Razbijena šoferšajbna u Hrvatskoj, implikacije?

"Lijepa li si" je stvarno vrhunska, a ostalo je uglavnom go plagijat.
Thompson voli krasti melodiju, što ga zbilja udaljava od definicije glazbenika. Potkradao je i ABBA-ine melodije. Međutim, da ta pjesma mu je dobra, kao i ona ljubavna, nešto o dvjema svjetovima, ne sjećam se naslova i ona Vjetre s Dinare. Ostalo je više-manje teško slušljivo, ali teško mi je dati definitivan sud, jer zapravo većinu nisam nikada poslušao.

Redovito.Naučio me đed partizan. :hahaha:
Pričao Simi njegov... đed Partizan (:hahaha:)....idemo mi ličkim poljem, mećava a snijeg do brade..

3958-ew8235_1000-3-1000.jpg

....đed partizančina :rotf:

Jednom sam pokušao da idem u Hrvatsku na more, ali čim smo ušli u prvo hrvatsko selo, kada sam video te mrke poglede, pljuvanja u mom pravc u i šaputanja krenuo sam nazad i shvatio da ni Tisa nije toliko loša.
Pisalo ti je na čelu da si Srbin? :think:I kakve to veze ima? I mene su tvoji tako mrko i krvnički gledali kada sam prošao kroz neko selo u drniškom zaleđu, 2010-ih. I ništa. Rekoh sebi "Gle četnika, što su zaostali, kao da su još 1990-e" i samo sam otišao. Priznajem, nije bio ugodan prizor ni osjećaj, ali ne mogu ih tjerati da vole Hrvate.

Pisalo ti je na čelu da si Srbin? :think:I kakve to veze ima? I mene su tvoji tako mrko i krvnički gledali kada sam prošao kroz neko selo u drniškom zaleđu, 2010-ih. I ništa. Rekoh sebi "Gle četnika, što su zaostali, kao da su još 1990-e" i samo sam otišao. Priznajem, nije bio ugodan prizor ni osjećaj, ali ne mogu ih tjerati da vole Hrvate.
To su i oni mislili za tebe.

Teško je prihvatiti činjenicu da je tada, u vreme druga Titee to bila jugoslovenska obala. To što oni jesu bili nacionalno osvešćeniji od nas Srba, to stoji.
Pavelic i Tito su ih nacionalno osvestili. Ljudi iz primorja bili su veliki obožavaoci srpske dinastije i države. Na Visu su napravili pravoslavnu crkvu u nameri da svi pređu u pravoslavlje.

Ја сам поставио коментар који је обрисан, јер констатовати чињеницу да особе које иду у Хрватску где су убијали Србе зверски треба да се запитају.

Ићи у Хрватску и бити Србин, је исто ко бити Јевреј и летовати близу Аушвица.
Ili biti jevrejin i dolaziti u beograd koji je bio prvi grad na svetu u kome su srbi "rešili" pitanje jevreja i pismom se pohvalili fireru 🤗

https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Holokaust_u_okupiranoj_Srbiji
1000004898.jpg

Pavelic i Tito su ih nacionalno osvestili. Ljudi iz primorja bili su veliki obožavaoci srpske dinastije i države. Na Visu su napravili pravoslavnu crkvu u nameri da svi pređu u pravoslavlje.
Da, bilo je mnogo pristalica jugoslavenstva među Hrvatima i iskrenih zagovaratelja ujedinjenja. Zanimljivo je da Srbi nisu bili iskoristili tu prednost i srdačne osjećaje Hrvata prema Srbima, već su uspjeli do 1921. godine ogaditi jugoslavensku ideju velikoj većini Hrvata o čemu su izvještavali i francuski diplomati. To najbolje pokazuje da Srbi nisu bili ni zreli ni sposobni voditi jugoslavensku državu. Taj zadatak je trebao biti predan ili Slovencima ili Hrvatima. Zapravo, bilo kome osim Srba.

Na Visu se stanovništvo posvadilo s lokalnim rimokatoličkim svećenikom vezano uz crkvena davanja, za koja su vjerovali da su previsoka pa su za dišpet odlučili priječi u pravoslavlje. Taj događaj nema nikakve veze sa Srbima ili naklonosti prema Srbima. Tu se radi o otočkoj svađi.

Kako onda toliko Srba rade kao konobari na hrvatskom primorju?
Očito da su mnogi domoljubi otišli iz Lijepe njihove, pa im fali radne snage. Bolje i Srbi nego neki Filipinci koji ni malo ne razumeju jezik. Bela kuga i beg mladih na Zapad, uglavnom veliki saveznik iz prošlih sukoba Nemačka im preuzela najbolju omladinu. Tiha okupacija.
I to ne samo tamo, celi Balkan nastaje. Jesmo li se za to borili?

Back