Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
E sad kada vidiš da svi pišu o istim događaju a svi pominju različite bogove..znači da može biti samo jedan...svi otpadaju jer ne može biti i Vavilonski i Asirski i Indijski i Indijanski..jel tako..?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam zašto se fokusiraš na Potop, znamo da su Sumeri zapisali na svoje glinene tablice podatke o ovoj velikoj poplavi. Nekih 4000 godina pre nego se Isus rodio i pre nego je nepoznati jevrejski "Šekspir" napisao priču o Adamu i Evi .A Indijanci....jesu li i oni prepisali od Sumeraca i Vavilonjana...
A znaš li da sve priče o Potopu zajedno(iako se međusobno razlikuju u mnogim stvarima) kada se sagledaju činjenično sličnosti..najviše imaju dodirnih tačaka sa Biblijskim izveštajem...
Uzmeš recimo priču ovih ili onih i onda upoređuješ....i sada oni se međusobno razlikuju u ovome i onome a slični su u tom i tom...e sada uzmeš tri, četiri, pet, šest priča i vidiš u čemu se razlikuju...ali uviđa se da su sve iako međusobno različite najviše elemenata sličnosti sveukupno su sa Biblijskim izveštajem...
Što govori šta? Da je Biblijski izveštaj najautentičniji...ne najstariji već najautentičniji...što ukazuje da je taj zapisani deo bio poznat u usmenom najpre a zatim taj usmeni i zapisan..od tog usmenog su svi pozajmljivali motive a onda ih menjali prema podneblju...
Ne znam zašto se fokusiraš na Potop, znamo da su Sumeri zapisali na svoje glinene tablice podatke o ovoj velikoj poplavi. Nekih 4000 godina pre nego se Isus rodio i pre nego je nepoznati jevrejski "Šekspir" napisao priču o Adamu i Evi .
Vaša verzija je samo običan PREPIS sumerskog drevnog teksta i ništa više.
Ali za divno čudo, ni jedan narod, ni jedno pleme osim jevrejskog nije znalo za postojanje Jehove - semitskog.
Taj apokaliptički događaj su zapamtili skoro svi narodi severne hemisfere, i prenosili priču sa generacije na generaciju.
Potop nije izmišljen, on se stvarno dogodio 12.000 godina pne a Jehova je izmišljen lik pre nešto više od 2.000 godina unazad.
Opet pokušavaš sa silovanjem razuma mučeniče ?
Vidim, nije tebi lako, služiš jevrejskog boga, krvoločnog boga, a nisi semit, nemaš dušu krvoločnu već dobrodušnu slovensku, Hiperborejsku.
Velika se borba vodi u tvojoj duši muko.
Tvoja duša slovenska ne prihvata GENOCID nad narodom Hanaskim, krvoločne namere i krvoločnog boga semitskog, duhovi tvojih predaka Hiperborejskih ti šapuću da si na pogrešnoj strani.
Znaš da nam je ta semitska religija SILOM NAMETNUTA tokom 11-tog veka, da je mnogo tvojih predaka poklano tokom te nasilne "kampanje" Nemanjine i Stefanove, a opet je slaviš glorifikuješ i braniš KAO DA JE TVOJA IZVORNA, SRPSKA, HIPERBOREJSKA ?
Tvoja duša slovenska zna da je ta vera sinonim pokornosti, sloma, predaje, i izdaje svega Hiperborejskog, Staro Srpskog, ljudskog i pravednog.
Al se trudiš da taj nemir nekako zatrpaš, sakriješ, zaključaš negde u dubini svog bića, i za to bivaš nagrađen "zlatnicima" .
Otkud ti to da egipćani nisu poznavali rimska božanstva i obrnuto ?
Totalno si se pogubio sinak ?
Pa te dve zemlje su svojevremeno sarađivale i trgovale međusobno,
Deca i životinje su bili naročito krivi...da li znaš da Jahve Gospod upravo je ovim "genocidom" kako ti veliš zapravo uklonio one koji su prinosili ljudske žrtve Molohu i drugim bogovima?
O svemu mi piši samo ne o logici sinak.Ja volim svoj narod ali nisam idolator naroda...jer mi moj narod ne može dati večni život..to može samo Gospod. Da li ćeš sebi produžiti život idolizirajući srpstvo ili bilo koji drugi narod?
Rekoh Slovenstvo mi ne može dodati ni sekund života...a Gospod može dati večni život...
Pa to je tvoja logika..ti kažeš kako to egipćani ili rimljani nisu pominjali Jahvu..pa vidiš egpćani nisu pominjali ni jupitera a nisu ni Peruna..znači Perun je lažni bog jer ga ne pominju Rimljani ni Grci ni Egipćani..šta ćemo sad?
Odlično..a kako nisu egipćani imali Jupitera..ma nije postojao..naravno..po tvojoj logici..loša logika..
Deca i životinje su bili naročito krivi.
O svemu mi piši samo ne o logici sinak.
Misliš li mučeniče da će ti semitsko božanstvo dati večni život ?
Napisa li već da je Jehova bog naroda jevrejskog, citirao si Bibliju , logičaru ?
