Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 44 53,7%
  • Još malo

glasova: 12 14,6%
  • Izgubiće

glasova: 26 31,7%

• Ukupno glasova
    82
Zasto onda ne osudite rusku agresiju na Ukrajinu umesto sto istu podrzavate?
Koju agresiju?
Rusija provodi akciju za oslobođenje Ukrajine od zapadnih zločinaca i njihovih sluga Zelenskog, Jeremaka, Arestoviča (koji su sasvim slučajno jevrejske nacije) i ostale nacističke bratije.
Akcija je neophodna radi same bezbednosti Rusije i sprečavanje egzistencijalne pretnje za Rusiju koju bi predstavljalo prisustvo NATO trupa i oružja u Ukrajini.
I da ne zaboravim, neko je to lepo primetio:
''Rusija nije nikoga ubila, a da to nije bilo za njegovo dobro''

Jos jedna epska pobeda Rusa i Volodje u trodnevnoj svo nema sumnje.
:D

Screenshot_20251022_172522_com.android.chrome_edit_8703631839756290.jpg

Zato što je generalštab Ukrajinske vojske u Vašingtonu još od Majdana a GUR i SBU pod komandom CIA a njih zabole za okruženja tamo nekih kidnapovanih Ukrajinaca, jer tako dolaze na front.
Bukvalno ih kidnapuju na ulicama.

Inače je na Kupjasnkom džepu (iza Oskila) i Pokrovsko/Mirnogradskom džepu zajedno u operativno okruženje stavljen 31 bataljon Ukrajinske vojske.

Ne tridestprvi - jedan od (slovima) već tridest i jedan bataljon (zbirno) a to je 10-15 hiljada vojnika.

Kod Kupjanska baš nemaju gde nazad osim da se podave u Oskilu dok ih odozgore kljucaju dronovi i artiljerija a kod Pokrovska su im ostale njive i ona T glibavo/blatnjava/porupljena raskrsnica koja se motri 24/7 dronovima i koja je već sada groblje Ukrajinske tehnike.

Ovo je velika prekretnica, zato se žurilo sa pregovorima. Ako se Ukrajinci ne predaju, već krenu da se povlače u izuzetno nepovoljnim uslovima, onda će tu biti opaka klanica.

U oba slučaja biće to veliki PR gubitak za NATO i Ukrajinsku vrhušku zbirno a za Ukrajinsku i veliki gubitak ljudstva koje im je i onako na kritičnom minimumu.
Bit će to još jedna u nizu pobjedničkih evakuacija hrabrih geroja Ukrowehrmachta dok će kukavička ruska vojska gubitnički napredovati.

Nije da nam je HTV jednom priopćavao takve (nes)vijesti. :p

„Ukrajina je spremna nastaviti borbu protiv Rusije dvije ili tri godine“, rekao je Zelenski Tusku.

Ne sumnjam da su Zelenski i njegovi pajdaši spremni osloniti se na tuđu djecu da obavljaju teški posao sve dok to uvijek uslužni zapadni „partneri“ zahtijevaju.

Izbacimo svakog sina ukrajinskog političara iz Europe i SAD-a, strpajmo ih u pješaštvo i rat bi bio gotov do sutra.

Koju agresiju?
Rusija provodi akciju za oslobođenje Ukrajine od zapadnih zločinaca i njihovih sluga Zelenskog, Jeremaka, Arestoviča (koji su sasvim slučajno jevrejske nacije) i ostale nacističke bratije.
Akcija je neophodna radi same bezbednosti Rusije i sprečavanje egzistencijalne pretnje za Rusiju koju bi predstavljalo prisustvo NATO trupa i oružja u Ukrajini.
I da ne zaboravim, neko je to lepo primetio:
''Rusija nije nikoga ubila, a da to nije bilo za njegovo dobro''

Da dodamo,

"Kada se Rusija samoubije, verovatno će i to biti za njeno dobro"

.
Не да предвиђају него већ две недеље долазе упозорења да је ситуација критична и да је потребно премештање снага на повољније положаје. То су писали блогери ветерани који су на вези са јединицама на терену и упознати су са ситуацијом на терену из прве руке.

Прекјуче је Сирски тражио од Билецког да Азов крене са својих положаја (који су обавезно у околини насељених места - после Угљедара пушкама не можеш њих да утераш у град) у противнапад на руске положаје. Билецки је добио са образложењем да је то самоубиство.

Пре неки дан је чак Џихади у Билду написао "Ово је кошмар - под претњом окружења ВСУ покушавају да држе Покровск и Мирноград и то само из политичких разлога. Из украјинске перспективе видим неколико политичких разлога да се држе положаји који су у полуокружењу. Из војне и логистичке перспективе, ово је кошмар:"

Међутим ужасна је трагедија тог унесрећеног народа што нелегална власт уопште не ради у интересу свог народа већ у интересу глобалиста који и иначе заговарају теорију да на земљи живи превише људи.

.
O
Ozboljno bih se zabrinuo da me takvi kao ti ne smatraju glupim.
Nisam ni ocekivao da ces biti dovoljno pametan da moju kritikcku ocjenu shvatis I da se malo zamislis I barem trunku te svoje beskrajnu naivnosti korigujes tako sto ces malo vise da se posvetis istrazivanjima ko je I Kakav je zapad. Ja sam prije 30 I kusur godina bio isto ko I ti zaludjen o zapadu.... Ali za razlikuje od tebe ja sam tokom moje mladosti-naivnosti-neukosti kritike starijih uvijek uvazavao.

Back