Radovan Damjanović, istina ili zabluda

Прва ствар не постоје расе, постоји само једна људска раса. И нисам причао о фенотипима, него о боји коже. Али ето, структура тијела и фенотип исто зависе од услова живота.

Исто тако фино научно поткријепљено.

Не пада ми на ум да гледам нешто што образлаже глупости које пишеш.
Могао би објаснити широком аудиторијуму како ако желе могу променити сопствене мишиће еволутивним путем,
зарад бољих спортских резултата.
Не верујем да ти није познато да припадници црне расе немају плочасте мишиће, цви мишићи су им вретенасти.
Такође могао би нас упутити зашто уопште постоји реч раса ако осим људске не постоји друга.
По теби су шнауцер и чивава припадници исте расе, псеће?

Не пада ми на ум да гледам нешто што образлаже глупости које пишеш.
Могао би објаснити широком аудиторијуму како ако желе могу променити сопствене мишиће еволутивним путем,
зарад бољих спортских резултата.
Не верујем да ти није познато да припадници црне расе немају плочасте мишиће, цви мишићи су им вретенасти.
Такође могао би нас упутити зашто уопште постоји реч раса ако осим људске не постоји друга.
По теби су шнауцер и чивава припадници исте расе, псеће?

Пишеш неопјеване глупости ala Дамјановић.

https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Раса_(категоризација_људи)

Док неки истраживачи понекад користе концепт расе да би правили разлике између скупова особина које се тешко разликују, други у научној заједници предлажу да је идеја раса често коришћена на наиван[9] и поједностављен начин,[15] и тврде да, међу људима, расе немају таксономског значаја истичући да сви људи припадају истој врсти, Homo sapiens, и под врсти, Homo sapiens sapiens.

Дакле постоји консензус научника и све је по овом питању јасно.

Елем Радован Дамјановић је остао лик ван система , могу се од њега чути неке паметне и корисне ствари.
Али склон је шармирању , остављању утиска и није му страно да пролчизи нека лаж.
Која није толико злонамерна зна да не предаје да је на неком алтернативном каналу и онда то више убаци као зрно сензације и еуфорије у своју причу.
Но свакако никако га не сматрам лошим ликом и радо бих се испричао лепо с њим.

Мислим на ствари то је била још радио Сербона у Јасеновцу 700000 скелета.
Украјна је добила име по Славеносербији и Новој Сербији и то је наш назив Украјна јер није било других Словена осим Срба ту и то Путин и Зеленски знају али ето разочаран је што бар Путин то јавно не каже.
Истина заправо да су те територије остале лојалне Русији до данас и у саставу Русије и говори се руским језиком.

Jeste zlonamjeran. Pljuje po Car Aleksandru i Titu, velikanima istorije. Velica Obrenovice i Nedica. Tipicna ulicna beogradska kafanska hulja. Zato se i upusta u genetsko majmunisanje.
Пази Недића не Тита не , краља Александра више НЕ него да , кнеза Павла НЕ , Петра Карађорђевића Да ,Карађорђа ДА.(Ја)Тако да по тим ставовима историчари се могу разликовати међусобно али ја сам говорио о укупном утидку за све време иако није он неко од кога нешто можеш прихватити али не проверити! Обсвезна провера!

Пази Недића не Тита не , краља Александра више НЕ него да , кнеза Павла НЕ , Петра Карађорђевића Да ,Карађорђа ДА.(Ја)Тако да по тим ставовима историчари се могу разликовати међусобно али ја сам говорио о укупном утидку за све време иако није он неко од кога нешто можеш прихватити али не проверити! Обсвезна провера!

Jasno, i ti si vojvodjanski franacki agent.

Jasno, i ti si vojvodjanski franacki agent.
Зашто? Зато што је краљ Александар направио малу Србију па је поделио у бановине скроз па је Павле 1939. дозволио стварање бсновине Хрватске па је такође није евакуисао наше изворе из неоградске библиотеке остсвивши нас на милост и немилост усташама и комунистима.
Онда јек Авној формира Србију поново без Македоније.
Дакле поставља се питање чији си ти агент.

Зашто? Зато што је краљ Александар направио малу Србију па је поделио у бановине скроз па је Павле 1939. дозволио стварање бсновине Хрватске па је такође није евакуисао наше изворе из неоградске библиотеке остсвивши нас на милост и немилост усташама и комунистима.
Онда јек Авној формира Србију поново без Македоније.
Дакле поставља се питање чији си ти агент.

Ma jok. Ko je god za Obrenovice i za Nedica, apologeta, je ustasa. Vrlo jednostavno. Franacki agent. Njemacki poltron.

ЖРНОВ – предавање Радована Дамјановића
Прво предавање у оквиру делатности секције ПСК Древна историја Срба одржао је 25. фебруара 2016. године историчар Радован Дамјановић, које више од 30 година истражује табу теме српске историје. У монографији Жрнов – српски Авалон он детаљно приказује процес брисања материјалних трагова српске баштине. Писац је „лонгселера“ Српско-српски речник, приредио је, прилагодио и издао први у Срба прозу Павла Соларића, књигу Римљани словенствујући. Такође, аутор је многих видео радова са археолошком, историјском и палеолингвистичком тематиком.

Предавач је, уз обиље фото-материјала, приказао дугу повест древног Жрнова, града на врху Авале, који са околним рудницима и насељима припада археолошком кругу Винчанске културе. Преко 6000 година старе фигурине из Винче бојене су и украшаване живиним оксидом, цинабаритом. Тај драгоцени пигмент, који се на српском језику зове црвац, ископаван је на Авали.

Тврђава на врху Авале президана је у римском периоду и служила је за контролу царског војног пута. Али и као обезбеђење многих рудника јер се, поред црвца, ту копало сребро, олово и жива.

Српски владари су наставили и унапредили рударство. Користећи своје одличне везе, српски трговци из Дубровника организовали су пошиљке олова, сребра и црвца углавном ка венецијанским радионицама. Средином 15. века постојала је и дубровачка колонија у Рудишту под Жрновом. Ковао се ту сребрни новац, а позната је и рудиштанска мера за сребро. Све до пропасти Рашке авалски рудници су били у власништву Српске цркве. За време турског ропства замире рударство, а после пада Београда у 16. веку Жрнов за турску војску губи сваки значај, и запусти.

По наговору вајара Ивана Мештровића, краљ Александар I 1934. године наређује, упркос великом противљењу јавности, да се град разнесе експлозивом. Војска је тај задатак извршила за два дана и потом је почела изградња споменика Незнаном јунаку који на врху Авале стоји и данас.

У дискусији је дотакнуто мноштво питања везаних за изглед и значај Жрнова, његово рушење, компјутерску реконструкцију која је приказана на предавању, све до паралела са рушењем Његошеве капеле на Ловћену и градњом маузолеја, који је такође дело Ивана Мештровића.

Овим предавањем је успешно започела рад новооснована секција ПСК Древна историја Срба и показало се да су људи јако заинтересовани за историју и културну баштину Срба, посебно за мање познате или занемарене теме

Rekonstrukcija-unutrašnjeg-prostora-drevnog-grada-Žrnova.jpg

Back