RADIKALNO BOLJE?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lider:
Dobro,da se razumemo na početku,ja nemam ništa protiv članova SRS.
Činjenica je da su već više od 15 godina posredno ili ne posredno u svim segmentima podele vlasti.
Činjenica je da su aktivno i neposredno podršavali SPS i ušasno mi smeta što sada kritikuju podršku manjinskoj vladi.
Činjenica je da zaista imaju najbolji politički program ali ga sprovode parcijalno.
Činjenica je da vema lako,sa disciplinovanim biračkimtelom mogu da preuzmu vlast.
Ali preutimanjem vlasti preuzimaju i odgovoranost za Hag Kosivo ....
Ovako je lakše da sve drugi odrade za njih uključujući i tranziciju,restruktuiranje i td.
I to govori da nije u pitanju samo politička mudrost već strah
Strah od vršenja vlasti
.....

Ти заиста мислиш да СРС има најбољи политички програм? Па они су против денационализације - значи они су против тога да се СПЦ врати имовина(значи, баш из брига за Метохију) као и многим грађанима Србије тј. они су за легализацију отимачине и пљачке и то све под изговором да : да би исправљањем једне "неправде" направили другу, хехехе...
Денационализација отете имовине је такође један од услова за ЕУ !

Krstan:
Поштовани господине,

Ваша прича је заиста веома смешна. Побогу брате, да је било било каве неправилности, не верујем да је неко могао да раскине уговор стар тридесет година, општинско правобранилаштво би сигурно реагирало. То су приче за малу децу, поштовани господине...

Poštovani gospodine sveznajući:-D
Ne verujem ni ja da je BILO KO mogao da jednostrano raskine takav ugovor, osim, naravno radikala:lol:
Opštinsko pravobranilaštvo?:roll:
Oni ne smeju da se mešaju u svoj posao, eto disciplinovani službenici.
Dolaskom radikala, novembra 2004. godine smenjen je tadašnji opštinski javni pravobranilac i dovedena izvesna g-đa Kokir na to mesto.
Drago mi je da se i vi, gospodine, iščudjavate ovakvim postupcima8-)

lider:
Da mislim na tu zgradu koja je bila u sastavu NP.
Sada se to zove Madlenijanum po Madleni Cepterovoj ženi i nju su za vreme Željka Simića i radikala iznajmili ....
A vratiće je nikad.

Eeeeeh sad mi žao što si me preduhitrio:roll: :-D Ja sam o pozorištu hteo malo kasnije, dok raspravimo prizemnije stvari, pa da branioce radikala postepeno uvodimo u materiju:lol:
Narodno pozorište u Zemunu.
U vreme radikalske vlasti 1996-2000. godine izdato je kompaniji-porodici Zeppter na 30 godina. Jedino pozorište u Zemunu došlo je u ruke g-đe Madlene Zeppter, kojoj je devojački san bio da , jednog dana, ima svoju operu u Zemunu.
O dugoročnom zakupu nije dobijena saglasnost republičke direkcije za imovinu, jer je zgrada Narodnog pozorišta vlasništvo Republike Srbije.
Koliko je plaćen taj zakup?
Gde su te pare kada je u opštini zemun oktobra 2000. godine zatečen dug od preko 60 miliona dinara:shock:
Ali.... nije to jedina zgrada od opšteg interesa koju su radikali iznajmili-prodali....
Nastavićemo....

eremita:
Па то је скандал... то је јединствен случај у Србији... али колико знам ни једно позориште у Бгд.у није на буџету општине него Града Београда - дакле ако заиста постоји таква одлука њу су морале донети градске власти. Сва позоришта су још увек државне установе и на буџету града осим Народног које је на буџету Републике... :evil:

Не знам како су то радикали могли да смућкају... а ако јесу стварно су болиди... уосталом баш они много знају шта је позориште - примитивци... :roll:

Eremita, za tvoju informaciju, sva pozorišta, su na gradskom budžetu, osim Narodnog pozorišta, koje je na republičkom budžetu, dakle scena u Zemunu je bila deo Narodnog pozorišta. Dakle da zaključim, radikali nisu nikad imali ingerenciju nad scenom u Zemunu, jer je u pitanju vlasništvo republike.

