Razgovor sa ateistima

ja sta tvrdim? Hristos tvrdi da nije iz loze davidove, a ja ga citiram

Luka 20,41Kako govore da je Hristos sin Davidov?Luka 20,42Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,Luka 20,43Dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima.Luka 20,44David dakle njega naziva Gospodom; pa kako mu je sin?

Isus ovde ne negira svoje zemaljsko poreklo "po Davidu" već ukazuje da na svoje nebesko poreklo..da učenici ne bi Hrista smatrali isključivo Davidovim sinom tj. da ima samo zemaljsko poreklo. On ukazuje i na ono drugo poreklo.To je kontekst koji ti propuštaš videti. Ovako se na žalost iskrivljuju Reči Božije...uzme se jedan citat i izolovano posmatra...

Dakle, Javanđelja i Proroci ne negiraju i krvno srodstvo Mešijaha sa lozom Davidovom..nikada.

Ali ovde treba razlučiti šta Hristos zapravo želi reći..On hoće da usmeri um svojih učenika na svoje nebesko poreklo osim ovozemaljskog..u tome je stvar.

Sada neko uzme ovaj citat izovlovano kao da ne postoje drugi i šta radi..aha kaže evo ovde Hristos negira da ima ikakve veze sa Davidovom lozom..pa to može da zvuči na prvi pogled tako ali samo ako negiramo ostale citate koji jasno ukazuju na zemljsko poreklo Mešijaha....iz loze Davidove...

"Ali će izaći šibljika iz stabla Jesejeva, i izdanak iz korena njegovog izniknuće. I na njemu će počivati duh Gospodnji...." Isaija 11,1.2

Mešijah jasno ima poreklo iz stabla Jesejeva od Davida.....ne samo simbolično već zaista...krvno...ovde. Isti Isaija i kaže kako...preko kog potomka Jesejeva i krvno?

"...eto devojka će zatrudneti i roditi sina..." Isaija 7,14

Marija je potomak Davida kao i Josif...preko nje je krvno došao.

Tako kada prepustimo da nas tekst Pisma vodi ne citirajući samo deo citata već sve citate sklapamo sliku..to nije nekada lako..najlakše je uzeti citate odvojeno..kao Istraživač(kaže tri Elohima...van konteksta sve) recimo a to rade i mnogi drugi i grade svoje viđenje i dogmu na osnovu tih izolovanih citata. To je pogrešno.

Dakle, Javanđelja i Proroci ne negiraju i krvno srodstvo Mešijaha sa lozom Davidovom..nikada.
znaci i dalje pravis Hrista lazovom

Luka 20,41Kako govore da je Hristos sin Davidov?
Luka 20,42Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,
Luka 20,43Dok položim neprijatelje tvoje podnožje nogama tvojima.
Luka 20,44David dakle njega naziva Gospodom; pa kako mu je sin?
On ukazuje i na ono drugo poreklo.To je kontekst koji ti propuštavš videti. Ovako se na žalost iskrivljuju Reči Božije...uzme se jedan citat i izolovano posmatra...
da li je negirao ili nije, kako ti mene pitas da ili ne, a sada filozofiras -
samo mi reci, sta biva sa vama ako sam ja mozda u pravu, jel zasluzujete hananejsku sudbinu

To je u Božijim rukama...opet izolovano kontekstiraš..ako ja nisam upravu ili bilo ko drugi mi u Novom Zavetu imamo uputstvo kako treba raditi..šta kažu apostoli?
Isus ovde ne negira svoje zemaljsko poreklo "po Davidu" već ukazuje da na svoje nebesko poreklo..da učenici ne bi Hrista smatrali isključivo Davidovim sinom tj. da ima samo zemaljsko poreklo. On ukazuje i na ono drugo poreklo.To je kontekst koji ti propuštavš videti. Ovako se na žalost iskrivljuju Reči Božije...uzme se jedan citat i izolovano posmatra...
kada govori o premudrosti Solomona, Hristos ga ne negira, vec kaze da je veci, a ovde da li upotpunjuje zemaljsko nebeskim ili negira da je davidov sin? svako pismen vidi da ti lazes, da Hristos ovde NEGIRA DA JE DAVIDOV SIN, opovrgavajuci zemaljsko shvatanje da se ceka Davidov SIN.

