Rat u Ukrajini (33)

Šta očekujete na frontu nakon smene Šojgua i započetih vojnih operacija oko Harkova?

• Ukupno glasova
    70
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto tebe grije okrilje majcice Slovenije :hahaha:
Nećeš me uvući u bilo kakav dijalog sa tobom tim tvojim jeftinim seljačkim forama i fazonima. Ozbiljan sam čovek i sve što napišem napišem srcem i caklim umom... Nikada i ni na koga nisam gledao kroz prizmu mržnje, čak ni trekve ustaše ne mrzim, ali voleo bih da ih nema i zagađuju ovu predivnu planetu... Da, istina, u Sloveniji sam često, tamo imam ono što mi je najrođenije, najmilije i najsvetije - moju kćerkicu, dugo godina sam živeo u Sloveniji, tamo sam studirao i radio, i u njoj se osećam solidno i uvek sam u dobrom društvu mojih prijatelja ...

''Srpski izvoz u Kirgistan porastao je za 6200% u odnosu na pre invazije. Ova roba očigledno nikada ne ide u Kirgistan. Odlazi pravo u Rusiju. EU treba odmah da poništi zahtev Srbije za ulazak u EU. Srbija može slobodno da se ponaša loše, ali nije slobodna da uđe u EU...'' :tick:

Kao neće nas primiti u eU
Jbg, mi i ne želimo da budemo deo anglosaksonskog varvarskog pakta.
GPABhqXWEAAKv9o

Rekao bih da ce se zavrsiti bas kako su dosapnuli toj pisulji, Ukrajina u NATO ali bez Krima i Donbasa.

Надам се да се шалиш, јер ако се не шалиш не разумеш узроке овог рата и не сагледаваш стање на терену, како за НАТО, тако за његов прокси режим у Кијеву.

Nećeš me uvući u bilo kakav dijalog sa tobom tim tvojim jeftinim seljačkim forama i fazonima. Ozbiljan sam čovek i sve što napišem napišem srcem i caklim umom... Nikada i ni na koga nisam gledao kroz prizmu mržnje, čak ni trekve ustaše ne mrzim, ali voleo bih da ih nema i zagađuju ovu predivnu planetu... Da, istina, u Sloveniji sam često, tamo imam ono što mi je najrođenije, najmilije i najsvetije - moju kćerkicu, dugo godina sam živeo u Sloveniji, tamo sam studirao i radio, i u njoj se osećam solidno i uvek sam u dobrom društvu mojih prijatelja ...

Trebao bi ti u svoju Rusijicu, tamo pripadaš :per:

Trebao bi ti u svoju Rusijicu, tamo pripadaš :per:
Moje detinjstvo, samo zato što mi je pokojni otac, zbog neizmerne ljubavi do braće Rusa, robijao 5 godina na Golom otoku, je bilo surovo, bolno, gladno, užasno hladno i svakoliko jadno, ali Bog mi je pomogao da volim, čak i one koji su me mrzeli ... Čudno mi je jedino to što me danas, onako kukavički, "vole" oni koji su me nekada progonili i detinjstvo mi u pravi pakao pretvorili ... 😢

Сведоци смо пузеће ескалације САД/НАТО и расправа на тему могућих руских одговора. Уважена колегиница Агафја је поставила текст у коме је предлог Сергеја Каганова, човека из најужих кругова Кремља, који доследно заговара показивање зуба америчким ратним хушкачима који не разумеју где ово све може да одведе и какву штету да изазове управо по њих саме. Како ми се чини да копирани текст није привукао довољну пажњу, постављам га поново, у целости:

______

Oštro upozorenje najcjenjenijeg ruskog stratega kojeg sluša i Putin​

Dana 23. svibnja, gostujući na ruskoj državnoj televiziji, Sergej Karaganov, jedan od najcjenjenijih ruskih stručnjaka za međunarodne odnose i sigurnost poglavito u sferi nuklearne sigurnosti, tvorac strategije ruskog zaokreta na Istok (Kinu i Aziju u cjelini) još u prvoj polovici ovog stoljeća a koja je tek nakon početka ruske invazije na Ukrajinu u potpunosti prihvaćena kao nacionalna strategija zemlje – osvrnuo se na najnovije događaje vezane oko Ukrajine. Prije svega upravo na spomenute američke najave o mogućem davanju „zelenog svjetla“ Kijevu za napade američkim raketama po ruskim vojnim i industrijskim ciljevima.