Iz intervjua Aleksandra Vučića u predizbornoj kampanji za gradonačelnika:

B92: Interesantno je, recimo, rešenje koje ja ovde imam, jedan dokument po kome se Dušanu Spasojeviću iz Novog Beograda ustupa na trajno korišćenje uz naknadu, a radi izgradnje porodične i stambene zgrade neizgrađeno građevinsko zemljište obuhvaćeno parcelom 2561, koje odgovara parceli 12455. I obavezuje se Dušan Spasojević da opštini Zemun u roku od tri dana od dana prijema rešenja uplati na ime naknade za ustupljeno zemljište u iznosu od 159.600 dinara, računajući po 150 dinara po metru kvadratnom.

Vučić: „Ne znam, je li stvar u Dušanu Spasojeviću ili u čemu?“

B92: Da, Šilerova ulica je u pitanju. Evo, ovde imam i ovaj geodetski crtež. Izuzetno je jeftino zemljište. Kako je to moguće da neko dobije tako...

Vučić: „Ja moram da vam kažem nešto. Dakle, to morate da pitate ljude koji su se time bavili. Ja ne znam o tom zemljištu kolika je cena bila i gde, niti sam to radio.“

Cccc:roll: I sad ću ja da posumnjam da radikali imaju veze sa Spasojevićem i zemunskim klanom:roll:
A da je cena povoljna jeste....
I baš je bezveze što to pitaju Vučića, on stvarno nije ništa radio, ne zna, nema pojma8-)

Strela:
Eremita, za tvoju informaciju, sva pozorišta, su na gradskom budžetu, osim Narodnog pozorišta, koje je na republičkom budžetu, dakle scena u Zemunu je bila deo Narodnog pozorišta. Dakle da zaključim, radikali nisu nikad imali ingerenciju nad scenom u Zemunu, jer je u pitanju vlasništvo republike.

Pa strelo svi muljaju kao shto znash verovatno..Neko pre padne a neko kasnije...

eremita:
Тачно је то што наводиш... имам једног другара радикала који је арлаукао када су у Земуну изгубили власт, али то је било само зато што је његов брат изгубио место за киоск јер су демократе укинули њихове и поставили своје... у томе је ствар, с тим што се радикали где год дођу на власт (на локалу) понашају отимачки као '45.

u...ye'te, demokrate otmu mesto coveku za kiosk i onda su radikali pljackasi. e, ovi prevazisao sve demokrate (podrumase i slicne)....

DellBoy-011:
A kako su ga onda izdali na 30 godina?
I uzeli pare?
Ili ćeš reći da nisu tj da mi sad lažemo?