Luka 20,42Kad sam David govori u psaltiru: reče Gospod Gospodu mojemu: sjedi meni s desne strane,

negiranje pitanjem, jer je samo jedan odgovor na koji Hristos upucuje - pa nije mu sin
p.s. pronaci cu ti tacno gramaticki kako se zove ta stilska figura, a treba da te je sramota za laganje
ali samo da ti ilustrujem -
kako sam ja kao istrazivac kada ti ''sklapas sliku''?
to znaci da ja kazem da NISAM, da negiram kao i Hristos sto je negirao, ali ti si lazov i tvrdis da ja kzem da da jesam kao ovaj istrazivac, lazes

Poslednja izmena:
kada govori o premudrosti Solomona, Hristos ga ne negira, vec kaze da je veci, a ovde da li upotpunjuje zemaljsko nebeskim ili negira da je davidov sin? svako pismen vidi da ti lazes, da Hristos ovde NEGIRA DA JE DAVIDOV SIN, opovrgavajuci zemaljsko shvatanje da se ceka Davidov SIN.

Pogledaj Isaiju 11 i 7 poglavlje..koje sam citirao o Mešajahu...iz čije loze Mešijah dolazi...

Nema nikakve simbolike u ovom "izniknuću". Jasno je krvno srodstvo po Davidu.

Već objasnih..Hristos postavlja pitanje učenicima da razmišljaju o Hristovom nebeskom poreklu jer isti David naziva ga "Ladoni"-moj gospodar...dakle Hristos je nešto više od samo zemaljskog potomka. Kažem, ne valja vaditi citate iz konteksta i izolovano ih posmatrati..svašta se može onda zaključiti.

Već objasnih..Hristos postavlja pitanje učenicima da razmišljaju o Hristovom nebeskom poreklu jer isti David naziva ga "Ladoni"-moj gospodar...dakle Hristos je nešto više od samo zemaljskog potomka. Kažem, ne valja vaditi citate iz konteksta i izolovano ih posmatrati..svašta se može onda zaključiti.
kontekst je da on opovrgava - negira neko shvatanje, a ti tvrdis da on potvrdjuje i prosiruje neko shvatanje, on kaze NE [kako], a ti kazes DA['vako]
ti si taj neprijatelj o kome mi hriscani trebamo da razmisljamo, koji treba da se polozi, samo se licemerno vadis kada te pitam kako to oni su zasluzili smrt, jel nisu imali uputstvo, ili sodomljani npr. sta kaze HRISTOS?

ja kazem, pitam, kako sam ja kao istrazivac, a ti kazes evo 'vako, i nastavljas da mi se suprotstavljas ocnjujuci me sa istrazivacem

isto je i Hristos pitao KAKO, A TI NASTAVLAS DA GA OCRNJUJES SA jhvh, dok licemerno bezis da kazes sta ako, mozda...

kako je on jahve - kad nije
kako je davidov - kad nije

kazu vam oko za oko, a ja vam kazem ovo
kazu vam da sam davidov
kako sam davidov sin
KAD NISAM
KADA NE TREBATE DA RADITE KAKOS TE POGRESNO NAUCILI I POGRESNO SHVATILI

ali ti ne zelis Istinu, ne zelis Hrista osim da ga zamenjujes za jhvh ubicu i blatis, da ga pravis lazovom, on negira, a ti se nastavljas sa svojim izmisljanjem da potvrdjuje

isti si kao ovi koji ga nazvaju luciferom i knezom, samo hocu da se uporedite sa hananejcima koji su zasluzili smert po tom vasem bogu, kada dodje i po vas, jer necete da se pokajete..

Poslednja izmena:
kontekst je da on opovrgava - negira neko shvatanje, a ti tvrdis da on potvrdjuje i prosiruje neko shvatanje, on kaze NE [kako], a ti kazes DA['vako]
ti si taj neprijatelj o kome mi hriscani trebamo da razmisljamo, koji treba da se polozi, samo se licemerno vadis kada te pitam kako to oni su zasluzili smrt, jel nisu imali uputstvo, ili sodomljani npr. sta kaze HRISTOS?

ja kazem, pitam, kako sam ja kao istrazivac, a ti kazes evo 'vako, i nastavljas da mi se suprotstavljas ocnjujuci me sa istrazivacem

isto je i Hristos pitao KAKO, A TI NASTAVLAS DA GA OCRNJUJES SA jhvh, dok licemerno bezis da kazes sta ako, mozda...