Karaganov smatra da se „Europa psihološki priprema za rat s Rusijom ali da za njega još nije spremna“. Savršeno je jasno, smatra on, „kako netko unutar nje želi taj rat“. To tumači neviđenom razinom propagande i proturuske retorike „kakva nije bila ni u Trećem Reichu“. Smatra kako oni (europski stratezi) „jednostavno ne znaju u što se upuštaju“.

Navodi kako je Moskva već ranije upozorila Washington da će u slučaju napada dalekometnim američkim raketama odgovoriti ruskim napadom na američke vojne baze (prije svega u Europi i da to ne može biti povod za nuklearni rat jer se ne radi o američkom teritoriju. U tom su smislu Amerikanci višestruko osjetljiviji od Rusije, smatra on, jer imaju neusporedivo više vojnih baza diljem svijeta. Dalje navodi kako smatra da u Washingtonu uistinu ne žele isprovocirati situaciju koja bi dovela do nuklearnog rata. Tim više što Rusija sada ima znatno veću stratešku prednost s obzirom na visoki stupanj izvršene modernizacije nuklearnog arsenala, što SAD-u tek predstoji učiniti i što je i dug i skup proces.

Kaaganov suludim smatra neprestano povišenje praga onoga što Washington smatra da nekažnjeno može raditi u Ukrajini, od najava slanja NATO-ovih vojnika za treniranje, do napada na ruski teritorij dalekometnim oružjem, a da to ne izazove eskalaciju.

Smatra da je Rusija „predugo trpjela oslanjajući se na zdravi razum“ i da je nužno da ona sada počne „povisivati ljestvicu eskalacije i to čim prije“. Misli da je to upravo i počelo s izvođenjem gore spomenutih vježbi nuklearnim taktičkim oružjem „koje može dosegnuti sve točke Europe“.

Pritom smatra da treba ići još brže i da nije uvjeren da će ovo (vježbe) biti dovoljno za hlađenje usijanih glava. Osim toga, uvjeren je da će Rusija vrlo brzo, „s jamstvom od 99%“, ići na snižavanje praga primjene nuklearnog oružja u svojoj doktrini. Ono i sada sadrži mogućnost nuklearnog odgovora ako se ruski teritorij napada konvencionalnim oružjem, ali uz klauzulu ako to može dovesti do egzistencijalne prijetnje opstojnosti zemlje. Ta ga klauzula već dugo smeta, kazao je. Smatra da je to najbolji način da se presjeku nastojanja za izazivanje Trećeg svjetskog rata koja su u tijeku.

Udarit će po američkim bazama u Europi​

Karaganov smatra kako će u slučaju daljnje eskalacije od strane Zapada Rusiji biti nužno udariti konvencionalnim oružjem po NATO (američkim) bazama u Poljskoj, Njemačkoj ili Rumunjskoj (odatle ide glavnina vojne pomoći Ukrajini) i da će to Moskva odmah „potkrijepiti ugrozom kako će u slučaju protuodgovora po ruskom teritoriju uslijediti ograničeni napad nuklearnim oružjem po tim istim bazama“.

Dakle, kako ne vjeruje da je Zapad sposoban za diplomaciju, Karaganov smatra da je nužno prebaciti vojna djelovanja na zemlje NATO saveza, najprije demonstrativnim konvencionalnim napadima, a potom zaprijetiti i nuklearnim.

Ako bi do njih došlo poginuli bi deseci tisuća američkih vojnika u tim bazama, smatra dalje, i dodaje kako on nipošto ne bi želio da to takvog scenarija dođe. „Ali mi se krećemo prema svjetskom ratu i naše će vodstvo morati stati pred užasni moralni izbor, a ako ga mi ne učinimo dovest ćemo i sebe i ostatak svijeta pred poraz,“ – navodi Karaganov. Upozorava da će, ako se ukrajinski rat nastavi on „neizbježno dovesti do nuklearnog rata“, a da su „Sjedinjene Države zainteresirane za njegovo dugo trajanje dok su Europljani izgubili razum“.

