Razgovor sa ateistima

Mogao bi da pročitaš i nešto više od Biblije i da razmisliš, i onda bi video da ti "beli mantili", otkriše i mnoge stvari koje ti obilato "konzumiraš".:D
već su ti napisali da nisam on već ona... dobro, okej
nisi mogao da budeš više klasičniji u odgovoru.. "otkriše i mnoge stvari koje ti obilato "konzumiraš"
Ko ti piše o tim stvarima? O primenjivoj nauci i produktima iste? Valjda znaš onu vašu, tačnije Saganovu, "extraordinary claims require extraordinary evidence"
zato sam ti napisala da si indoktriniran i da gutaš sve što ti se servira ma koliko ono bilo neverovatno i besmisleno. Da je iz neživog nastalo živo , da je iz ničega nastalo sve!? To je ono čime se ti vodiš a što je u najmanju ruku, zastrašujuće. Ti si opasniji od svakog zatucanog, pomamljenog vernika.

Којим спољашњим утицајем, ријеч је само о нагађању, а експериментално се покушава доказати у контролисаним условима, нешто што се по теорији догађало неконтролисано.
Pa kako drugačije da se odrađuju eksperimenti ako se u laboratorijama ne simulira nešto iz spoljašnjeg sveta. A upravo iz tog "nagađanja", naučnici postižu neke rezultate. Pročitaj nepšto o tome, nemoj napamet da pričaš.

već su ti napisali da nisam on već ona... dobro, okej
nisi mogao da budeš više klasičniji u odgovoru.. "otkriše i mnoge stvari koje ti obilato "konzumiraš"
Ko ti piše o tim stvarima? O primenjivoj nauci i produktima iste? Valjda znaš onu vašu, tačnije Saganovu, "extraordinary claims require extraordinary evidence"
zato sam ti napisala da si indoktriniran i da gutaš sve što ti se servira ma koliko ono bilo neverovatno i besmisleno. Da je iz neživog nastalo živo, da je iz ničega nastalo sve!? To je ono čime se ti vodiš a što je u najmanju ruku, zastrašujuće. Ti si opasniji od svakog zatucanog, pomamljenog vernika.
Uh, bre, pa ti si neka velika opasnica.
Na ovakav oštar i uopšten nastup sam ja već navikao pa hajde da pođemo nekim redom i od konkretnih, a ne uopštenih stvari.
Tvoja tvrdnja da ja prihvatam "Da je iz neživog nastalo živo", izvini na izrazu, ali to je ordinarna laž. Ja ro nikada nisam tvrdio. Prelistaj moje postove o tome.
Tvoja tvrdnja da ja prihvatam "da je iz ničega nastalo sve" je takođe, pa opet izvini na izrazu, ordinalna laž, jer ni to nisam nikada tvrdio.. Prelistaj moje postove i o tome.
I šta ćemo sada: prihvataš li da si slagala, ili te interesuje šta ja stvarno tvrdim?
A to da sam opasan priznajem.:D I svesnaglista će to da ti potvrdi:D

Tvoja tvrdnja da ja prihvatam "Da je iz neživog nastalo živo", izvini na izrazu, ali to je ordinarna laž. Ja ro nikada nisam tvrdio.
Да ли видиш да нема ни зрна логике у овој изјави.
Да ли схваташ да ако негираш Творца и његову улогу у креирању искре живота, ти аутоматски тврдиш:
"Da je iz neživog nastalo živo"
Стварно не знам о чему причамо више, ако у корпи имаш јабуку и крушку, ја узмем крушку, шта теби остаје, можда трешња? Или ипак јабука?

Да ли схваташ да ако негираш Творца и његову улогу у креирању искре живота, ти аутоматски тврдиш:
Стварно не знам о чему причамо више, ако у корпи имаш јабуку и крушку, ја узмем крушку, шта теби остаје, можда трешња? Или ипак јабука?
Šta je problem da iz neživog nastane živo?

Šta je problem da iz neživog nastane živo?
Problem je što neživo ne postoji. Postoji samo drugačije živo.
I od tog drugačije živog, ne možeš da napraviš nešto što će biti
živo na onaj način koji tebi odgovara. Jednako kao što ne možeš
od kokoške da napraviš dinosaurusa, bez obzira što je kokoška
živa na način na koji su tebe naučili.

Problem je što neživo ne postoji. Postoji samo drugačije živo.
I od tog drugačije živog, ne možeš da napraviš nešto što će biti
živo na onaj način koji tebi odgovara. Jednako kao što ne možeš
od kokoške da napraviš dinosaurusa, bez obzira što je kokoška
živa na način na koji su tebe naučili.

Idi brzo javi naucnicima da je nemoguce to sto pricaju da su dokazali.

O primenjivoj nauci i produktima iste?