kako je on jahve - kad nije
kako je davidov - kad nije

kazu vam oko za oko, a ja vam kazem ovo
kazu vam da sam davidov
kako sam davidov sin
KAD NISAM
KADA NE TREBATE DA RADITE KAKOS TE POGRESNO NAUCILI I POGRESNO SHVATILI

ali ti ne zelis Istinu, ne zelis Hrista osim da ga zamenjujes za jhvh ubicu i blatis, da ga pravis lazovom, on negira, a ti se nastavljas sa svojim izmisljanjem da potvrdjuje

isti si kao ovi koji ga nazvaju luciferom i knezom, samo hocu da se uporedite sa hananejcima koji su zasluzili smert po tom vasem bogu, kada dodje i po vas, jer necete da se pokajete..
Prijatelju, važno je da si me ti nazvao lažovom, da zaslužuje kaznu Hananejsku, da si nazvao nepriijateljom...time si svoju dozu hrišćanstva iskazao i argumentovano DOKAZAO da si ti upravu. Nema problema. Neću te ubeđivati...iznesoh stav i tvrdim da je Isus najavljen kao krvni potomak iz Davidove loze. Ko hoće prihvatiti hoće ko neće opet ne mora. Ja verujem porocima i evanđelju. Pozdrav.

Kako ste pogubljeni vi sami sa sobom imate problema oko toga u šta tačno verujete.

Stvar je u tome kada oni koji se proglašavajući verujućima počnu da rade iste stvari kao ateisti ;)..e tu nastaje problem.

Recimo kada počnu da tumače Bibliju na parcijalan način a to rade i ateisti i oni koji nisu prijatelji hrišćanstva...po rodovima ćete poznati kaže Hristos.

Josif je bebu Isusa usvojio. Eto, sada ti je jasno da nije iz krvne loze davidove, sto i sam kaze, nas Otac je nebeski. Ajde sad zasto ga pravis lazovom, i da nisam i ja Adam usvajao drugu decu mozda, koja nisu bila moja?.

prosto i jednostavno, vi pokusavate da napravite drugie lazovima, dosli ste do Hrista, to vam je jako bitno da njega napravite lazovom, da izopacite ili bar zamenite farisejski, licemerno... da ja ispadnem lazov, a znamo da je zacet od Svetog Duha..
Sta je onda problem sto negira da je SIN DAVIDOV? Problem je sto to decidirano pise u knj. otkrivenja, i sto onda ne biste mogli da sluzite antihristu, luciferu i satani.

Samo me jos zanima, hipoteticki, da mi odgovoris, ako sam bih ja bio upravu da li ste zasluzili isto sto i hananejci.

Isus Hrist jeste bio direktni potomak Davidov. Sama Biblija ti to kaže.

Rodoslov po Mateju

1. Rodoslov Isusa Hrista, sina Davidova, Avraamova sina. 2. Avraam rodi Isaka. A Isak rodi Jakova. A Jakov rodi Judu i braću njegovu. 3. A Juda rodi Faresa i Zaru s Tamarom. A Fares rodi Esroma. A Esrom rodi Arama. 4. A Aram rodi Aminadava. A Aminadav rodi Naasona. A Naason rodi Salmona. 5. A Salmon rodi Vooza s Rahavom. A Vooz rodi Ovida s Rutom. A Ovid rodi Jeseja. 6. A Jesej rodi Davida cara. A David car rodi Solomona sa Urijinicom. 7. A Solomon rodi Rovoama. A Rovoam rodi Aviju. A Avija rodi Asu. 8. A Asa rodi Josafata. A Josafat rodi Jorama. A Joram rodi Oziju. 9. A Ozija rodi Joatama. A Joatam rodi Ahaza. A Ahaz rodi Jezekiju. 10. A Jezekija rodi Manasiju. A Manasija rodi Amona. A Amon rodi Josiju. 11. A Josija rodi Jehoniju i braću njegovu, u seobi vavilonskoj. 12. A po seobi vavilonskoj, Jehonija rodi Salatila. A Salatil rodi Zorovavelja. 13. A Zorovavelj rodi Aviuda. A Aviud rodi Eliakima. A Eliakim rodi Azora. 14. A Azor rodi Sadoka. A Sadok rodi Ahima. A Ahim rodi Eliuda. 15. A Eliud rodi Eleazara. A Eleazar rodi Matana. A Matan rodi Jakova. 16. A Jakov rodi Josifa, muža Marije, od koje se rodi Isus zvani Hristos. 17. Svega, dakle, koljena od Avraama do Davida, koljena četrnaest, a od Davida do seobe vavilonske koljena četrnaest, i od seobe vavilonske do Hrista, koljena četrnaest.