Ko je izdao pozorište na 30 godina? Moraš da imaš tačne informacije da bi o nečemu mogao da diskutuješ. Kao što sam već rekla Narodno pozorište, scena u Zemunu je u vlasništvu Republike Srbije, tako da radikali nisu mogli, sve i da su hteli da je daju u zakup. Koliko znam ta scena NP u Zemunu je dugo godina tavorila i imala je slabu posećenost, pa je predstavljala finansijski teret za republiku, uostalom i samo NP, scena na Trgu Republike je trenutno u teškoj dubiozi koju je ostavio prethodni upravnik - Ljubivoje Tadić...
Svojevremeno je Zemun imao jednu sjajnu letnju pozorišnu manifestaciju na sceni na Gardošu - Zemun FEST, gde su prikazivane najbolje predstave protekle pozorišne sezone,
festival je bio odlično posećen i predstavljao je pravi užitak za ljubitelje pozorišta, jedan od prvih poteza Gorice Mojović po dolasku DS-a na vlast u gradu, bio je ukidanje ove sjajne pozorišne manifestacije, tada je ukinula i neke likovne kolonije, koje su imale decenijsku tradiciju i doprinosile afirmaciji srpskog savremenog slikarstva i vajarsta...
ZEMUN FEST je za pozorišnu publiku bio svojevrstan praznik, jer leti, kad pozorišta ne rade, mi ljubitelji pozorišta imali smo priliku da na jednom mestu pogledamo sve predstave koje su tokom te sezone pokupile glavne nagrade na pozorišnim festivalima i steknemo pravi uvid u pozorišna zbivanja u Srbiji. Tamo na Gardošu sam pogledala neke od najboljih predstava kao što je: KATE KAPURALICA, predstava Somborskog pozorišta u režiji Jagoša Markovića, DEVOJKA MODRE KOSE, predstava JDP-a, u režiji Vide Ognjenović, POLJUBAC ŽENE PAUKA predstava Zvezdare teatra, u režiji Egona Savina,
TAMNA JE NOĆ, Kult u režiji Egona Savina, LAŽNI CAR ŠĆEPAN MALI, JDP u režiji Dejana Mijača, ĆELAVA PEVAČICA, Šabačko pozorište, režija Nikita Milivojević, FIGAROVA ŽENIDBA, Somborsko pozorište, režija Kokan Mladenović...Iz ovog spiska nekih od predstava prikazanih na ovom festivalu, vidi se da su tu bila zastupljena vodeća imena našeg pozorišnog života... Dakle, ako već govorimo o "izdavanju" nekoga ili nečega, ko je onda izdao i "izdaje" srpsku kulturu iz dana u dan... 8-)

DellBoy-011:

B92: Interesantno je, recimo, rešenje koje ja ovde imam, jedan dokument po kome se Dušanu Spasojeviću iz Novog Beograda ustupa na trajno korišćenje uz naknadu, a radi izgradnje porodične i stambene zgrade neizgrađeno građevinsko zemljište obuhvaćeno parcelom 2561, koje odgovara parceli 12455. I obavezuje se Dušan Spasojević da opštini Zemun u roku od tri dana od dana prijema rešenja uplati na ime naknade za ustupljeno zemljište u iznosu od 159.600 dinara, računajući po 150 dinara po metru kvadratnom.

B92: Da, Šilerova ulica je u pitanju. Evo, ovde imam i ovaj geodetski crtež. Izuzetno je jeftino zemljište. Kako je to moguće da neko dobije tako...

Vučić: „Ja moram da vam kažem nešto. Dakle, to morate da pitate ljude koji su se time bavili. Ja ne znam o tom zemljištu kolika je cena bila i gde, niti sam to radio.“

Cccc:roll: I sad ću ja da posumnjam da radikali imaju veze sa Spasojevićem i zemunskim klanom:roll:
I baš je bezveze što to pitaju Vučića, on stvarno nije ništa radio, ne zna, nema pojma8-)

Ti si "uspeo" ono što ni sud nije uspeo, da poveže zemunski klan sa radikalima... :-D :-D :-D
Međutim, budimo malo ozbiljni, zna se jako dobro ko se družio sa "zemuncima" i ko je redovno posećivao Šilerovu.... 8-)

Prosecan glasac srpskih radikala ima zavrsenu osnovnu skolu i nize od toga.
U dusi je teski komunista,vecina njih prosipa pricu kako se dobro zivelo u vreme druga Tita.
Ljudi koji su godinama antikomunusti nisu danas za SRS.
Srpski radikali su radikalni u glupostima.
Razlika izmadju njih i normlanih stranaka je sto normalne stranke zele da Srbije lici na sloveniju,spaniju,dansku,a Radikali na Belorusiju.

Strela:
Ko je izdao pozorište na 30 godina? Moraš da imaš tačne informacije da bi o nečemu mogao da diskutuješ.

