којим научним истинама, шта те год питам, ти кажеш да наука још не зна и затрпаваш ме са неким линковима, што да их читам, ако не знају. :D

Дакле хајде прво да дефинишемо појмове, панспермија може да се користи као теорија за развијање живота на земљи, али не може у универзуму, можемо ли се сложити да по твојој тврдњи која гласи "Творац није створио живот", то значи да је он настао случајно из неживе материје?
Ako postoje dokazi da je Tvorca izmislio čovek, onda je to nešto što ja mogu da tvrdim. A o uslovima koji su vladali pri stvaranju Vasione (pa otuda panspermija), i uslovima koji su vladali na "devičanskoj" Zemlji (pa otuda abiogeneza), ja ne mogu da pričam, jer ne znam. Ali, Koslave, ti ne voliš linkove, a ja sam ti ponudio jedan iz 2019. god. koji kaže da su naučnici na UCL-i učinili značajan prodor u dokazu kako je nastao prvi život. Možeš li ti to da negiraš? I možeš li da tvrdiš, da daljim eksperimentima i novim probojima, neće uspeti da dokažu da je baš iz nežive materija nastala živa? Ja to ne mogu da tvrdim jer, ako ti naučnici i dalje rade na tome, to znači da oni ne misle da je to nemoguće, jer bi u protivnom eksperimenti bili besmisleni. Pa ko sam onda ja, a bez uvrede, ko si pa i ti, da tvrdimo da je to nemoguće

Ako postoje dokazi da je Tvorca izmislio čovek, onda je to nešto što ja mogu da tvrdim. A o uslovima koji su vladali pri stvaranju Vasione (pa otuda panspermija), i uslovima koji su vladali na "devičanskoj" Zemlji (pa otuda abiogeneza), ja ne mogu da pričam, jer ne znam. Ali, Koslave, ti ne voliš linkove, a ja sam ti ponudio jedan iz 2019. god. koji kaže da su naučnici na UCL-i učinili značajan prodor u dokazu kako je nastao prvi život. Možeš li ti to da negiraš? I možeš li da tvrdiš, da daljim eksperimentima i novim probojima, neće uspeti da dokažu da je baš iz nežive materija nastala živa? Ja to ne mogu da tvrdim jer, ako ti naučnici i dalje rade na tome, to znači da oni ne misle da je to nemoguće, jer bi u protivnom eksperimenti bili besmisleni. Pa ko sam onda ja, a bez uvrede, ko si pa i ti, da tvrdimo da je to nemoguće
А ко су они, нешто посебно, нека друга врста?
Реци ми чему тежи мртва материја, реду или хаосу?

А ко су они, нешто посебно, нека друга врста?
Ako misliš na naučnike iz UCL-e i drugih svetskih laboratorija, onda su oni ista vrsta kao i ti, ali sa mnogo većim znanjima iz biologije, neorganske i organske hemije, biohemije, biofizike........
Реци ми чему тежи мртва материја, реду или хаосу?
E sada ćemo i o entropiji. Ali entropija radi ako se sistem prepusti sam sebi. Zamisli da imaš ugljenik u kome su atom raspoređeni haotično. Ako na njega deluješ velikim pritiskom dobija savršen red-dijamant, i on nikada neće da se vrati u prvobitni haos.
Danas hemija veoma lako od neorganskog dobija organsko, a da ne govorimo o tim specijalnim eksperimentima koji se odvijaju pod ekstremnim uslovima.

auu evo ga još jedno indoktrinirano zamorče koje guta sve što beli mantili serviraju
naravno, kritičko razmišljanje kod njega ne postoji
šta god je servirano u tanjir to se jede... čak se tanjir i potrlja na kraju

Ako misliš na naučnike iz UCL-e i drugih svetskih laboratorija, onda su oni ista vrsta kao i ti, ali sa mnogo većim znanjima iz biologije, neorganske i organske hemije, biohemije, biofizike........

E sada ćemo i o entropiji. Ali entropija radi ako se sistem prepusti sam sebi. Zamisli da imaš ugljenik u kome su atom raspoređeni haotično. Ako na njega deluješ velikim pritiskom dobija savršen red-dijamant, i on nikada neće da se vrati u prvobitni haos.
Danas hemija veoma lako od neorganskog dobija organsko, a da ne govorimo o tim specijalnim eksperimentima koji se odvijaju pod ekstremnim uslovima.
Па ваљда је био препуштен сам себи кад врсни хемичари још нису постојали:D. Шта је са тим периодом, ентропија тад није "важила".

auu evo ga još jedno indoktrinirano zamorče koje guta sve što beli mantili serviraju
naravno, kritičko razmišljanje kod njega ne postoji
šta god je servirano u tanjir to se jede... čak se tanjir i potrlja na kraju
Mogao bi da pročitaš i nešto više od Biblije i da razmisliš, i onda bi video da ti "beli mantili", otkriše i mnoge stvari koje ti obilato "konzumiraš".:D

Back