Matej.I.1-17

Rodoslov po Luki

23. I sam Isus imaše oko trideset godina kad poče; i bješe, kao što se mišljaše, sin Josifa, sina Ilijeva, 24. Sina Matatova, sina Levijeva, sina Melhijeva, sina Jenejeva, sina Josifova, 25. Sina Matatijeva, sina Amosova, sina Naumova, sina Eslimova, sina Nagejeva, 26. Sina Maatova, sina Matatijeva, sina Semejeva, sina Josifova, sina Judina, 27. Sina Joananova, sina Risajeva, sina Zorovaveljova, sina Salatiilova, sina Nirijeva, 28. Sina Melhijeva, sina Adijeva, sina Kosamova, sina Elmodamova, sina Irova, 29. Sina Josijina, sina Eliezerova, sina Jorimova, sina Matatova, sina Levijeva, 30. Sina Simeonova, sina Judina, sina Josifova, sina Jonanova, sina Elikimova, 31. Sina Melejeva, sina Mainanova, sina Matatina, sina Natanova, sina Davidova, 32. Sina Jesejeva, sina Ovidova, sina Voozova sina Salmonova, sina Naasonova, 33. Sina Aminadavova, sina Aramova, sina Joramova, sina Esromova, sina Faresova, sina Judina, 34. Sina Jakovljeva, sina Isakova, sina Avraamova, sina Tarina, sina Nahorova, 35. Sina Seruhova, sina Ragavova, sina Falekova, sina Everova, sina Salina, 36. Sina Kainanova, sina Arfaksadova, sina Simova, sina Nojeva, sina Lamehova, 37. Sina Matusalova, sina Enohova, sina Jaredova, sina Maleleilova, sina Kainanova, 38. Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega

Luka III,23-38

Zašto negiraš Bibliju?

ej, nasli se vas dvojica, jedan negira Hrista, dok mu drugi potura da je ubica JHVH, da ga obojica prave lazovom, navodno braneci bibliju od mene - hriscanina
sina Nojeva, sina Lamehova, 37. Sina Matusalova, sina Enohova, sina Jaredova, sina Maleleilova, sina Kainanova, 38. Sina Enosova, sina Sitova, sina Adamova, sina Božijega

Luka III,23-38

Zašto negiraš Bibliju?
zato sto je vas otac otac lazi djavo - to Hristos kaze pismoznancima
zato sto se sluzite jahvistickim falsifikatima jos od mog rodoslova, Adamovog
i zato sto Hrista nazivate ubicom JHVH, EM LAZETE, EM PODVALJUJETE, dokazi crno na belo
vec je ovo moja muska loza
kajin enoh gaidad maleilo matusal lameh
ajd sad kako su upali tu neki likovi kao sto su kainan, enos, sit, a nema ga gaidad
https://forum.krstarica.com/threads/i-dalje-nemam-pojma-vol-2.897393/page-86#post-40265013

kazete da je Gospod moj sin Davidov, a ne zanima vas sta On kaze
  • LUKA 20,44 David, dakle, njega naziva Gospodom, pa kako mu je sin?
kradu bre imena iz moje loze, a vas ne zanima - kakvi crni enos i kajinan, ovaj je moj sin
i ovaj je moj UNUK, ENOH

1. Mojsijeva 4,17I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudnje i rodi Enoha. I sazida grad i prozva ga po imenu sina svojega Enoh.
Kad vas udese cabadovci, jer tvrdite da ste nojini sinovi, nametnuvsi vam nojin zakon, nemoj posle meni da kukate, ja sam jasno rekao koje priznajem. i Hristos je bio jasan.
upali u moju lozu da pokradu i falsifikuju imena, ko laze taj i krade

onda kazu da e tana bozie ime jhvh, a jhvh je covekoubica, i samo zato sto je ubica, ovaj joca bi da zameni oca i sina, a inace ne bi

a ne razumem da se ruga Hrist, i da mu je saveznik rugalica, od mene brane bibliju dok olajavaju Hrista

el vidite da su jevreji falsifikovali i moj adamov rodoslov -ENOH JE KAJINOV SIN - CEO GRAD ENPHPV SU SAKRILI DA BI PODVALILI TA POKRADENA IMENA - I TO JE GOSPOD MOJ REKAO

vidite, naravno da vidite, ali slatko vam da Hrista ruzite da laze i da je ubica

Poslednja izmena:
U Luki 20..kada Hristos pita kako mu je sin kao prvo On ne negira da je sin Davidov..potomak Davidov. On nigde nije negirao da je Davov potomak a ni ovde to ne kaže.