Naravno da imam tačne informacije, ako me ne bude mrzelo rado ću ti to i dokumentovati8-)
Dakle na tvoje pitanje: Ko je izdano pozorište na 30 godina - odgovor je: radikali8-)
Letnja scena Gardoš?
Da, poznato mi je, prestala je da funkcioniše za vreme vladavine radikala 1996-2000. godine8-)
Obnovljeno je 2001. godine i od tada se redovno održavaju predstave:-D
Btw, ono čime su se radikali bavili na Gardošu (a to je prostor izmedju letnje scene, gardoš kule i zemunskog groblja) je organizovanje tzv" zabijačke":roll:
Znaš ta je to?
To je sremački običaj: klanje svinja, oštrenje noževa, pravljenje čvaraka i opijanje.
Eto so tu oni radili na Gardošu?
Veruješ-ne veruješ?
Radikalno kulturno:evil:

Strela:
Ti si "uspeo" ono što ni sud nije uspeo, da poveže zemunski klan sa radikalima... :-D :-D :-D
Međutim, budimo malo ozbiljni, zna se jako dobro ko se družio sa "zemuncima" i ko je redovno posećivao Šilerovu.... 8-)

Ma ne povezujem ja ništa, samo mi je malo čudno da niko ne postavlja pitanje odakle Spasojević i mafija u Šilerovoj u Zemunu:roll:
Ko ih je tu doveo, jel bio raspisan konkurs za dodelu zemljišta ili šta:roll:
I zašto tako jeftino kada je to baš lep kraj u Gornjem gradu, a i lep je plac.
Samo sam radoznao:-D

DellBoy-011:

Pa ne zovu ga dzaba ACA LAZOV-jedan od najvecih demagoga nashe politichke scene, mislim zna se da politichari lazu ali i tu mora da postoji neka granica.Slazem se chovek stvarno nishta posebno nije radio , osim pinkija i famoznog MINISTARSTVA DEZINFORMACIJA....Setimo se kazni novinarima koje je izricao a sad ima obraza da brani kurir i slichnu mafijashku shtampu.....

Ma dobro, šta sad:roll: :lol:
Pinki je prodao za male pare, nema veze štoje to jedina sportska hala u Zemunu, bitno je da je za vreme, dok je bio direktor iz Pinkija finansirana "Velika Srbija", ali... i o tome kasnije8-)
Moram sve da dokumentujem, vidiš kako su ovi radikali nepoverljivi, ništa mi ne veruju:-D

DellBoy-011:
Naravno da imam tačne informacije, ako me ne bude mrzelo rado ću ti to i dokumentovati8-)
Dakle na tvoje pitanje: Ko je izdano pozorište na 30 godina - odgovor je: radikali8-)
Letnja scena Gardoš?
Da, poznato mi je, prestala je da funkcioniše za vreme vladavine radikala 1996-2000. godine8-)
Obnovljeno je 2001. godine i od tada se redovno održavaju predstave:-D
Btw, ono čime su se radikali bavili na Gardošu (a to je prostor izmedju letnje scene, gardoš kule i zemunskog groblja) je organizovanje tzv" zabijačke":roll:
Znaš ta je to?
To je sremački običaj: klanje svinja, oštrenje noževa, pravljenje čvaraka i opijanje.
Eto so tu oni radili na Gardošu?
Veruješ-ne veruješ?
Radikalno kulturno:evil:

