O
OGI
Gost
Dos'o ja u Bgd ne bi li nekako nasao bundevu da mi odsjece parce za one moje opanke,taman se bacio u bedak-pa kako da u ovom mravinjaku nadjem doticnog donatora,tuzan sjedim na Slaviji,zvacem komad pice(bez pice se nigdje ne moze),kad odjednom-panika! Zaustavi se saobracaj,pjesaci bjeze uzbrdo ka KBC,padaju ljudi u nesvjest(O,Boze,sta im je,pitam se,zbunjen),provirim niz onu ulicu sto vodi na terazije kad imam sta da vidim!Neka dzinovska zmija bez ociju ,sa malim otvorom mjesto usta,puze duz ulicu,sve se zenama pod suknju podviruje, a one skice,skice,pa strahota slusat'!Protrljam oci i ne mogu vjerovati svojoj sreci-bundevi je toliko narastao da nema sanse da ostane skriven cak ni u onom velegradu od par miliona dusa!Ma da sam znao da je ta pojava rasta uzela toliko maha ne bi ni dolazio u Beograd,taj kituljak se toliko siri da ce kad-tad stici i u moju Rogaticu,*ebi ga dzabe dadoh pare na kartu.Al' bundeva,jarane,svaka ti cast,bas se imas cim po(H)valiti!Nego,javice ti se ovih dana iz Ginisa,pric'o im ja o tebi...