Isus ovde hoće da istakne svoj uzvišeni položaj "L'Adoni". Isus kao L'Adoni je svakako i Davidu gospodar i učitelj i Spasitelj svakako.

Hristos želi da učenici shvate Njegov pravi položaj i zato upućuje na Psalam 110,1. Isus nikada ne bi protivurečio Torah...već ju je uvek uzdizao i ukazivao na nju kao na Božiju Reč. E u Torah jasno kaže se ko je Mesija..izdanak Davidovog potomstva.

"Ali će izaći šibljika iz stabla Jesejeva, i izdanak iz korena njegovog izniknuće. I na njemu će počivati duh Gospodnji...." Isaija 11,1.2

"I divljahu se svi ljudi govoreći: Nije li ovo Hristos, sin Davidov?", Matej 12,23

Ovde vidimo da Jevreji na osnovu Pisma znaju da kada se pojavi Hristos da će biti iz Davidovog plemena. Oni se pitaju da nije Isus zaista taj? Inače ako nije iz plemena Davidovog oni znaju da On ne može biti Hristos

Ne kapiram zašto nekome smetaju vernici osim što umeju da budu dosadni kao mušice sa svojom propagandom.
Takođe, ateisti umeju da budu bez potrebe ostrašćeni, skloni vređanju i slično, prema vernicima koji nisu agresivni (a ima ih takvih) - vrlo glupo ponašanje, dragi ateisti.
Vernici koji drugima ograničavaju prava su dijabole koje treba zakonski da odgovaraju. I obrnuto, ako postoji.
Crkva je korupmirana organizacija.

"I podignuću im jednog pastira koji će ih pasti, slugu svog Davida; on će ih pasti i biće im pastir.", Jezekilj 34,23

Ko je to pastir upoređen sa Davidom?

"Posle će se obratiti i tražiće Gospoda Boga svog i Davida cara svog, i u strahu će pristupiti ka Gospodu i blagosti Njegovoj u poslednja vremena.", Osija 3,5

Ko je to novi David car?

"Pleme Isusa Hrista, sina Davida Avramovog sina.", Matej 1,1

Početak Jevanđelja..prvi stih, prvo pogleavlje....sve jasno

"On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog", Luka 1,32

Luka takođe kaže iz kog je plemena Hristos

"I podiže nam rog spasenja u domu Davida sluge svog", Luka 1,69

Da li je ovde Zarija koji govori Duhom Svetim pogrešio kada je rekao da je "rog spaseanja" iz Doma Davidovog?

"I uklonivši njega podiže im Davida za cara, kome i reče svedočeći: Nađoh Davida sina Jesejevog, čoveka po srcu mom, koji će ispuniti sve volje moje. Od njegova semena podiže Bog po obećanju Izrailjovu spasa Isusa" Dela 13,22.23

Dalje da se ide..je li potrebno? Iz čijeg je semena Hristos? Šta kaže aposltol Pavle?

Dakle, da li je sporono i dalje ko je Hristos?

"A onde se desi nevaljao čovek, po imenu Seva, sin Vihrijev, od Venijamina. On zatrubi u trubu i reče: Mi nemamo deo s Davidom, ni nasledstvo sa sinom Jesejevim; svak u svoj šator, o Izrailju!", 2. Samuilova 20, 1

Ko je ovo izgovorio? Otpadnik Seva od pomazanika Davida..pobunjenenik dakle...onaj ko se pobunio protiv Davida je slika pobune protiv Hrista koga David predstavlja u simboličnom smislu.

"A kad vide sav Izrailj gde ih se car ogluši, odgovori narod caru govoreći: Kakav deo mi imamo s Davidom? Nemamo nasledstvo sa sinom Jesejevim. U šatore svoje, Izrailju! A ti Davide, sad gledaj svoju kuću. Tako otide Izrailj u šatore svoje, 1. Carevima 12,16

Ko ovo izgovara? Jerovaom, pobunjenik koji je odveo Izrael u paganstvo. Hteli su cara iz drugog plemena..hteli su drugog Hrista a ne onog koji je prorečen....