Moram da ti ponovim tekst u celini, jer nisi ni na šta odgovorio, ovo p čemu ja pričam su činjenice:
Ko je izdao pozorište na 30 godina? Moraš da imaš tačne informacije da bi o nečemu mogao da diskutuješ. Kao što sam već rekla Narodno pozorište, scena u Zemunu je u vlasništvu Republike Srbije, tako da radikali nisu mogli, sve i da su hteli da je daju u zakup. Koliko znam ta scena NP u Zemunu je dugo godina tavorila i imala je slabu posećenost, pa je predstavljala finansijski teret za republiku, uostalom i samo NP, scena na Trgu Republike je trenutno u teškoj dubiozi koju je ostavio prethodni upravnik - Ljubivoje Tadić...
Svojevremeno je Zemun imao jednu sjajnu letnju pozorišnu manifestaciju na sceni na Gardošu - Zemun FEST, gde su prikazivane najbolje predstave protekle pozorišne sezone,
festival je bio odlično posećen i predstavljao je pravi užitak za ljubitelje pozorišta, jedan od prvih poteza Gorice Mojović po dolasku DS-a na vlast u gradu, bio je ukidanje ove sjajne pozorišne manifestacije, tada je ukinula i neke likovne kolonije, koje su imale decenijsku tradiciju i doprinosile afirmaciji srpskog savremenog slikarstva i vajarsta...
ZEMUN FEST je za pozorišnu publiku bio svojevrstan praznik, jer leti, kad pozorišta ne rade, mi ljubitelji pozorišta imali smo priliku da na jednom mestu pogledamo sve predstave koje su tokom te sezone pokupile glavne nagrade na pozorišnim festivalima i steknemo pravi uvid u pozorišna zbivanja u Srbiji. Tamo na Gardošu sam pogledala neke od najboljih predstava kao što je: KATE KAPURALICA, predstava Somborskog pozorišta u režiji Jagoša Markovića, DEVOJKA MODRE KOSE, predstava JDP-a, u režiji Vide Ognjenović, POLJUBAC ŽENE PAUKA predstava Zvezdare teatra, u režiji Egona Savina,
TAMNA JE NOĆ, Kult u režiji Egona Savina, LAŽNI CAR ŠĆEPAN MALI, JDP u režiji Dejana Mijača, ĆELAVA PEVAČICA, Šabačko pozorište, režija Nikita Milivojević, FIGAROVA ŽENIDBA, Somborsko pozorište, režija Kokan Mladenović...Iz ovog spiska nekih od predstava prikazanih na ovom festivalu, vidi se da su tu bila zastupljena vodeća imena našeg pozorišnog života... Dakle, ako već govorimo o "izdavanju" nekoga ili nečega, ko je onda izdao i "izdaje" srpsku kulturu iz dana u dan...

ZEMUN FEST je bila manifestacija grada Beograda koja se održavala na Gardošu, ne znaš elementarne stvari, DS i Gorica Mojović su je ukinuli, kao i gorepomenute likovne kolonije!!!
Radikali su na vlasti u Zemunu bili i pre 1996. Zemunci jednostavno obožavaju radikale, probali su malo sa DS-om, pa su se opet vratili radikalima...
Redovno izlazim u Zemun i imam puno prijatelja u Zemunu, ali nikada nisam čula za tu "manifestaciju" - "zabijačke", koješta, gluposti neviđene.

Dakle, ako već govorimo o "izdavanju" nekoga ili nečega, ko je onda izdao i "izdaje" srpsku kulturu iz dana u dan? :evil:

Sve si pobrkala:roll:
Pričamo o letnjoj sceni na Gardošu.
za vreme radikala 1996-2000. ona je ukinuta.
Opštinske vlasti 2000-2004 su obnovile letnju scenu.
Gorica mojović nije bila nikakav faktor 1996-2000. godine.
Radikali NISU bili na vlasti pre 1996. godine u Zemunu.
Činjenice, gospodjice ili gospodjo8-)
Nisi čula za "zabijačku":roll:
Pa vi ništa ne čujete kad vam se ne svidja.
Pokušaću da pronadjem i slike i tekstove.
Ja ne izmišljam, ponavljam ti to.
Dakle radikali su ORGANIZOVALI: klanje svinja, oštrenje noževa, pravljenje čvaraka na prostoru izmedju Gardoš kule, zemunskog groblja i letnje pozornice na Gardošu8-)

DellBoy-011:
Ma ne povezujem ja ništa, samo mi je malo čudno da niko ne postavlja pitanje odakle Spasojević i mafija u Šilerovoj u Zemunu:roll:
Ko ih je tu doveo, jel bio raspisan konkurs za dodelu zemljišta ili šta:roll:
I zašto tako jeftino kada je to baš lep kraj u Gornjem gradu, a i lep je plac.
Samo sam radoznao:-D

Pa lepo ti kažem, pitaj to redovne "goste" u Šilerovoj, neki od "gostiju"su čak i partiju osnovali, pitaj - LDP, a možeš i DS, oni su se s njima družili!:evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back