''Srpski izvoz u Kirgistan porastao je za 6200% u odnosu na pre invazije. Ova roba očigledno nikada ne ide u Kirgistan. Odlazi pravo u Rusiju. EU treba odmah da poništi zahtev Srbije za ulazak u EU. Srbija može slobodno da se ponaša loše, ali nije slobodna da uđe u EU...'' :tick:

Kao neće nas primiti u eU
Jbg, mi i ne želimo da budemo deo anglosaksonskog varvarskog pakta.
GPABhqXWEAAKv9o
1717420573405.png

Prilozi

• 1717420492158.png
    1717420492158.png
    389,9 KB · Pregleda: 4
Šta je to Putin nečasno učinio? Zar je trebao da ćuti i ne štiti svoj narod od krvoločnih nacista ... Izbaci tu svoju ustašku mržnju iz srca, pusti umu da te predvodi i sigurno ćeš i sam shvatiti da sam u pravu ...
Osim što je jedno jutro odlučio uništiti susjednu državu i njihov narod - baš ništa.
Na stranu to što je 23.2. rekao da se povlače jer su ponizili i porazili zapad bez ispaljenog metka, to spada u uobičajeno časno rusolaganje, jer Rus laže i kad laže da laže.

Osim što je jedno jutro odlučio uništiti susjednu državu i njihov narod - baš ništa.
Na stranu to što je 23.2. rekao da se povlače jer su ponizili i porazili zapad bez ispaljenog metka, to spada u uobičajeno časno rusolaganje, jer Rus laže i kad laže da laže.

Хајде што је све што пише горе бесмислица, али што са негативним стереотипима залазиш на терен чистог нацизма, то би те требало забринути. Кажем ти ово најдобронамерније а ти како хоћеш.

Propao turistički div​

NJEMAČKA turistička grupacija FTI Touristik, matična tvrtka trećeg najvećeg europskog turoperatora FTI grupe, podnijela je sudu zahtjev za otvaranje stečajnog postupka, istaknuvši pad rezervacija i probleme s plaćanjem dobavljača.
Zahtjev za otvaranje stečajnog postupka predan na sudu u Muenchenu, objavila je kompanija. "Trenutno radimo punom parom kako bi putovanja koja su već započela završila prema planu", poručuju iz tvrtke.
"Putovanja koja još nisu započela vjerojatno se od utorka, 4. lipnja, neće moći realizirati odnosno neće se moći realizirati u cijelosti", stoji na internetskoj stranici tvrtke.
Prema dostavljenim informacijama, zahtjev za otvaranje stečajnog postupka podnesen je u ponedjeljak za turoperatorski brend FTI Touristik, a zahtjevi za druge članice grupe bit će podneseni u idućim danima.
Prema raspoloživim informacijama, rezervacije su u posljednje vrijeme bile znatno slabije no što se očekivalo, a brojni dobavljači inzistirali su na avansnom plaćanju.
U takvim uvjetima trebalo nam je više likvidnosti koju nismo uspjeli pribaviti prije zatvaranja investitorskog procesa, objavio je FTI.

"Stečaj je tragičan"​

Grupu FTI planira za jedan euro preuzeti konzorcij na čelu s američkim financijskim investitorom Certaresom i uložiti 125 milijuna svježeg kapitala. Transakciju još moraju odobriti agencije za tržišno natjecanje.
Njemačko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da će povratak putnika iz inozemstva orgranizirati i financirati turistički sektor i fond za osiguranje putovanja, dodajući da su po potrebi spremni pružiti konzularnu podršku.
Njemačko ministarstvo gospodarstva izjavio je da je stečaj "tragičan", ali da više ne može pomoći kompaniji. Tijekom pandemije tvrtka je od njemačke vlade dobila ukupno 595 milijuna eura pomoći i njezina budućnost činila se sigurnom, napominje njemačka novinska agencija dpa.
FTI zapošljava 11 tisuća radnika širom svijeta i nudi putovanja na više od 40 odredišta. U financijskoj godini 2022/2023. zabilježili su prihod od 4,1 milijardu eura.

https://www.index.hr/vijesti/clanak...=518824&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d rusija nikad blize bankrotu :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back