Sad razmislimo šta rade oni koji negiraju Hrista iz Davovog plemena..negiraju samog Hrista.

Poslednja izmena:
Sad razmislimo šta rade oni koji negiraju Hrista iz Davovog plemena..negiraju samog Hrista.
tvoji zakluccci su izvedeni ljudskim umovanjem, nisu neposredni i ne drze se Hristovih reci, koji dva puta pita, otvara diskusiju, i zatvara pojacavajuci negaciju, a ne potvru kako ti tvrdis

1. Kako govore da je Hristos sin Davidov?
  2. David dakle njega naziva Gospodom; pa kako mu je sin?

1. kako ja negiram Hrista?
  2. ako dakle ja citiram Hrista, kako ga negiram, ako ga neposredno citiram?

a ti ako vec uzimas nebeski dokaz - kaze Gospod Gospodu mojemu - zasto nisi dosledan

"On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog", Luka 1,32

gde je davidov presto? a gde je Hristov presto?
Dalje da se ide..je li potrebno? Iz čijeg je semena Hristos? Šta kaže aposltol Pavle?
Kaze ovo, ali ti ne slusas
A ludih se raspra, i rodoslovlja, i svađa, i sukoba zakonskih kloni: beskorisni su i isprazni. Titu.

Pominjes seme, jer ne verujes da je zacet Duhom Svetim, jer si zemljan. Presto je Bozjih na nebu.

a ti kazes sta oskm sto mesas Sina Najvisega sa ubicom JHVH? zar Hristos nije znao ime Ocinje kada kaze Eli/Eloah umesto jehova/jahve? navedi gde Hristos oslovljava Oca sa jhvh.
"I podiže nam rog spasenja u domu Davida sluge svog", Luka 1,69
dom Josifov. Sta je problem?

"I uklonivši njega podiže im Davida za cara, kome i reče svedočeći: Nađoh Davida sina Jesejevog, čoveka po srcu mom, koji će ispuniti sve volje moje. Od njegova semena podiže Bog po obećanju Izrailjovu spasa Isusa" Dela 13,22.23

descendants
σπέρματος (spermatos)

negiras bezgresno zacece device Marije od Svetog Duha - ZAMENIO SI OCA I SINA, POTURAS UBICU JHVH, OSTALO JE SAMO JOS SV. DUH DA NEGIRAS
negiras kontekst koji je da Spasitelj nije Krstitelj vec da ide iza njega, zato hronologija/genealogija TECENJE - TOK od Davida

Djela apostolska 13,24Kad Jovan pred njegovijem dolaskom propovijeda krštenje pokajanja svemu narodu Izrailjevu.
Djela apostolska 13,25I kad svršivaše Jovan tečenje svoje, govoraše: ko mislite da sam ja nijesam ja; nego evo ide za mnom, kome ja nijesam dostojan razdriješiti remena na obući njegovoj.

"I divljahu se svi ljudi govoreći: Nije li ovo Hristos, sin Davidov?", Matej 12,23
o tome se i radi sto su se divili/cudili, ali verovali nisu, osim da je seme davidovo, a zamisli koliko tek ne bi verovali da su culi da je zacet Svetim Duhom.

Matej 13,54I došavši na postojbinu svoju, učaše ih po zbornicama njihovijem tako da mu se divljahu, i govorahu: otkud ovome premudrost ova i moći?
Matej 13,55Nije li ovo drvodjeljin sin? ne zove li se mati njegova Marija, i braća njegova Jakov, i Josija, i Simon, i Juda?
Matej 13,56I sestre njegove nijesu li sve kod nas? Otkud njemu ovo sve?
Matej 13,57I sablažnjavahu se o njega. A Isus reče im: nema proroka bez časti osim na postojbini svojoj i u domu svojemu.
Matej 13,58I ne stvori ondje čudesa mnogijeh za nevjerstvo njihovo.

e tako se i ti sablaznjavas i zato sve ovo radis, a Hristos je jasno rekao vama koji se sablaznjavate, a koji se divite i cudite.

1. Kako govore da je Hristos sin Davidov?
  2. David dakle njega naziva Gospodom; pa kako mu je sin?

Back