Po tvojoj, odnosno biblijsko-semitskoj logici Jehova prima pod svoje skute samo Jevreje, Abrahamovu krv.
Ti odlaziš na "cvetne livade" Perunove njemu na istinu.
Da mu položiš račun koliki si imetak stekao veličajući veru Jehovinu ?
Ne bih da sam u tvojoj koži mučeniče.
To mi baš zvuči poznato... ah da! Nacisti su imali praktično isti izgovor za ubijanje jevrejske dece.Nisu...ali su demonske sile "počivale" na svemu što je živo u Hananu.
To mi baš zvuči poznato... ah da! Nacisti su imali praktično isti izgovor za ubijanje jevrejske dece.
Zlo i naopako kakvim ti demonima veruješ.
Šta kaže apostol Pavle...Bog je sviju a ne samo Jevreja..drugo Adam nije bio Jevrejin..ni Noje a Bog je isti i Jevrejima i Adamu i Noju...
Zašto mučenik..pa nisam idolator naroda..tvoja idolatrija hoće li ti dati večni život? Hoće li?? Hoće li ti dati zdravlje..hoće li?
Ti nemaš predstavu o duhovnom svetu...čim tako razmišljaš. Jer da se zove i Perun...bi li kaznio nekoga što mu je ime pogrešno izgovrao..to je idolatrija imena...vidiš koliko idolatrije ima u tvom rezonivanju?
Bog gleda na srce. Ali Bog Biblije ima nebrojano svedočanstva u prilog onoga što tamo stoji....u naučnom, arheološkom i svakom drugom pogledu. Perun tvoj je samo bog groma i ne može ti dati večni život...on ti nije otkupio grehe..a Gospod Isus jeste.
A ko donosi sud o tome da li je neko pleme ili neki grad ili neka država (koje treba zbrisati sa lica zemlje) posednuto "demonskim silama" ?Sile demonske zaista postoje. Na žalost je tako. Dao sam ti samo primer kako se ispoljava demonizam danas. To je samo jedan vid..ima još mnogo..mnogo vidova. A zašto Bog dozvoljava ovakve stvari? Pa zato što se ljudi dobrovljno predaju i žive kako žive. Ni Hanancima možda njihov način života nije izgledao tako strašan ali dovoljan da zle sile zavladaju. Bog je morao ovo učiniti jer da nije zlo bi mnogo brže zavladalo i među njegovim narodom.
A ko donosi sud o tome da li je neko pleme ili neki grad ili neka država (koje treba zbrisati sa lica zemlje) posednuto "demonskim silama" ?
I na osnovu kojih parametara ?
Postaješ nerazumljiv ?Idloatrije...
Gubiš mi se sinak. Postaješ nerazumljiv ?
Daj neki smislen logičan odgovor.
Mani se filozofije, odgovori nam na pitanje:Evo gore...Boga ne možemo videti...ali svaka lažna nauka tvrdi da se Bog može videti i zato ga predstavljaju u obličju kipa, slike, životinje, prirodne pojave...
Jel imalo rogove i papke ?Просто ћу речи један мој сан који сам имао пре 20 година, као дете, а који памтим јасно и дан данас. Тада нисам ни појма шта је религија. Само су ми рекли да постоји Бог и да је то то.
Сањао сам да је неко изобличено биће скочило преко мене, на груди је скочило, и почело је да ме притиска и гуши. Покушавао сам да се пробудим али никако не могу и гушим се и он се изопачено смеје. И једва сам изговорио "Боже помози ми". Не знам ни што сам то уопште и рекао. И истог момента уз крик ово шта год да је побеже и ја се пробуди.
Можеш бити саркастичан колико ти је стало, али ја знам да то није сасвим обичан сан. Људи сањају оно што познају за живота. Што су научили. Ја нисам научио како би изгледао демон или шта је већ било то биће.Jel imalo rogove i papke ?
Ćuti, dobro si izvukao živu glavu.Можеш бити саркастичан колико ти је стало, али ја знам да то није сасвим обичан сан. Људи сањају оно што познају за живота. Што су научили. Ја нисам научио како би изгледао демон или шта је већ било то биће.
Ma i ja sam sanjao više puta te strašne snove, ali se to sve nekako vrtelo oko nekih nejasnih likova , ne vidim mu facu, ali mi mozak, podsvesni deo, sugeriše da je to nešto strašno, od čega se probudim. Nikako da uhvatim detalje slike sve mi mutno, menja se i preliva. Kao dete sam gutao horor filmove i naučnu fantastiku, pa sam u snovima verovatno projektovao razne likove i sanđame.Можеш бити саркастичан колико ти је стало, али ја знам да то није сасвим обичан сан. Људи сањају оно што познају за живота. Што су научили. Ја нисам научио како би изгледао демон или шта је већ било то биће.
Ne unižavaj Boga, ne pravi od njega antropomorfnu karikaturu. Bog ne plače. Čovek plače.Ali Bog plače....
O kakvom savršenstvu pišeš rođače ?Ko god ne veruje u realni savrseni ideal - ISTINSKOG BOGA - kome treba da stremi, nema nikakvu mogucnost da dostigne savrsenstvo.