Odakle ta primenjena nauka? Recimo kako radi taj komjuter na kome kucaš? Seli neki ii napravili komjuter tek tako.
Kvantna mehanika bila prvo teorija. Delovala "neverovatno i besmisleno". I tada su takvi kao ti pričali isto što i ti sad, kako se gutaju te neverovatne i besmislene teorije.
A evo sada ti kuckaš spokojno na svom uređaju. Ta kvantna mehanika se sada pretvorila u primenjenu nauku i potpuno izmenila svet u kome živimo (i sliku o svetu u kome živimo).
Pre samo dva veka bilo "neverovarno i besmisleno" da možeš da vidiš šta se događa na drugom kraju sveta. A sada?
Naveo sam samo ove primere koji su ti bliski. A ima ih kolko oćeš.

Da je iz neživog nastalo živo , da je iz ničega nastalo sve!? To je ono čime se ti vodiš a što je u najmanju ruku, zastrašujuće. Ti si opasniji od svakog zatucanog, pomamljenog vernika.

Svi elementi koji sačinjavaju tebe - elementi i molekuli (koja si "živa") postoje i van tebe u onome što ti nazivaaš "neživo" i koje je postojalo pre nastanka "živog".
Obzirom na ovo "živo" je sigurno nastalo iz "neživog" jer nema iz čega drugog da nastane. Pa čak i u vašojj bajci bog stvara čoveka od gline ("neživo").
U najmanju ruku je zastrašujuče da možeš i da tvrdiš drugačije. Još više je zastrašujuće da posle tolike priče da iz"ničega nije nastalo sve" ti i dalje pričaš kako neko tvrdi suprotno.
Ti na svu sreću nisi opasna sada kao tvoji istomišljenici u prošlosti (inkvizicija i njima slični).

Odakle ta primenjena nauka? Recimo kako radi taj komjuter na kome kucaš? Seli neki ii napravili komjuter tek tako.
Kvantna mehanika bila prvo teorija. Delovala "neverovatno i besmisleno". I tada su takvi kao ti pričali isto što i ti sad, kako se gutaju te neverovatne i besmislene teorije.
A evo sada ti kuckaš spokojno na svom uređaju. Ta kvantna mehanika se sada pretvorila u primenjenu nauku i potpuno izmenila svet u kome živimo (i sliku o svetu u kome živimo).
Pre samo dva veka bilo "neverovarno i besmisleno" da možeš da vidiš šta se događa na drugom kraju sveta. A sada?
Naveo sam samo ove primere koji su ti bliski. A ima ih kolko oćeš.

Svi elementi koji sačinjavaju tebe - elementi i molekuli (koja si "živa") postoje i van tebe u onome što ti nazivaaš "neživo" i koje je postojalo pre nastanka "živog".
Obzirom na ovo "živo" je sigurno nastalo iz "neživog" jer nema iz čega drugog da nastane. Pa čak i u vašojj bajci bog stvara čoveka od gline ("neživo").
U najmanju ruku je zastrašujuče da možeš i da tvrdiš drugačije. Još više je zastrašujuće da posle tolike priče da iz"ničega nije nastalo sve" ti i dalje pričaš kako neko tvrdi suprotno.
Ti na svu sreću nisi opasna sada kao tvoji istomišljenici u prošlosti (inkvizicija i njima slični).
Нисам сигуран да ли су се "квантни" рачунари већ појавили на тржишту.

Moja logika i tvoja se bitno razlikuju. Ti polaziš od tvoje "činjenice" da mora postojati Tvorac jer nauka ne zna kako je nastao život, i apsolutno se uklapaš u istorijsku tvrdnju da je Bog smeštan u tamne ćoškove nauke, baš onako kako je rekao naučnik- neurobiolog koji je otkrio religijske centre koji kaže: "When we have incomplete knowledge of the world around us, it offers us the opportunities to believe in God. When we don't have a scientific explanation for something, we tend to rely on supernatural explanations," said Professor Grafman, who believes in God.
A moj logika je sledeća: nauka dokazuje da je Bog emocija i nije izvan čoveka, znači Bog tvorac ne postoji. I ako kroz istoriju vidiš da On nije ništa stvorio, jer sve što je stvarao, dokazano je da nije, već je objašnjeno kako je stvoreno, onda je logičan zaključak da sigurno nije stvorio ni prvi život. . Ako nauka ne zna kako je nastao prvi život, ja onda ne prizivam nepostojećeg Tvorca, nago čekam da nauka to pitanje razreši, a na tom pitanju se ozbiljno radi.

I ova tvoja analogija je apsolutno pogrešna. Jasno je da će ostati jabuka, ali zaboravljaš da i jabuka i kruška realno postoje. A ti u raspravi oko nastajanja prvog života uvodiš Tvorca, a postoje dokazi da On ne postoji. Zato je bolja ova analogija: ako ja zavučem ruku u zatvorenu korpu sa nadom da ću naći jabuku, onda sve dok ja tražim tu jabuku, ti ne možeš da tvrdiš da je u korpi kruška, jer se pokazalo da su sve kruške satrule. Šta ću ja naći u korpi ne znam, možda mandarinu, ali je sigurno da neću naći krušku.

Back